Προς το περιεχόμενο

ISDN με UTP καλωδίωση

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ποιές περιπτώσεις όταν θέλω να έχω ISDN τηλεφωνία στο σπίτι στα δωμάτια, βάζω UTP καλώδιο και όχι το απλό τηλεφωνικό? Κάποιος μου είχε πει πως πρέπει να βάλω UTP σε ζεύγη αν θυμάμαι καλά αλλά δεν κατάλαβα γιατί, ξέρει κανείς?

Δημοσ.

Apo thn mpriza tou spitiou sou erxete ena aplo diplo kalwdiaki kai paei sto net mod tou (p)ote apo ekei bazeis pali apla thlefonika kalodia apo to net mod sta thlefona pou thes. To UTP ti to thes? etsi kai allios gia merika kbps milame sto isdn kai oxi gia MBPS wste na thes parapanw poiothta...

Tora to UTP to mono pou tha sou dwsei (an den paei gia LAN) einai 4 zeugi kalwdiwn anti gia 1

Δημοσ.

Μόνο αμα θες να κάνεις από το ίδιο καλώδιο και επιστροφή.

Παράδειγμα..

Η κεντρική πρίζα είναι στο σαλόνι και θες το netmd στο δωμάτιο σου..

Παίρνεις ένα utp και χρησιμοποιόντας ένα τυλιγμένο ζεύγος πας τη κεντρική γραμμή στο δωμάτιο.

Όμως από την κεντρική πρίζα του σπιτιού ξεκινούν και άλλα καλώδια για τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού.

Εκεί και ενώ είσαι στο netmod παίρνεις ένα άλλο τυλιγμένο ζεύγος από το ίδιο utp και το συνδέεις με μία έξοδο από το netmod. Το ίδιο ζεύγος στη πρίζα του σαλονιού το συνδέεις με τα υπόλοιπα και έχεις σε όλο το σπίτι τηλέφωνο.

Φυσικά μπορείς να βάλεις και απλό τηλεφωνικό καλώδιο αλλά θα κάνει πολλά παράσιτα. Δεν θα μειώσει ταχύτητα στο internet αλλά η γραμμή της επιστροφής θα έχει πολλά παράσιτα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Δημοσ.

μπορεί να χρειάζεται το καλώδιο για να συνδέσει ISDN συσκευές και όχι για να περάσει το σήμα από τα POTS(για αναλόγικα τηλέφωνα) σε διάφορες πρίζες.

Δημοσ.
μπορεί να χρειάζεται το καλώδιο για να συνδέσει ISDN συσκευές και όχι για να περάσει το σήμα από τα POTS(για αναλόγικα τηλέφωνα) σε διάφορες πρίζες.

Σωστός. Αν θες να χρησιμοποιήσεις απλά τηλέφωνα τότε μπορείς να βάλεις μέχρι 2 ανεξάρτητες συσκευές στις θύρες ab τύπου rj11 και απαιτούνται 2 καλώδια (1 ζευγάρι) για κάθε τηλέφωνο.

Αν όμως θέλεις να βάλεις isdn συσκευές τότε

α) Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις 2 θύρες rj45 και να βάλεις από ένα isdn τηλέφωνο. Χρειάζονται 4 καλώδια (2 ζευγάρια) για κάθε τηλέφωνο (οπότε πετάς 2 utp)

β) Μπορείς να φτιάξεις δίαυλο και να βάλεις μέχρι 8 συσκευές (με ένα utp είσαι οκ)

Γενικά να έχεις 2 πράγατα κατά νου. Οι isdn συσκευές είναι σχετικά ακριβές. Να τις προτιμήσεις μόνο αν ξέρεις τι θες κ χρειάζονται οι επιπλέον δυνατότητές τους. Να αποφύγεις να σπάσεις ζευγάρια του utp και σε καμία περίπτωση να μην βάλεις το σήμα που έρχετε από τον οτε προς το netmod (96V) σε ένα ζευγάρι από τα 4 του utp. Στα άλλα θα έχεις θόρυβο.

Κοίταξε το manual του netmod. Λέει τα πάντα για τις συνδεσμολογίες.

Δημοσ.

Πωπω πονοκεφάλιασα, ξέρετε τί θέλω αυτές τις πληροφορίες? Χτίζω σπίτι και θέλω να τα πώ στον κατασκευαστή, ο οποίος πάει να μου βάλει απλό καλώδιο τηλεφώνου... τί να κάνω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...