Προς το περιεχόμενο

Shortcut για δημιουργια φακελου

christos43

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανεις εαν υπαρχει τροπος να κανω ενα keyboard shortcut

το οποιο να κανει "create new folder" αμεσα στην επιφανεια εργασιας ή οπου

αλλου βρισκομαι?

Δημοσ.

Keyboard shortcut => εύκολο

Create new folder => εύκολο

Επιφάνεια εργασίας => εύκολο

Όπου αλλού βρίσκεσαι => Πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να ανιχνεύει το ενεργό παράθυρο, και ΑΝ είναι explorer, να τον ρωτάει μέσω COM interfaces για τον τρέχοντα επιλεγμένο φάκελο κτλ... Χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα, και δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο.

Δημοσ.

Νομίζω ότι το απλούστερο είναι να χρησιμοποιείς έναν καλό file manager (εγώ χρησιμοποιώ τον xplorer²) που έχει ειδική συντόμευση γι' αυτή τη δουλειά (οι περισσότεροι έχουν).

Για Windows Explorer ξέρω έναν τρόπο, αλλά, όπως λέει ο alkisg, απαιτεί ειδικό πρόγραμμα, εν προκειμένω το AutoHotkey. Είναι ένα σκριπτάκι ενός συντάκτη του γερμανικού c't. Αν δει ότι το ενεργό παράθυρο είναι του Windows Explorer, διαβάζει τη διαδρομή από το address bar και φτιάχνει έναν νέο φάκελο εκεί. Εναλλακτικά, αν το ενεργό παράθυρο είναι διάλογος Open/Save, φτιάχνει εκεί τον φάκελο. Βρίσκεται εδώ:

* http://www.autohotkey.com/press/Bedienhilfe/

Ο ίδιος (Wolfgang Reszel) έχει φτιάξει ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα, το ac'tivAid, που στην ουσία είναι ένα μεγάλο σετ με σκριπτάκια AutoHotkey. Έχει και συντόμευση (customizable) για νέο κατάλογο:

sshot20061018074653vr1.png

Το ac'tivAid έχει δίγλωσσο περιβάλλον, γερμανικό και αγγλικό. Βοήθεια έχει μόνο στα γερμανικά (αναλυτική). Ανανεώνεται συνέχεια και βγαίνει σε διάφορες εκδόσεις. Για όσους δεν έχουν AutoHotkey, νομίζω το καλύτερο είναι αυτό που λέει: activaid_v1xx.exe -- αν έχεις ήδη AutoHotkey, το activaid.zip φτάνει.

* http://www.heise.de/ct/activaid/

ΥΓ. Μια γενική εικόνα των λειτουργιών του ac'tivAid -- το μενού που βγαίνει με δεξί κλικ στο εικονίδιο του system tray. Κάντε κλικ να το δείτε σε πραγματικό μέγεθος.

sshot20061018083819fv4.th.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...