Chris_ Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Κύριοι, πήρα ένα καινούργιο σκληρό 320seagaete έχουν πλέον τελειώσει η SATA θύρες και έχω άλλες 4 SATA/RAID, της ενεργοποιώ από το Bios, ξεκινάνε τα win και αρχίζει ψάχνει τη συσκευή, η πρώτη φούσκα μιλάει για τους silicon image sil 3114 και μετά από λίγο για silicon images pseudo processor device, έβαλα το cd της mobo ώστε να φορτώσει τους driver αλλά δεν θέλει με τίποτα…. Τον σκληρό τον βρίσκει σαν disk drive με κίτρινο θαυμαστικό, oxi σαν Seagate..…. Το PC είναι ενημερωμένο μʼ όλα τα τελευταία updates… H mobo είναι η ASUS P5AD2-Deluxe και το Bios το έχω αναβαθμίσει στο 08.00.10 (dx diag) Έχω αφαιρέσει και το NERO και το ALCOHOL μήπως ήταν η αιτία του προβλήματος, αλλά μπαααααα… δεν θέλει….
billpeppas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Μπες στο BIOS ή στο BIOS ( αν έχει ) του controller και βάλε το Mode σε JBOD ( Just A Bunch Of Disks ) [ καμμιά φορά αναφέρεται ως: Basic ή SATA ή AHCI ] Επίσης για τον latest driver του controller της Silicon Image, πας http://www.siliconimage.com, διαλέγεις το μοντέλο που έχεις ( θα το βρείς είτε κοιτάζοντας το τσιπάκι πάνω στην motherboard είτε από τα specifications της motherboard σου στην σελίδα της Asus ). Κατεβάζεις τον BASE driver, όχι αυτόν που λέει RAIDx.
billpeppas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Για άγνωστο λόγο ( με τα παραπάνω στοιχεία ) κάνει debug τον JAVA Client του SATA RAID Controller. Αυτό δεν είναι το πρόβλημά σου πάντως. Άλλωστε αφού δεν θα έχεις RAID Array, κάνεις disable το πρόγραμμα του controller ( το παραπάνω )
Chris_ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 όταν μπήκε στα win έκανε install μια συσκευή cd-rom... Στο device manager στην επιλογή SCSI and RAID controllers έχει εμφανισθεί VAXSCSI Controller με κίτρινο θαυμαστικό... αυτο τι είναι??
Chris_ Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 υπόλειμμα ειναι του alcohol.. εντάξει το συμμόρφωσα.. κάποια άλλη σκέψη για τους driver?? κάποιος??
billpeppas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Αν θες σώνει και καλά εγκατάσταση των Windows σε RAID Array, βολεύεσαι: 1) Είτε φτιάχνεις ένα floppy disk με τους απαραίτητους text-mode drivers 2) Είτε ενσωματώνεις τους drivers στο CD με το nLite. It's so ***** easy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.