Προς το περιεχόμενο

Ένα βήμα πριν την παραγγελία νέου PC... "Ποια RAM να επιλέξω?" Και άλλες απορίες...

Cartman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας αρχίσουμε με τα βασικά:

Το pc θα χρησιμοποιηθεί για all around χρήση συμπεριλαμβανομένων dvd/divx authoring & editing και gaming. Επίσης θα γίνει OC με στόχο τα 8x400 stable.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

PSU: Enermax Liberty 500W ~ 105?

ή Εnermax Liberty 620W ~ 160?

CASE:Coolermaster CM Stacker ~ 158?

CPU: Core2Duo 6400 ~ 229?

CPU Cooler: ????

ΜΒ: Gigabyte 965P-DS4 ~ 159?

RAM: 2x1 GB Supertalent 6400C4 ~ 329?

ή 2x1 GB CORSAIR 6400C4 ~ 322?

VGA: 7900GS ~ 230?

HD: 2x320GB Seagate 7200.10 ~ 210?

DVD-R: Pioneer 111D ~ 40?

Ερωτήσεις:

1. Ποιά από τις 2 RAM συνεργάζεται καλύτερα με το συγκεκριμένο board? Είναι σωστή η επιλογή μου για την DS4 ή να πάρω κάτι άλλο; Βασικά θέλω να πετύχω το καλύτερο δυνατό OC χωρίς να δώσω extra ρεύμα στη CPU . H motherboard πιθανότα θα αντικατασταθεί αργότερα με κάτι καλύτερο (RD600,Nvidia680) γι'αυτό το λόγο δεν θέλω να δώσω παραπάνω λεφτά για MB αυτή τι στιγμή (σκεφτόμουνα αρχικά για μία εκ των ΑSUS P5B Deluxe & P5W DH Deluxe ).

2. H 7900GS επιλέγεται σαν μια μεταβατική κάρτα εως ότου εμφανιστούν αξιόλογες DX10. Αρχικά θα δουλέψει σε μια Philips 190X6FB (1280x1024 native) η οποία αργότερα θα αντικατασταθεί από κάποια 20,1'' WIDE. To θέμα Crossfire & SLI γενικά με αφήνει αδιάφορο μια και ναι μεν παίζω games αλλά ποτέ δεν σκοπεύω να ξηλωθώ γι'αυτήν μου την αμαρτία :> Ξέρω ότι με το Enermax Liberty 500W το παραπάνω pc δεν θα έχει πρόβλημα... αλλά προβληματίζομαι για το μέλλον :) ,το Stacker παίρνει 2 PSU αλλά δεν γνωρίζω αν το δευτερό θα μπορεί να λειτουργήσει και πως (έχω την εντύπωση πως αν ένα PSU δεν είναι συνδεδεμένο με την MB (με το 24pin) δεν δίνει ρεύμα, διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος. Πάντως αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό θα πρότιμούσα να πάρω ένα 500W τώρα και άλλο ένα αργότερα ;)

3. Στο PC θα μπεί αερόψυξη αποκλειστικά, άλλα κάπου έχω χάσει την μπάλα με τις τόσες λύσεις που κυκλοφορούν (Tuniq Tower, Scythe Ninja,Scythe Mine, Thermalright P-120 κ.τ.λ) Τώρα κυκλοφόρησε και η ASUS την Silent Square και ο χαμός συνεχίζεται... Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι που να είναι αξιόλογο μεν αλλά να είναι διαθέσιμο από ελληνικό e-shop?

Οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις δεκτές :)

Δημοσ.

1. δε ξερω αλλα προτιμω corsair ισως επιδη δε μου ειναι και πολυ γνωστες οι αλλες....

2. το τροφοδοτικο δινει ρευμα οταν ενωσεις το πρασινο καλωδιο με ενα οποιοδηποτε μαυρο καλο 500 ειναι hec σηρας ace οχι windmill ειναι λιγοτερο ποιοτικα

3. η ninja ηταν κορηφαια ληση και συνεχιζει βεβαια αλλα η καινουρια της ασους σα να νομιζω οτι την ξεπερναει βεβαια παιζει ρολο και το ανεμιστιρι που θα βαλεις στη νιντζα μιας και της ασους νομιζω πως εχει δικο της,πολυ καλη ειναι και της noktoul ή οπως γραφεται τελως παντων και η εκδωση με τον 8αρη ανεμιστηρα αλλα και με τον 12αρη... τωρα κατι στα 40-50 ευρω αν παρεις καλης μαρκας θα εισαι ενταξη νομιζω και πιο αθορηβα και πιο κρυα θα δουλεβεις....παντως εγω εχω στον 630 μου που δουλεβει στα 3,38 μια blue orb 2 δουλεβοντας στις 1700 στροφες(αθορηβη σχεδον, ισα ισα τη ροη του αερα ακουω) σε ηρεμια ειναι στους 40 και σε φορτο 100% στους 50κατι και μη ξεχνας οτι οι c2d ειναι πιο κρυοι απο τους π4 οποτε θα εχεις καλητερα αποτελεσματα....

Δημοσ.

Καταρχήν σ'ευχαριστώ tolis86 για το ενδιαφέρον σου και τις πληροφορίες που μου έδωσες :). Τελικά πάραγγειλα τα εξής:

CASE: Coolermaster CM Stacker Silver = 157.80e

PSU: Enermax Liberty 500W = 105.01e

MB: Gigabyte GA-965P DS4 = 159.00e

CPU: Core 2 Duo 6400 = 229.00 e

RAM: Supertalent T800UX2GC4 2x1 GB = 329.00e

GPU: Gainward Bliss 7900GS = 209.75e

HD: Seagate 7200.10 320GB x2 = 209.20e

DVD-R: Pioneer 111D Black = 39.00e

Για cpu cooler αρχικά την stock και βλέποντας και κάνοντας ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...