Προς το περιεχόμενο

Πάμε στρατό! Ως "νέος" ακούω συμβουλές από "παλιούς"!

CHRIS_MALL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Bλέπω πόσο φοβερά δημοκράτες γίνατε, κόκκινα στρατιωτάκια μου, αφού το μόνο που δεν κάνατε είναι να μου κρεμάσετε κουδούνια μαζί με την ταμπέλα του Καρατζαφέρη στο λαιμό.

Θα περίμενε κανείς πως εμείς ως πρώτη γενιά των αλλαγών θα είμαστε οι τέλειοι στρατιώτες του καθεστώτος, όμως για ένα περίεργο λόγο το αντίθετο έγινε. Απ' ότι βλέπω τα κατάφεραν καλύτερα με τις επόμενες γενιές, οι καθηγητάδες που είναι "για να διαμορφώνουν συνειδήσεις και όχι για να κάνουν μάθημα"(!)

Προς το παρών λοιπόν πάω να πάρω το BMW να κάνω καμιά βολτίτσα, και αφού τελειώσετε μ' αυτά τα δημοκρατικά, βάλτε καμιά πόρτα ασφαλείας και κοιτάξτε και πόσο έχει ένας καλός σκύλος. Αν έχετε και τίποτα για να σας κλέψουν. off topic πάντα.

Aigeas,

σύμφωνα με τα όσα έχεις διαπιστώσει για εμένα, "είμαι τα εξής":

-φτωχομπινές

-αδερφή

-κομμουνιστής

-φλώρος

-κλαψομουν*ς

-δημοκρατης του κ*λου

-στρατιωτάκι του σύστηματος (αλλά κ κομμουνιστής μαζί?πως γίνεται αυτό?)?

-ντροπή για τη μεγάλη των αρσενικών σχολή

-μαμάκιας

-κλαψιάρης

-ρουφιάνος

-τεμπελόσκυλο

σίγουρα έχω ξεχάσει πολλούς από τους χαρακτηρισμούς που έχεις αναφέρει για όποιον ΤΟΛΜΑΕΙ να αρθρώσει λόγο διαφορετικό από το δικό σου...

χαίρομαι πολύ που δεν χαίρω της εκτίμησής σου λοιπόν,και που αποδίδεις όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς...το αντίθετο θα με στεναχωρούσε περισσότερο!!!

ΥΓ:μου θυμίζεις κάποιον άλλο εδώ μέσα,που είχε μια μοναδική ικανότητα να αποφεύγει να σχολιάζει ότι δεν τον συνέφερε,κ ότι τελικά σχολίαζε, να το διαστρεβλώνει.Συγχαρητήρια

ΥΓ2:Μια που το παραπάνω μήνυμά μου,είναι υβριστικό ως...προς το πρόσωπό μου,γνωρίζοντας ότι είναι οφ τόπικ,παρακαλώ τους μοντερατόρες,να το αφήσουν,ώστε να γνωρίσουν όλοι ,ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το προσωπείο!

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φίλε Αιγαία! Απ' ότι κατάλαβα δεν γνωρίζεις την διαφορά πολιτικοποιημένος/κομματικοποιημένος. Και εάν θεωρείς τον εαυτό σου μη πολιτικοποιημένο ένα θα σου πω. Διαβάζοντας τις ιδέες σου είναι σαν να ακούω πολιτικό ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, ο οποίος μέχρι και τον Καρατζαφέρη θα θεωρεί Κομμουνιστή. Και ο χώρος αυτός δεν κατεβαίνει σε εκλογές. Δεν θεωρεί ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι σωστές. Γιατί υπάρχουν και τα άρματα για να πάρεις τη εξουσία. Άρα δεν έχεις λόγο να πας να ψηφίσεις.

Αν εσύ τώρα θεωρείς ότι κάποιος που ενστερνίζεται όλες ή σχεδόν όλες τις θέσεις μιας πολιτικής πτέρυγας δεν είναι πολιτικοποιημένος Ε τότε όχι. Δεν είσαι. Και πίστεψέ με. Το πολιτικό κατεστημένο σε γουστάρει πολύ έτσι. Σκέψου μόνο την πάρτη σου και γα** τον διπλανό σου. Μη σε νοιάζει που κάποιοι δεν έχουν να φάνε! Εσύ το οικονομικό σου το έχεις λύσει. Το μόνο πρόβλημα που έχει μείνει πλέον για σένα είναι το πως θα διώξουμε τον Αλβανό που δουλεύει για 20€ 12 ώρες και πως ο στρατός μας θα μεταλάβει στην Αγια Σοφιά. Αυτά δεν τραγουδάτε εσείς οι "μη πολιτικοποιημένοι". (ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ- ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ).

Λογικό επίσης είναι και το να μην σου αρέσουν 5μελη και 15μελη. Παραείναι δημοκρατικά.

Εγώ που είμαι πολιτικοποιημένος πάντως προτιμώ να με θεωρείς ΕΣΥ αδερφή και τεμπελόσκυλο. Θα ξέρω ότι είμαι ακόμα στον σωστό δρόμο!!!!!!

Δημοσ.
Πάμε στρατό! Ως "νέος" ακούω συμβουλές από "παλιούς"! ... αυτός είναι ο τίτλος... τώρα το παιδί θα έχει απλά φρικάρει!!!

γιατί να φρικάρει?

συμβουλές του έδωσε ο καθένας μας.Από διαφορετική σκοπιά,αλλά το έκαναν όλοι!

Όταν μου ζητάς συμβουλές σε επίπεδο συμπεριφοράς ειδικά, εγώ θα σου πω το Α, ο άλλος θα σου πει το Ω,και εσύ έχεις να επιλέξεις είτε το ένα,είτε το άλλο,είτε τα 22 ενδιάμεσα στάδια!!!!

Δημοσ.

Όντως από κάποιο σημείο και μετά το θέμα ξέφυγε. Αλλά ενώ ήθελα και εγώ να του δώσω καμιά συμβουλή έφριξα με αυτά που διάβαζα, και θέλοντας η μη αναγκάστηκα να απαντήσω.

Για το παλικάρι που πάει φαντάρος πάντως ένα θα πω. ότι και να κάνει, όπου και να είναι να προσπαθεί να περνάει καλά και να μην χαλιέται με τίποτα.

Δημοσ.

ναι,δημιουργήθηκε ενα ...flame,αλλά όμως κ οι 2,πριν να δημιουργηθεύ αυτό,συμβουλές έδωσαν!

ο aigeas,του είπε να γίνει άντρας(!!!),κ να το παίξει ράμπο, εγώ του είπα να το παίξει κότα,και να βρει βύσμα!!!!

Δημοσ.
Bλέπω πόσο φοβερά δημοκράτες γίνατε, κόκκινα στρατιωτάκια μου, αφού το μόνο που δεν κάνατε είναι να μου κρεμάσετε κουδούνια μαζί με την ταμπέλα του Καρατζαφέρη στο λαιμό.

Θα περίμενε κανείς πως εμείς ως πρώτη γενιά των αλλαγών θα είμαστε οι τέλειοι στρατιώτες του καθεστώτος, όμως για ένα περίεργο λόγο το αντίθετο έγινε. Απ' ότι βλέπω τα κατάφεραν καλύτερα με τις επόμενες γενιές, οι καθηγητάδες που είναι "για να διαμορφώνουν συνειδήσεις και όχι για να κάνουν μάθημα"(!)

Προς το παρών λοιπόν πάω να πάρω το BMW να κάνω καμιά βολτίτσα, και αφού τελειώσετε μ' αυτά τα δημοκρατικά, βάλτε καμιά πόρτα ασφαλείας και κοιτάξτε και πόσο έχει ένας καλός σκύλος. Αν έχετε και τίποτα για να σας κλέψουν. off topic πάντα.

Το μονο πολυτιμο που εχω να φοβαμαι μην μου κλεψουν ειναι η αξιοπρεπεια μου, η πιστη μου στην δημοκρατια, και η αντιθεση μου σε φασιστικα και ρατσιστικα φαινομενα!!!!

Οσο για τους μπλε πρασινους και κοκκινους κοκους στους οποιους αναφερεσαι...τουλαχιστον αυτοι δεν ειναι καταμαυροι σαν και σενα!!!!

Καλη βολτα λοιπον με την bbw σου τον σκυλο σου και την πορτα σου!!

Υ.Γ. Στον αδελφο που ρωτησε για τον στρατο ξαναλεω 2 πραγματακια.

1) Αν μπορεις μην πας!!!

2) Αν πας κλεισε ματια και αυτια......και ΄γραψε' τους ανωτερους σου...διοτι 9 στους 10 απο αυτους δεν αξιζουν!

Δημοσ.
Με συγχωρεις αλλα δεν καταλαβα τιποτα.Αν εχεις ορεξη επεξηγα (αργκο,lol).Παντως επειδη βλεπω μια επιθετικοτητα θ'αρχισω να πιστευω οτι δεν το κανεις τοσο απο θιξιμο αλλα απο κακια.Δεν γινεται να μην σου φαινεται προφανες οτι εστω και ενας εδω μεσα μπορει να θεωρησει υπερβολη αυτο που ειπες και ως εκ τουτου να πιστεψει οτι το ειπες γι'αστειο.

edit : Βρηκα και το ενα αρθρο, http://www.econ.ccsu.edu/Papathanasis/Research/herald.htm

Φυσικα οταν το διαβαζα δεν με ενδιεφερε να μαθω ποσα αεροπλανα εχει η Τουρκια.Απλα το παραθετω γιατι σε λιγο θα μου πεις οτι το ακουσα στο καφενειο της γειτονιας.Το νουμερο διασταυρωνεται με αυτα που μου λεγανε οι Τουρκοι που συναντησα και μιλησαμε σχετικα το καλοκαιρι στο ταξιδι που εκανα.Χεστηκα παντως για το νουμερο αν ειναι ακριβες απλα δεν μου αρεσουν οι προσωπικες επιθεσεις απο αγνωστους.

...The American largess enabled the Turkish military to amass a fleet of 360 F-16 fighter jets, the largest outside the United States, thousands of American-made tanks and armored combat vehicles, 57 Black Hawk assault helicopters, and 38 Cobra attack helicopters.(7)...

Τα νούμερα που αναφέρει το άρθρο είναι εκτός πραγματικότητας.

Η Τουρκία είχε κάποτε εξαγγείλει ότι θα αποκτήσει 320 F-16, πράγμα που δε συνέβη ποτέ.

Η Τουρκία απέκτησε:

43 F-16 Block-30 μείον 6 απώλειες=37

117 F-16 Block-40 μειον 15 απώλειες=102

80 F-16 Block-50 μειον 4 απώλειες=76

Γενικό σύνολο=215

Η παραγγελία των τελευταίων 80 για να φτάσουν τον αριθμό των 320 δεν έγινε ποτέ. Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πως φτάνουν σε αυτό το νούμερο, εκτός και αν αρχίζουν και προσθέτουν και τα F-4 που διαθέτει. Ακόμα και τα Blackhawk που αναφέρει είναι λάθος, η Τουρκία έχει 98 και φυσικά δεν είναι assault helicopters.

Αυτό που είπα και σου φάνηκε υπερβολή, επισημαίνεται σε πολλές στρατηγικές αναλύσεις. Δε μίλησα για 'πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα είναι' ούτε για Μαρμαρωμένο Βασιλιά. Το μέτωπο στον Έβρο στην ελληνική πλευρά είναι στενό και με μεγάλο βάθος ενώ είναι και ορεινό. Από την τουρκική πλευρά έχει μεγαλύτερο πλάτος, μικρότερο βάθος και είναι πεδινό, ιδανικό για μάχη αρμάτων. Χωρίς υπερβολή, η ελληνική πλευρά του Έβρου είναι κορεσμένη όσον αφορά τα άρματα μάχης ενώ και οι γραμμές ανεφοδιασμού και ενισχύσεων είναι πολύ πιο εύκολο να κοπούν στα Δαρδανέλια παρά στον Έβρο. Τα σενάρια δείχνουν ότι σε πιθανή σύγκρουση, και εφόσον οι Τούρκοι δεν κατάφερναν να εξασφαλίσουν συντριπτική αεροπορική υπεροχή, τα ελληνικά άρματα αμάχης θα έφταναν τουλάχιστον μέχρι την Ανδριανούπολη.

Έχεις την εντύπωση ότι το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας δεν θα είχε προβεί σε ενέργειες αν πίστευαν σε νίκη; Άσε που οι ελληνικές κυβερνήσεις υιοθετούν στάση δυσανάλογη με των συσχετισμό των δύο χωρών. Με άλλα λόγια, γιατί να επιτεθούν με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα από τη στιγμή που αν έχουν υπομονή θα καταφέρουν πολλά χωρίς να ανοίξει μύτη;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εγω τελειωσα παιδια 293 λελε. Περασα πολυ καλα . Ισως να με ευνοησαν οι συγγηριες ημουν σπαρτη 4 μηνες χημειο τελειος .Λιγο η πολυ μας τα ζαλουσε αλλα βρηκα φιλο με αμαξι και γυρισα ολη την πελοπονησο γυθειο καλαματα κτλπ. Μετα σαλονικα σε ΑΚ δεν σχολιαζω. Και μετα ξανθη γραφειο κινησεως σαν λοχιας, πηρε μεταθεση ο ανθυπας που ηταν εκει και ετσι με ειχαν την αναγκη ετσι ουτε υπηρεσιες δεν εκανα, Και η πολη γεματο φοιτιτριες μαζι με την κομοτηνη βεβαια. Καποιοι θα με βριζουν τωρα γιατι σιγουρα ο εβρος δεν παλευετε. Αλλα τη κανουμε πρεπει να βρεθεις στο καταλληλο μερος και να εκμεταλευτης οτι προσοντα διαθετεις. Οπως οι υπολογιστες. (εφτιαξα το pc του πρωτου γραφειου πηρα 5 μερες). Κουραγιο παιδια περναει πολυ γρηγορα ο καιρος

Δημοσ.

φίλε ένα πράγμα να θυμάσαι..αν και η κάθε μέρα περνάει αργά, ο καιρός περνάει πολυ γρήγορα συνολικά..και επίσης όσοι είπαν ότι όπου και να πας η καλή παρέα είναι το παν, είναι ολόσωστοι...εγώ που είμουν Ρόδο και όλη μέρα κωλοβάραγα(μεχρι και σκοπιά μόνο με παντελόνι παραλλαγής γυρισμένο σε κάπρι έκανα και σαγιονάρες) αλλά είχα μόνο 1-2 άτομα να μιλήσω και αν αυτά δεν έλειπαν σε κανα φυλάκιο, στο τέλος δεν την πάλευα...

Ακόμα ότι βύσμα μπορείς να βρεις να το βάλεις, δεν είναι ντροπή(μιλάω πάντα για ευνοϊκές μεταθέσεις και όχι για πουστιές του στυλ, θέλω σήμερα να βγω, πέρνω το βύσμα να με βγάλει εξοδούχο, και χώνω τον κακομοίρη που δεν ξέρει κανέναν εδώ)

Βγαίνοντας θα αναπολείς μόνο τις καλές στιγμές, οι κακές ξεχνιούνται πάραυτα, αλλά...αρχίζουν άλλα(εύρεση εργασίας κτλ...)

Τι άλλο?α, ναι ανεξαρτήτως που θα μπεις, είναι πολύ πολύ πιθανο, να νιώσεις από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο και από τους πιο μορφωμένους...ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος θα ήταν κάτι σαν τον Αινστάιν εκεί μέσα

Τέλος, μην εμπστεύεσαι και πολλούς...μόνο όσους κάνεις κολλητούς, με τους άλλους να λέτε για γκόμενες και μπάλα και διάφορα σκηνικά, αλλά απόψεις για το στροτόπεδο και το διοικητή...κομμένα...η ρουφιανιά παέι σύννεφο

καλό είναι να πας εξοπλισμένος από την πρώτη μέρα, αν θες πληροφορίες τιου τι να πάρεις μαζί σου, εδώ είμαστε...

Καλή θητεία φίλε και σε στιγμές απαλεψιάς ένα πράγμα σε σώνει

ΧΩΣΕ ΤΟ ΝΕΟ

(ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΠΛΑ ΟΤΙ Η ΘΗΤΕΊΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ...ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ..ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΛΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ, ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ''ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ'', ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ)

ΛΑΠ, ΡΟΔΟΣ

Δημοσ.

Τον πρώτο καιρό πραγματικά στον στρατό η ζωή είναι πολύ δύσκολη όπου και άν πάς εκτός και άν έχεις τόσο μεγάλα μέσα που να καταφέρεις να απολυθείς πρίν παρουσιαστείς.

Αλλά μετά βελτιώνεται η ζωή σημαντικά εξαρτάται απο το σώμα και την μονάδα. Μερικές φορές μάλιστα άν σου κάτσει η ζωή η στρατιωτική είναι πραγματικά πολύ καλύτερη απο την πολιτική το είχα αισθανθεί και εγώ πολλές φορές ιδαίτερα όταν πέρασε πάνω απο μισός χρόνος. Η ουσία της υπόθεσης είναι να καταφέρεις να περιορίσεις όσο γίνεται περισσότερο τις επιρροές των ανωτέρων σου.

Δημοσ.

ειμαι μονο ενα μηνα μεσα αλλα 1-2 συμβουλιτσες μπορω να δωσω υποθετω...

προσπαθησε να μην εισαι μιζερος μεσα στο στρατο, δηλ μην εισαι του στυλ "γαμωτο μου τι καν εδω μεσα, ποτε θα φυγω" κτλ. Διασκεδασε το οσο μπορεις. Κανε παρεες οπως σου ειπαν και οι αλλοι, καλαμπουριστε, ανταλλαξτε τηλεφωνα και συνεχιστε να μιλατε και οταν βγαινετε εξω. Μαθε να τακτοποιεις τα πραγματα σου ωστε να τα βρισκεις γρηγορα και να εισαι ετοιμος εγκαιρως οταν χρειαζεται. Να φυλας και να κλειδωνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ποτε δε ξερεις ποτε θα σου βουτηξει τη ξιφολογχη σου καποιος που εχασε τη δικη του και θελει να αποφυγει τις συνεπειες. Κουβαλα μωρομαντηλα πανω σου συνεχεια και καθαρισε τα χερια σου οταν ακουμπας οπουδηποτε (απ'οσο ξερω κανεις δε καθαριζει τα χερια του μετα το κατουρημα οποτε καταλαβαινεις τι μικροβιο κυκλοφορει εκει μεσα)

Θυμησου, καθε δευτερολεπτο που περνα, η θητεια σου τελειωνει.......

Δημοσ.

georgemarios που θύμισες περιστατικό στη Λέσβο. Σιτιστής και πάω για κατούρημα, και εκεί βλέπω τον εστιάτορα υπηρεσίας να βγαίνει απο τη χέστρα και να πηγαίνει κατευθείαν για τα μαγειρία. Ειλικρινά πιστεύω ότι το λογίδριο που του έβγαλα μόλις πήρα πρέφα ότι δεν πλένει χέρια, πρέπει να έχει ένα απο τα καλύτερα ratios (χριστοπαναγίες+μπινελίκια)/νορμάλ λέξεις που έχει βγει ποτέ απο το στόμα ανθρώπου. Και η πλάκα είναι ότι ο μαλάκας ήθελε να με πείσει ότι είτε μπήκε στη χέστρα και δεν έχεσε/κατούρησε ή ότι θα έβγαινε για τσιγάρο και θα έμπαινε να πλύνει τα χέρια του μετά. Κάπου εκεί μας χώρισαν οι ΕΠΟΠ που είχαν αρχίσει να μαζεύονται έξω απο τα μαγειρία για να ζητιανέψουν πρόγευμα...

επισης ο υπνος μικραινει τη θητεια!

όποιος κοιμάται δεν υπηρετεί... ;)

Δημοσ.

Απο την εμπειρια μαου στον στρατο και απο αυτα που ακουγα πριν παω μια συμβουλη εχω να δωσω σε ολους σας. Μην ακουτε κανεναν, ο καθε ανθρωπος βιωνει διαφορετικα την εμπειρια του στρατου. Αν θελετε ακουστε καποιον για το τι πραγματα θα πρεπει να παρετε, αν και τα περισσοτερα θα σας ειναι αχρηστα.

Παρτε οπωσδηποτε μωρομαντηλα η μεγαλητερη εφευρεση!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...