Προς το περιεχόμενο

Πάμε στρατό! Ως "νέος" ακούω συμβουλές από "παλιούς"!

CHRIS_MALL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O στρατός είναι πράγματι λαχείο. Και μπορεί να συναντήσεις τα πάντα.

Το τι σου λέει ο καθένας λοιπόν, δεν είναι ούτε ψέμμα ούτε αλήθεια.

Είναι απλά μια πιθανότητα.

Κανόνες δεν υπάρχουν. Είναι εσύ πως θες να το περάσεις.

Αν θες να τη σκαπουλάρεις και να την περάσεις "ανώδυνα", πράγματι το παίζεις χαζός και λουφάζεις.

Αν θες να μετρήσεις την αξιοπρέπειά σου, είσαι αυτός που τσαμπουνάς στα εύκολα, ότι είσαι.

Προσωπικά έκανα ένα σωρό αντισυμβατικές μαλακίες, που με ζόρισαν αλλά τουλάχιστον τα είχα καλά με την πάρτη μου.

Πχ το βρίσκω πολύ lame να δηλώνω άθεος στις παρέες, αλλά να αποστηθίζω τη στρατιωτική προσευχή. Οπότε αρνήθηκα πεισματικά να το κάνω. Ως αντάλλαγμα, αρνήθηκαν και αυτοί πεισματικά να με αφήσουν να βγω εξοδούχος για 3 μήνες, όσο ήμουν στη Ρόδο.

Γενικά, αν γυρίσω πίσω να δω τη θητεία μου θέλω να ρίξω μια μούντζα. Γιατί λες και ήταν μια κακότυχη μούντζα, ότι συνάντησα. Πολύ ξενύχτι, πολύ πείνα (γιατί δεν είχαμε δικό μας μαγειρίο), πολύ κούραση και βρωμιά.

Ήρθαν και τα Ίμια, και δέσαμε.

Πάντως από ότι ακούω τώρα, οι συνθήκες φαίνονται καλύτερες.

Α, επίσης θα γνωρίσεις μούρες, που μέχρι χθες πίστευες ότι υπάρχουν μόνο σε σουρεάλ ταινείες. Πλάκα έχει.

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια και ήδη εδόθησαν πολλές και καλές συμβουλές εγώ θα ήθελα να σου εφιστήσω την προσοχή στο ότι το πώς θα περάσεις εξαρτάται κυρίως από το τί ανθρώπους θα συναντήσεις.

Μπορει να βρίσκεσαι στο χειρότερο φυλάκιο του Έβρου και να έχεις 4-5 παιδιά μαζί που να κάνεις καλή παρέα και μια και τον τρώτε και τον πίνετε όλοι να αντέχεται το πράγμα.

Μπορει απ' την άλλη να εισαι μέσα σε πόλη και εκτός του οτι ισως σε χώνουν και δεν τη βλέπεις ποτέ, να μη βρισκεις έναν ανθρωπο να μιλήσεις.

Ο υπογράφων, στην Κομοτηνή ξέμεινε μόνο με τον -μέλλοντα- κουμπάρο του μια και ολοι οι φίλοι έφυγαν και έμειναν κάτι λούγκρες. Στις Σέρρες ήμενα ο μονος από Αθήνα και όπως καταλαβαίνεις όλοι πήγαιναν σπιτι τους είτε Σέρρες είτε Θεσσαλονίκη και εγώ οχι (το καλό ήταν βέβαια οτι ειχε πάψει να με νοιαζει αν θα με τιμωρήσει κανεις με στέρηση εξόδου, κράτηση, κλπ).

Γι' αυτό σου λέω. Οι άνθρωποι μετράνε.

Δημοσ.
το ρεκόρ μου είναι 13 ώρες σερί

Ακόμα να μάθεις ότι δεν κάνει να μιλάς για ρεκόρ σε τόπικ για τη θητεία???

:razz:

Δημοσ.

Καί αν έχεις κανένα χοντρό πρόβλημα καί σε πάνε τού σκοτωμού, μιλάμε γιά τούς αξιωματούχους, τότε ειδοποίησε τον Ρομπέν των Αδικημένων Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να δημοσιοποιήσεις το πρόβλημά σου γιατί αν περιμένεις από τη θεσμοθετημένη διακαιοσύνη τότε σε έφαγε η μαρμάγκα!

Δημοσ.
Ναι ήταν στις 'μοδίστρες'!!! Έτσι δεν τους λέτε της αεροπορίας; :lol:

Οχι μοδίστρες λέγανε τους διαβιβαστές. Της αεροπορίας τους λέμε "παρτάλια". :)

Δημοσ.
ΥΓ>Παίζει πολύ καψώνι;

Πολύ σωστά σου είπαν τα παιδιά πως ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ σου λέει ο καθένας, δεν είναι ουτε αλήθεια,ούτε ψέμα. Είναι απλά προσωπική εμπειρία. Ας πούμε,σε μια εποχή που καψώνια δεν υπάρχουν,εφαγα αρκετά (ΛΥΒ στην Κω,και προεδρική φρουρά),ενώ είδα και πολλά σε φυλάκιο απέναντι από την Τουρκία,σε κάτι κομμάντα(!).

Παλιά λέγανε ότι άμα δεν πας φαντάρος δεν γίνεσαι άντρας!

Εκτός από ενά χαμένο χρόνο της ζωής μου,νομίζω οτι γενικά ο στρατός μου αφήνει αρνητικό ισοζύγιο..

Και κανόνας 2 :

Ο στρατός είναι πολύ βρωμιά και αυπνία, προσπάθησε να τα αντέξεις.

σε γενικες γραμμές,αυτό είναι γεγονός.

Επίσης,θα δεις φάτσες βγαλμένες από τη δεκαετία του Στ.Γαρδελη κ των βιντεοταινιών του,ανθρώπους αμόρφωτους που θα γράφουν σα θαλαμοφύλακες ότι το όπλο ΧΧΧ, πηγε "κατο πιλι",κ θα προσπαθείς να καταλάβεις γιατί όλοι ουρλιάζουν μέσα στο θάλαμό σου. Γενικά,όλα είναι ζήτημα τύχης στο στρατό. Μετά από εμένα,στο ίδιο στρατόπεδο που πέρασα εγω ΛΥΒ,πήγε ξαδερφός μου,κ πέρασε ΖΑΧΑΡΗ,γιατί είχε αλλάξει διοικητή(ο προηγουμενος έφαγε στέρηση βαθμού για τα καψωνια)!

Πχ το βρίσκω πολύ lame να δηλώνω άθεος στις παρέες, αλλά να αποστηθίζω τη στρατιωτική προσευχή. Οπότε αρνήθηκα πεισματικά να το κάνω. Ως αντάλλαγμα, αρνήθηκαν και αυτοί πεισματικά να με αφήσουν να βγω εξοδούχος για 3 μήνες, όσο ήμουν στη Ρόδο.

Πριν να πάω φαντάρος,πίστευα το ίδιο,αλλά όταν μετρούσα 45 συνεχόμενες μέσα,κ καπάκια εκπαίδευση ΛΥΒ, ερωτηθείς αν γνωρίζω την προσευχή,απάντησα (θρασύτατα),ναι,αν κ δεν ήξερα ούτε λεξη.....και τελικά,ευτυχώς,τη γλύτωσα....

Μπορει να βρίσκεσαι στο χειρότερο φυλάκιο του Έβρου και να έχεις 4-5 παιδιά μαζί που να κάνεις καλή παρέα και μια και τον τρώτε και τον πίνετε όλοι να αντέχεται το πράγμα.

Μπορει απ' την άλλη να εισαι μέσα σε πόλη και εκτός του οτι ισως σε χώνουν και δεν τη βλέπεις ποτέ, να μη βρισκεις έναν ανθρωπο να μιλήσεις.

σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Η παρέα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο...

Γενικά, αν γυρίσω πίσω να δω τη θητεία μου θέλω να ρίξω μια μούντζα.

ευγενικο σε βρίσκω...

ΥΓ: καλη θητεία φίλε...Και όταν όλα σου φαίνονται απάλευτα, μπορείς να τραγουδάς το "σαν βγω απ'αυτ'η τη φυλακή..." ( αυτό τραγουδούσα μπροστά στον διοικητή της προεδ.φρουράς,όταν επιτέλους μου έδινε το απολυτηριο μου)!

ΥΓ2: Γυρνωντας το κεφάλι πίσω,ο στρατός θα σου φανεί πιο ευκόλος από ότι σου φαινόταν όταν τον περνούσες.Μη ντρέπεσαι να δείξεις συναισθήματα,επειδή θα ακούσεις "ολοι το περνάνε", "μη γίνεσαι φλώρος", και λοιπές φιλοφρονήσεις,από τύπους που πιθανότατα όταν ήταν στο στρατό κλαψομουνιαζαν όλη την ώρα.

ΥΓ3: καλη τυχη!

Δημοσ.

Κάποτε στο μέλλον θα πρέπει να σταματήσει τελείως η υποχρεωτική στράτευση καί να γίνει εξ ολοκλήρου ο στρατός μισθοφορικός.Οί εποχές πού δημιουργούσαν ήρωες ανήκουν πιά στο παρελθόν.Έτσι κάνουν τα πολιτισμένα κράτη.Μόνο εμείς καί οι Τούρκοι καί κάτι τριτικοσμικές χώρες μείνανε να γεμίζουν με άγχος τή νεολαία τους.Πριν λίγες μέρες ο Τούρκος αεροπειρατής κατέφυγε στη Ιταλία γιά να αποφύγει να υπηρετήσει στην γείτονα χώρα.Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει εκεί.Κάτι σαν το εξπρές τού μεσονυχτίου.

Δημοσ.

Δεν πετυχε το ΕΠΟΠοπροζεκτ...Δεν μπηκε αρκετος κοσμος,αρχιζω να αμφιβαλλω εντονα οτι θα γινει ποτε ο στρατος μισθοφορικος

Δημοσ.
Δεν πετυχε το ΕΠΟΠοπροζεκτ...Δεν μπηκε αρκετος κοσμος,αρχιζω να αμφιβαλλω εντονα οτι θα γινει ποτε ο στρατος μισθοφορικος

Καλά. Δώσε κάνα-δυο χρόνια ακόμη οικονομικού στριμωκωλιάσματος και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης σε αυτή τη χώρα, και θα δεις πόσα νέα πειραματόζωα θα προσφερθούν.

Δημοσ.

Mην εισαι τοσο σιγουρος...ολο και περισσοτεροι βγαινουν αντι να μπαινουν.Νομιζαν μπαινοντας οτι θα γινονταν βασιλειαδες και τωρα πουδαν τα σκουρα την πουλευουν.Καθονται μονο οσοι εχουν οικογενεια και περνουν και κανα επιδομα

Δημοσ.

παλια λεγανε οτι ο στρατος θα σε κανει άντρα.

Αυτο που συμβαινει ειναι οτι ο στρατος προσπαθεί πάρα πολυ σκληρά να σε κάνει δημόσιο υπάλληλο. Ψυχικά και σωματικά. Πόρωση.

Σκέψου πως σκέφτονται και ενεργούν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τώρα αναλογίσου πως θα ήταν αν δεν τους πλήρωναν κιόλας...

εχεις μπροστά σου την εικόνα της υποχρεωτικής θητείας :)

Διστυχώς δεν σε διορίζουν κιόλας. αυτό μόνος σου.

Σα να σε προπονουν επι μηνες ενταντικά στην κολύμβηση, και οταν αρχισουν οι αγώνες, να σε στελνουν για ποδοσφαίρο στη Σαχάρα.

Αν βρέξει, θα εχεις πλεονέκτημα.

Δημοσ.
ολο και περισσοτεροι βγαινουν αντι να μπαινουν.

Μπορεί να είναι και έτσι. Δεν έχω άποψη με στοιχεία.

Πάντως άμα ζορίσουν κι άλλο τα πράγματα οικονομικά, είμαι βέβαιος ότι θα τρέξουν πάλι. Anyway, είμαι off topic.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...