stendel Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Έχω 2 ΑΤΑ WD (120GB + 200GB) και επίσης 1 SATA1 WD 300GB. Πρόσφατα αγόρασα και έναν καινούριο SEAGATE Barracuda (5 έτη εγγύηση γαρ) SATA2 320GB. To πρόβλημά μου είναι ότι δεν είναι ενεργοποιημένο το SMART με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω θερμοκρασία του σκληρού όπως μπορώ με τους άλλους 3 WD. Έχω δοκιμάσει τα "HARD DRIVE INSPECTOR", "HDD Thermometer", "SpeedFan" και δεν βλέπουν καθόλου τον SEAGATE (πόσο μάλλον την θερμοκρασία του). Να σημειώσω ότι κατά τα άλλα δουλεύει άψογα, αθόρυβα και μάλλον γρήγορα (αν και έχω αφήσει το jumperaki ως έχει γιατί το motherboard δουλεύει μόνο σε SATA150.) Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας. Σύστημα: ALBATRON K8X800pro - AMD 3200+ - 1GB RAM - 6600GT AGP
Moderators matrixxx Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Πως γινεται να μην ειναι ενεργοποιημενο??? Δοκιμασε να βαλεις το jumperaki. Δεν κερδιζεις τιποτα με το να δηλωνεις τον δισκο ως 300 αντι για 150 που θα δουλεψει ετσι και αλλιως. ΜΟνο προβληματα ασυμβατοτητας υπαρχει πιθανοτητα να δωσει. Ενα απο αυτα ισως ειναι το να ειναι disabled το S.M.A.R.T.
stendel Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 το jumperaki το έχω αφήσει ως έχει (δεν το έβγαλα) γιατί το manual λέει ότι αν το αφήσεις δουλεύει ως 150. Οπότε δεν νομίζω ότι φταίει αυτό.
Moderators matrixxx Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 ειπες οτι το αφησες ως εχει και νομιζα οτι το default ηταν στο 300 (sata2) γιατι στον WD Που πηρα το ειχαν στο sata2. Οκ τοτε. Το εψαξες απο το bios?
stendel Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 στο bios δεν δείχνει θερμοκρασίες δίσκων. Το μόνο που έχει είναι enable S.M.A.R.T. το οποίο είναι ενεργοποιημένο ( άλλωστε βλέπω θερμοκρασίες απο τους 3 WD).
Moderators matrixxx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δεν εννουσα να δεις θερμοκρασια, απλα να δεις αν ειναι ενεργοποιημενο το SMART. Καποιος με seagate μπορει να πει αν βλεπει. Εγω παντος αυτη τη στιγμη βλεπω θερμοκρασιες απο 2 WD IDE και απο τον εναν SATA WD που εβαλα μια βδομαδα τωρα, με το HDD health. To HDD thermometer που εχω απο πριν βαλω τον sata δεν τον βλεπει καθολου. Και μενα sata1 ειναι το mobo. Mονο απο εναν εξωτερικο WD που εχω σε usb port δεν βλεπω θερμοκρασιες
agpr Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Με το hdd health βλέπω τη θερμοκρασία και τα smart attributes του δίσκου που αναφέρεις.
madsc Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Κάποια προγράμματα monitoring δεν μπορούν να "δουν" hdds που είναι συνδεδεμένοι σε scsi/raid controllers της μητρικής ή pci. Εκτός από το hdd health που αναφέρεται από πάνω μπορείς να δοκιμάσεις το Speedfan. Tab smart και επιλέγεις το δίσκο από το αντίστοιχο drop down menu. /sc
Moderators matrixxx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Φιλε madsc το speedfan δεν τον βλεπει τον WD (scsi-raid o controller). Εχω δοκιμασει 4-5προγραμματα και μονο το Hdd Health τον βλεπει...
madsc Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Αν έχει smart ο όποιος δίσκος κ λειτουργεί κανονικά αυτό, είναι θέμα controller + monitor πρόγραμμα αν θα τον δει, όχι hdd. /sc
spirosta Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Υπάρχουν γενικά κάποιες φορές ασυμβατότητες. Εμένα σε μία ASUS A7N8Xe-deluxe με δύο sata seagate 160GB και 250GB αναγνωρίζει μόνο τον 160 και διαβάζει smart. Πολλά προγράμματα μάλιστα μπερδεύονται και νομίζουν ότι έχει δύο 160GB. Ο ελεγκτής είναι Silicon και δεν τους έχω σε raid που πολλές φορές δημιουργεί περισσότερα προβληματάκια.
Moderators matrixxx Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Αν έχει smart ο όποιος δίσκος κ λειτουργεί κανονικά αυτό, είναι θέμα controller + monitor πρόγραμμα αν θα τον δει, όχι hdd. /sc Ειπα κατι διαφορετικο? Ειπα οτι ενω το Hdd Health τον βλεπει, το speedfan ΔΕΝ τον βλεπει. Οποτε δεν το προτεινω. Δεν ειπα οτι ειναι θεμα δισκου.
madsc Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 matrixxx διάβαζε λίγο προσεκτικότερα τα posts πριν απαντήσεις. Θα μάθεις μερικά πράγματα. Ύπάρχουν 2 x Seagate 320gb Sata2 σε 2 διαφορετικά μηχανήματα μου εδώ. Τους βλέπουν κ τα 2 προγράμματα. stendel δοκίμασε να τον συνδέσεις σε άλλη θύρα/controller της μητρικής σου ή σε διαφορετική μητρική αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. /sc
Moderators matrixxx Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Moderators Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Τι ακριβως δεν διαβασα δλδ και μιλας με τοσο υφος? Απο τα ποστ σου θα μαθω κατι? Ποιο σημειο ειναι αυτο που λεει κατι που αγνοω?! Εσυ ο ιδιος λες οτι δεν ειναι θεμα δισκου και τωρα τονιζεις οτι εχεις 2 seagate που τους βλεπει το speedfan. Σε μενα ΔΕΝ τον βλεπει και δεν το λεω σε σενα αλλα στον ενδιαφερομενο για να διαλεξει προγραμμα αν δεν εχει τον χρονο να ψαχνει.
soulnick Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 κατ'αρχην χαλαρωστε,δεν εγινε τιποτα... λοιπον,εχω παρει κι εγω τον Seagate 320GB SATA2. οποτε δοκιμασα να ενεργοποιησω το SMART monitoring καi το 32bit transfer,το mobo μου εκανε reset με default settings.. και αντε παλι τα ιδια... το jumper το εβγαλα. δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα,αν και το mobo μου λειτουργει σε SATA150 mode... 8)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.