Προς το περιεχόμενο

Διαμαρτυρια κατα Nortec

Braveheart1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να παρει...δεν ηταν επαρκης η κουβεντα στο Nintendo.gr forum για μερικους...

Λοιπον απλα πραγματα:

1) H Nortec ΔΕΝ φερνει ολα τα παιχνιδια για τις Nintendo κονσολες και παιχνιδια των 75 Eu ερχονται απο διαφορετικους εισαγωγεις. Επισης οι απαραδκτες τακτικες καταστηματων που εχουν 15.000 ατοκες δοσεις, οι τιμες που αναγραφονται σε ΟΛΑ τους τα προιοντα ειναι κατα 20% αυξημενες για να σας πουν μετα "ξερετε αυτη η τιμη εχει πεσει και δεν ειναι τοσο αλλα τοσο". Αλλα αυτο ειναι μεγαλη ιστορια.

2)Για λογους ΚΑΘΑΡΑ ανταγωνισμου η Nortec ΔΕΝ μπορει να πουλησει φτηνοτερα απο τις λιανικες τιμες για παιχνιδια καινουρια και θελω να μου βρειτε ΕΝΑ official site της Nintendo που να τα πουλαει φτηονοτερα. Το Play.com δεν εχει φως νερο τηλεφωνο, δεν εχει σοβαρο ενοικιο, ειναι μια αποθηκη στη μεση του πουθενα και παραγγελνει σε πενατψηφιους αριθμους (οσο πουλανε τα best sellers στην Ελλαδα σε ALL FORMAT) οποτε το περιθωριο κερδους που δινει στους καταστηματαρχες η NOE, μπορει να το ριξει για να πουλησει μεσω του internet. Αν δεν μπορειτε να καταλαβετε μερικους βασικους κανονες εμποριου, πριν φτασετε στο σημειο να τα ριχνετε στη nortec καντε και μια ερωτηση. ΜΠΕΙΤΕ στο ρημαδοsite της εταιρειας και καντε μια συζητηση. Δεν ειναι sony ουτε Microsoft εδω, η Nortec εχει πολυ καλο "after sales support". ΜΗΝ το υποτιματε.

"Το βρισκετε σωστο,μονο για αυτη τη μικρη γωνια του πλανητη,να παιχνιδια του Wii να κοστολογουνται ΤΟΣΟ πιο ακριβα απο τον υπολοιπο κοσμο;"

Αυτη η προταση ΔΕΝ θα μπορουσε να ηταν πιο λαθος. Πρωτα απ ολα σε ΟΛΑ τα high street μαγαζια (τουλαχιστον για την Σκωτια που βρισκομαι τωρα πχ GAME HMV Virgin Gamestation etc) τα παιχνιδια κανουν 60Εu. Οποτε μιλαμε για τις ιδιες τιμες. Τωρα το γιατι πολυ λιγα παιχνιδια απο τη Nortec πουληθηκαν ακριβοτερα απο την ευρωπη, θα σας παραπεμψω και παλι σε γνωσεις business και marketing. Η εξηγηση ειναι ΠΑΡΑ πολυ απλη για οσους ξερουν μερικες παραπανω λεπτομερειες. Τελος για πειτε μου εσεις που ξερετε, το Wii ΠΟΣΟ θα κανει στην Αγγλια; ΜΗΠΩΣ θα κανει 265Eu και ΟΧΙ 250;

Επισης για πειτε μου γιατι το pro evo και το GT4 οταν βγηκαν ΔΕΝ κοστολογηθηκαν στα 60 Eu (λιανικη τιμη στην Αγγλια 35 λιρες=54Eu) αλλα φτασανε μεχρι και τα 70Eu; Μηπως ξερετε ποιος φταιει τελικα; Μαλλον οχι. Οποτε καντε μια συζητηση σας παρακαλω πριν φτασουμε εδω.

PS: Οταν η Nortec χαριζε ενσυρματα και ασυρματα χειρηστηρια με 10Eu το ενα, κανενας δεν τολμησε να μιλησει. Οταν πηγαμε και αλλαξαμε πριν κανενα μηνα μοχλους για τα pads του N64 ολοι ηταν ευχαριστημενοι. Να εχουμε και λιγο φιλοτιμο....

NOT affiliated with Nortec AE

CommanderSP

Δημοσ.

Κραταω φιλτατε το γεγονος οτι ΔΕΝ εχεις σχεση με τη Nortec ( NOT affiliated with Nortec AE ) ειδαλλως αν αυτη ηταν η σταση της εταιριας θα ηταν τουλαχιστον εριστικη , αντι-καταναλωτικη και ακρως ειρωνικη εναντι ημων των καταναλωτων ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Λιγες μερες υπομονη να μου απαντησουν και στα email,να μαζευτουνε και αλλες υπογραφες και θα επικοινωνησω προσωπικα με τη Nortec ,με την οποιοα ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ δεν εχω κατι να χωρισω.Ισα-ισα.

Απο εκει και περα δεν μπορω ουτε εγω ουτε κανεις να υποχρεσωσει την Nortec να πουλησει κοντα στον Ευρωπαϊκο μεσο ορο , ουτε βεβαια και η Nortec μπορει να με υποχρεωσει να αγορασω απο την Ελλαδα

Αυτα!

Δημοσ.

Επειδη ειχαμε μια 12σελιδη συζητηση στο Nintendo.gr και επειδη ακουσα αρκετα ειρωνικα σχολια στο ατομο μου απο ατομα που ειναι "ΑΠΛΑ" καταναλωτες οπως εσυ και δεν μπορουν και/η δεν θελουν να καταλαβουν το πως δουλευει η αγορα απαιτωντας το συμπαν, Ι have had enough.

Τωρα τι θα γινει με τη NOE και τη Nortec; Θα σου στειλουν απαντησεις που θα ειναι πολυ πιο στεγνες με αναφορες σε στοιχεια που ητε θα δυσκολευτεις να κατανοησεις η θα τα παραβλεψουν γιατι ξερουν οτι δεν προκειται να βγει κατι. Οποτε τι θα γινει; Οτι εγινε και στο Nintendo.gr Οι φωνες των Moderators απλα καλυφτηκαν απο τις ΚΡΑΥΓΕΣ πολλων ατομων που επαναλαμβανανε τα ιδια επιχειρηματα. Εαν και η δικη μου απαντηση ειχε κυμανθει στα ιδια επιπεδα, μαλλον θα ειχα την ιδια τυχη.

Επαναλαμβανω, ΨΑΞΤΟ πρωτα. ΡΩΤΑ αν δεν εισαι σιγουρος για κατι. Σου λεω μετα λογου γνωσεως οτι αλλοι ειναι αυτοι που κανουν πραγματικα κουμαντο στην Ελληνικη αγορα. Τα εχετε βαλει με λαθος ανθρωπους.

"ουτε βεβαια και η Nortec μπορει να με υποχρεωσει να αγορασω απο την Ελλαδα"

Και εγω απο play.com αγοραζω ΑΛΛΑ καταλαβαινω γιατι δεν μπορει η Nortec και καμια Nortec να εχει τις ιδιες τιμες. Μπες στο Nintendo.gr και διαβασε μερικα απο τα points που αναφεθηκαν.

CommanderSP

Δημοσ.

Δε με ενδιαφερει πως λειτουργει η αγορα φιλτατε!

Σε ενδιαφερει εσενα πως λειτουργει η TV σου?

Οχι βεβαια.Αρκει να πατας το κουμπι και να παιζει

Ετσι και εγω : δε με ενδιαφερει ποιος ακριβως φταιει καθως με αυτο το αιωνιο παραμυθι εδω στην Ελλαδα ο ενας ριχνει την ευθυνη στον αλλον και στο τελος να δεις που θα βρεθουν να φταινε οι καταναλωτες!

Προσωπικα εχω αναφερει πολλακις (ψαξτο και εσυ) πως το play.com ειναι ΑΠΛΑ ενα παραδειγμα. ΟΧΙ κανονας

ΑΝ η Nortec ανακοινωνε τιμες οπως 55 ευρω για Zelda κλπ και 59,99 για 3rd party games δε νομιζω να μιλαγε κανεις για 5 ευρω διαφορα απο οποιοδηποτε μαγαζι.

Απλα φοβαμα πως ισχυει η βλαχο-ελληνικη παροιμια "βρηκαμε παππα να θαψουμε 5-6"

ΥΓ1 Εκανες τυπογραφικο λαθακι στην προ-τελευταια γραμμη αντι για αναφεθηκαν --> αναφερθηκαν

ΥΓ2 Δε νομιζω να μιλας με κανεναν ειρωνα οπως αυτους που ενδεχομενως συναντησες.Ελπιζω να το εχεις καταλαβει

Δημοσ.

Diladi file Ryosuke pou ksereis kai apo economics ypostirizeis oti twra pou i Nortec exei balei "kapelo" 10-15 euro kai oi perissoteroi 8a paroun ta paixnidia apo to internet 8a ti simferei kalitera apo pleuras kerdous apo to na itan to kapelo tis taxews twn 5 euro kai oloi na agorazan apo tin Nortec?

P.S. : Kai an itan akribws opws ta les oti einai logiko stin mikri ellada ta proionta na einai pio akriba (yponowntas oti edw exoume mikrotero pli8ismo kai ara ligoteres pwliseis pou simenoun anagki megaliterou kerdous ana 1 pwlisi), tote giati px stin agglia ta poio polla proionta einai akribotera (kai anaferomai se proionta texnologias opws pc, hardware, kinita, tv pou einai se paromoia katigoria) ? Mipws den einai toso apla ta pragmata kai telika ta xamilotera kosth enoikiwn, diabiwsis kai 'xeriwn ergasias' stin ellada telika simenoun oti iparxei to peri8wrio ta proionta na einai pio ftina (opws simbenei sta perissotera texnologika proionta alla oxi sta ...paixnidia tou wii) ?

Δημοσ.

panta eimoun periergos giati i pagkosmia agora allazei kanones stin ellada..na skisw k ta xartia m dld me auta pou blepw..

to maxairi k to karpouzi toxei o katanalwtis.KAPELO k NTABATZILIKI apo kammia etaireia.den peirazei mia xara ta fernoun ta games apo eksw.de kaigomaste gia ta 10e-15e kapelo.oxi gia to xrimatiko.gia to gamwto omws.oti taktiki akolouthw me to 360,pou kati collectors edition ta exoun 76e k ta pairnw 67e,tha akolouthithei eite me to wii(an to parw)eite me to ps3

Δημοσ.

Φίλε Ryosuke δεν έχεις 100% άδικο. Θα προτειμούσα όμως το καπέλο αυτό να μπει στην κονσόλα (10 ευρώ μία φορά) παρά στα παιχνίδια (10-15 ευρώ πολλές φορές).

Γενικά από την nortec μόνο ευχαριστημένος μπορώ να δηλώσω. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνω 10 ευρώ καπέλο σε κάθε παιχνίδι.

Δημοσ.

"Σε ενδιαφερει εσενα πως λειτουργει η TV σου?"

Καλα η επιχειρηματολογια σας με σοκαρει πραγματικα. Οταν θελω να κανω την TV μου να παιξει High Definition και δω οτι δεν παιζει, τοτε ΝΑΙ πριν παω και πω "αισχος με κλεψανε etc" θα ψαξω πως δουλευει η TV μου για να δω γιατι δεν παιζει.

"ΑΝ η Nortec ανακοινωνε τιμες οπως 55 ευρω για Zelda κλπ και 59,99 για 3rd party games δε νομιζω να μιλαγε κανεις για 5 ευρω διαφορα απο οποιοδηποτε μαγαζι."

Λοιπον ΑΚΟΥ τωρα για να μαθαινεις μερικα πραγματα. Μεχρι μια περιοδο (1997 αν θυμαμαι καλα) το ποσοστο κερδους των καταστηματαρχων για video games ηταν ΣΑΡΑΝΤΑ τοις εκατο γιατι ηταν κατηρογιοποιημενα σαν παιχνιδια. To αποτελεσμα ηταν οτι ενω πολλα παιχνιδια του SNES τα εβρισκες 29.900ρδχ (για οποιον θυμαται φυσικα) με μεγαλα ονοματα οπως το Donkey Kong Country να φτανουν τις 32.000δρχ. ΚΑΠΟΙΑ στιγμη λοιπον τα παιχνιδια του 64 πεσανε απο 29.900 (τοσο ειχα παρει turok-ISS64 πχ) σε ενα ευρος απο 18.900-22.900. Τοτε βεβαια "οταν η TV ξεκινησε να πιανει και δορυφορικα καναλια δωρεαν" κανεις δεν το κοιταξε, απλα χαρηκανε με την διαφορα τιμης. Το τι πραγματικα εγινε ομως ηταν οτι καταφερανε και ΣΠΑΣΑΝΕ το πλαφον του 40% για τα video games.

Επαναλαμβανω, αρκετα παιχνιδια ΔΕΝ τα φερνει η Nortec αλλα αλλοι εισαγωγεις. Ο λογος px που το Conker's FBD δεν ηρθε ποτε στην Ελλαδα ΔΕΝ ειναι να κανει μα τη Nortec οπως πολλοι νομιζανε. Γιατι νομιζανε; Γιατι αγνουσαν οτι η THQ δεν ειναι στην λιστα των εταιρειων που εχει η Nortec για διαθεση των προιοντων στην Ελλαδα. Επισης για πειτε μου αφου η Nortec ειναι τοσο κακη, το Gran Turismo με λιανικη τιμη 54Eu στην κατα τα αλλα ακριβη Αγγλια (η τιμη ειναι ιδια για ολη την ευρωπη) ΓΙΑΤΙ πουληθηκε μεχρι και προς 70Eu στην Ελλαδα; ΓΙΑΤΙ το Donkey Kong Country ενω ολα τα αλλα SNES games κανανε 29.900, αυτο ανεβηκε 2-3 χιλιαρικα;

Eνα ατομο με μερικες γνωσεις marketing μπορει να καταλαβει πολυ ευκολα αυτο το φαινομενο και να δικαιολογησει εν μερει το γιατι μπαινει το καπελο που λετε. Βεβαια υπαρχουν και ορια τα οποια μερικες φορες καποιοι ξεπερνανε γιατι....ετσι τους αρεσει.

Λυπαμαι πολυ γιατι οταν σε αυτο εδω το site ειχα μιλησει για μεγαλες περιπτωσεις αντιγραφης απο sites του εξωτερικου σε ΜΕΓΑΛΑ ελληνικα περιοδικα, οι απαντησεις ηταν "εδω ειναι ελλαδα" και "σιγα το πραμα τωρα για ενα guide". Εδω ομως που οσοι ξερουν κατι παραπανω γνωριζουν οτι δεν εχει να κανει η Nortec με ολα αυτα, υπαρχουν ατομα που "δεν θελουν να ψαξουν πως δουλευει η TV" και το μονο που σκεφτονται ειναι το πορτοφολι τους. Copyright Breach - σιγα τα αυγα Ελλαδα ειμαστε αλλα 15 Eu καπελο, δικαολογημενο η αδικαιολογητο - φωναζουμε. Οποτε βρισκουμε εναν φορεα εκει περα και τα ριχνουμε ολα σε αυτον. Η τσεπη μας να ειναι καλα.

Στην τελικη, μπορεις να ρωτησεις και εναν ηλεκτρολογο να σου πει μια γνωμη για την TV. Δεν κανεις ομως πως ξερεις πως δουλευει.

CommanderSP

Δημοσ.
"Σε ενδιαφερει εσενα πως λειτουργει η TV σου?"

Καλα η επιχειρηματολογια σ.................

................μπορεις να ρωτησεις και εναν ηλεκτρολογο να σου πει μια γνωμη για την TV. Δεν κανεις ομως πως ξερεις πως δουλευει.

CommanderSP

Τώρα ρε Ryosuke, οι οικονομικοκοινωνικοπολιτικές αναλύσεις τί σκοπό έχουνε?

Ένα XBOX360 game έχει 60 Ευρώ? Έχει.

Πόσο κάνει στο εξωτερικό? 60.

Ένα Wii game θα πωλείται 60-70 Ευρώ στην Ελλάδα? Ναι.

Πόσο κάνει στο εξωτερικό? 45

Το θέμα το θεωρώ λήξαν.

Δημοσ.

Φιλτατε Ryosuke θα σε ξανα-παρακαλουσα να διορθωσεις τον τονο,το υφος και τη κονιορτοποιηση των επιχειρηματων που χρησιμοποιεις προσωπικα εναντιον μου

Σου ειπα και σου ξαναλεω,οτι ουτε κανα παιδακι ειμαι , ουτε απ'ότι βλεπεις και αμοιρος επιχειρηματων.Εχοντας τετοια σταση να ξερεις οτι εκτιθεσαι ο ιδιος

Επειδη εισαι τοσο στενομυαλος και στεκεσαι στεγνα στο παραδειγμα μου , να σου απαντησω πως ναι ξερω πως δουλευει η τηλεοραση,περισσοτερο και απο εσενα και απο τον ηλεκτρολογο που την επιδιορθωνει.Ευχαριστηθηκες τωρα;

Η επιχειρηματολογια σου στηριζεται στην ευγνωμοσυνη που θα επρεπε να ειχαμ , επειδη πριν μολις 15 (!!!) χρονια η Nortec εριξε τις τιμες στα games

Τρεις πτηνοι εκαθοντω εις κλαδο δενδρου

Φιλτατε(και το εννοω,προσωπικα δεν εχω ΤΙΠΟΤΑ να χωρισω μαζι σου,παρόλο που μαλλον φαινεται οτι εσυ εχεις) ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΠΡΟ 15ΕΤΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΗΣ NORTEC ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟ-15ΕΤΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;;;;;

Το αν ξερω ποσο ειχαν,ξερω και καλυτερα απο εσενα

Ειμαι (περιχαρης) κατοχος ΔΥΟ NES (ενα pal και ενα mattel version (αληθεια ξερεις τι ειναι το τελευταιο;) , ενος SNES, ενος Gameboy (το originale το πρωτο!) και ενος DS Lite black.Για καθε παιχνιδομηχανη(πλην DS) βαλε καμμια 150αρια games τα περισσοτερα (ευτυχως) απο το εξωτερικο . Αρκετα βεβαια (για SNES κυριως,δε θυμαμαι να εχω games για το NES απο Ελλαδα) ηταν και απο Ελλαδα.Σε παρακαλω,αν δεν θες να εκτεθεις περαιτερω , μην μου ξανακανεις κυρηγμα ποσο ειχαν τα games προ 15ετιας.Προσωπικα ξερω ποσο κανανε games ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ απο μια δεκαπενταετια που «περηφανευεσαι» πως ξερεις. Και παλι για δικο σου καλο το λεω καθως θα ξανα-εκτεθεις παλι δημοσια και σκοπος μας δεν ειναι αυτος

Α!Και το παραδειγμα σου πως δεν τα εισαγει ολα τα games η Nortec οφειλω να ομολογησω πως ειναι σωστο.ΝΑΙ ΔΕΝ τα εισαγει ΟΛΑ.Εισαγγει ΜΟΝΟ ΤΟ 90%.ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 10% ΑΠΟ ΤΟ 90% ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΗΣ NORTEC!!

Tι να πω;

Η λογικη τα λεει ολα μονη της....

Για ολους μας...

Δες και το απλουστατο επιχειρημα-πραγματικοτητα του φιλου panther_512

Δημοσ.

Προτείνω να κλείσει το topic και η διαμαρτυρία και να ανοίξει ένα sticky "Από που αγοράζουμε παιχνίδια Wii" και να έχει τα links σε play, κλπ. Η Nortec και η κάθε nortec μπορεί να έχει δίκιο και να μην μπορεί να κάνει τίποτα αλλά εφόσον το ίδιο πράγμα μπορείς να το πάρεις με λιγότερα χρήματα και δεν υπάρχει κανένας λόγος για after sales support στην αγορά ενός παιχνιδιού δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσεις τις αδυναμίες των ελληνικών εταιριών.

Δημοσ.

Τετοιο topic που λες grjohn θα μας απασχολησει αν δεν εισακουστουν οι υπογραφες-επιχειρηματολογια μας.

Αναρωτιεμαι γιατι το εχετε δεδομενο μερικοι οτι δεν θα μας ακουσει η Nortec. Αν εισακουστουμε τοτε δεν εχουμε λογο να μπλεκουμε με απο το εξωτερικο αγορες.Προσωπικα τουλαχιστον οχι.Ισα-ισα που θα εκτιμησω και την κινηση της Nortec.

Ειπαμε,λιγη υπομονη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...