Προς το περιεχόμενο

Αιτήματα για κατάληψη σε λύκειο [part II]

foge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξάλλου, επειδή οι περισσότεροι μαθητές, στη Β Λυκείου, για να μην πω και αργότερα, δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους (λογικό), δεν πρέπει το εκπαιδευτικό σύστημα να τους αναγκάζει να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο κύκλο/κατεύθυνση και να κάνουν ΜΟΝΟ εκείνα τα μαθήματα που θα δώσουν στις Πανελλαδικές.

Σε αυτό φίλε θα διαφωνήσω. Φυσικά και ξέρουμε τι θέλουμε να γίνουμε στη ζωή μας, και όχι μόνο αυτό έγω προσωπικά έχω μια λίστα με πολλές εναλλακτικές σχολές που ανήκουν στην ίδια κατεύθυνση!:-|

Λοιπόν τεσπα παίδες για να είμαστε και ontopic...Εγώ πιστεύω όσες καταλήψεις και απεργίες να γίνουν οι αρμόδιοι υπουργοί θα κάνουν από μηδενικές μέχρι και ελάχιστες αλλαγές...Για τον εξής λόγο:

Ο κύριως στόχος του κράτους είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Λέει λοιπόν το κράτος: Για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς θα κάνουμε ένα ''ψευτοπρόγραμμα'' στο σχολείο που από τη μία να εξασφαλίζει την ολοκλήρωση μιας ορισμένης ύλης του σχολικού βιβλιου από την άλλη όμως το μάθημα να γίνεται σε πλαίσια θεωρίας και όχι πρακτικής(Τουλάχιστον για Θετική και τεχνολογική κατεύθυνση) Και έχουμε στη συνέχεια: Αφού εξασφαλίσαμε κάποιους εκπαιδευτικούς στα σχολεία οι άλλοι τι θα γίνουν?Αδικημένους θα τους αφήσουμε??Μα όχι φυσικά!Θα δημιουργηθούν καινούριες θέσεις εργασίας... Και που θα είναι αυτές??? Σε ένα δεύτερο σχολείο γνωστό σε όλους με το όνομα ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ.Και πως θα γεμίζουν τα φροντιστήρια??? Από αυτό το σκατοσύστημα που δημιουργήσαμε!:???:

Σημείωση: δεν κατηγορώ συγκεκριμένη κυβέρνηση

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η Ιαπωνία έχει σκατοσύστημα εκπαίδευσης; Η Γαλλία ίσως;

Διότι τα μόνα δυο κοινά που έχουν με το ελληνικό σύστημα είναι τα φροντιστήρια και το πεπερασμένο πλήθος εισακτέων σε κάθε σχολή. Κατάλαβες τι εννοώ;

Δημοσ.
Η Ιαπωνία έχει σκατοσύστημα εκπαίδευσης; Η Γαλλία ίσως;

Διότι τα μόνα δυο κοινά που έχουν με το ελληνικό σύστημα είναι τα φροντιστήρια και το πεπερασμένο πλήθος εισακτέων σε κάθε σχολή. Κατάλαβες τι εννοώ;

Δε κατάλαβα που θες να καταλήξεις, και εξάλου τι με ενδιαφέρει εμένα η τον καθένα τι γίνεται στις άλλες χώρες ?

Υ.Γ. εγώ ως τώρα ήξερα ότι μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν τα λεγόμενα φροντηστήρια!

Δημοσ.

Εννοώ φίλτατε ότι όσο καλό ή κακό και αν είναι ένα σύστημα εκπαίδευσης τα φροντιστήρια θα εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω του ανταγωνισμού. Οι θέσεις είναι δεδομένες και περιορισμένες και εξαιτίας αυτού του περιορισμού υπάρχουν οι βάσεις.

Όσον αφορά το αν σε ενδιαφέρει το σύστημα των άλλων χωρών, ναι σε ενδιαφέρει δεδομένου ότι προχωράς σε χαρακτηρισμούς για το υπάρχον. Όπως δε μπορείς να πεις πχ ότι ένα αμάξι είναι για τον φούτσο αν δεν έχεις ιδέα και απο άλλα, το ίδιο ισχύει και στο εκπαιδευτικό...

Δημοσ.

Οπως προειπα στο σχολειο δεν κανουμε τιποτα.....

Εχω videos που ειμαι μεστην ταξη και ενα παιδι στο διπλα θρανιο κοιμαται ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ..... Ας κανουμε λοιπον καταληψεις εχει καποια διαφορα απτο να χανουμε τις ωρες μας?? Ετσι κιαλλιως στην 3η λυκειου οι μαθητες οποτε μπορουν αποφευγουν να πηγαινουν σχολειο και καθονται σπιτι για διαβασμα....

Και οσο περισσοτερο περνανε οι μερες τοσο πιο πολυ ευχομαι να κρατησει η καταληψη.... Εχω 6 ωρες περισσοτερες καθε μερα στη ζωη μου (αντε βαλτε και το λιγοστο διαβασμα που καποιες φορες κανω να γινουν 7)

Σε αυτες τις 7 ωρες κοιμαμαι περισσοτερο, διαβαζω περισσοτερο και κανω και περισσοτερο χαβαλε στο κατω κατω... Γιατι να ειμαστε δηλαδη κλεισμενοι σε μια ταξη και να κοιμομαστε και να μην περναμε καλα????? εεε??

Δημοσ.

Με άλλα λόγια Αντώνη, ας το καταργήσουμε συνολικά το δημόσιο σχολείο κι ας το κάνουμε ιδιωτικό, αφού ούτως ή άλλως τα παιδάκια μαθαίνουν στο φροντιστήριο (ή στο σπίτι) και σκάνε το ζεστό το χρήμα αποδεχόμενοι μια σκληρή πραγματικότητα. Αφού η παραπαιδεία έχει αντικαταστήσει τον κατεξοχήν εκπαιδευτικό θεσμό, ας στραφούμε στο ιδιωτικό να τελειώνουμε.

Δημοσ.

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οσο πιο πολλες καταληψεις και απεργιες γινονται τοσο περισσοτερο βουτυρο αλειφεται στο ψωμι της ιδιωτικοποιησης της παιδειας. Δεν φαινεται ομως να γινεται αυτο κατανοητο ουτε απο τους

απεργους, ουτε απο τους καταληψιες.

Βλεπει ο κοσμος τα $κ@τ@ του δημοσιου καθε μερα και ολο και πιο πολλοι στελνουν τα παιδια τους στα ιδιωτικα. Και οι νεφελοβαμονες της utopia land συνεχιζουν καταληψεις και απεργιες.

Αντε γεια σας...

Δημοσ.

Κάποιος είπε πριν λίγες μέρες για σφαλιάρες στα παιδάκια που θέλουν καταλήψεις από τους γονείς και για κάτι τανκς.....

+1.....:twisted:

Η πολλή δημοκρατία βλάπτει σοβαρά την υγεία.Χμμμμ....να το βάλω στην υπογραφή μου κι αυτό άραγε;;;;:mrgreen:

Εχω videos που ειμαι μεστην ταξη και ενα παιδι στο διπλα θρανιο κοιμαται ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ..... Ας κανουμε λοιπον καταληψεις εχει καποια διαφορα απτο να χανουμε τις ωρες μας?? Ετσι κιαλλιως στην 3η λυκειου οι μαθητες οποτε μπορουν αποφευγουν να πηγαινουν σχολειο και καθονται σπιτι για διαβασμα....

Και οσο περισσοτερο περνανε οι μερες τοσο πιο πολυ ευχομαι να κρατησει η καταληψη.... Εχω 6 ωρες περισσοτερες καθε μερα στη ζωη μου (αντε βαλτε και το λιγοστο διαβασμα που καποιες φορες κανω να γινουν 7)

Σε αυτες τις 7 ωρες κοιμαμαι περισσοτερο, διαβαζω περισσοτερο και κανω και περισσοτερο χαβαλε στο κατω κατω... Γιατι να ειμαστε δηλαδη κλεισμενοι σε μια ταξη και να κοιμομαστε και να μην περναμε καλα????? εεε??

Αυτά τα λες για να μας δείξεις ότι καλώς γίνονται οι καταλήψεις;;; OMG.........Εκτός αν το λες για πλάκα........

Δημοσ.
Εννοώ φίλτατε ότι όσο καλό ή κακό και αν είναι ένα σύστημα εκπαίδευσης τα φροντιστήρια θα εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω του ανταγωνισμού. Οι θέσεις είναι δεδομένες και περιορισμένες και εξαιτίας αυτού του περιορισμού υπάρχουν οι βάσεις.

Και ποια είναι η λύση; Να μπαίνουν όλοι στο Πανεπιστήμιο; Πόσους πτυχιούχους θα αντέξει η αγορά εργασίας; Εκτός και αν το ζητούμενο είναι να βγάζουμε άνεργους πτυχιούχους! Σχολές χωρίς αντίκρισμα εργασιακών θέσεων (π.χ. αρκετές από αυτές που μπαίνεις με βαθμό < 10, αν όχι όλες) καλύτερα να κλείσουν. Τι νόημα έχει να μπεις στο Πανεπσιστήμιο μόνο για να μπεις; Μου φαίνεται ότι χάνουμε τον πραγματικό στόχο! Και εξάλλου μόνο και μόνο για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός φοιτητών ανά έτος σπουδών!

Δημοσ.

Η λύση είναι να έχουμε σκοπό μας να μορφωθούμε και όχι να χάνουμε μάθημα για ξεκούραση....Δε χρειάζεται πάρα πολλές ώρες διάβασμα για να πετύχεις κάτι.Αρκεί να το θες και να έχεις μεθοδικότητα στο διάβασμά σου....Και σαφώς και οι καταλήψεις ωθούν τα νέα παιδιά που θέλουν πραγματικά κάτι να κάνουν στη ζωή τους προς ιδιωτικές σχολές αλλά που να το καταλάβουν αυτό μερικοί....Τέσπα,that's life.....

Δημοσ.

No comment... :roll:

Δημοσ.

Παντως παιδια, χωρις πλακα αλλα αυτα που λεει ο anthony_crete ειναι η πικρη αληθεια και απλα δεν το παραδεχομαστε. Παραδειγμα : οταν εγω ημουν μαθητης, θυμαμαι χαρακτηριστικά οτι τη χρονια που καναμε 3μηνες καταληψη (δευτερα λυκειου στην Γκραβα), ητανε και η χρονια που εβαλα γερες βασεις στα μαθηματα που θα εδινα την επομενη χρονια πανελληνιες. Μαλιστα τη χρονια εκεινη εβγαλα για πρωτη φορα τοσο μεγαλο βαθμο.

Και οσο και ριψοκινδυνο και να σας φανει (το ειχα γραψει και σε αλλο τοπικ), στην τριτη λυκειου έχοντας καταλαβει οτι το σχολειο ειναι "χασιμο χρονου", εκανα ολες μου τις απουσιες (και αλλες ποσες δεν γραφτηκαν) για να κανω φροντιστηρια και να διαβασω. Αποτελεσμα? Εκει που ημουνα μεταξυ φθορας και αυθαρσιας, περασα σε σχολη που ηθελα και γενικα μεχρι σημερα εκπαιδευτικά μου πάνε ολα super. Ειχα βεβαια την ωριμοτητα να το κανω.

Να το αναλυσω περισσοτερο?

Ας δουμε για παραδειγμα το πανεπιστημιο : Πολλοι καθηγητες ενω εχουν φοβερες γνωσεις, δεν ειναι παιδαγωγοι και δεν μπορουν να σου μεταδωσουν το μαθημα. Οταν λοιπον εγω ανακαλυπτα οτι καποιος καθηγητης ητανε ετσι, δεν ξαναπηγαινα στο μαθημα του, διαβαζα όμως σπιτι και πηγαινα ξανα μονο αν ειχα απορίες (φυσικα τον επιανα ιδιαιτερως). Αυτο αποδειχτηκε πιο αποδοτικο καθως δεν εχανα χρονο και ενεργεια να πηγαινω στο μαθημα του, και εκμεταλευομουνα την ηρεμια μου στο σπιτι, το βιβλιο και το internet. Αντιθετα, αλλοι καθηγητες (δυστυχως σπανια) ητανε να θελεις κι'αλλο....

Προς θεου, δεν λεω οτι πρεπει να καταργηθει το σχολειο, αλλωστε οι φοιτητες εχουν περισσοτερη ωριμοτητα και καποια στιγμη αν το παρουν αποφαση θα τελειωσουν. Οι μαθητες δεν μπορουν να εχουν τις ιδιες ελευθεριες γιατι τοτε οχι μονο δεν θα πηγαινουν ποτε σχολειο, αλλα θα ξεγραψουν και το φροντιστηριο.

Αρα που καταληγουμε; Το σχολειο πρεπει να δωσει στα παιδια γνωση, σιγουρια και αυτοπεποιθηση. Μονο ετσι θα καταπολεμηθει η παραπαιδεια και θα εχουμε ενα υγιες συστημα παιδειας.

Και ενα σύνθετο ερωτημα : Γιατι αφου κατα τις εκαστοτε κυβερνησεις, το εκπαιδευτικο συστημα ειναι μια χαρα, ζητανε να ισχυσει αξιολογηση των καθηγητων? Αφου απο τη στιγμη που εχουν βγει απο Ελληνικο πανεπιστημιο, σημαινει οτι ειναι μορφωμενοι και μεγαλοι επιστημονες. Μηπως το ιδιο το υπουργειο αναιρει τον ευατο του θέλοντας να αξιολογησει τις εκροες του συστηματος που αυτο εφαρμόζει? Και ενταξει, κατα τις παγιες διαδικασιες παραγωγης, αξιολογεις το προιον σου με σκοπο να το βελτιωσεις αν κατι δεν παει καλα. Ποιές λοιπον ειναι αυτες οι ενεργειες που κανει το υπουργειο για να βελτιωσει το προιον του (καθηγητες)?

Δημοσ.

Ναι δεν διαφωνώ, το θέμα είναι ότι αν το μάθημα γίνεται ολοκληρομένο και με τα όλα του ποιος ο λόγος να κάνεις φροντιστήριο?

Αν π.χ. πας στο σχολείο στις 8.15 και φεύγεις στις 5 όπως γίνεται σε άλλες χώρες(για να βάλουμε και τις άλλες αφού το 8ες και φυσικά σε εκείνες κανείς δεν πάει φροντηστήριο), θα έχεις όρεξη μετά να καθήσεις άλλες 3 ώρες... ε δεν νομίζω... άμα το κάνεις θα σε βάλουν στο ρεκορ γκίνες.

Θέλω να σου πω ότι άμα το σύστημα είναι επαρκές και ολοκληρομένο ώστε να καλύπτει το μαθητή θεωρητηκά αλλά και πρακτικά και όχι μια παπαριά οπως είπα και στο αρχικό ποστ της σελίδας...ελάχιστοι 8α παν φροντιστήριο

και έτσι 8α έχουμε πολύ λίγες θέσεις εργασίας για τους εκπαιδευτικούς...

για να μη τα ισωπεδώνουμε όλα φίλε anthony_crete στο σχολείο εκτός από γράμματα μαθαίνεις συμπεριφορά να επικοινωνείς με συνομίληκους, κανεις παρέες δηλ. μπορεί ο πρωταρχικός ρόλος του σχολείου να μαθαίνεις γράμματα αλλά σε βοηθάει και στα προηγούμενα...φαντάσου άμα πήγαινες μόνο στο φροντηστήριο...ε δε θα ήταν μαλακία χωρίς τα παραπάνω??? τέσπα

να πω και την άλλη αποψη μου...συμφωνώ μαζί σου ότι ναι το σχολείο είναι χάσιμο χρόνου!(αυτή ειναι η άλλη άποψη)

Και οι μεγαλύτεροι μη σχολιάζεται αρνητικά τον anthony_crete ξέρει πολύ καλά τι λέει. Τι να το κάνω ρε γαμ0τω στο σχολείο όταν μπαίνουν κάτι παπάρες καθηγητές στην ταξη και λεν ''λοιπον αυτο δε μπορω να στο εξηγήσω πως γίνεται θα περάσει η ώρα και δε θα προλάβω να παραδώσω!''

ή αν μου κάνουν απλή αναφορά της θεωρίας έτσι στα γρήγορα για να λέει ότι έβγαλε την ύλη ή να εξετάζει χωρίς να έχει κάνει προηγούμενως μια άσκηση ως υπόδειγμα!Εγώ πως θα μάθω έτσι ρε γμτο μου???!!!!...πείτε μου ορίστε...αυτοί οι μάγκες που σχολίασαν αρνητικά το ποστ του φίλου... αντε να δω τι 8α απαντήσετε!

Γιατι να μη Πάω μόνο φροντηστήριο για να τελειωνω μια και καλή??!

ΥΓ και φυσικά οι πιο πολλοί απο σας το πήρατε για πλάκα...και όμως είναι η πικρή αλήθεια όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω!

Με άλλα λόγια Αντώνη, ας το καταργήσουμε συνολικά το δημόσιο σχολείο κι ας το κάνουμε ιδιωτικό, αφού ούτως ή άλλως τα παιδάκια μαθαίνουν στο φροντιστήριο (ή στο σπίτι) και σκάνε το ζεστό το χρήμα αποδεχόμενοι μια σκληρή πραγματικότητα. Αφού η παραπαιδεία έχει αντικαταστήσει τον κατεξοχήν εκπαιδευτικό θεσμό, ας στραφούμε στο ιδιωτικό να τελειώνουμε.

Φίλε μου με βάση το αρχικό μου ποστ ε δεν το βρίσκω και κακή ιδέα... αφού η ποιότητα των δημοσίων σχολείων στην εκπαίδευση είναι για τον π****ο!

Δημοσ.

Το σενάριο για παράταση του σχολικού έτους το ξέρεις? Καλύτερα να την λύσουν την κατάληψη την άλλη εβδομάδα γιατί δεν έχω καμιά όρεξη να τραβιέμαι για σχολείο/εξετάσεις μέσα στον Ιούλιο. Παίζει και το σενάριο για μειωμένες διακοπές Χριστουγέννων.. Θα συμφωνήσω παρ' όλ' αυτά ότι το σχολείο δεν προσφέρει στην μάθηση.. Ελάχιστα..

EDIT: Η ύλη θα βγει κι ας χτυπάμε τον κώλο μας στο ταβάνι..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...