Προς το περιεχόμενο

Super πρόβλημα Toshiba A100-192

speeder007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε ολους παιδια.

Ειμαι κατοχος ενος Toshiba Satelite A100-192 εδω και 3 μηνες περιπου και ολα πηγαιναν ωραια και καλα (αρκετα ικανοποιημενος απο το μηχανακι), ωσπου σημερα εγινε το εξης: Προσπαθησα να ανοιξω τον υπολογιστη (τον ειχα βαλει λιγο πριν στο ρευμα) και δεν υπηρξε καμια αντιδραση παρα μονο αναβοσβησε για λιγο σε πορτοκαλι χρωμα το led της μπαταριας. Κατοπιν παρατηρησα οτι παροτι ηταν στο ρευμα δεν ηταν αναμενο κανενα απο τα led που δειχνουν οτι φορτιζει. Δοκιμασα να τον ενεργοποιησω σε οποιοδηποτε mode (με μπαταρια μονο, με μπαταρια και ρευμα, με ρευμα μονο) η απαντηση ειναι η ιδια, το led της μπαταριας να αναβοσβηνει σε πορτοκαλι χρωμα και τπτ περισσοτερο. Μηπως εχει ρε παιδιά κανενας καποιο αντιστοιχο περιστατικο ή γνωρίζει τπτ?

Ευχαριστω εκ τον προτερον!!!

P.S: λογικά για προβλημα τροφοδοσίας προκειται αλλα το κακο ειναι πως δεν μπορώ να βρω και την ideal για το υπολοιπο σαβ/κο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αααα, βασικα αυτο που παρατηρησα ειναι πως οταν το εχω μονο μπαταρια δεν αναβει ουτε ο Η/Υ ουτε καποιο απο τα led. Οταν το βαζω στο ρευμα τοτε μονο μου αναβοσβηνει σε πορτοκαλι χρωμα το led της μπαταριας για λιγο (ο Η/Υ εννοειτε πως δεν ανταποκρινετε σε καμια περιπτωση).

Δεν θέλω να σε ανησυχήσω αλλά στοιχηματίζω ότι κάηκε η μητρική... Από Δευτέρα στην αντιπροσωπεία για service, δυστυχώς. Ευτυχώς είναι ακόμα σε εγγύηση.

Ναι, το πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα η μητρική. Είχα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα αλλά δυστυχώς δεν ήταν εντός εγγύησης και μου ζητούσαν (μετά από παζάρια) 650 ευρώ για να τον επισκευάσουν.

Ναι λογικο ακουγεται ρε παιδια αλλα δεν μου εκανε κανενα απο τα συνησμενα συμπτωματα οταν καιγεται μια μητρικη. Απλως πηγα να τον ανοιξω και δεν υπηρξε καμια ανταποκριση, ουτε καν μου εδειξε οτι περασε ρευμα εστω για λιγο, ουτε μυρισε τπτ, ηταν απλως ΝΕΚΡΟ. Ξερει κανεις αν τα TOSHIBA εχουν συστημα lockαρισματος οπως διαφορα αλλα laptops.

Καταρχην χαλαρωσε οσο ειναι αυτό δυνατό και καλό θα είναι κατά την γνώμη μου να μην πετάμε διάφορα του στυλ κάηκε το ένα και κάηκε το άλλο, και αυτό φταίει και θα πάρω VAIO και και και.

Δεν διαφωνώ οτί παίζει να φταέι και η Motherboard ΑΛΛΑ ας τα πάρουμε τα πράγματα λίγο ποιό ψύχραιμα.

Ως γνωστό η Toshiba έκανε ανάκληση μπαταριών λόγω μαλ@@@@ιας της sony για πες μας αυτό το γνωρίζεις είχες προλάβεις να το ελέγξεις ή όχι;

Μόλις βγάλεις την μπαταρία και το ανάβεις τι παίζει;

Μήπως κατά λάθος έριξες τπτ π.χ κανά υγρό;

Βασικα δεν ειχα προλαβει να τσεκαρω την μπαταρια και οντως καπου εκει πρεπει να ειναι το προβλημα (μπαταρια, τροφοδοτικο, μητρικη) το περιεργο της υποθεσης ομως ειναι πως ενω την τελευταια φορα που το δουλεψα εκλεισε κανονικα και ωραια (το βραδι το ειχα βγαλει απο το ρευμα οσο ηταν κλειστο) και την επομενη το βαζω στο ρευμα (χςρισ να αντιληφθω κατι να παιξει υποπτο (μυρωδια, ηλεκτρισμοσ κ.α) παω να πατησω το ON και ο υπολογιστης δεν ανταποκρινεται ουτε στο παραμικρο (εκτος απο το λαμπακι της μπαταριας που αναβοσβηνει). Το περιεργο ειναι οτι ενω ειναι στο ρευμα δεν αναβουν ουτε καν οι ενδεικτικες λυχνιες που δειχνουν οτι φορτιζει το μηχανημα. Εχω αρχισει να υποψιαζομαι κανα βραχυκυκλωμα μεταξυ τροφοδοτικου μπαταριας (αλλα ουτε η ελαχιστη μυρωδια???) ή να lockαρε το laptop απο καμια υπερφορτιση???? και δεν ξερω και για τα TOSHIBA κανα κολπο resetaρισματος (το κολπο των ACER δεν επιασε στην περιπτωση μου).

Ευχαριστω που με βοηθατε (οσπου να ανοιξει αυτη η IDEAL), οποιαδηποτε αποψη ειναι ευπροσδεκτη.

P.S Ξερει κανεις εαν υπαρχει κουμπι γενικου reset στα TOSHIBA???

Thanks

Τετοιο κουμπι λογω των xp δεν υπαρχει τουλαχιστον στο δικο μου αλλα εφοσον δεν προλαβες να κοιταξεις το θεμα της μπαταριας ρωτησε την αντιπροσωπεια να σου πουν τι θα κανεις..

Βασικα μεσω τηλεφωνου οτι προκειται μαλλον για mobo (γα#***%*####) και οταν το πηγα απο κει ενα στεγνο θα τα πουμε μαλλον σε μια βδομαδα οποτε ο θεος βοηθος (μην μην γινει 3 το 1 βδομαδα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...