mentoras99 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Αν ειχα ενα καλο σεναριο στο μυαλο μου για γυρισμα ταινιας, χωρις φυσικα να ειμαι σεναριογραφος και χωρις να θελω πατεντες και δικαιωματα, τι λετε, θα ειχα καμια τυχη να δω καμια ξενη εταιρια παραγωγης να ενδιαφερεθει και να γυρισει ταινια με το θεμα που θελω, αν επικοινωνουσα μαζι τους με καποιο email? Υπαρχει βαση, ή ειναι ρομαντική σκέψη?
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Το θέμα είναι ποιός σε κατοχυρώνει αν τελικά η ιδέα σου αρέσει? Καλή τακτική είναι αν στείλεις ο,τιδήποτε στην εταιρεία να το στείλεις και σε σένα τον ίδιο, και να το κρατήσεις κλειστό με την ημερομηνία αποστολής/παραλαβής πάνω. Έτσι θα μπορείς να αποδείξεις ότι η ιδέα σου ανήκει.
mentoras99 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 wait! Δεν με ενδιαφερει να βγαλω χρημα απο την ιστορια. Οχι φυσικα γιατι μου περισσευει(που τετοια τυχη) αλλα γιατι δεν εχω χρονο-χρημα να διαθεσω στο να πατενταρω την ιδεα. Θεωρω οτι αν ειναι να τα βαλεις με τις μεγαλες εταιριες, εισαι χαμενος απο την αρχη. Θελω απλα να τους δωσω μια ιδεα, καλη κατα την αποψη μου, που ισως δεν την εχουν σκεφθει. Μπορει να κινητοποιηθει κανεις, ή τσαμπα κοπος? Αυτο με το 'κλειστο με την ημερομηνια αποστολης' δεν καταλαβα πως γινεται. Για email μιλας ή για γράμμα?
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Μα ακριβώς για να μη μπλέξεις με πατέντες το είπα. Εννοούσα συστημένο γράμμα το οποίο θα το στείλεις ο ίδιος στον εαυτό σου και θα το φυλάξεις χωρίς ποτέ να το ανοίξεις. Αν πάνω είναι εμφανείς οι σφραγίδες του ταχυδρομίου με τις ημερομηνίες νομίζω πως μπορείς να αποδείξεις στο μέλλον, αν ποτέ χρειαστεί, ότι το είχες γράψει εσύ πχ το σενάριο από τότε.
mentoras99 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 ok, και για να ξεφυγουμε απο το διαδικαστικο, υπαρχει πιθανοτητα μια καλη ιδεα να προωθηθει? Για την ακριβεια δεν μιλαμε για σεναριο, και ζητω συγνωμη για την λαθος εκφραση, μιλω για μια ιδεα. Την οποια θελω να εξηγησω σε ενα συντομο κειμενο. Αραγε εχει παρακινηθει ποτε εταιρια απο παρομοια ενεργεια καποιου?
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Θα χαρούν φαντάζομαι ... γιατί όχι? Αν και νομίζω ότι υπάρχουν και ειδικές εκπομπές κατά καιρούς που ζητούν να πάει κόσμος με ιδέες ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.