Προς το περιεχόμενο

Πάμε στρατό! Ως "νέος" ακούω συμβουλές από "παλιούς"!

CHRIS_MALL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Έλα ρε Αιγέα τώρα, συγκρίνεις το δημοσιουπαλληλήκι του ΕΣ το 2006 με αυτό που σήμαινε κάποτε ο στρατός.

Εμ αυτό ακριβώς προσπαθώ κι εγώ να εξηγήσω ρε διάολε. Και δεν είναι μόνο ο στρατός, δυστυχώς.

Αν κάποιος αναζητά φαντάσματα για να ρίξει τις ευθύνες, αν ψάχνει για "αναχρονιστικούς" και "φασίστες", τότε το πράγμα καταντά κάπως αστείο, ειδικά αφού οι περισσότεροι έχουν πεθάνει και δεν είναι αυτοί που κυβερνούν.

Όποιος θέλει να βρει ποιοι ευθύνονται για τα σημερινά κωλοχανία του στρατού και τα σχολεία-οίκους ανοχής, καλύτερα να μην ψάχνει προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί καταντάει γραφικός. Ας κοιτάξει πιο αριστερά.

Υ.Γ

Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ αυτοπροσώπως είμαι η γενιά του ΠΑΣΟΚ: Όταν πήγαινα δημοτικό καταργήθηκε το ντα-ντα με την βέργα για να μην... πληγώσουν τα χεράκια μας οι κακοί δασκάλοι, όταν πήγα δευτέρα δημοτικού καταργήθηκαν οι ποδιές (στο Χάρβαρντ μια φορά νομίζω πως φοράνε στολή).

Όταν πήγα 3η δημοτικού καταργήθηκε ο τονισμός

Όταν πήγα 6η δημοτικού καταργήθηκαν οι εξετάσεις

Όταν πήγα 1 γυμνασίου καταργήθηκαν όλα τα παραπάνω και τα αρχαία ελληνικά

Ήμουν στην πρώτη κατάληψη. Είδα τις πρώτες καταστροφές δημόσιας περιουσίας

Για ένα περίεργο λόγο αφού καταργήθηκαν τα άχρηστα αρχαία ελληνικά, εμφανίστηκαν διάφορα προ-κομματικά όπως τα περίφημα 5μελή και 15μελή. Χρήσιμα και δημοκρατικά πράγματα.

Όταν πήγα στο λύκειο, παραδόξως καταργήθηκαν κι από εκεί τα αρχαία μαζί με τα λατινικά.

Παραδόξως πάλι είδα τους καθηγητές να χάνουν και το τελευταίο ίχνος επαγγελματικής ευσυνειδησίας: ήταν η εποχή που τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ έγιναν όλοι καθηγητάδες και το μόνο που τους απασχολούσε ήταν πως να περάσει το 8ωρο.

Δε το συνεχίζω, καθώς απ' ότι καταλάβατε ποτέ δεν... κατόρθωσα να μάθω αρχαία ελληνικά. Όμως έμαθα να ψηφίζω Γενικό Γραμματέα! Είδα και τις αλλαγές στο στρατό, καθώς ήμουν στην μόνη σειρά που φόρεσα χακί στολή και στολή παραλλαγής. Τραγικά πράγματα που θα χρειαζόντουσαν έπη για να τα περιγράψω! Ήταν οι εποχή που οι μόνοι σοβαροί αξιωματικοί απειλούνταν με... εξορία. Τόσο για να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση του στρατού-στρατοπέδου ναρκομανών

Για άλλα παιδιά που δεν έζησαν "την αλλαγή" ίσως να μην υπάρχει ολοκληρωμένη και σοβαρή άποψη. Εμείς όμως είμασταν η πρώτη γενια της αλλαγής. Γι' αυτό λοιπόν -ευτυχώς- κατορθώσαμε να συγκροτήσουμε για τα καλά στο μυαλό μας τις απόψεις για το τι είναι καλό και τι είναι κακό. Φυσικά και δεν ανήκουμε σε κανέναν ιδεολογικό χώρο. Οι περισσότεροι παλιοί συμμαθητές μου ουδέποτε ψηφίζουν.

Δημοσ.
Ευχαριστω για τις πληροφοριες αλλα να ξακαθαρισω ομως μιας και δεν εγινα παλι κατανοητος οτι εκανα ( μαλλον προσπαθησα να κανω ) ενα αστειο σχολιο για την προελαση μας στην Πολη με μια δοση ειρωνειας που ειχε να κανει με την στρατιωτικη υπεροχη του γειτονα , οχι στρατιωτικη αναλυση ! Παραβλεποντας ολες τις αναλυσεις περι πολεμικων συγκρουσεων το μονο που εχω να πω ειναι οτι αμα γινει πολεμος θα παω να γινω κτηνοτροφος στον Ψηλορειτη και θα κατεβω μονο οταν θα εχουμε επιτελους εξασφαλισει την ανεξαρτησια μας ως 51η πολιτεια.

Έλα όμως που αστειεύτηκες για πράγματα που προφανώς δεν γνωρίζεις; Και όταν σου μίλησα με στοιχεία, πάλι κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις.

Το πρόβλημα όμως δε θα είναι στρατιωτικό σε περίπτωση σύγκρουσης, αλλά όλοι αυτοί που θα κρύβονται στα βουνά ή πίσω από τα φουστάνια της μάνας τους.

Δημοσ.

Δηλαδή δε σε πείραξε που ειρωνεύτηκες τα λεγόμενά μου, αλλά εγώ τα δικά σου major problem ε;

Άσε που φαίνεται ότι δε σου αρέσει να ακούς την αλήθεια.

Δημοσ.
Εμ αυτό ακριβώς προσπαθώ κι εγώ να εξηγήσω ρε διάολε. Και δεν είναι μόνο ο στρατός, δυστυχώς.

Αν κάποιος αναζητά φαντάσματα για να ρίξει τις ευθύνες, αν ψάχνει για "αναχρονιστικούς" και "φασίστες", τότε το πράγμα καταντά κάπως αστείο, ειδικά αφού οι περισσότεροι έχουν πεθάνει και δεν είναι αυτοί που κυβερνούν.

Όποιος θέλει να βρει ποιοι ευθύνονται για τα σημερινά κωλοχανία του στρατού και τα σχολεία-οίκους ανοχής, καλύτερα να μην ψάχνει προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί καταντάει γραφικός. Ας κοιτάξει πιο αριστερά.

Υ.Γ

Για να μην παρεξηγηθώ, εγώ αυτοπροσώπως είμαι η γενιά του ΠΑΣΟΚ: Όταν πήγαινα δημοτικό καταργήθηκε το ντα-ντα με την βέργα για να μην... πληγώσουν τα χεράκια μας οι κακοί δασκάλοι, όταν πήγα δευτέρα δημοτικού καταργήθηκαν οι ποδιές (στο Χάρβαρντ μια φορά νομίζω πως φοράνε στολή).

Όταν πήγα 3η δημοτικού καταργήθηκε ο τονισμός

Όταν πήγα 6η δημοτικού καταργήθηκαν οι εξετάσεις

Όταν πήγα 1 γυμνασίου καταργήθηκαν όλα τα παραπάνω και τα αρχαία ελληνικά

Ήμουν στην πρώτη κατάληψη. Είδα τις πρώτες καταστροφές δημόσιας περιουσίας

Για ένα περίεργο λόγο αφού καταργήθηκαν τα άχρηστα αρχαία ελληνικά, εμφανίστηκαν διάφορα προ-κομματικά όπως τα περίφημα 5μελή και 15μελή. Χρήσιμα και δημοκρατικά πράγματα.

Όταν πήγα στο λύκειο, παραδόξως καταργήθηκαν κι από εκεί τα αρχαία μαζί με τα λατινικά.

Παραδόξως πάλι είδα τους καθηγητές να χάνουν και το τελευταίο ίχνος επαγγελματικής ευσυνειδησίας: ήταν η εποχή που τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ έγιναν όλοι καθηγητάδες και το μόνο που τους απασχολούσε ήταν πως να περάσει το 8ωρο.

Δε το συνεχίζω, καθώς απ' ότι καταλάβατε ποτέ δεν... κατόρθωσα να μάθω αρχαία ελληνικά. Όμως έμαθα να ψηφίζω Γενικό Γραμματέα! Είδα και τις αλλαγές στο στρατό, καθώς ήμουν στην μόνη σειρά που φόρεσα χακί στολή και στολή παραλλαγής. Τραγικά πράγματα που θα χρειαζόντουσαν έπη για να τα περιγράψω! Ήταν οι εποχή που οι μόνοι σοβαροί αξιωματικοί απειλούνταν με... εξορία. Τόσο για να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση του στρατού-στρατοπέδου ναρκομανών

Για άλλα παιδιά που δεν έζησαν "την αλλαγή" ίσως να μην υπάρχει ολοκληρωμένη και σοβαρή άποψη. Εμείς όμως είμασταν η πρώτη γενια της αλλαγής. Γι' αυτό λοιπόν -ευτυχώς- κατορθώσαμε να συγκροτήσουμε για τα καλά στο μυαλό μας τις απόψεις για το τι είναι καλό και τι είναι κακό. Φυσικά και δεν ανήκουμε σε κανέναν ιδεολογικό χώρο. Οι περισσότεροι παλιοί συμμαθητές μου ουδέποτε ψηφίζουν.

Καταρχας βγαζεις ενα μισος (νομιζω?) για τον συγκεκριμενο πολιτικο χωρο!!! Εγω την αλλαγη την εζησα....και θα σου πω οτι μου αρεσε κιολλας!! Βεβαια διαφωνω σε ολα οσα οριζεις εσυ σαν αλλαγη!!!! Προφανως και η αποψη σου δεν ειναι αντικειμενικη.......και μαλλον καπου οφειλεται αυτη η εχθρα-μισος! Δεν μπορει να ειναι απλα μια γνωμη! Αν θελεις πες μας που οφειλεται!

Οσον αφορα τωρα αυτα που ειπες...

1)Αν θελεις εσυ να σε βαρανε με βεργες μπορεις να το ζητησεις απο την γυναικα σου! Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να τις τρωμε και μεις!

2)Οι ποδιες πολυ καλα καναν και καταργηθηκαν.....διοτι δεν υφισταται πλεον ο λογος δια τον οποιον ειχαν μπει στα σχολεια. (ο νοων νοητω)

3)Θα συμφωνησω στα αρχαια ελληνικα μαζι σου.....

4)Προφανως αφου εισαι λατρης του στρατου της ταξης κτλ κτλ....δεν θα σου αρεσαν οι δημοκρατικες διαδικασιες των 15μελων.....οπως και οι καταληψεις σχολειων που για σενα ειναι απλα καταστροφη δημοσιας περιουσιας!

Δεν θα συνεχισω...διοτι δεν υπαρχει λογος! Χαιρομαι παντως που εχει δημιουργηθει το ΛΑΟΣ και μπορεις και εκφραζεσαι μεσα απο αυτο(μην μου πεις οτι αγαπας τους Αλβανους!!)

Δημοσ.
Επειδή έφαγα αρκετά σκατά και ζόρι στη θητεία μου, αισθάνομαι ότι δικαούμαι να πω ότι την πέρασα και με φιλότιμο και με αξιοπρέπεια.

Προσωπικά βρίσκω πολλά κιλά βαρύτερο αντριλίκι, να αλλάζεις τις πάνες του παιδιού σου ενώ είναι 4 το πρωί. Και να του χαμογελάς ενώ είσαι ράκος. Και να του φτιάχνεις σαχλοτράγουδα για να το κοιμήσεις. Ενώ το πρωί καταφέρνεις να χαμογελάς στον υφιστάμενό σου αντί να βγάζεις το άχτι σου επάνω του.

Αντριλίκι δεν είναι να τρομοκρατήσει κάνα νέοπα από την επαρχία.

Κι αν έχω ράψει μόνος μου τις πληγές μου με ότι μαλακία μου έχει τύχει, το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές στη ζωή μου. Πληγές, όχι μαλακίες του Χόλυγουντ.

Εχεί πολύ δίκιο ο bonomania.

punky....

το απόλυτο

R

E

S

P

E

C

T

...

Δημοσ.

και επειδή φτάσαμε στο σημείο να αναπολούν κάποιοι τον παπαδόπουλο κ τον παττακό, και κάποιοι άλλοι να γκρινιάζουν για δημοκρατικές διαδικασίες,να σας υπενθυμίσω ότι,το πολίτευμα της χώρας είναι η δημοκρατία,η άσκηση βίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ,όποιος τολμήσει να σηκώσει χέρι στο παιδί μου θα πρέπει να ξέρει ότι θα τρέχει στα δικαστήρια μετά,όπως επίσης κ όποιος τολμήσει να προσβάλει το παιδί ή εμένα.

από κει κ πέρα,δεν είμαι άντρας σοβαρός εγώ!

καταρχήν,είμαι ...φιλοδημοκρατης,δεν είμαι ξενοφοβικός,δεν έχω πρόβλημα να κάνω δουλειές στο σπίτι μου,δεν δουλεύω στην οικοδομή για να σκάσουν τα χέρια μου,αλλά δουλεύω σαν όλες τις παλιαδερφές σε γραφείο με αιρ-κοντίσιον, θεωρώ το στρατό καταναγκαστικό κάτεργο, συμφωνώ με την υπάρξη δημοκρατικών διαδικασιών ακόμα κ μέσα στο σχολείο,μια που σε λίγα χρόνια,το ίδιο το κράτος τους ζητάει να επιλέξουν κυβέρνηση,οπότε πρέπει να ζυμωθούν λίγο τα παιδιά, και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ στο μήνυμα του punky....

δεν είχα καταλαβει τι αδερφή είμαι,μέχρι σήμερα!!!

Δημοσ.
Καταρχας βγαζεις ενα μισος (νομιζω?) για τον συγκεκριμενο πολιτικο χωρο!!! Εγω την αλλαγη την εζησα....και θα σου πω οτι μου αρεσε κιολλας!! Βεβαια διαφωνω σε ολα οσα οριζεις εσυ σαν αλλαγη!!!! Προφανως και η αποψη σου δεν ειναι αντικειμενικη.......και μαλλον καπου οφειλεται αυτη η εχθρα-μισος! Δεν μπορει να ειναι απλα μια γνωμη! Αν θελεις πες μας που οφειλεται!

Οσον αφορα τωρα αυτα που ειπες...

1)Αν θελεις εσυ να σε βαρανε με βεργες μπορεις να το ζητησεις απο την γυναικα σου! Δεν ειμαστε υποχρεωμενοι να τις τρωμε και μεις!

2)Οι ποδιες πολυ καλα καναν και καταργηθηκαν.....διοτι δεν υφισταται πλεον ο λογος δια τον οποιον ειχαν μπει στα σχολεια. (ο νοων νοητω)

3)Θα συμφωνησω στα αρχαια ελληνικα μαζι σου.....

4)Προφανως αφου εισαι λατρης του στρατου της ταξης κτλ κτλ....δεν θα σου αρεσαν οι δημοκρατικες διαδικασιες των 15μελων.....οπως και οι καταληψεις σχολειων που για σενα ειναι απλα καταστροφη δημοσιας περιουσιας!

Δεν θα συνεχισω...διοτι δεν υπαρχει λογος! Χαιρομαι παντως που εχει δημιουργηθει το ΛΑΟΣ και μπορεις και εκφραζεσαι μεσα απο αυτο(μην μου πεις οτι αγαπας τους Αλβανους!!)

Δεν υπάρχει κανένα μίσος για κανέναν. Αυτά είναι για τους πολιτικοποιημένους. Προσπαθώ να διατηρήσω διαύγεια και κριτική ικανότητα διότι δυστυχώς τα παιδάκια βρίσκονται ύπο ένα καθεστώς πλύσεως εγκεφάλου, ανάλογο του ανατολικού μπλοκ. Γι' αυτό αναμασούν συνέχεια τα ίδια πράγματα "εν ονόματι της δημοκρατίας", σε σημείο να έχουν αποβλακωθεί εντελώς χάνοντας την ικανότητα να ξεχωρίσουν από μόνοι τους τι είναι καλό και τι είναι κακό, υποστηρίζοντας τις καθαυτές τις θέσεις των δήθεν "δημοκρατικών και ανοιχτών μυαλών". Μετά γίνονται τα σχολεία μπουρδέλ@, οι ίδιοι διαμαρτύρονται, οι καθηγητές είναι απαράδεκτοι τεμπέληδες και ο στρατός διαλύεται. Και φταίει η... χούντα. Το καθεστώς της απόλυτης παράνοιας!

Τα ΛΑΟΣ τα ΠΑΣΟΚ η ΝΔ η ΚΝΕ, είναι για τους αποβλακωμένους, αν δεν το πάρετε χαμπάρι σύντομα θα σας φάει η φτώχεια. Εγώ το οικονομικό μου το έλυσα και είμαι σε γειτονιά μακρυά από Έλληνες, Αλβανούς, Πακιστανούς, πρεζάκηδες και ότι άλλο θα μου χαλούσε τη μέρα. Καλύτερα να κοιτάξετε εσείς τι θα κάνετε γιατί μ' αυτή τη ρότα θα είσαστε σκλάβοι για τα επόμενα 250 χρόνια.

Υ.Γ

Συμμετέχοντας στην πρώτη κατάληψη που έγινε ποτέ, μπορώ να σας υπογράψω ότι αυτή ήταν έργο των τεμπελόσκυλων καθηγητάδων. Εμείς μικρά παιδιά είμαστε, δεν έφτανε το μυαλό μας εώς εκεί. Και γενικά όποιος δεν βλέπει τις κατεύθυνσεις που δίνουν οι καθηγητάδες στα παιδιά, είναι σίγουρα τυφλός. Απ' ότι ξέρω οι καθηγητές πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία για να κάνουν μάθημα, και όχι πολιτική.

Δημοσ.

Καταρχήν,δεν είναι κακό να είναι κάποιος πολιτικοποιημένος (μην εξήγησουμε για ν-οστή φορά τη διαφορά με τον κομματικοποιημένο)!

Δεύτερον,φαίνεται πόσο δημοκράτης είσαι,από το...

Εγώ το οικονομικό μου το έλυσα και είμαι σε γειτονιά μακρυά από Έλληνες, Αλβανούς, Πακιστανούς, πρεζάκηδες και ότι άλλο θα μου χαλούσε τη μέρα.

Επίσης,σε ευχαριστώ που μου υπέδειξες επιτέλους ότι δεν είμαι άντρας!

και τέλος,οι καθηγητές είναι στο σχολείο για να παιδεύσουν και για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά,κάτι που σημαίνει ότι εκτός από τα μαθήματα, πρέπει να τον βοηθήσουν να εξασκήσει κριτική σκέψη και στάση,να ενδιαφέρεται για την κοινωνία κ την πρόοδό της,κλπ!Ο καθηγητής διαμορφώνει ΚΑΙ συνείδηση,γιαυτό είναι λειτουργός! αλλιώς,το να "εμφυτεύει" γνώσεις (χρήσιμες ή άχρηστες),δεν τον κάνει λειτουργό σε καμία περίπτωση!

ξέρεις,κομμουνιστικές επαναστατικές μλκιες με άλλα λόγια!!!!off topic τέλος!

Δημοσ.
Δεν υπάρχει κανένα μίσος για κανέναν. Αυτά είναι για τους πολιτικοποιημένους. Προσπαθώ να διατηρήσω διαύγεια και κριτική ικανότητα διότι δυστυχώς τα παιδάκια βρίσκονται ύπο ένα καθεστώς πλύσεως εγκεφάλου, ανάλογο του ανατολικού μπλοκ. Γι' αυτό αναμασούν συνέχεια τα ίδια πράγματα "εν ονόματι της δημοκρατίας", σε σημείο να έχουν αποβλακωθεί εντελώς χάνοντας την ικανότητα να ξεχωρίσουν από μόνοι τους τι είναι καλό και τι είναι κακό, υποστηρίζοντας τις καθαυτές τις θέσεις των δήθεν "δημοκρατικών και ανοιχτών μυαλών". Μετά γίνονται τα σχολεία μπουρδέλ@, οι ίδιοι διαμαρτύρονται, οι καθηγητές είναι απαράδεκτοι τεμπέληδες και ο στρατός διαλύεται. Και φταίει η... χούντα. Το καθεστώς της απόλυτης παράνοιας!

Τα ΛΑΟΣ τα ΠΑΣΟΚ η ΝΔ η ΚΝΕ, είναι για τους αποβλακωμένους, αν δεν το πάρετε χαμπάρι σύντομα θα σας φάει η φτώχεια. Εγώ το οικονομικό μου το έλυσα και είμαι σε γειτονιά μακρυά από Έλληνες, Αλβανούς, Πακιστανούς, πρεζάκηδες και ότι άλλο θα μου χαλούσε τη μέρα. Καλύτερα να κοιτάξετε εσείς τι θα κάνετε γιατί μ' αυτή τη ρότα θα είσαστε σκλάβοι για τα επόμενα 250 χρόνια.

Υ.Γ

Συμμετέχοντας στην πρώτη κατάληψη που έγινε ποτέ, μπορώ να σας υπογράψω ότι αυτή ήταν έργο των τεμπελόσκυλων καθηγητάδων. Εμείς μικρά παιδιά είμαστε, δεν έφτανε το μυαλό μας εώς εκεί. Και γενικά όποιος δεν βλέπει τις κατεύθυνσεις που δίνουν οι καθηγητάδες στα παιδιά, είναι σίγουρα τυφλός. Απ' ότι ξέρω οι καθηγητές πρέπει να πηγαίνουν στα σχολεία για να κάνουν μάθημα, και όχι πολιτική.

Ασε μας εμας στην μιζερια μας. Μην στεναχωριεσαι για εμας. Πανε ζησε εσυ μακρια απο Ελληνες Αλβανους Πακιστανους...που σου χαλανε την ζωη σου....και κατσε να αναπολεις 'περασμενα μεγαλεια'. Που ευτυχως περασανε ανεπιστρεπτι! Ολους αυτους τους νοσταλγους του παρελθοντος τους εστειλε σπιτι τους ο ιδιος ο λαος. Ποιο ανατολικο μπλοκ και παπαριες? Ποια κομματα???? Για δημοκρατια μιλαμε! Κατι που αυτην την στιγμη το απολαμβανεις!!!

Δημοσ.

Bλέπω πόσο φοβερά δημοκράτες γίνατε, κόκκινα στρατιωτάκια μου, αφού το μόνο που δεν κάνατε είναι να μου κρεμάσετε κουδούνια μαζί με την ταμπέλα του Καρατζαφέρη στο λαιμό.

Θα περίμενε κανείς πως εμείς ως πρώτη γενιά των αλλαγών θα είμαστε οι τέλειοι στρατιώτες του καθεστώτος, όμως για ένα περίεργο λόγο το αντίθετο έγινε. Απ' ότι βλέπω τα κατάφεραν καλύτερα με τις επόμενες γενιές, οι καθηγητάδες που είναι "για να διαμορφώνουν συνειδήσεις και όχι για να κάνουν μάθημα"(!)

Προς το παρών λοιπόν πάω να πάρω το BMW να κάνω καμιά βολτίτσα, και αφού τελειώσετε μ' αυτά τα δημοκρατικά, βάλτε καμιά πόρτα ασφαλείας και κοιτάξτε και πόσο έχει ένας καλός σκύλος. Αν έχετε και τίποτα για να σας κλέψουν. off topic πάντα.

Δημοσ.

Πάμε στρατό! Ως "νέος" ακούω συμβουλές από "παλιούς"! ... αυτός είναι ο τίτλος... τώρα το παιδί θα έχει απλά φρικάρει!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...