Armalord Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Παιδειά κατ' αρχήν γεια σας. Έχω την τύχη μαζί με άλλους τρεις συγκάτοικους να μοιραζόμαστε μια καλωδιακή διαδικτυακή σύνδεση των 10Mbit...! Δυτηχώς όμως με τη χρήση προγραμμάτων torrent και οχι με p2p αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα σύνδεσης ακόμα και στο απλό σερφάρισμα. Για παράδειγμα αν έχω το μTorrent ανοιχτό και κανω seeding πάνω από τρεία ή τέσσερα αρχεία ταυτόχρονα χωρις αυτό να σημαίνει οτι απασχολώ σημαντικό μέρος του όλου bandwidth (e.g. ακόμα και 8-10 kbytes/s) οι ping χρόνοι μου αντι της τάξεως των 15-20ms που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι, αγγίζουν την τάξη του ενός δευτερολέπτου ή ακόμα και το timed out της σύνδεσης. Όταν δεν χρησιμοποιώ torrents (η ακόμα και μέχρι 2-3 τη φορά) τα πάντα όσο αναφορά τη σύνδεση είναι ιδανικά. Μου εμφανίζει το ίδιο πρόβλημα και με διαφορετικούς torrent clients όπως Azureus και BitComet. Ο provider είναι η Telewest η οποία δεν περιορίζει τη χρήση torrent. Σαφώς και ο υπολογιστής μου είναι καθαρός όσον αφορά ιούς, malware, spyware κ.λ.π.. Το router είναι belkin και είναι εφοδιασμένο με το τελευταίο firmware update. Παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας...!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων
kostasplak1986 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 isos an perioriseis ta connection ana torrent na deis kapoia veltiosi!
Armalord Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Κι όμως τις έχω ήδη περιορίσει στις 2/torrent και μόνο 2 slots/torrent... Όπως επίσης και τις συνολικές συνδέσεις σε 100... αλλά τίποτα. Καμιά άλλη ιδέα που ίσως να βοηθήσει...;
thanos75x Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 BitComet και uTorrent χρησιμοποιω και 'γω. Το έχω παρατηρήσει αυτο το φαινόμενο που λες. Συνηθως εχω ενα torrent μονο να κατεβαινει και μου αργει παρα πολυ τις σελιδες οταν σερφαρω...μερικες φορες μαλιστα αναγκαζομαι να κανω pause για να φορτωσει μια βαρια σελιδα. Η γραμμη μου ειναι 2mbit...
Armalord Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Σε εμένα μάλλον το πρόβλημα είναι το seeding πολλαπλών αρχείων και όχι το downloading torrents. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση αν υπήρχε κάποιος τρόπος να προσδιορήσω εγώ (ίσως με κάποιο πρόγραμμα) ένα μέρος του bandwidth ή τα ports του browsing έτσι ώστε όσα αρχεία και να διακινώ, να μην μου καθυστερεί τις άλλες δραστηριότητες. Θα ήθελα να διευκρινήσω ότι το Net Limiter στη ταχύτητα δεν θα βοηθούσε καθώς το να κάνω uploading 2 αρχείων με συνολική ταχύτητα 200kB/s επηρεάζει πολύ λιγότερο τις λοιπές διαδικτυακές μου δραστηριότητες σε αντίθεση με 10 αρχεία uploading με συνολική ταχύτητα μόλις 10-12kB/s. Επίσης έχω παρατηρήσει υπερφόρτωση όταν απλά εχώ τα αρχεία μου έτοιμα για seeding χωρίς να υπάρχουν χρήστες συνδεδεμένοι σε αυτά. Υπάρχει περίπτωση οι torrent clients με κάποιο τρόπο να χρησιμόποιουν τα προκαθορισμένα ports του browsing -αν και έχουν τα δικά τους- με αποτέλεσμα να δημιουργείται κάποιου είδους "μποτιλιάρισμα"...;
Armalord Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Κανείς ακόμα;;; =-( Γιατί ρε παιδειά τόσο δύσκολο πρόβλημα εχω βάλει...;
sotakas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 loipon file...eixa persi tin idia sindesi..tha prepi na xereis oti to maximum upload einai 384....opote an 3 atoma anevazou me kamia 10aria..kai exeis kai kana emule kai kai kai...paei eklase i sindesi....(otan maxareis to upload gamietai kai to download)....moni lisi netlimiter kai maximum upload sto 2-3kbs se kathe programma...!
Stuff Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 afto pou leei o sotakas, perioriste to upload se 1-2kb me to netlimiter ..eidalos i sindesi sernetai!!
sotakas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 dokimasmena pragmata..kai an anisixeis gia to ratio stou sta torrent ....mia lexi exw gia esena:P RatioMaster
Armalord Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Αν και όπως προανέφερα μάλλον το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στον αριθμό των kB/s ή στον αριθμό των connections αλλά στον αριθμό των seeding αρχείων, θα το δοκιμάσω και θα σας πω...
sotakas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 koita....otan les...χωρις αυτό να σημαίνει οτι απασχολώ σημαντικό μέρος του όλου bandwidth (e.g. ακόμα και 8-10 kbytes/s) dixneis pws den exeis katalavei oti to afto to asimanto meros einai to 1/3 tou bandwith sou:)opote 1/3 esu kai alla 2/3 oi sugatikoi:)paei to banwith:) opote logiko einai otan anoigeis polla connectios na frikarei i sindesi sou:)ipame....5kb upload sinolika gia ola ta p2p se kathe pc!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.