Προς το περιεχόμενο

Στρατιωτική Θητεία για Γυναίκες.

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν ο ελληνικός στρατός με έφεδρους στρατιώτες γυναίκες.

Θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές πριν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν ο ελληνικός στρατός με έφεδρους στρατιώτες γυναίκες.

Η δικιά μου φαντασία οργιάζει. Άσε που θα είχαμε λύσει συντόμος και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας. :mrgreen:

Θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές πριν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

Δεν χρειάζεται απολύτος καμιά αλλαγή. Σιγά μην τους κάνουμε και μανικιούρ στο στρατό τώρα. :twisted:

Ισότητα θέλουν ισότητα να λάβουν. :-D

Μάθανε να κάθονται σε μια άκρη να ξύνουν τα νύχια και να κάνουν παράπονα. Πλένουν λέει. Τι πλένουν; Μια κλωτσιά στο πλυντήριο και δύο ώρες γκρίνια μετά ότι έκαναν και δουλειά.

Προτείνω υποχρεωτικό δωδεκάμηνο γόπινγκ για όλες τις κυρίες. :mrgreen:

Σκοπιά 12-2 , 2-4 , 4-6 για να βάλουν μυαλό.

Για τα μαγειρία δεν τις προτείνω γιατί είναι επικύνδινες να μας δηλητηριάσουν.

Τους επιτρέπω όμως να τα καθαρίζουν μετά το γεύμα.

Τους απαγορεύεται να πιάσουν στρατιωτικό τιμόνι από τα υπερεργαλεία μας αλλά τους επιτρέπεται το γρασάρισμα. :mrgreen:

Δημοσ.
Η δικιά μου φαντασία οργιάζει. Άσε που θα είχαμε λύσει συντόμος και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας. :mrgreen:

Γιαυτό ακριβώς δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν :mrgreen:

Ένας υπαξιωματικός που είχε κάνει εκπαίδευση στις τηλεπικοινωνίες στο Ισραϊλ μας είχε διηγηθεί ορισμένες ιστορίες για τις γυναίκες εκεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Ισραϊλινών συναδέλφων του καμία δεν φεύγει παρθένα μετά από δύο χρόνια θητέιας 8-)

Δεν χρειάζεται απολύτος καμιά αλλαγή. Σιγά μην τους κάνουμε και μανικιούρ στο στρατό τώρα. :twisted:

Ισότητα θέλουν ισότητα να λάβουν. :-D

Μάθανε να κάθονται σε μια άκρη να ξύνουν τα νύχια και να κάνουν παράπονα. Πλένουν λέει. Τι πλένουν; Μια κλωτσιά στο πλυντήριο και δύο ώρες γκρίνια μετά ότι έκαναν και δουλειά.

Προτείνω υποχρεωτικό δωδεκάμηνο γόπινγκ για όλες τις κυρίες. :mrgreen:

Σκοπιά 12-2 , 2-4 , 4-6 για να βάλουν μυαλό.

Για τα μαγειρία δεν τις προτείνω γιατί είναι επικύνδινες να μας δηλητηριάσουν.

Τους επιτρέπω όμως να τα καθαρίζουν μετά το γεύμα.

Τους απαγορεύεται να πιάσουν στρατιωτικό τιμόνι από τα υπερεργαλεία μας αλλά τους επιτρέπεται το γρασάρισμα. :mrgreen:

Το ιδανικό σκηνικό για τους (male) φαντάρους :)

Δυστυχώς δεν θα γινόταν έτσι. Πάλι τα αγοράκια θα κάνανε τις μ@λακίες-αγγαρίες και τα κοριτσάκια θα τα προσέχανε. Ελλάδα ζούμε...

Δημοσ.
Αλήθεια δεν θα ήταν πιο δίκαιο αν και οι γυναίκες μπορούσαν να συνεισφέρουν υπηρετωντας και αυτες στο στρατό.

Θα ήτανε αλλά δυστυχώς ζούμε σε έναν άδικο κόσμο.

Δημοσ.

Όταν θα αρχίσουμε να γεννάμε και εμείς, τότε ας ξανασυζητήσουμε τις γυναίκες στον στρατό.

Προτιμώ να πάω στον στρατό, παρά να βγάλω ένα 3-4κιλο παιδί από εκεί που κατουράω.

THIS IS SOME SCARY SHIT.

Δημοσ.

ναι ρε συ Kandinsky αλλά αυτό εμένα μου φέρνει στο νου το "μονά ζυγά δικά μου".

Αν απο την άλλη κάποιος manager δεν διαλέξει μια επι 5 χρόνια παντρεμένη (χωρίς παιδιά) για τη θέση πχ της διευθύντριας πωλήσεων αλλά πάρει έναν άντρα με το σκεπτικό ότι μπορεί όπου να ναι η άλλη να μείνει έγγυος θα του κάνει μύνηση για διάκριση. Ε ήμαρτον κυρίες μου να λαμβάνουμε υπόψη το ότι θα γίνετε μητέρες ναι ή όχι;

btw κάτι έχω πάθει και κάνω σήμερα συνέχεια λάθος στις καταλήξεις δευτέρου πληθυντικού...

Δημοσ.
ναι ρε συ Kandinsky αλλά αυτό εμένα μου φέρνει στο νου το "μονά ζυγά δικά μου".

Αν απο την άλλη κάποιος manager δεν διαλέξει μια επι 5 χρόνια παντρεμένη (χωρίς παιδιά) για τη θέση πχ της διευθύντριας πωλήσεων αλλά πάρει έναν άντρα με το σκεπτικό ότι μπορεί όπου να ναι η άλλη να μείνει έγγυος θα του κάνει μύνηση για διάκριση. Ε ήμαρτον κυρίες μου να λαμβάνουμε υπόψη το ότι θα γίνετε μητέρες ναι ή όχι;

btw κάτι έχω πάθει και κάνω σήμερα συνέχεια λάθος στις καταλήξεις δευτέρου πληθυντικού...

καστε να ερχοσουν και συ σε αυτη τη θεση και θα τα λεγαμε. να μην σε παιρνουν σε δουλεια γιατι μπορει να μεινεις εγκυος.WTF.

Δημοσ.

Κατάλαβες το σκεπτικό μου; Μάλλον όχι.

Σαφώς και δεν είμαι υπέρ τέτοιων διακρίσεων. Αλλά όλων των διακρίσεων. Δε γίνεται απο τη μια να θέλουν να κρατάνε όλα τα δικαιώματα που απορρέουν απο την εγκυμοσύνη, αλλά απο την άλλη αντιδρούν σε οποιαδήποτε άλλη σχετική διάκριση. Και αν το δεις απο τη πλευρά του εργοδότη, γιατί δλδ να είναι υποχρεωμένος μετά απο 2 χρόνια να μπαίνει στη διαδικασία να ξανακάνει recruiting?

Δημοσ.

Σαφώς και δεν είμαι υπέρ τέτοιων διακρίσεων. Αλλά όλων των διακρίσεων. Δε γίνεται απο τη μια να θέλουν να κρατάνε όλα τα δικαιώματα που απορρέουν απο την εγκυμοσύνη, αλλά απο την άλλη αντιδρούν σε οποιαδήποτε άλλη σχετική διάκριση. Και αν το δεις απο τη πλευρά του εργοδότη, γιατί δλδ να είναι υποχρεωμένος μετά απο 2 χρόνια να μπαίνει στη διαδικασία να ξανακάνει recruiting?

Εκεί που εργάζομαι τώρα, υπάρχει υπάλληλος που εχει να έρθει 3,5 χρόνια.

Είμαι πολύ χαρούμενος που την πληρώνω για να χαρει την μεγάλη οικογένεια που πάντα επιθυμούσε.

Δημοσ.

κοιτα, δεν μπορω γενικα να διαφωνησω με αυτο που λες. απο την αλλη, οντως ξερουμε οτι η περιοδος της εγκυμοσυνης ειναι μια πολυ περιεργη και διαφορετικη κατασταση. ειναι σαν να εθελοτυφλουμε, αν δεν δουμε οτι μπορει ναι μεν να "θελουν" ισοτητα, αλλα αυτο ειναι ενα σημειο που πρεπει να εξεταστει.επισης, το λεμε αυτο, γιατι πολυ απλα, δεν εχουμε νιωσει κατι απο αυτες τις "ιδιαιτερες" περιοδους.

γιατι να το κανει ο εργοδοτης? βασικα ειναι αυτονοητο. δεν χρειαζεται καν να το πω. αν ειναι δυνατον, μεσα σε ολα τα αλλα προβληματα που υπαρχουν για να βρεις δουλεια, να πρεπει να εχεις αυτο στο μυαλο σου.

Δημοσ.

Θεωρώ ότι το υπάρχον εργασιακό καθεστώς ειναι εχθρικό τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Για τις τελευταίες τα πράγματα είναι ακόμη πιό δύσκολα μια και κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι υψηλά αμοιβόμενοι χώροι είναι ανδροκρατούμενοι.

Τα στερεότυπα υπάρχουν αλλά και δεν υπάρχουν. Απ' τη μια ο άντρας είναι -ακόμη- ο κουβαλητής. Οι ευθύνες για τα χρήματα στο σπίτι βαραίνουν πρώτα αυτόν και μετά τη γυναίκα η οποία με τη σειρά της ακόμη θεωρείται ως πρωτεργάτις της διαχείρισης του σπιτιού. Μόνο αυτό το thread να διαβάσουμε καταλαβαίνουμε μέσες άκρες ότι ακόμα και νέα παιδιά τις γυναίκες τις αντιμετωπίζουν ως ικανές μόνο για πλύσιμο, μαντάρισμα, κανα πέος και τα γνωστά στερεότυπα.

Για να μην επεκταθω διότι η συζήτηση είναι τεράστια, όλοι έχουν τα βάρη τους. Έλα όμως που με τη σημερινή τραγική οικονομική πραγματικότητα καλείται η γυναίκα στον εργασιακό χώρο. Πώς λοιπόν συνδυάζεται επιτυχώς το σπίτι με τη δουλειά? Στην ουσία αυτό ειναι ανέφικτο, κάποιον χώρο θα τον αμελήσεις έστω και λίγο, κυρίως λόγω της νομοθεσίας που σε υποχρεώνει (για ιδιωτικό τομέα μιλάω) να γυρίσεις στη δουλίτσα σου σε διάστημα που μπορεί να κρίνεται ως αρκετά πρώιμο για την βέλτιστη ανατροφή του παιδιού (πχ ίσως αναγκαζει το παιδί να παίρνει ξένο γάλα ενώ θα μπορουσε να συνεχίσει αποκλειστικά με της μητέρας του).

Κανείς μας δε μπορεί να φανταστεί τί είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί μέσα σου και τί ευθύνες έχει αυτό όσο κι αν προσπαθήσουμε, όση καλή διάθεση κι αν δείξουμε ως σύντροφοι. Οι στρεσογόνες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει μια έγκυος είναι πάρα πολλές. Μπορει να φτάσεις σε κατάσταση που να σου ανέβει το ζάχαρο και να χρειάζεται να προσαρμόσεις το διαιτολόγιο σου (διαβήτης εγκυμοσύνης). Αν αρρωστήσεις δεν μπορεις να πάρεις φάρμακα εκτός από κάποια πολύ συγκεκριμένα, φαντάσου λοιπόν 9 μήνες (και παραπάνω στην ουσία) να φοβάσαι για το παραμικρό της υγείας σου. Μπορεί να είναι στριμμένος γύρω απ' το λαιμό του παιδιού ο ομφάλιος λώρος και να σε βάλει ο γιατρός να παρατηρείς αν το ακούς το παιδί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να δεις μην τυχόν και πάθει ασφυξία! Εμετοί, ζαλάδες, πόνοι, αγωνία...έχει πολύ πράμα ο μπαξές.

Φαντάσου λοιπόν να τα περνάς όλα αυτά και να είσαι και στη δουλειά! Άσε που την αναγκάζουν να ειναι και καλή μάνα (διότι ο πατέρας "δικαιούται" πχ να ξεχάσει να δώσει το γάλα στο παιδί, "δεν ειναι η δουλειά του" οπως δυστυχώς πιστεύουν πολλοι ακόμη, η μάνα όμως δε "δικαιούται" να κάνει τέτοιο λάθος) και καλή εργαζόμενη. Εκτός λοιπόν όλων αυτών, να τις βάλουμε και στο στρατό? Λιγο άδικο το βρίσκω.

ΥΓ

Για όλα φταίνε ΚΑΙ οι ίδιες ομως, ή μάλλον οι μανάδες. Που μεγαλώνουν τον μπούλη τους και του μαθαίνουν να τα έχει όλα στο χέρι, να τρέχουν από πίσω του να του πλύνουν το σώβρακο αντί να τον μάθουν να βάζει ένα πλυντήριο, του έχουν έτοιμο το φαγάκι και τρέχουν από πισω του για να το φάει αντί να του μάθουν να φτιάχνει κι αυτός 2-3 φαγητά, που δεν ξέρει τι θα πει βελόνα και κλωστή και τα μαθαίνει στο στρατό (και ούτε). Πες ότι ισως ζήσει μόνος του ρε αδερφέ, γιατί να είναι άχρηστος?!

Δημοσ.

Είπε κανείς ότι η γυναίκα δεν τρώει κρέας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ρε παιδιά;

Και ξαναείπα τι με συφυλιάζει. Όπως οι "χειραφετημένες φεμινίστριες και τρια πουλάκια κάθονταν και ρίχνανε πασιέτζες" που κάνουν μούτρα στο μαλάκα τους στις 14/2 επειδή δεν τους έφερε αρκουδάκι και τριαντάφυλλά απο το Νούφαρο στο Κολωνάκι, μου κάνουν τα νεύρα στρινγκάκι Νο S στον κώλο της Μις Υπέρβαρη Παρατράγουδα 2006 έτσι με τσαντίζει και η γενικότερη διττη αντιμετώπιση του θέματος φεμινισμός. Απο το ένα κακό άκρο τείνουμε να φτάσουμε στο αντιδιαμετρικό.

Όταν ήμουν μικρός είχα γείτονα έναν γέροντα εδώ κάτω ο οποίος μου είπε το εξής: "Ας είχα νιμου και ας το είχα και στη μασχάλη". Τότε νόμισα ότι ήταν έκφραση καταπιεσμένων ομοφυλοφιλικών αισθημάτων. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑΣ.

Για όλα φταίνε ΚΑΙ οι ίδιες ομως, ή μάλλον οι μανάδες. Που μεγαλώνουν τον μπούλη τους και του μαθαίνουν να τα έχει όλα στο χέρι, να τρέχουν από πίσω του να του πλύνουν το σώβρακο αντί να τον μάθουν να βάζει ένα πλυντήριο, του έχουν έτοιμο το φαγάκι και τρέχουν από πισω του για να το φάει αντί να του μάθουν να φτιάχνει κι αυτός 2-3 φαγητά, που δεν ξέρει τι θα πει βελόνα και κλωστή και τα μαθαίνει στο στρατό (και ούτε). Πες ότι ισως ζήσει μόνος του ρε αδερφέ, γιατί να είναι άχρηστος?!

Για όσους το ξέρουν φέτος πέρασα ένα χρόνο στη Γλασκώβη για Master. 5 Έλληνες 3 Ελληνίδες. Μάντεψε ποιοι μαγειρεύαν... Και για να μην είμαι άδικος ΟΚ η μια ήξερε να φτιάχνει (και όντως μαμούσε) ήταν σουφλέ σοκολάτας.

Δημοσ.
Όταν θα αρχίσουμε να γεννάμε και εμείς, τότε ας ξανασυζητήσουμε τις γυναίκες στον στρατό.

Προτιμώ να πάω στον στρατό, παρά να βγάλω ένα 3-4κιλο παιδί από εκεί που κατουράω.

THIS IS SOME SCARY SHIT.

Φιλε λαβε υποψη σου οτι κατα μεσο ορο θα ζησεις 4-5 χρονια λιγοτερο απο μια γυναικα- 2 χρονια(που εκανα εγω) χαμενα απο το στρατο τοτε βλεπεις τη διαφορα.

Περα απο την πλακα παιδια εγω εκει που ημουν οι υπαξιωματικοι βαραγαν 2-3 υπηρεσιες τη βδομαδα οι γυναικες 1 το μηνα.ΚΑι οχι περιπολα κτλ.Γραμματειακη υποστηριξη(μιλαω για υπαξιωματικινες).Αλλα ουτε αυτη δεν εκαναν και εδιναν το τηλεφωνο τους στην εκαστοτε υπηρεσια(και σε εμενα) και αν εσκαγε κατι τις επαιρνα τηλεφωνο και ερχονταν.

Ρε γμτ τα ιδια λεφτα δεν παιρνουν?αν επαιρναν λιγοτερα να πω μαλιστα.

ΚΑι επειδη μπαινοβγαινα και σε αμερικανικη βαση εβλεπες τις αμερικανιδες σκοπια κανονικα στη βροχη με αδιαβροχο κτλ γερμανικο και οχι μονο.

Αυτες δε γεννανε παιδια?

Αυτα πριν καμια δεκαετια.Τωρα δε ξερω τι γινεται αλλα δε νομιζω να εχουν αλλαξει και πολυ τα πραγματα

(καλα για τις γυναικες που ηταν πολιτικο προσωπικο δε μιλαω..........)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...