Προς το περιεχόμενο

Στρατός κτλ

maxim5000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Σχολή των ΔΕΑ εξαρτάται απο το σε ποιο όπλο βρίσκονται. Πχ οι πεζικάριοι πάνε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στη Κρήτη, ενώ οι μοδίστρες (διαβιβαστές) στο Χαιδάρι (δεν έχει μεταφερθεί ακόμα η σχετική σχολή στην Καλαμάτα)

Πέραν της επιπλέον θητείας, ο ΔΕΑ καλείται πολύ πιο συχνά για μετεκπαιδεύσεις και επιπλέον προάγεται κανονικά και φτάνει μέχρι το βαθμό του έφεδρου Ταγματάρχη ενώ είναι πολίτης...

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΔΕΑ θεωρείται Αξιωματικός αλλά ιεραρχικά υφιστάμενος ενός μόνιμου ανθυπολοχαγού.

Ο ΔΕΑ σύμφωνα με τον 20-1 θεωρείται ίσος με τον Ανθυπασπιστής, αλλά κατώτερος λόγω αρχαιότητας (είναι ανάλογο με την περίπτωση του έφεδρου λοχία - κληρωτού που πέρασε ΛΥΒ - και του μόνιμου λοχία - από ΣΜΥ)

Δημοσ.
Ο ΔΕΑ σύμφωνα με τον 20-1 θεωρείται ίσος με τον Ανθυπασπιστής, αλλά κατώτερος λόγω αρχαιότητας (είναι ανάλογο με την περίπτωση του έφεδρου λοχία - κληρωτού που πέρασε ΛΥΒ - και του μόνιμου λοχία - από ΣΜΥ)

Για να γνωρίζεις κανονισμούς με τον αριθμό τους, για στρατιωτικό σε κόβω... :-D

Δημοσ.

από ότι εχω καταλάβει και διορθώστε με αν κανω λάθς:

1) κάνουν 17 μήνες για να απολυθούν

2) με το που φεύγουν απο το κέντρο εκπαίδευσης κάνουν 4μηνη εκπαίδευση

3) φτάνουν μέχρι το βαθμό του Ανθυπολοχαγού

και οι απορίες που έχω:

1) Πότε αρχίζουν και πληρώνονται ??

2) Που είναι το κέντρο εκπαίδευσης στον Ασπρόπυργο ή Κρήτη??

3) Γιατί συνεχίζουν να παίρνουν βαθμούς μετά την απολυση που αποσκοπεί αυτό ??

4) Συμφέρει κάποιος να πάει ???

5) Προηγούνται σε διαγωνισμούς όπως της Αστυνομίας ,Λυμενικού?? (σαν αυτούς που έχουν υπηρετίσει στις Ειδικές Δυνάμεις)

Δημοσ.

Να απαντήσω σε αυτά που ξέρω σίγουρα:

2) Ανάλογα με το όπλο που θα υπηρετούν (πεζικό, πυροβολικό, ΔΒ κτλ).

3) Γιατί σε περίπτωση πολέμοου είναι αξιωματικοί.

4) Αυτό θα πρέπει να το κρίνεις μόνος σου.

Δημοσ.

Εμείς είχαμε 4 ΔΕΑ που τους χρεώναν φυλάκια και τους ξεχνούσαν στο βουνο για κανά-δυο μήνες.

Βέβαια ένας γνωστός μου ΔΕΑ (ΕΜ) σε όλη του τη θητεία έξυνε τα @@ του (το είχε ψάξει όμως πριν παρουσιαστεί και δηλώσει για ΥΕΑ).

Δημοσ.

1)η θητεια ειναι 12μηνη, 9μηνη αν εισαι πρωτο απο 3 παιδια και εχει και πολλες κατηγοριες για 6μηνη και 3μηνη. Αν θες σου στελνω ΦΕΚ να τα διαβασεις

2)αν κοψεις την αναβολη σου μπαινεις στην επομενη ΕΣΣΟ κανονικά ενώ μπορεις να κανεις αιτηση για ενταξη στην ερχομενη ΕΣΣΟ. Υπολογιζε οτι πχ για να μπεις ΕΣΣΟ νοεμβριου απο το νομο πρεπει να κοψεις αναβολη 31/7 αν θυμαμαι καλα (λιγο πριν δηλαδη απο την ΕΣΣΟ Αυγουστου) αλλα ακομα και αν κοψεις την αναβολη πχ Αυγουστο ή σεπτεμβριο μπορει να σε παρουν αν ζητησεις ενταξη στην ΕΣΣΟ του Νοεμβριου. Σχεδον ποτε δεν αρνουνται αιτησεις ενταξεως γιατι πολυ απλα καλυτερα να σε παρουν τωρα και να τρεχουν με τα χαρτια παρα να μην παρουσιαστεις ποτε!!Παντως σε αιτησεις ενταξεως πολλες φορες υποχρεούσε να πας στο στρατολογικο γραφειο (ΡΟΥΦ για αθηνα) να παρεις απο εκει το χαρτι καταταξης γιατι δεν προλαβαινει να φθασει μεσω αστυνομιας.

3)ΥΕΑ σαν Ι1 και Ι2 με απλές σπουδές μπαινεις στην μαυρη λιστα. Λεω μαυρη γιατι εγώ δεν νοηθηκα 5 μηνες παραπανω θητεια και ας πληρωνομαι και ειμαι εξοδουχος καθε μερα περα απο τις 3 υπηρεσιες το μηνα.Μαλιστα στα αγωνισματα που διναμε (της πλακας) ολοι καναμε τους κουτσους μπας και μας κοψουν(αν και τελικώς δεν μετρανε καθολου παιρνουν αυτους που θελουν).Πρεπει να κανεις και 12μηνο για να σε παρουν δοκιμο.(να μην εισαι δηλαδη υποχρεος μειωμενης θητειας.

4)παιρνεις μορια για σχολές που ειπες αλλα πιο πολλα παιρνεις αν πας εθελοντικα ειδικές δυναμεις. Εκει παιρνεις πολλα ειδικα αν συμπληρωσεις εκπαιδευση σε πολλα όπλα και εισαι και ΔΕΑ.

5)σαν ΥΕΑ φευγεις μετα αν σε παρουν απο το κεντρο που παρουσιαστηκες και πας στα κεντρα που λενε τα παιδια για ΣΞ παντα.

οτι αλλο εδω ειμαστε

Δημοσ.
από ότι εχω καταλάβει και διορθώστε με αν κανω λάθς:

1) κάνουν 17 μήνες για να απολυθούν

2) με το που φεύγουν απο το κέντρο εκπαίδευσης κάνουν 4μηνη εκπαίδευση

3) φτάνουν μέχρι το βαθμό του Ανθυπολοχαγού

και οι απορίες που έχω:

1) Πότε αρχίζουν και πληρώνονται ??

2) Που είναι το κέντρο εκπαίδευσης στον Ασπρόπυργο ή Κρήτη??

3) Γιατί συνεχίζουν να παίρνουν βαθμούς μετά την απολυση που αποσκοπεί αυτό ??

4) Συμφέρει κάποιος να πάει ???

5) Προηγούνται σε διαγωνισμούς όπως της Αστυνομίας ,Λυμενικού?? (σαν αυτούς που έχουν υπηρετίσει στις Ειδικές Δυνάμεις)

1) Πληρώνονται ένα πόσό γύρω στα 200 ευρώ μόλις τελειώσουν τα ΥΕΑ (πέμπτος μήνας θητείας).Από τον επόμενο μήνα πληρώνονται 600 ευρώ περίπου για παραμεθόριο και 450 για τα υπόλοιπα μέρη.

2) Για το Πεζικό είναι στην Κρήτη. Στον ασπρόπυργο δεν πρέπει να υπάρχει σχολή για ΥΕΑ.

3) Έχουμε εφεδρικό στρατό ακόμα.

4) Αν είσαι στο πεζικό μαλλόν οχι γιατί θα βγάλεις όλη τη θητεία πιθανότητα σε ένα φυλάκιο. Ύστερα οι δύο πρώτοι μήνες στα ΥΕΑ είναι χάλια.

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, στον Ασπρόπυργο είναι η ΣΧΑΛ (Σχολή Αλεξιπτωτιστών) και όχι Σχολή Αξιωματικών.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια μια ερωτηση...ειμαστε πολυτεκνοι...ο μεγαλυτερος αδερφος μου δεν πηγε στρατο...γιατι περασε σε στρατιωτικη σχολη(σμυν)...οποτε το δικαιωμα του 9 μηνου παει στον επομενο μεγαλυτερο αδερφο η στον επομενο που θα παει πρωτος στρατο...με τον αδερφο μο ειμαστε διδιμοι αλλα εγω ειμαι μγαλυτερος....επισης καπου ακουσα οτι αν παω μαζι με τον διδιμο αδερφο μου στρατο...λογο εξαρτισης να κανουμε και οι δυο 9μηνο....γινται αυτο...η θα παρει το δικαιωμα ο μεγαλυτερος απο τους δυδιμουσ

Δημοσ.
Κια οι 2 μαλλον 9μηνο κανετε, παντως μετραει η πολυτεκνια..[/QUO

ευχαριστω για την απαντηση..καποιος που να ξερει σιγουρα....τι γινετε

Δημοσ.

αλλη μια ερωτηση...παρωμια....μπορει αυτος που δικαιουται...το 9μηνο να μην το δεχτει και να περασει στον επομενο αδερφο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...