Προς το περιεχόμενο

Αιτήματα για κατάληψη σε λύκειο [part II]

foge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άρρωστη κατάσταση...

Οι μαθητές έχουν παράπονα απο την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν κάνουν τίποτα για αυτό. Αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει, κάνουν καταλήψεις.

Οι φοιτητές έχουν παράπονα απο την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν κάνουν τιποτα για αυτό. Αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει, κάνουν καταλήψεις.

Οι εκπαιδευτικοί στην κοσμάρα τους κάνουν απεργία όποτε θυμηθούν οτι παίρνουν λίγα για τους 7-8 μήνες που δουλεύουν. Τον υπόλοιπο καιρό, αντι να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους για μην διδάσκουν την φυσική που έμαθαν πριν 30 χρόνια, πηγαίνουν για διακοπές τρείς μήνες.

Βλέπετε καμία ελπίδα;

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ο αδερφός μου πχ δεν πήγε ποτέ φροντιστήριο

Ούτε εγώ. Και όσο έκανα σωστή και ποιοτική κατανομή του χρόνου που αφιέρωνα στο διάβασμα, το σχολείο ήταν παιχνιδάκι. Και οι επιδόσεις μου εξαιρετικές. Σε όλα τα μαθήματα.

Ακόμη κι αν κάθε βράδυ, βολόδερνα στο Πασαλιμάνι με τα τσακάλια της εποχής. Επίσης να δηλώσω πως οι ψυχότροπες ουσίες δεν επηρρεάζουν τις ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Δημοσ.

Παντως χθες που ειδα στους Φακελους τους φοιτητες με τη Γιαννακου,εχασα πασα ιδεα για τις καταληψεις και τα αιτηματα των φοιτητων.Ουτε ξερουν τι ζητανε,ουτε τι λεει ο νομος ακριβως..κανουν αντιδραση για την αντιδραση..καραγκιοζιλικια!

Δημοσ.

παιδιά και no offence αλλά έβλεπα χτές ένα υψηλόβαθμο στέλεχος σχεδόν

υπουργό όχι έλληνα ούτε ελληνίδα που είχε σπασμούς στους ώμους

και στο λαιμό που εξηγούνται (?) είτε με πρόβλημα στο ΚΝΣ είτε

άν ο καπνός που φουμάρεις είναι chronic .προσοχή δέ μιλάω για

έλληνα - ελληνίδα πολιτικό.είναι δυνατόν να έχουν τέτοια άτομα

και να έχουν καλύτερη παιδεία από μας? Ρ

Δημοσ.

punky και kandinsky ειστε λαθος σε αυτα που λετε περι του ΕΓΩ σας.

Ξερετε πολυ καλα οτι ο τυπος του μαθητη που λετε οτι ήσασταν, ειναι εξαιρεση στον κανονα και βεβαια μπραβο σας. Όμως, ολοι πηγαμε σχολειο και ξερουμε οτι οι περισσοτεροι μαθητες ειναι φευγατοι. Και οχι, εγω δεν μπορω να τους κατηγορησω για αυτο. Δεν εχω απαιτηση απο εναν 15αρη να συμπεριφερετε όπως λετε και αυτο γιατι την ευθυνη για την διαπαιδαγωγηση του την εχουν πρωτα οι γονεις και μετα το σχολειο. Αν το παιδακι εχει μαθει αντι να διαβαζει, να παιζει playstation, δεν ειναι σε θεση να καταλαβει τη μλκια του σε αυτη την ηλικια και δεν φταιει. Πιστευετε οτι ολοι εχουνε την ιδια ωριμοτητα σε αυτη την ηλικια? Εκτος απο τη σωστη διαπαιδαγωγηση, ειναι και θεμα τυχης ορισμενα πραγματα. Για παραδειγμα εγω ημουνα ο μικροτερος και στα 2 σογια της οικογενειας και ολα μου τα ξαδερφια και αδερφια, μου σκαγανε απο 3 χρονια και πανω. Ετσι εμαθα απο μικρος να συναναστρεφομαι με αρκετα μεγαλυτερους και ειχα ενα προωρο επιπεδο ωριμοτητας απο πολυ μικρος. Ε! ετυχε. Επισης ετυχε οι γονεις μου να μου δινουν σημασια απο πολυ μικρο, και σχεδον καθημερινα να καθομαστε και να μιλαμε για διαφορα θεματα κοινωνικοπολιτικου και καθημερινου περιεχομενου στο τραπεζι (η διαπαιδαγωγηση που λεγαμε).

Με λιγα λογια, οπως και ο νομος αντιμετωπιζει διαφορετικα τους ανηλικους, ετσι πρεπει να κανουμε και εμεις γιατι οι παραμετροι ειναι τελειως διαφορετικοι. Το λεω αυτο γιατι οι περισσοτεροι στο τοπικ τους αντιμετωπιζουν σαν συνομιλικους...

Δημοσ.
Άρρωστη κατάσταση...

Οι μαθητές έχουν παράπονα απο την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν κάνουν τίποτα για αυτό. Αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει, κάνουν καταλήψεις.

Οι φοιτητές έχουν παράπονα απο την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν κάνουν τιποτα για αυτό. Αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει, κάνουν καταλήψεις.

Οι εκπαιδευτικοί στην κοσμάρα τους κάνουν απεργία όποτε θυμηθούν οτι παίρνουν λίγα για τις 7-8 μήνες που δουλεύουν. Τον υπόλοιπο καιρό, αντι να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους για μην διδάσκουν την φυσική που έμαθαν πριν 30 χρόνια, πηγαίνουν για διακοπές τρείς μήνες.

Βλέπετε καμία ελπίδα;

Μα τι ελπιδα να δουμε οταν υπαρχουν αποψεις καθαρα κομματικες σαν αυτες, που δεν κανουν κανενα διαχωρισμο κομματος και λογικης?

Δηλαδη εσυ μας λες οτι φταινε όλοι οσοι αποτελουν το εκπαιδευτικο συστημα εκτος απο την πολιτικη που εφαρμοζεται στην παιδεια? Ε!το ελεος το ιδιο δηλαδη.

Ας πιασουμε τους μαθητες για τους οποιους και ο λογος :

Ωραια λοιπον, η καταληψη ειναι λαθος. πες μου τι περιμενεις να κανει ο μαθητης για να λυθουν τα προβληματα που προκαλουν τα παραπονα του απο την εκπαιδευτικη διαδικασια. Διαλογο? Ποιος θα συζητησει μαζι του?

Υποθετω οτι αυτο που προτεινεις ειναι να σκασει και να κατσει να κανει το μαθημα του σαν καλο παιδακι.

Οι εκπαιδευτικοι? Κατ αρχας με βαση τις βασικες αρχες οικονομιας, ενας υπαλληλος για να κανει αυτα που λες οτι πρεπει να κανουν οι καθηγητες, πρεπει να εχει κινητρα. Τα 3 βασικα κινητρα ειναι :

1)Οικονομικα

2)Περιβαλλον εργασιας

3)Επικοινωνια με τη διοικηση

Ε!πεσμου ποιο απο αυτα τα 3 υπαρχει στις σχεσεις καθηγητων-υπουργειου. Δευτερον τη σημασια εχει ποσο καιρο κανουν μαθημα? Απο τι στιγμη που το υπουργειο τους απαγορευει να εχουν δευτερη δουλεια (εκτος εξαιρεσεων) πρεπει καπως να ζησουν.

Επισης μαλλον εχεις ξεχασει τι περνανε οι καθηγητες στις ταξεις!1 ωρα αρκει για να βγαλουν 10 ασπρες τριχες. Μπορει ο υπαλληλος στο υπουργειο να δουλευει 8ωρο αλλα τις 7 τα ξυνει. ο καθηγητης τουλαχιστον 3 ωρες κανει μαθημα (ασχετα αν το κανει κατανοητα η οχι)....Anyway, δεν θα κατσω να υπαρασπιστω τους καθηγητες. Απλα εκανα αυτο το ποστ γιατι μου εκανε φοβερη εντυπωση πως ειναι δυνατον να υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι για ολα φταινε ολοι εκτος απο το "βασιλια".

Δημοσ.
Άρρωστη κατάσταση...

Οι εκπαιδευτικοί στην κοσμάρα τους κάνουν απεργία όποτε θυμηθούν οτι παίρνουν λίγα για τις 7-8 μήνες που δουλεύουν. Τον υπόλοιπο καιρό, αντι να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους για μην διδάσκουν την φυσική που έμαθαν πριν 30 χρόνια, πηγαίνουν για διακοπές τρείς μήνες.

Βλέπετε καμία ελπίδα;

Καμμία...........Στις πχ 100 καταλήψεις που γίνονται,άντε μία να γίνεται με πραγματικά και ειλικρινή αιτήματα.Οι άλλες γίνονται για.....τις τυρόπιτες.....:mrgreen: Ρε παιδιά μην κοροιδευόμαστε.Οι πολιτικές σκοπιμότητες και ο χαβαλές είναι τα πραγματικά αίτια των καταλήψεων.Αφήστε τις υπεκφυγές.Ας κάνουν καταλήψεις με ουσιαστικά αιτήματα,όπως επισκευή των κτιρίων και άλλα που αναφέρθηκαν παραπάνω και τότε θα'μαι κι εγώ μαζί τους!!!

Και στην τελική νομίζω ότι οι συζητήσεις εδώ μέσα είναι κατά κάποιο τρόπο άσκοπες....Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η ελευθερία έχει μετατραπεί πολλάκις σε ασυδοσία.Ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του.Πολλοί λίγοι αγωνίζονται και για άλλους.....Και όσο προχωράμε έτσι,θα κάνουμε συνεχώς βήματα προς τα πίσω...:evil: Καλή σας μέρα.

Δημοσ.

Ξερετε πολυ καλα οτι ο τυπος του μαθητη που λετε οτι ήσασταν, ειναι εξαιρεση στον κανονα και βεβαια μπραβο σας. Όμως, ολοι πηγαμε σχολειο και ξερουμε οτι οι περισσοτεροι μαθητες ειναι φευγατοι. Και οχι, εγω δεν μπορω να τους κατηγορησω για αυτο. Δεν εχω απαιτηση απο εναν 15αρη να συμπεριφερετε όπως λετε και αυτο γιατι την ευθυνη για την διαπαιδαγωγηση του την εχουν πρωτα οι γονεις και μετα το σχολειο. Αν το παιδακι εχει μαθει αντι να διαβαζει, να παιζει playstation, δεν ειναι σε θεση να καταλαβει τη μλκια του σε αυτη την ηλικια και δεν φταιει. Πιστευετε οτι ολοι εχουνε την ιδια ωριμοτητα σε αυτη την ηλικια? Εκτος απο τη σωστη διαπαιδαγωγηση, ειναι και θεμα τυχης ορισμενα πραγματα. Για παραδειγμα εγω ημουνα ο μικροτερος και στα 2 σογια της οικογενειας και ολα μου τα ξαδερφια και αδερφια, μου σκαγανε απο 3 χρονια και πανω. Ετσι εμαθα απο μικρος να συναναστρεφομαι με αρκετα μεγαλυτερους και ειχα ενα προωρο επιπεδο ωριμοτητας απο πολυ μικρος. Ε! ετυχε. Επισης ετυχε οι γονεις μου να μου δινουν σημασια απο πολυ μικρο, και σχεδον καθημερινα να καθομαστε και να μιλαμε για διαφορα θεματα κοινωνικοπολιτικου και καθημερινου περιεχομενου στο τραπεζι (η διαπαιδαγωγηση που λεγαμε).

Με λιγα λογια, οπως και ο νομος αντιμετωπιζει διαφορετικα τους ανηλικους, ετσι πρεπει να κανουμε και εμεις γιατι οι παραμετροι ειναι τελειως διαφορετικοι. Το λεω αυτο γιατι οι περισσοτεροι στο τοπικ τους αντιμετωπιζουν σαν συνομιλικους...

Δεν διαφωνώ και πιθανόν δεν έχεις δει τα ποστ μου στα οποία ψέγω πρωτίστως τους γονείς. Επίσης, ούτε 'γω ήμουν κανας σκεπτόμενος, ένας παπάρας και μισός ήμουν που δε με ένοιαζε τίποτα παρά το πώς θα περάσει η ώρα να πα να φύγουμε (κι ακόμα το ίδιο μου συμβαίνει με τη δουλειά ρε γμτ.....:mrgreen: ). Μιλάμε τώρα για άνθρωπο που αποφάσισε τί δέσμη θα ακολουθήσει μία μέρα πριν το δηλώσει! Δεν ήξερα τί ήθελα να κάνω στη ζωή μου, βολόδερνα...

Όμως, απ' τη στιγμή που βλέπεις ότι τα παιδιά ιδίως σήμερα έχουν την ωριμότητα να κάνουν άλλα και άλλα πράγματα, απ' τη στιγμή που για το φροντιστήριο διατίθενται να προσπαθήσουν περισσότερο απ' οτι για το σχολείο (άρα έχουν μυαλό και αναγνωρίζουν έστω και στο ελάχιστο ποιό είναι το συμφέρον τους), τότε δε νομίζω ότι είναι πολύ να ζητήσει κανείς έστω και ένα μικρό ποσοστό ευθύνης κι απ' τα ίδια απ' την άποψη ότι αυτό που τους ζητάς είναι να βγουν λίγο έξω απ'το mainstream, να κάνουν κάτι διαφορετικό απ' τα τετριμμένα.

Είναι όπως η μουσική. Όταν είναι απαίδευτο το αυτί σου θα προτιμήσεις Μπουγά από Μπετόβεν. Ειναι όπως το φαγητό : Όταν δεν έχεις μάθει θα προτιμήσεις χάμπουργκερ από φιλέτο. Δε μπορεί όμως να κατηγορείς μόνον τους γονείς σου για ότι δεν δοκίμασες στη ζωή σου καν να φας φιλέτο ή να ακούσεις και πέντε διαφορετικά πράγματα. Με τόση πληροφόρηση που υπάρχει σήμερα, μπες μια μέρα στο site της Πρωτοπορίας, του Ελευθερουδάκη, κλπ και δες. Όλο και κάποια ιστορία θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, δε μπορεί....

Δημοσ.
Μα τι ελπιδα να δουμε οταν υπαρχουν αποψεις καθαρα κομματικες σαν αυτες, που δεν κανουν κανενα διαχωρισμο κομματος και λογικης?

Δηλαδη εσυ μας λες οτι φταινε όλοι οσοι αποτελουν το εκπαιδευτικο συστημα εκτος απο την πολιτικη που εφαρμοζεται στην παιδεια? Ε!το ελεος το ιδιο δηλαδη.

Χα χα. Η μόνη ταμπέλα που μου έλειπε απο την συλλογή μου είναι αυτή του κομματόσκυλου. Να'σαι καλά.

Έπρεπε να ειχα γράψει (αν και το θεωρώ αυτονόητο), οτι οι πολιτικοί μας δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν απο μόνοι τους κάτι στην παιδεία.

Ας πιασουμε τους μαθητες για τους οποιους και ο λογος :

Ωραια λοιπον, η καταληψη ειναι λαθος. πες μου τι περιμενεις να κανει ο μαθητης για να λυθουν τα προβληματα που προκαλουν τα παραπονα του απο την εκπαιδευτικη διαδικασια. Διαλογο? Ποιος θα συζητησει μαζι του?

Υποθετω οτι αυτο που προτεινεις ειναι να σκασει και να κατσει να κανει το μαθημα του σαν καλο παιδακι.

Αυτό που προτείνω είναι να ανοίξει το μυαλό τους. Ο Αντώνης πιο πάνω ζήτησε να είναι open minded οι υπόλοιποι. Ε ας το κάνει και αυτός για τον εαυτό του for a change.

Έχουμε περάσει και οι δυο απο το δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ξέρουμε. Εσύ πιο πάνω το είπες, οτι όλοι οι μαθητές είναι φευγάτοι. Ακόμα και αν ένας υπουργός αποφάσιζε να κάνει κάτι για την παιδεία, οτιδήποτε θα είχε συνέπεια περισσότερο κόπο ή περισσότερες ευθύνες στους μαθητές, θα είχε σαν αποτέλεσμα καταλήψεις.

Οι εκπαιδευτικοι? Κατ αρχας με βαση τις βασικες αρχες οικονομιας, ενας υπαλληλος για να κανει αυτα που λες οτι πρεπει να κανουν οι καθηγητες, πρεπει να εχει κινητρα. Τα 3 βασικα κινητρα ειναι :

1)Οικονομικα

2)Περιβαλλον εργασιας

3)Επικοινωνια με τη διοικηση

Δεν τον ανάγκασε κανεις να γίνει καθηγητής. Αν επιλέξω να γίνω κασκαντέρ, θα είναι άδικο να παραπονεθώ για τις επικίνδυνες σκηνές που με βάζουν να γυρίσω.

Είμαι προγραμματιστής. Μου έχει τύχει σε project να μην με πληρώνουν, να μην έχω καλό περιβάλλον εργασίας και καμια επικοινωνία με την διοίκηση. Τον κώδικα μου ομως , σκατά δεν τον κάνω because thats what I do. Η προσωπική και επαγγελματική συνείδηση δεν έχει να κάνει με τιποτα απο αυτά.

Ε!πεσμου ποιο απο αυτα τα 3 υπαρχει στις σχεσεις καθηγητων-υπουργειου. Δευτερον τη σημασια εχει ποσο καιρο κανουν μαθημα? Απο τι στιγμη που το υπουργειο τους απαγορευει να εχουν δευτερη δουλεια (εκτος εξαιρεσεων) πρεπει καπως να ζησουν.

Δεν είναι σε θέση να παραπονούνται όμως.

EDIT:

Τώρα το είδα. Οι καθηγητές τα είπαμε και άλλη φορά, δουλευουν 8 μήνες και πληρώνονται για 14.

Εγώ δουλεύω 12 μήνες και πληρώνομαι για 9. (εφορία, ασφάλιση κτλ).

(και δεν υπολογίζω οτι έχουνε 21 εργάσιμες ώρες την εβδομάδα ενώ εγώ 40. Αν κάνουμε και αυτον τον συμψηφισμό , ουσιαστικά δουλεύουν 4 μήνες και πληρώνονται για 14. Fair huh?)

Επισης μαλλον εχεις ξεχασει τι περνανε οι καθηγητες στις ταξεις!1 ωρα αρκει για να βγαλουν 10 ασπρες τριχες. Μπορει ο υπαλληλος στο υπουργειο να δουλευει 8ωρο αλλα τις 7 τα ξυνει. ο καθηγητης τουλαχιστον 3 ωρες κανει μαθημα (ασχετα αν το κανει κατανοητα η οχι)....Anyway, δεν θα κατσω να υπαρασπιστω τους καθηγητες. Απλα εκανα αυτο το ποστ γιατι μου εκανε φοβερη εντυπωση πως ειναι δυνατον να υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν οτι για ολα φταινε ολοι εκτος απο το "βασιλια".

Και πάλι ευχαριστώ για την ταμπέλα του κομματόσκυλου, θα την βάλω δίπλα στην ταμπέλα του δεξιού, και ακριβώς κάτω απο αυτή του αριστερού.

Δημοσ.
Όμως, απ' τη στιγμή που βλέπεις ότι τα παιδιά ιδίως σήμερα έχουν την ωριμότητα να κάνουν άλλα και άλλα πράγματα, απ' τη στιγμή που για το φροντιστήριο διατίθενται να προσπαθήσουν περισσότερο απ' οτι για το σχολείο (άρα έχουν μυαλό και αναγνωρίζουν έστω και στο ελάχιστο ποιό είναι το συμφέρον τους), τότε δε νομίζω ότι είναι πολύ να ζητήσει κανείς έστω και ένα μικρό ποσοστό ευθύνης κι απ' τα ίδια απ' την άποψη ότι αυτό που τους ζητάς είναι να βγουν λίγο έξω απ'το mainstream, να κάνουν κάτι διαφορετικό απ' τα τετριμμένα.

Καλα, εννοειται οτι ενα μικρο μεριδιο ευθυνης τους ανηκει. Απλα εχουν την ατυχια στην ηλικια που βρισκονται και στη θεση που βρισκονται να μην εχουν πολλες εναλλακτικες λυσεις. Για παραδειγμα η καταληψη ειναι εναντιων τους, όμως μηπως τελικα ειναι το μονο που μπορουν να κανουν απο τη θεση που βρισκονται? Και απο εκει και περα φυσικα πρεπει να αναλαβουν τις ευθυνες τους που λεγαμε, και να καλυψουν οτι χάσανε έιτε μονοι τους, ειτε σε φροντ και ιδιαιτερα. Βεβαια θα μου πεις, "τι γινεται με αυτους που δεν εχουν?"...Ε!το μονο που μπορω να σου απαντησω με ορολογια φυσικης σχολειου, ειναι οτι "δεν υπαρχουν ιδανικες συνθηκες"...Δηλαδη καποιος παντα την πληρωνει. Το θεμα ομως ειναι, γιατι αυτος που την πληρωνει να ειναι παντα η πλειοψηφια (μαθητες στο συνολο τους)?

Ειναι όπως το φαγητό : Όταν δεν έχεις μάθει θα προτιμήσεις χάμπουργκερ από φιλέτο. Δε μπορεί όμως να κατηγορείς μόνον τους γονείς σου για ότι δεν δοκίμασες στη ζωή σου καν να φας φιλέτο Με τόση πληροφόρηση που υπάρχει σήμερα, μπες μια μέρα στο site της Πρωτοπορίας, του Ελευθερουδάκη, κλπ και δες. Όλο και κάποια ιστορία θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, δε μπορεί....

Κοιτα ο γονεας αν ξερει να το κανει (το θεωρω βεβεαια αρκετα δυσκολο), μπορει απο μονος του να σε κανει επιστημονα.

Σχετικα με το παραδειγμα του φαγητου, ακου τι μου εκανε εμενα ο πατερας μου οταν ημουνα μικρος.

Εγω: Τι φαγητο εχουμε?

Πατερας : Αγκιναρες

Εγω: Δεν μου αρεσουνε

Πατερας : Τι να κανουμε?Αυτο εχουμε

Εγω: Δεν τρωω

Πατερας : Μην φας.

Εδω να πω οτι αλλος-αλλη θα ελεγε....αααααααα!!!το παιδι μου θα μεινει νυστικοοο....γρηγορα να του φτιαξω ενα σνιτσελ.....

Ε!μετα απο κανα 2ωρο πειναγα τοσο πολυ, μικρος ημουνα και λεφτα δεν ειχα να παρω σουβλακια, οποτε επρεπε να φαω οτι εχω. Αποτελεσμα? Αυτη τη στιγμη τρωω οτιδηποτε φαγητο υπαρχει στην ελληνικη κουζινα. Ισως καποια με λιγοτερη ευχαριστηση αλλα τρώω τα παντα. Ο τρόπος μετράει.

Οσο για την πρωτοπορια, πες σε καποιον 15χρονο να το κανει. Σιγουρα σε χρονο dt θα μπει στο site :P

Δημοσ.
Χα χα. Η μόνη ταμπέλα που μου έλειπε απο την συλλογή μου είναι αυτή του κομματόσκυλου. Να'σαι καλά.

Έπρεπε να ειχα γράψει (αν και το θεωρώ αυτονόητο), οτι οι πολιτικοί μας δεν έχουν καμία διάθεση να αλλάξουν απο μόνοι τους κάτι στην παιδεία.

Κοιτα, διαβασε και μονος τι εγραψες να δεις οτι αυτο το συμπερασμα βγαινει. Όντως αν εγραφες αυτο που λες, τοτε δεν θα ειχα βγαλει αυτο το συμπερασμα. Anyway, δεν εισαι κομματοσκυλο και το δεχομαι.

Αυτό που προτείνω είναι να ανοίξει το μυαλό τους. Ο Αντώνης πιο πάνω ζήτησε να είναι open minded οι υπόλοιποι. Ε ας το κάνει και αυτός για τον εαυτό του for a change.

Έχουμε περάσει και οι δυο απο το δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ξέρουμε. Εσύ πιο πάνω το είπες, οτι όλοι οι μαθητές είναι φευγάτοι. Ακόμα και αν ένας υπουργός αποφάσιζε να κάνει κάτι για την παιδεία, οτιδήποτε θα είχε συνέπεια περισσότερο κόπο ή περισσότερες ευθύνες στους μαθητές, θα είχε σαν αποτέλεσμα καταλήψεις.

Πολυ αυθαιρετο αυτο που λες. Δηλαδη τι θα πει "να ανοιξει το μυαλο τους"?. Μακαρι να γινοτανε με νομοθετικο διαταγμα αλλα δεν γινεται. Οπως ειπα και πριν ειναι θεμα διαπαιδαγωγησης και σε αυτο μετά τους γονεις, παιζει μεγαλο ρολο το σχολειο. Αν λοιπον εκανε κατι ο υπουργος για την παιδεια, τοτε αυτο θα σημαινε οτι η παιδεια θα πηγαινε καλυτερα και επομενως θα ειχαμε καλυτερη διαπαιδαγωγηση. Άρα δεν νομιζω οτι το αποτελεσμα θα ηταν οι καταληψεις.

Δεν τον ανάγκασε κανεις να γίνει καθηγητής. Αν επιλέξω να γίνω κασκαντέρ, θα είναι άδικο να παραπονεθώ για τις επικίνδυνες σκηνές που με βάζουν να γυρίσω.

Μέγα λαθος. Ζεις σε μια εποχη που η ανεργια ειναι μαστιγα. Φυσικα και τον αναγκασαν οι κοινωνικες συνθηκες να πιαστει απο καπου και αυτο το καπου προφανως ειναι η θεση του καθηγητη στη συγκεκριμενη περιπτωση. Προκειται για μια ωριμη συλλογιστικη που ακολουθησε για να εξασφαλισει το μελλον του. Αντιθετα ο κασκαντερ μάλλον εχει προβλημα στο εγκέφαλο.

Απο τι στιγμη λοιπον που ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ να διαπαιδαγωγησεις τους επιστημονες του αυριο και να μην τους κανεις κλέφτες, εχεις φοβερες ΕΥΘΥΝΕΣ. Οι θεσεις με ευθυνες πρεπει να εχουν απαιτησεις αλλα και πλουσιοπαροχες αμοιβες. Τι απο τα 2 υπαρχει αυτη τη στιγμή? Το συστημα ουτε ωθει τον καθηγητη να δουλεψει σωστα, ουτε τον πληρωνει για να το κανει.

Είμαι προγραμματιστής. Μου έχει τύχει σε project να μην με πληρώνουν, να μην έχω καλό περιβάλλον εργασίας και καμια επικοινωνία με την διοίκηση. Τον κώδικα μου ομως , σκατά δεν τον κάνω because thats what I do. Η προσωπική και επαγγελματική συνείδηση δεν έχει να κάνει με τιποτα απο αυτά.

Ουτε εγω θα εκανα σκατα τον κωδικα. Απλα δεν θα εκανα το project καθολου. Η εργασια πρεπει να αμοιβεται. Απο εκει και περα αν για οποιονδηποτε λογο επελεγα να το κανω, φυσικα και γω θα εκανα οτι καλυτερο μπορουσα γιατι εχω μαθει ότι κανω στη δουλεια μου, να το κάνω πρωτα για να χαρω εγώ αυτο που εκανα και μετα για το χαρει η διοικηση.

Δημοσ.

Τώρα το είδα. Οι καθηγητές τα είπαμε και άλλη φορά, δουλευουν 8 μήνες και πληρώνονται για 14.

Εγώ δουλεύω 12 μήνες και πληρώνομαι για 9. (εφορία, ασφάλιση κτλ).

(και δεν υπολογίζω οτι έχουνε 21 εργάσιμες ώρες την εβδομάδα ενώ εγώ 40. Αν κάνουμε και αυτον τον συμψηφισμό , ουσιαστικά δουλεύουν 4 μήνες και πληρώνονται για 14. Fair huh?)

Οκ δεν θα ντραπω και θα το πώ. Η μάνα μου, όντας στο υπουργειο οικονομικων παιρνει 2100 με ενα απλο πτυχιο ΤΕΙ. Fair huh?

Η ξαδερφη τελωνειακος (υπουργειο οικονομικων), πρωτο μισθο με απλο πτυχιο οικονομικης επιστημης και lower πηρε 1500 και στα 6 χρονια παιρνει 2000. Fair huh?

Και τι κανουν?Τα ξυνουν μεχρι να ματωσουν. Και αυτο fair ε?

Απλα αγαπητε, εγω και εσυ ειμαστε κοροιδα, αλλα αντι να το καταλαβεις αυτο και να δεις ποιος φταιει, εσυ απλα δεχεσαι να μην σε πληρωνουν.

Edit: Α!!ξεχασα, ο κλητηρας του υπουργειου οικονομικων παίρνει 1700 χωρις πτυχιο και χωρις τπτ.Αυτο και αν ειναι fair. Και γω με master και παιρνω ενα 1000ρικο.:D

Δημοσ.

Ξερετε πολυ καλα οτι ο τυπος του μαθητη που λετε οτι ήσασταν, ειναι εξαιρεση στον κανονα και βεβαια μπραβο σας.

Δεν έχεις άδικο. Και η τύχη και το περιβάλλον και η διαπαιδαγώγηση, παίζουν ρόλο και διαμορφώνουν την προσωπικότητα.

Και μιλώντας για τύχη, εννοώ τα γονίδια του καθενός.

Πχ, εγώ αντιθέτως ήμουν ο πιο μεγάλος από τα αδέρφια και τα ξαδέρφια.

Αλλά μόνος μου επέλεγα να κάνω παρέα με ανθρώπους μεγαλύτερούς μου.

Αυτό το γεγονός, συν την όποια ικανότητα είχα να αφουγκράζομαι το τι μου λένε, με ωρίμασε μάλλον πιο γρήγορα.

Επίσης, ούτε 'γω ήμουν κανας σκεπτόμενος, ένας παπάρας και μισός ήμουν που δε με ένοιαζε τίποτα παρά το πώς θα περάσει η ώρα να πα να φύγουμε (κι ακόμα το ίδιο μου συμβαίνει με τη δουλειά ρε γμτ..... ). Μιλάμε τώρα για άνθρωπο που αποφάσισε τί δέσμη θα ακολουθήσει μία μέρα πριν το δηλώσει! Δεν ήξερα τί ήθελα να κάνω στη ζωή μου, βολόδερνα...

Carbon copy κι εγώ. Το "ευτύχημα" ξέρεις ποιο ήταν;

Ότι είχα πάρει το σχολείο σαν εγκεφαλικό παιχνίδι. Σαν εγκεφαλική πρόκληση.

Ούτε σαν αγγαρεία, ούτε σαν το κανάλι που θα με οδηγήσει στην επαγγελματική αποκατάσταση.

Το διασκέδαζα, όπως άλλος αρέσκεται να λύνει σταυρόλεξα ή να παίζει RPG.

Ή όπως διασκέδαζα παίζοντας μπάλα.

Να σκεφτείς πόσο άμυαλος παπάρας ήμουν κι εγώ, που παρόλο που ήμουν το αστέρι του φροντιστηρίου στα αγγλικά (γιατί πέρα από τα μαθήματα, διάβαζα αγγλικά περιοδικά και βιβλία για πάρτη μου παρέα με ένα λεξικό, και άκουγα heavy metal και έστηνα το αυτί να καταλάβω τους στίχους), τα παράτησα εντελώς αψυχολόγητα τη χρονιά που ήταν να δώσω για το proficiency. Όπως παρατάει ένα παδί, ένα παιχνίδι που βαρέθηκε.

Και αν δεν ήταν αυτή η άγια γυναίκα-ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου, να κάτσει να μου γράψει επιστολή (!!!!) που να με παρακαλάει να παρακολουθήσω δωρεάν τα μαθήματα ολόκληρης της χρονιάς, γιατί άξιζα (λέει) να πάρω το δίπλωμα, σήμερα θα έλεγα ΤΙΜαλάκας Είμαι.

Τέλος, ξέρεις ποια ήταν η καλύτερη καθοδήγηση που πήρα από τους γονείς μου; Η καμία.

Είχα πολύ μεγάλη ελευθερία επιλογών. Έκανα του κεφαλιού μου.

Όμως αυτή την ελευθερία που σοφά μου έδωσαν, την ένιωθα σαν ευθύνη, να κάνω τις σωστές επιλογές.

Δημοσ.

@bandito

εγώ και η σύζυγος μου είμαστε εκπαιδευτικοί. Έχεις δίκιο, η ευσυνειδησία μας δεν εξαρτάται και δεν μπορεί να περιορίζεται ούτε από το μισθό ούτε από τις συνθήκες εργασίας. Δε θα μπορούσες να έχεις περισσότερο δίκιο. Φυσικά κανείς δεν μας υποχρέωσε να γίνουμε εκπαιδευτικοί, εμείς το επιλέξαμε με ελεύθερη βούληση. Αυτό, όμως, δε μας στερεί το δικαίωμα να επιδιώκουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερο μισθό, έτσι δεν είναι;

Για το χρόνο εργασίας χρειάζεται μια διευκρίνηση. Οι διακοπές είναι για τους μαθητές, όχι για τους εκπαιδευτικούς. Και αυτό ισχύει παντού. Οι περισσότεροι υπολογίζουν τις ώρες διδασκαλίας και νομίζουν πως μόνο αυτές είναι χρόνος εργασίας. Αυτό που δεν υπολογίζουν είναι ο χρόνος προετοιμασίας και σχεδιασμού της διδασκαλίας. Στην πραγματικότητα εργαζόμαστε περισσότερο από 8ωρο. Δε με ενοχλεί η εργασία μου, στην πραγματικότητα αντλώ ικανοποίηση από αυτή. Με ενοχλεί, όμως, η άδικη κριτική.

Η επιμόρφωση ασφαλώς χρειάζεται, αλλά μπορεί να επαφίεται μόνο στη φιλοτιμία του εκπαιδευτικού; Θα έπρεπε να είναι οργανωμένη, αλλά αυτό δε συμβαίνει, γιατί στοιχίζει. Υποτίθεται πως φέτος επιμορφώθηκαν οι δάσκαλοι για τα νέα βιβλία. Η σύζυγος μου παρακολούθησε την "επιμόρφωση". Ο "επιμορφωτής" τους διάβαζε μέσα από το βιβλίο και σε κάθε ερώτηση απαντούσε: "δε γνωρίζω, αλλά μην αγχώνεστε, θα τα βρείτε". Αυτό ήταν το επίπεδο της επιμόρφωσης! Βέβαια, ο επιμορφωτής επελέγη χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, πήρε ένα επιμίσθιο και μάζεψε και κάποιους πόντους. Τέτοια επιμόρφωση, τριών ημερών, είναι πρόσχημα και ευκαιρεία για άσκηση ευνοιοκρατίας. Πραγματική επιμόρφωση, με καθηγητές παν/μιου, μέθοδο και περιεχόμενο χρειαζόμαστε, αλλά στοιχίζει.

Παιδεία χωρίς χρήματα δε μπορεί να γίνει. Πώς θα προσελκύσεις ικανούς ανθρώπους στην εκπαίδευση; Ο εκπαιδευτικός δεν είναι ανειδίκευτος εργάτης. Είναι προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και με ευαίσθητο και υπεύθυνο αντικείμενο εργασίας.

Ας δεχτούμε πως δεν αρκούν τα χρήματα, αλλά ας εξετάσουμε τις προτεραιότητες. Δεύτερη (ή μήπως τρίτη?) πλασματική πενταετία δόθηκε στα σώματα ασφαλείας. Αυτό πόσο στοιχίζει; Κάπου πήρε το αυτί μου για 800 εκατομμύρια ? φοροαπαλαγές στην εκκλησία την τελευταία διετία.

Ας παραδεχτούμε λοιπόν πως στην Ελλάδα η παιδεία αντιμετωπίζεται, αντίθετα με όσα λέγονται, ως δαπάνη και όχι ως επένδυση. Επιπλέον, είναι χαμηλά στις προτεραιότητες της πολιτείας.

Δημοσ.
Οκ δεν θα ντραπω και θα το πώ. Η μάνα μου, όντας στο υπουργειο οικονομικων παιρνει 2100 με ενα απλο πτυχιο ΤΕΙ. Fair huh?

Η ξαδερφη τελωνειακος (υπουργειο οικονομικων), πρωτο μισθο με απλο πτυχιο οικονομικης επιστημης και lower πηρε 1500 και στα 6 χρονια παιρνει 2000. Fair huh?

Και τι κανουν?Τα ξυνουν μεχρι να ματωσουν. Και αυτο fair ε?

Απλα αγαπητε, εγω και εσυ ειμαστε κοροιδα, αλλα αντι να το καταλαβεις αυτο και να δεις ποιος φταιει, εσυ απλα δεχεσαι να μην σε πληρωνουν.

Edit: Α!!ξεχασα, ο κλητηρας του υπουργειου οικονομικων παίρνει 1700 χωρις πτυχιο και χωρις τπτ.Αυτο και αν ειναι fair. Και γω με master και παιρνω ενα 1000ρικο.:D

Δεν είναι fair για εμένα και για εσένα. Το θέμα είναι οτι για κάποιο περίεργο λόγο εγώ εντάσσομαι στους κακους κεφαλαιούχους δράκουλες που πίνουν εργασιακό αίμα , ενώ οι παραπάνω που ανέφερες ειναι ξανθόπουλοι, αδικημένα παιδιά του λαού που τους θυμόμαστε όταν θέλουμε να πούμε για τους χαμηλούς μισθούς που δεν σε αφήνουν να ζήσεις (συνοδεύεται απο κούνημα του κεφαλιού και "τς τς τς τς τς")

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...