Προς το περιεχόμενο

Terratec Cinergy Hybrid DVB-T/ANALOGUE XS εντυπωσεις...?

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτες τις μερες ψαχνω να αγορασω την εν λογω καρτα ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702280 ) αλλα κυριως λογω της τιμης της, το σκεφτομαι λιγο παραπανω.Στην θεωρια φαινεται πολυ καλη αλλα θα ηθελα απο καποιους που την εχουν να μου πουν εμπειριες αλλα ισως και να μου προτεινουν κατι καλυτερο. Θα ηθελα να παρω σε USB μορφη κυριως γιατι θα ειναι μεταφερομενη (θα μπορω να την παιρνω οπου θελω, ακομα και σε σπιτια αλλων να βλεπουμε κανα ματσακι). Βεβαιως ειδα οτι αυτες τις μερες η Terratec βγαζει καινουργια εκδοση της καρτας ( http://pressen.terratec.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=305&mode=thread&order=0&thold=0 ) αλλα δεν βλεπω να εχει remote control (δεν με χαλαει βεβαια και παρα πολυ). Γενικα θα ηθελα να ακουσω σχολια πριν προβω σε καποια αγορα. Ευχαριστω.

Δημοσ.

Λοιπόν απέκτησα την εν λόγω κάρτα πολύ απλά επειδή φαινόταν εκείνη τη στιγμή ως η μόνη αξιόλογη πρόταση.

Πιστεύω πως είναι ακριβή (για όνομα με τόσα λεφτά πέρνεις τι-βι 21'') αλλα δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι σε αυτήν την ποιότητα και σε αυτό το μέγεθος.

Δυστυχώς δεν την έχω σκαλίσει όσο θα ήθελα αλλά θα σου πω την εως τώρα εμπειρία μου.

Η κάρτα ήρθε με 2 προγράμματα, το TerraTec Home Cinema και το Cinergy TV. Πιο παλιές εκδόσεις ερχόντουσαν με το Power Cinema 4.

To TerraTec Home Cinema είναι πάρα πολυ καλό πρόγραμμα αλλά είναι υπερβολικά βαρύ! για να καταλάβεις ρουφάει 60%+ από τους 2 πυρήνες ενός 4400+ όταν λειτουργεί. Είναι ναι μεν το πιο ευχρηστο αλλά το αποτέλεσμα είναι τα αναλογικά να μην με ενθουσιάζουν με την ποιότητα. Έβλεπα δηλαδή ματσακι στον projector και ήταν εμφανή τα σημάδια ρεταρίσματος (κάποια σπασίματα κλπ) :)

Το Cinergy TV είναι πολύ ελαφρύ . Βέβαια εδώ η ποιότητα στα αναλογικά είναι πολύ καλύτερη και το πρόγραμμα είναι πιο λιτό.

Το Power Cinema 4 είναι σαν το Cinergy TV αλλά πρέπει κάθε φορά να επιλέγεις το είδος δέκτη για να επιλέγεις μεταξύ ψηφιακού-αναλογικού.

Στα 2 τελευταία λοιπόν που είναι άψογα για τα αναλογικά παρόλα τα patch που πέρασα έχω πρόβλημα με τον ήχο (δεν έχει καθόλου).

Την υγειά μου τη βρήκα με το ChrisTV το οποίο έχει άπειρες ρυθμίσεις και επιτέλους ήχο και καλή ποιότητα!

Φυσικά μπορεί να φταίει το setup μου για το θέμα του ήχου ή να έχω κάνει καμιά βλακεία και να μου ρουφάει 60% x2 το Terratec Home Cinema... δεν ξέρω. Παρόλαυτα, αν και ακριβή, δεν μετανοιώνω γιατί αν τη στρώσεις παίζει πολύ καλά και είναι και mobile. :)

Στη θεση σου πάντως θα περίμενα την καινούργια, λογικά θα έχουν βελτιώσει τα προβλήματα που σου προανέφερα (αν και είναι softwarικά απότι φαίνεται)

αυτά, ελπίζω να σε βοήθησα

Δημοσ.

Και εχει καλο σημα χωρις κεραια? Πως ειναι δυνατον εγω με εσωτερικη καρτα, κεραια στην ταρατσα και ενισχυτη σηματος να μην εχω ουτε καν αποδεκτη ποιοτητα ληψης?

Δημοσ.
έχεις τη συγκεκριμένη κάρτα συνδεδεμένη με κεντρική κεραία ταράτσας και δε σου παίζει;

Οχι εχω κανονικη pci καρτα tv με το 883 chip, που πιανει αναλογικα καναλια και μονο.

Αυτο της terratec που συζητατε ειναι usb stick και εχει μια μικρη εξωτερικη κεραια. Με προβληματιζει ομως, ποσο καλα πιανει αναλογικα καναλια, την στιγμη που εγω με κανονικη κεραια και ενισχυτη σηματος δεν πιανω με καλη ποιοτητα, ουτε καν αποδεκτη.

Δημοσ.

Ναι μεν έχει εξωτερική κεραία αλλά συνδέεται και με εσωτερική. Επίσης κάρτα με κάρτα έχει μεγάλη διαφορά στην ευαισθησία του tuner. Ένας φίλος πχ πήρε μια kworld και δεν είχε καλό σήμα. Στη συνέχεια πήρε μια Hauppage WINTV HVR-1100 Hybrid και με την ίδια κεραία τα έπιανε όλα άψογα...

Η Terratec που συζητάμε (και γενικότερα) έχει πολύ καλή ευαισθησία στα tuner της

Δημοσ.
Ναι μεν έχει εξωτερική κεραία αλλά συνδέεται και με εσωτερική. Επίσης κάρτα με κάρτα έχει μεγάλη διαφορά στην ευαισθησία του tuner. Ένας φίλος πχ πήρε μια kworld και δεν είχε καλό σήμα. Στη συνέχεια πήρε μια Hauppage WINTV HVR-1100 Hybrid και με την ίδια κεραία τα έπιανε όλα άψογα...

Η Terratec που συζητάμε (και γενικότερα) έχει πολύ καλή ευαισθησία στα tuner της

Και εγω kworld εχω οποτε μαλλον η μαρκα φταει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...