Προς το περιεχόμενο

Έχετε βάλει πάνω από 2GB Ram?

Nikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια ΜΒ με Nforce 3 Ultra και θέλω να βάλω άλλα 2GB μνήμης, σύνολο δηλαδή 3GB και έχω δύο ερωτήσεις:

1. Βρήκα ότι τα ΧΡ δεν μπορούν να δουν 4GB μνήμης και για να δουν 3GB χρειαζεται να μπει στο boot.ini ένα switch /3gb. Ισχύει αυτό; Έχει κανείς βάλει τόση μνήμη;

2. Για να το κάνω αυτό θα πρέπει να γεμίσω και τα 4 memory banks, αλλά είδα ότι μάλλον θα δουλεύει σε single mode και όχι σε dual. Δεν μπόρεσα να βρώ κάποιο site που να έχει benchmark μεταξύ single και dual, οπότε δεν ξέρω αν θα έχει διαφορά στις επιδόσεις. Έχει κάποιος παραπάνω πληροφορίες;

Ευχαριστώ,

Νίκος

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω στις μητρικές που υποστηρίζουν Dual Channel, τα DIMM slots ομαδοποιούνται ανά δύο και πρέπει σε κάθε δυάδα να τοποθετούνται ίδιου μεγέθους DIMMs, ώστε να ενεργοποιείται το Dual Channel mode. Δλδ, αν εσύ έχεις στα 0 κ 1 από ένα DIMM των 512ΜΒ, βάζοντας στα 2 κ 3 από ένα DIMM του 1GB πάλι σε Dual Channel θα είσαι. Το εγχειρίδιο της μητρικής τί λέει σχετικά?

Δημοσ.

Δυστυχώς λέει αν και τα 4 κανάλια είναι γεμάτα τότε δουλεύει σε single mode. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεσα να βρω κάπου πόσο αλλάζουν οι επιδόσεις μετά από αυτό.

Δημοσ.

exo dokimasei sto pc mou me 1giga me 1,5 kai me 2 ...mporo na po me sigouria oti meta to 1,5 den yparxei kamia diafora oute se test alla oute se games...mainboard msi cpu amd 4000 grafik 7950gt...pisteuo oti esy me to mikrotero pc sou sigoura pano apo 1,5 giga den sou xreiazete se tipota..

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το link, αλλά δεν είδα κάπου να γράφει διαφορές μεταξύ single-dual channel από πλευράς ταχύτητας. Παλιότερα είχα διαβάσει ότι στο Nforce 2 δεν υπήρχε ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ single και dual mode, μόνο στα benchmark αλλά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο για Nforce 3-4 chipset.

Τη μνήμη την θέλω για διάφορους λόγους, κύρια γιατί σε 3-4 μήνες το 1gb θα είναι το ελάχιστο για να λειτουργούν πολλά προγράμματα-παιχνίδια και κύρια τα Vista.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...