Προς το περιεχόμενο

Στρατιωτική Θητεία για Γυναίκες.

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλήθεια δεν θα ήταν πιο δίκαιο αν και οι γυναίκες μπορούσαν να συνεισφέρουν υπηρετωντας και αυτες στο στρατό.Αν επικαλεστουμε λογους ισοτητας,δεν θα υπηρχε κανένα πρόβλημα.Να προσθέσω οτι την δουλεια που κάνω τωρα καθαρίζοντας διαρκώς τουαλετες,γοπινγκ,σκουπισμα,μαγειρία, άνετα θα μπορούσε να τα κάνει και μια γυναίκα.Σίγουρα δεν θα απαιτούσα απο γυναίκα να κάνει βολή ή να φυλαει σκοπιά με 17 κιλα εξοπλισμο πάνω της.Με τα σημερινα δεδομένα Ελληνας φαντάρος= Σκλάβος των ανωτέρων του.

Επίσης σκεφτείτε ότι με περισσότερο κόσμο στο στρατό η θητεία θα μπορούσε να μειωθεί και άλλο!

Ισως υπάρχει το ζήτημα πολιτικού κόστους,αλλά,αν υποθέσουμε χονδρικά ότι ψήφοι ανδρων/γυναικων ειναι 50/50 τότε το κόστος θα αντισταθμιζότανε

/discuss

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ρε αμα πανε οι γυναικες στο στρατο ποιος θα μας πλενει, ποιος θα μαγειρευει? παει μιλαμε για κοινωνικο πληγμα! :P

Δημοσ.
ρε αμα πανε οι γυναικες στο στρατο ποιος θα μας πλενει, ποιος θα μαγειρευει? παει μιλαμε για κοινωνικο πληγμα! :P

L:mrgreen: :mrgreen: L

Δημοσ.

Κανείς στο στρατό, ούτε οι γυναίκες ούτε οι άντρες.

Με μια απλή εκπαίδευση λίγων ημερών μαθαίνεις να πυροβολείς, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Όλα τα άλλα οπλικά συστήματα θα έπρεπε να τα χειρίζονται επαγγελματίες και μόνο.

Αλλά παίζουν πολλά ρόλο.....

Δημοσ.
Με μια απλή εκπαίδευση λίγων ημερών μαθαίνεις να πυροβολείς, δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Όλα τα άλλα οπλικά συστήματα θα έπρεπε να τα χειρίζονται επαγγελματίες και μόνο.

Ήμουν φαντάρος σε στρατόπεδο του ΝΑΤΟ με εξοπλισμό πολλών εκατομμυρίων (ραντάρ, πύραυλοι). Όλα τα manuals, training books κτλ, ήταν στα αγγλικά. Απο τους 10-15 Ε.Π.Ο.Π κανείς δεν ήξερε αγγλικά. Και οταν λέμε δεν ήξερε εννούμε , γρί. Zip. Νull. Κανένα OK και sorry.

Τους θυμάμαι να γράφουν δίπλα στα manuals τις μεταφράσεις των λέξεων (μην μιλήσω για το επίπεδο τους, οι περισσοτεροι αξιωματικοί δεν ήθελαν να τους ξέρουν).

Πολύ θα ήθελα να περάσει όλος ο στρατός στα χέρια επαγγελματιών και να σταματήσει η υποχρεωτική στράτευση , αλλά με το επίπεδο των Ε.Π.Ο.Π που έχουν καταταγεί δεν το βλεπω.

Δημοσ.

Ρε παιδιά τι έγινε με το στρατό τον τελευταιο καιρό; Έίναι πολύ της μόδας μου φαίνεται....

(Πολύ χλωμό το βλέπω να υπήρχαν εποπ σε στρατόπεδο του ΝΑΤΟ)

Δημοσ.
Ρε παιδιά τι έγινε με το στρατό τον τελευταιο καιρό; Έίναι πολύ της μόδας μου φαίνεται....

(Πολύ χλωμό το βλέπω να υπήρχαν εποπ σε στρατόπεδο του ΝΑΤΟ)

Μη βάζεις στοίχημα. Και εγώ στο ίδιο στρατόπεδο ήμουν :wink:

Δημοσ.
Κανείς στο στρατό, ούτε οι γυναίκες ούτε οι άντρες.

Ήμουν έτοιμος να γράψω τα παραπάνω, αλλά σπάστηκα που με πρόλαβες και έτσι ανέπτυξα καλύτερο σχέδιο:

Στέλνουμε έλληνες δασκάλους οδήγησης στην υπό εισβολή χώρα. Και τα τριήμερα εισβάλλουμε ομαδικά και εμείς με τα ΙΧ μας, για υψηλότερο death rate.

Στο καπάκι αναλαμβάνουμε τα υπουργεία Υγείας και Οικονομίας, και με μικρές διαρθρωτικές κινήσεις, έχουμε πάει τον καφέ στα 8 Ευρώ, την οικονομική ανασφάλεια στα ύψη ενώ εισαγάγουμε την καινοτόμο έννοια του ράντσου και του φακελλακίου.

Αν όλα τα παραπάνω δεν πιάσουν όσο θα θέλαμε, τους μπαζώνουμε και τα ρέματα και τελειώνουμε με δαύτους.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Αν όλα τα παραπάνω δεν πιάσουν όσο θα θέλαμε, τους μπαζώνουμε και τα ρέματα και τελειώνουμε με δαύτους.

Αρχιστράτηγε, επιτρέψτε μου να προσθέσω: τους καίμε τα δάση, ανοίγουμε δυό τρεις χωματερές όπου γουστάρουμε και φυτεύουμε κεραίες κινητής δίπλα στα σχολεία.

Τους έχουμε ξεπαστρέψει.

Διεκδικώ βαθμό Συνταγματάρχη.

Δημοσ.
Διεκδικώ βαθμό Συνταγματάρχη.

Το στράτευμα έχει ανάγκη από νέους σαν εσένα.

Ακόμη και οι Αμερικλάνοι (ναι, αυτοί οι κοιμησμένοι που δεν φτάνουν ούτε το δαχτυλάκι μας) έχουν καταλάβει ότι η πολιτιστική εισβολή είναι ο αποτελεσματικότερος πόλεμος.

Από τους Ινδούς ας πούμε, φοβάμαι λιγότερο την κατοχή πυρηνικών, και περισσότερο το Bollywood.

Από την άλλη (για να μην είμαι εντελώς off topic), έχω αμφιβολίες για την πρόταση του Xorxhs. Σκεφτείτε να κάνετε διπλοσκοπιά με μια γυναίκα 02:00-04:00 που θα σας μιλάει για τα ενδιαφέροντά της.

Θεωρρητικά, η θητεία θα μειωθεί.

Αλλά θα φαντάζει βασανιστικά μεγαλύτερη.

ps Όσοι τρέξουν να ισχυριστούν ότι η διπλοσκοπιά αντιθέτως, θα περάσει πολύ ευχάριστα, έχουν ανδρωθεί με αμερικάνικο πορνό, και έρχονται στα λόγια μου.

Δημοσ.
η θητεια δεν πρεπει να καταργηθει ποτε ως δικαιωμα καθε πολιτη.

Εμ, δικαίωμα ή υποχρέωση, εννοείς;

Δημοσ.

Δικαιωμα

Προφανως θελει να πει οτι πιστευει οτι ακομα και αν καταργηθει σαν υποχρεωση να παραμεινει ως δικαιωμα(χωρις να εισαι απαραιτητα επαγγελματιας στρατιωτικος)

Δημοσ.

Nομιζω οτι εχουμε ξεφυγει καπως απο το αρχικο θεμα.

Εχω παραταξει καποια επιχειρηματα σε σχεση με την γυναικεια στρατευση και θα ηθελα να ξέρω την αποψη σας,γυρω απο το συγκεκριμενο θεμα.Επιχειρηματα όπως ποιος θα μας πλένει ή δεν αντεχω να ειμαι διπλοσκοπετο με μια γυναικα,είναι ψιλοαστεία....

Δημοσ.

Βασικά, πιο ενδιαφέρον θα ήταν να μας παραθέσουν την γνώμη τους για το θέμα, οι θυληκές υπάρξεις του forum.

Θυμάμαι προ ετών, είχα δει μια σχετική έρευνα επί του θέματος: όσες ερωτηθείσες ήταν 16-18, απορρίπταν κατηγορηματικά την ιδέα (τότε εδιαδίδετο ότι παίζεται σύντομα εφαρμογή, οπότε λογικό...). Οι 19-23 λέγαν, γιατί όχι, να στρώσουμε και σώμα. Από 24 και πάνω (που δεν θα "κινδυνεύαν" από ένα τέτοιο μέτρο) υποστήριζαν με θέρμη τις ίσες δυνατότητες γυναικών-ανδρών, και την κατάταξη των γυναικών.

Προσωπικά, ο μόνος λόγος για τον οποίο θα επιθυμούσα και θα υποστήριζα την θητεία των γυναικών, είναι να ομορφαίνει λίγο η καταθλιπτική εικόνα των στρατοπέδων. Για να ξαποσταίνει το μάτι του φαντάρου.

Feel free να μου κολλήσετε ταμπέλες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...