maxim5000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 2 ερωτήσεις: 1.Ξέρει κάποιος πόσους μήνες είναι η θητεία ; 11-12; (στρατό ξηράς) 2.Επίσης αν κόψω τώρα την αναβολή πότε με παίρνουν; Ευχαριστώ προκαταβολικά Όπως αντιλαμβάνεστε ετοιμάζω τα χακί
Xorxhs! Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 θα πηξειςςςςςςς..... 1)12 μηνες εκτος και αν εισαι σε κατηγορια για μειωμενη θητεια(δεν ξερω τις περιπτωσεις) 2)4 μηνες μετα απο το κοψιμο της αναβολης Ασε πικρα,φαντασου ειμαι αεροπορια και δεν την παλευω μεσα στο τρελοκομειο,πλακα-πλακα για να σου το πω λαικιστικα,θα σε φαει η μαλ...κια εκει μεσα,αλλα παρολαυτα υπομονη
maxim5000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 4 μήνες ??????????????? Δεν γίνεται πιο γρήγορα?
Xorxhs! Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 δε νομιζω,αλλά καλυτερα ας απαντησει και καποιος αλλος,ή διαφορετικά παρε τηλεφωνο για σιγουρια στο στρατολογικο γραφειο της περιοχης σου και ρωτησε τους
maxim5000 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Νομίζω μπαίνεις όποτε έχει σειρά. Π.χ εγώ που λεώ να κόψω την αναβολή Νοέμβριο θα μπώ Ιανουάριο.
Cue Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Εφόσον κόψεις την αναβολή τώρα, μπεις ξηρά, πας για Μάη. Αυτά μου είπαν εμένα :/ Εάν η αναβολή σου τέλειωνε Δεκέμβρη, τότε θα έμπενες με την αμέσως επόμενη σειρά.
Kandinsky Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Πάρε το στρατολογικό σου γραφείο για να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, ρίξε μια ματιά για διάφορα θέματα του στρατού στο http://www.omhroi.gr και στη σελίδα του στρατού http://www.army.gr/n/g/index.shtml
grigas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Εάν κόψεις την αναβολή μέχρι 31/10 μπαίνεις φλεβάρη. Αν την κόψεις από 1/11 έως 31/1 μπαίνεις Μάη. (τουλάχιστον έτσι ίσχυε μέχρι πριν 8 μήνες που απολύθηκα)
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 @cue, Δηλαδη εμενα που τελειωνει Δεκεμβριο θα μπω Φεβρουαριο οποτε και να την κοψω ή την κοβω τωρα και παω Μαιο ;
Cue Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Καλύτερα να ενημερωθείς από το στρατολογικό όπως λέει και ο Kandinsky. Απλά ανέφερα αυτά που είπαν σε μένα. Δε θα με εκπλήσει αν πάρει κάποιος άλλος και του πουν άλλα...
@zouve@ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 με λίγα λόγια τι ειναι ο ΥΕΑ και τι διαφορά έχει από τον ΔΕΑ ???
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 με λίγα λόγια τι ειναι ο ΥΕΑ και τι διαφορά έχει από τον ΔΕΑ ??? ΥΕΑ: Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός ΔΕΑ: Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (όταν έχει τελειώσει τη Σχολή Αξιωματικών)
@zouve@ Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 ΥΕΑ: Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός ΔΕΑ: Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (όταν έχει τελειώσει τη Σχολή Αξιωματικών) λίγα λόγια παραπάνω .........
Kandinsky Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 H πλειοψηφία όλων όσοι έχουν ένα συγκεκριμένο γνωστικό υπόβαθρο λαμβάνει χαρτί ΥΕΑ. Όταν παρουσιαστείς στο κέντρο εκπαίδευσης, κάποια στιγμή όσοι έχουν αυτή την ένδειξη περνούν από εξετάσεις ώστε να γίνουν ΔΕΑ. Ο ΔΕΑ είναι ένας βαθμός ο οποίος είναι πάνω και από ορισμένους μόνιμους. Βέβαια, αυτά στα χαρτιά διότι για να πάει το κάθε νεαρούδι ΔΕΑ να την πει με άνεση στον 40άρη ανθυπασπιστη δεν ειναι και τοσο εύκολο. Οι ΔΕΑ χρησιμοποιούνται στην ουσία για να βουλώνουν τρύπες. Πχ, αν υπάρχει ένα φυλάκιο στο οποίο πρέπει να πάει φρουρά, οι φαντάροι θα πάνε μαζί με τον ΔΕΑ. Οι μόνιμοι τους χώνουν λίγο και οι υπηρεσίες τους είναι λίγο περισσότερες αλλά και πάλι δεν εχουν σχέση με τον κοινο φαντάρο : Είναι αξιωματικοί. Κάνουν παραπάνω θητεία αλλά παίρνουν κάποιο μισθό ο οποίος όμως απ' όσο θυμάμαι δεν μπορει επ' ουδενί να καλύψει ένα νοίκι στην πόλη (δε μένουν στο στρατόπεδο). Μπορεις να το δεις και ανάποδα βέβαια, ότι ναι μεν παίρνουν μισθο αλλά όταν εσύ κουνας μαντήλι αυτοί έχουν κι αλλη θητεία. Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν διάφορες ασκήσεις του στυλ MENSA κλπ, καθώς και τεστ φυσικής κατάστασης. Δεν είναι και τιποτα σπουδαία, πολύ πιό απλά απ' ότι ακούγεται. Στην εποχή μου ('97) μέτραγε ακόμη το να έχεις βύσμα για να πας. Για να είμαι σίγουρος πάντως οτι δεν θα πάω, εκανα οτι λάθη μπορούσα. Άπαξ και σε πάρουν, πας στη σχολή στον Ασπρόπυργο. Εκεί πέφτει -απ' όσο λεγόταν τουλάχιστον- ένα ψιλοσκίσιμο. Αν οι πληροφορίες μου απέχουν απ' την τωρινή πραγματικότητα ας με διορθώσει κάποιος.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2006 λίγα λόγια παραπάνω ......... Εσύ ζήτησες λίγα λόγια. ΥΕΑ: Πολλοί κληρωτοί προκρίνονται ως ΥΕΑ εάν: είναι ικανοί Πρώτης ( Ι1 ) ή Δεύτερης ( Ι2 ) κατηγορίας και έχουν γραμματικές γνώσεις απόφοιτου Λυκείου ή ισότιμης Σχολής και άνω. Σημαίνει ότι μπορεί να επιλεγούν για φοίτηση σε μία από τις Σχολές Έφεδρων Αξιωματικών. Δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό θα γίνει. ΔΕΑ: Ο ΥΕΑ που έχει φοιτήσει επιτυχώς σε μία Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών (για παράδειγμα στην ΣΕΑΠ: Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, στο Ηράκλειο Κρήτης, γνωστή και ως "Σήμερα Έρχεσαι Αύριο Πεθαίνεις"), λαμβάνει τον βαθμό του ΔΕΑ για το σύνολο της θητείας του. Σε περίπτωση ευδόκιμης υπηρεσίας, τον τελευταίο μήνα της θητείας προάγεται σε Έφεδρο Ανθυπολοχαγό (και του απονέμεται το σχετικό διακριτικό, ένα ασημένιο αστέρι). Σε κάθε περίπτωση, ο ΔΕΑ θεωρείται Αξιωματικός αλλά ιεραρχικά υφιστάμενος ενός μόνιμου ανθυπολοχαγού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.