Προς το περιεχόμενο

Τη γνωμη σας για αγορα εξωτερικου δισκου!!!

Sebu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη εχω ενα εσωτερικο δικτυο με 2 υπολογιστες πανω σε ρουτερ,και επειδη θελω να μοιρασω καποια αρχεια μεταξυ τους και για να ελαφρωσω λιγο τους δισκους τους σκεφτηκα την λυση του εξωτερικου δισκου.

Λυση 3ου υπολογιστη ως file server επι της παρουσης απορριπτεται ως ανεφικτος λογω χωρου και λοιπων παραγοντων.Οποτε πρεπει να περιοριστω σε εξωτερικο σκληρο.

Εχω ηδη ενα κουτακι για 3,5'' δισκο για usb 2.0.

α)Η μια σκεψη ειναι να αγορασω ενα 250αρι δισκο να τον βαλω στο κουτι και να το συνδεσω στον υπολογιστη μου.

β)Η αλλη λυση ειναι να αγορασω εναν ετοιμο εξωτερικο(ψηνομαι πολυ για τους WD τους book like) ο οποιος θα μου ερθει και φθηνοτερα απο την αγορα δισκου IDE για το κουτι.

γ)Η τριτη λυση που θα προτιμουσα ειναι ενας δισκος να συνδεθει στο ρουτερ ετσι ωστε να ειναι αμεσα προσπελασιμος και απο τους 2 υπολογιστες και να μην επιβαρυνει το συστημα μου (καθως αν το 2ο pc θελει να "παρει" κατι θα τραβαει μεσω του δικου μου ενω αν ειναι πανω στο ρουτερ δεν θα με ενοχλει).Εχω σταμπαρει το εξωτερικο κουτι που υποστηριζει και lan που εχουν τα multirama.

Στην περιπτωση της τριτης λυσης εχω καποιες αποριες και δεν εχω προχωρησει ακομα στην υλοποιηση.

ι)Η συνδεση μεσω lan στα 10mbps ας πουμε θα ειναι αρκετα γρηγορη ή θα σερνεται το σύμπαν???

ιι)Μπορει ενας τετοιος δισκος να δουλεψει θεωρητικα 100mbps full duplex και πρακτικα πανω απο 20mbps???

ιιι)Ειναι προτιμοτερο απο αποψη διασυνδεσης το usb(δεν εχω firewire στο pc και ουτε ελευθερη pci για να βαλω καρτα)???

ιν)Εναν δισκο πανω σε ρουτερ δικτυακα,θα μπορουν να τον δουν προγραμματα τυπου DC++,μ-torrent κτλ για sharing????

ν)Εχετε να προτεινεται καποια αλλη δικτυακη λυση??

Ευχαριστω

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

file mou 8a sou protina enan e3oteriko skliro basismeno se typo Pliades, pou einai me firewire 1394b (800mbps) & 2 firewire adapter

kai etsi kerdizeis enan disko e3oteriko me 800mbps taxitita (bebea me 7.200 rpm sklirou min perimeneis kai 8abmata) kai to kalitero!!!

8a exeis kai Diktio 800mbps... me tin proipo8esi oti exeis kalous driver gia ton adapter sou

Perimenw mail sou an 8es peretero plirofories gia sindesmologia h an den katalabes kati

Δημοσ.

Φίλε μου θα σου πρότεινα έναν εξωτερικό δίσκο «Pleiades» που έχει 2x 1394b Port και 1 1394a

Και αν βάλεις σε καθένα από τον υπολογιστή σου ένα firmware adapter θα μπορούσες να έχεις 800mbps ταχύτητα στην μεταφορά δεδομένο, αλλά ταυτόχρονα και δίκιο 800mbps στους 2 υπολογιστές

Πιστεύω είναι η καλύτερη μέθοδος που θα σου παρέχει ένα γρήγορο δίκτυο και ένα εξωτερικό σκίρο δίσκο «δίκιου»

Για περαιτέρω πληροφορίες στείλε μου PM

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...