Προς το περιεχόμενο

εγκατάσταση sata 2

manos64

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεία σας παιδιά

αγόρασα (επιτέλους) καινούργιο μηχανάκι αλλά δεν έχω ιδέα απο σατα

το manual της gigagyte G1 μου λέει ότι πρέπει να κάνω ένα floppy για να βάλω τους οδηγούς.δεν υπάρχει άλλος τρόπος;

δεν έχω floppy drive ούτε στον παλιό ούτε στον καινούργιο

Δημοσ.

Έχει raid controller? Μπες στο bios και δες αν έχει επιλογή αντί τον controller να τον κάνεις από raid σε normal ή όπως αλλιώς μπορεί να το λέει.

Άλλος τρόπος είναι φτιάξεις ένα unattended cd των xp στο οποίο θα ενσωματώσεις εκεί τους drivers.

Πάντως το πιο εύκολο είναι να βρεις ένα floppy.

• Moderators
Δημοσ.

Βρες ενα floppy!! Δοκιμασα ολους τους αλλους τροπους ακομα και το unattended cd των xp προσπαθησα να φτιαξω, εφαγα 2-3 ωρες και αφου ειδα οτι ειχα πολυ μελλον, ανοιξα ενα παλιο pcακι και εβγαλα το floppy... Δισκετα σου ειχε δωσει το MB σου, οπως την βρηκα και εγω μεσα στο κουτι του λιγο πριν ψαξω να βρω κενη και αφου ειχα κατεβασει απο το site ολα τα σχετικα make floppy αρχεια...

;)

Δημοσ.

Με Windows Xp που εχουν embedded το SP2 δεν χρειαζεσαι drivers για τον SATA controller. Αν εχεις τετοιο cd εισαι τυχερος αλλιως μονο με floppy

• Moderators
Δημοσ.
Με Windows Xp που εχουν embedded το SP2 δεν χρειαζεσαι drivers για τον SATA controller. Αν εχεις τετοιο cd εισαι τυχερος αλλιως μονο με floppy

Λαθος!

CD windows xp pro sp2 προσπαθουσα να περασω και εγω πριν ενα μηνα σε καινουργιο sata και δεν εβλεπε καθολου τον δισκο. F6 και φορτωμα του driver απο το floppy. Αλλιως δεν γινεται τπτ...

Δημοσ.
Λαθος!

CD windows xp pro sp2 προσπαθουσα να περασω και εγω πριν ενα μηνα σε καινουργιο sata και δεν εβλεπε καθολου τον δισκο. F6 και φορτωμα του driver απο το floppy. Αλλιως δεν γινεται τπτ...

εξαρταται τον controller. το δικο μου τον βλεπουν κανονικα χωρις δισκετα οπως επισης και ενος dell laptop latitude καινουργιου που εγκατεστησα πριν 5 μερες.

Δημοσ.

Η με ποιό απλό τρόπο αν δεν χρειάζεσαι το raid το κάνεις disable απο το bios και ύστερα περνάς τα windows κανονικά.:-D

• Moderators
Δημοσ.
Η με ποιό απλό τρόπο αν δεν χρειάζεσαι το raid το κάνεις disable απο το bios και ύστερα περνάς τα windows κανονικά.:-D

Ουτε αυτο γινεται τουλαχιστον με το δικο μου Bios. MSI MoBo.

Αλλα δεν νομιζω να γινεται γενικα αυτο που λες καθως τους Sata τους βλεπει το συστημα σαν SCSI συσκευες και πρεπει να κανεις την διαδικασια με το F6 στο ξεκινημα της εγκαταστασης των windows

Δημοσ.
Ουτε αυτο γινεται τουλαχιστον με το δικο μου Bios. MSI MoBo.

Αλλα δεν νομιζω να γινεται γενικα αυτο που λες καθως τους Sata τους βλεπει το συστημα σαν SCSI συσκευες και πρεπει να κανεις την διαδικασια με το F6 στο ξεκινημα της εγκαταστασης των windows

Καταρχάς δεν τους βλέπει σαν scsi αλλά σαν ide δίσκους.:-D

Και δεύτερον τους drivers στις περισσότερες μητρικές δεν χρειάζεται να τους εγκαταστήσεις αν δεν θέλεις να έχεις ενεργοποιημένο το raid.

• Moderators
Δημοσ.

Σου λεω εγκατεστησα τα windows και στον sata (ειχα βγαλει ολους τους αλλους απο το συστημα) για να εχω καβαντζα και αλλο λειτουργικο και σε ολη τη διαδικασια εγκαταστασης τον εβλεπε SCSI. Μην το ψαχνεις εφαγα 3 ωρες μεχρι να τον βαλω να δουλεψει γιατι δεν ειχα και floppy, και δεν ειμαι ασχετος εχω φτιαξει και 15 μηχανηματα για φιλους και γνωστους και αλλα 5 για μενα τα τελευταια 16 χρονια ;)

Εχεις κανει εγκατασταση windows σε sata χωρις αλλον δισκο η δεν σου ετυχε? Εμενα ηταν η πρωτη μου με sata...

Δημοσ.
Σου λεω εγκατεστησα τα windows και στον sata (ειχα βγαλει ολους τους αλλους απο το συστημα) για να εχω καβαντζα και αλλο λειτουργικο και σε ολη τη διαδικασια εγκαταστασης τον εβλεπε SCSI. Μην το ψαχνεις εφαγα 3 ωρες μεχρι να τον βαλω να δουλεψει γιατι δεν ειχα και floppy, και δεν ειμαι ασχετος εχω φτιαξει και 15 μηχανηματα για φιλους και γνωστους και αλλα 5 για μενα τα τελευταια 16 χρονια ;)

Εχεις κανει εγκατασταση windows σε sata χωρις αλλον δισκο η δεν σου ετυχε? Εμενα ηταν η πρωτη μου με sata...

Καλά και εγώ μην νομίζεις τώρα τελευταία έβαλα sata δίσκο μέτα απο 2 ide δισκούς στο ίδιο μηχάνημα.:-D

Την εγκατάσταση σε εμένα την έκανα χώρις floppy και πέρασα τα windows κανονικά αφού πρώτα όμως απενεργοποίησα το raid μέσα απο το bios τον αναγνώρισε και δούλεψε μια χαρά(σε via chipset αυτά).

Επίσης αυτό που αναφέρεις για το οτι φαίνεται scsi ο δίσκος αυτό γίνεται όταν έχεις ενεργοποιημένο το raid, όταν έχεις απενεργοποιημένο το raid τα windows τον βλέπουν σαν ide δίσκο.

Δημοσ.

paidia kapies palies mobos tous sata ontos tous dilonoun san scsi ales nees tous exoun sas sata chanel 1 ktl ktl o pio sostos k efkolos tropos einai to flopy k egw exw dokimasei me cdaki na ensomatwsw driver alla den eixa ston ilio mira k bariomoun na kanw oli autin tin diadikasia opote flopy k poly flopy k apo edw k pera ta vista blepoun k usb flash sticks ara 8a einai poli kalitera

Δημοσ.

Kalispera paidia!

Molis agorasa ana SATA II 120GB kai prospatho na ton egkatastiso ston ipologisti mou alla de ton vriskei sta bios,eno sto device manager sta windows mou emfanizei ena skliro disko extra apo auton pou exo (IDE) pou logika einai autos,alla de mou emfanizetai ston ipologisti mou sta hard disk devises.

Mipos mporeite na mou peite ti na kano gia na ton emfaniso kai na mporo na ton ekmetaleuto?

Euxaristo prokatavolika :)

To sistima mou einai arketa kainourio kai i mitriki einai kirios mitriki gia SATA .exei mono mia ipodoxi gia IDE kai 4 gia SATA II.

Δημοσ.

file nekrofafti

des sto bios an ta sata kanalia ena energopoiimena

kanonika prepei na sou emfanizei :

primary ide

secondary ide

sata1

sata2

sata3

sata4

ton sata skliro tha ton bris sta sata kanalia oxi sta IDE

!!! Ta windows tous Sata Sklirous tous briskoun san external devices

gia katebase kai ta tools tou kataskeuasti na deis an ton kanei detect telika to bios kai meta na ftiakseis partitions

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...