oikonomp83 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Σήμερα έστησα ένα PC σε ένα φιλαράκι και εδώ και κανα δυο ώρες αρνείται επίμονα να κάνει boot up. To PC ανοίγει κανονικά,τα ανεμιστηράκια και τα λαμπάκια του κουτιού λειτουργούν,το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών επίσης,οι δίσκοι φαίνονται να λειτουργούν αλλά τα 2 drives (DVD & DVD-RW) όπως και το floppy όχι και η οθόνη παραμένει μαύρη ... για πάντα!Δεν κάνει καν ήχο από το built-in speaker άρα μάλλον δεν φορτώνει BIOS! Έχω δοκιμάσει τα πάντα (έβγαλα τους δίσκους, μαζί και ξεχωριστά, τα drives και το floppy) αλλά τζίφος.Έκανα επίσης reset στο BIOS αλλά και πάλι τίποτα. Έβγαλα τις RAM,τις ξανάβαλα ... 0!Μάλλον κάτι είναι καμμένο αλλά έχω καεί τόσες ώρες που δε θέλω να το παραδεχτώ. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα χαρώ πολύ.... Το PC αποτελείται από : Intel Core 2 Duo E6400 2.13GHZ ASUS M/B P5W DH DELUXE OCZ 4x512MB 667MHZ Thermaltake Toughpower 700W Nec DVD Nec DVD-RW WD 250KS 250GB SATA II WD 80 GB EIDE
stm00192 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 To 4πινο βύσμα αποκλειστικής τροφοδοσίας του επεξεργαστή το σύνδεσες στη mobo? Έχει πατήσει καλά ο επεξεργαστής στο socket? Μήπως η mobo θέλει bios update για να υποστηρίξει c2d? Επίσης έχει αναφερθεί αρκετες φορες στο forum, ασυμβατότητα των OCZ με αυτή τη mobo της ASUS η οποία λύνεται μόνο με BIOS update! Κανε ένα search στο forum και θα βρείς σχετικα θέματα για ozc και asus!
oikonomp83 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Καταλαβαίνω τι λες αλλά πως να το κάνω; Βλέπω black screen.Επίσης τώρα ανακάλυψα και ένα λαμπάκι στη κάρτα γραφικών (SAPPHIRE ΑΤΙ X1900XT 256MB) "T_FAULT" ότι και αν αυτό σημαίνει. Έψαξα παντού,κατάλαβα ότι είναι πρόβλημα τροφοδοσίας.Μα αυτό που έχω στα χέρια μου είναι ΑΤΙ CERTIFIED λέω εγώ.... Το σκέφτηκα απ' την αρχ'η για πρόβλημα τροφοδοσίας αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος τι φταίει...Ωραία η κάρτα γραφικών,αλλά και τα drive; Έχω γίνει τούρμπο με ότι συμβαίνει.Τα δικά μου PC τα ''χτισα'' και το μόνο πρόβλημα ήταν ότι είχα ξεχάσει να βάλω το καλώδιο του floppy μία φορά. Απλά έλεος....
stm00192 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Αμα οφείλεται σε ασυμβατοτητα cpu-mobo, o μονος τρόπος να κανεις bios update είναι να βάλεις πρωτα έναν P4 ώστε να μπουτάρει το σύστημα! Αν οφείλετε σε ασυμβατότητα ram - mobo, πρεπει να βάλεις πρώτα καποια μνήμη αλλης μάρκας! Αν δεν υπάρχει η δυνατοτητα να κανεις οτιδήποτε απο τα παραπάνω πανε το pc στο μαγαζί που αγόρασες τη mobo να στο κάνουν αυτοι! Οσο αφορά την κάρτα γραφικών δοκίμασε να βάλεις πάνω μία άλλη καρτα (τη δικιά σου πχ)! Τροφοδοτικό δεν νομίζω να είναι, μου φαίνεται πολύ απίθανο να είναι ελλατωματικό το thermaltake και ειδικά το 700αρι! Αλλά για να αποκλείσουμε και αυτή την πιθανότητα μπορείς να δοκίμασεις ένα αλλό (το δικό σου πχ επίσης). Ακόμη δοκίμασε να μπουτάρεις με τα dvd και τον ide σκληρό αποσυνδεμένα από μητρική και τροφοδοσία!
oikonomp83 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 H κάρτα γραφικών έχει στανταρ πρόβλημα (μπορεί και να μη φταίει η ίδια). Ανάβουν τα ledάκια T_FAULT και EXT_PWR συνεχώς.Το δεύτερο απ' ότι κατάλαβα είναι μήνυμα λάθους για μειωμένη ή καθόλου τροφοδοσία και το T_FAULT μήνυμα σφάλματος της κάρτας. Έκανα και το τελευταίο που είπες ...τπτ!To PC θα με τρελάνει τελικά...:evil: Δυστυχώς δεν είμαι σπίτι, είμαι αρκετά μακριά, οπότε έχω αποκλείσει τις λύσεις που πρότεινες ήδη.Θέλω όμως να 'χω κάτι στα χέρια μου.Μια σοβαρή ένδειξη, αλλά που........τα drive παρεπιπτόντως παραμένουν dead!!! Ότι ήξερα το κανα, τώρα εσείς ή ο ΘΕΟΣ θα βάλει το χέρι του (ή το κουτουπιέ του!) αλλιώς αύριο θα το πάω από κει που 'ρθε να μου φύγει και η απορία το τί γίνεται την οποία βέβαια θα κοινοποιήσω αμέσως. Τhanks stm00192 για το κόπο σου και γιατι απάντησες ταχύτατα.
thanocaster Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Μερικές κάρτες γραφικών παίρνουν εξωτερική τροφοδοσία. Επίσης, αν το beeper δεν ακούγεται καθόλου τότε δεν ποστάρει το BIOS οπότε κοίτα τον επεξεργαστή σου. Το πιο πιθανό είναι να θέλει όντως BIOS update για να τον αναγνωρίσει.
PaNtErAz Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Κάτι που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να τα βγάλεις όλα από το κουτί και να τα συνδέσεις χύμα πάνω σε ένα τραπέζι ξύλινο ή σε ένα σεντόνι (μεταλλικό τραπέζι και κουβέρτα καλύτερα όχι για λόγους ηλεκτρισμού). Δεν χρειάζεται να τα συνδέσεις όλα μόνο το τροφοδοτικό με την μητρική (την μνήμη και τον επεξεργαστή φυσικά) και την κάρτα γραφικών στην οθόνη. Ίσως δουλέψει. Δοκίμασε το και πες μου. Μου έχει συμβεί για αυτό στο λέω.
oikonomp83 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Το δοκίμασα και αυτό!!! Τίποτα!!! Έτσι όπως είναι κομμάτια θα τα πετάξω απ' το μπαλκόνι να παν να να να να.... Αν δε θέλει update BIOS ή αν δεν είναι κάτι καμμένο δε ξέρω τι θα κάνω... Πάντως για σήμερα τα παρατάω...δεν έχω άλλη αντοχή και ανοχή Ευχαριστώ για τις λύσεις που δώσατε,πέρασε δημιουργικά τουλάχιστον ο χρόνος μου. Αύριο πιστεύω να 'χω νέα,ελ΄πζω ευχάριστα.
spirosta Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Λοιπόν επειδή μάλλον το σύστημα δεν φτιάχνεται πέτα το από το μπαλκόνι.. Μόνο πες μου ώρα και διέυθυνση να είμαι από κάτω.. Ευχαριστώ.. . . . . . Πέρα από την πλάκα όμως αυτή δεν είναι λύση.. Εγώ νομίζω πως κάπια μικρή ασυμβατότητα θα είναι.. Δεν έχεις άλλο παρόμοιο σύστημα να αρχίζεις να δοκιμάζεις τι φταίει? Αν δεν βρεις άλλο παρόμοιο δύσκολα θα καταλάβεις τι φταίει..
antonl Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Το ανέφερε κι ο stm00192 αλλά επειδή δεν είδα να απαντάς σε αυτό θα το ξαναπώ. Το extra καλώδιο τροφοδοσίας το συνέδεσες με τη μητρική; Επιμένω γιατί αρκετοί χρήστες παλαιότερων συστημάτων (συμπεριλαμβανομένου κι εμένα) την έχουν «πατήσει» λόγω αυτού στη συναρμολόγηση νέων υπολογιστών...
drillgr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Επισης ελενξε το bios chip τι γραφει πανω. Αν λεει 0701 η μεγαλυτερο νουμερο τοτε πιθανοτατα εισε οκ απο αποψη αναγνωρισης cpu-mobo. Επισης οπως ειπωθηκε, ψαξε και βαλε καμια αλλη μαρκα μνημη!
mihalakis Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Δοκίμασε τροφοδοσία της κάρτας πρώτα. Λογικά η ΧΤ έχει δικιά της τροφοδοσία. Δεύτερο αναγκαστικά πρέπει να δοκιμάσεις άλλης μάρκας ραμ. Επίσης μην κάνεις απόπειρες να μπουτάρεις (σαν τον μπουτάρη των κρασιών είναι...) με τις 4 μνήμες πάνω. Βάλε μια και βλέπεις. Βγάλε και τα δβδ ρομ και άσε τα απαραίτητα πάνω..... Άσχετο αλλά επίκαιρο, ποσο πήγε η ΧΤ?
oikonomp83 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Το καλώδιο της ΧΤ για τροφοδοσιας το συνέδεσα,δεν λειτουργούσε..λέω μπορεί να φταίει το καλώδιο έτσι συνδέω την ΧΤ με την ειδική PCI-E του τροφοδοτικού.Πάλι τίποτα. RAM δεν είχα για να αλλάξω,μόνο ένας φορητός ήταν εύκαιρος εκείνη την ώρα. Η μητρική είναι καινούρια και με το καινούρια εννοώ ότι η ASUS παρέδωσε νέα κομμάτια σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη μόλις εβδομάδα (η μητρική είχε εξαντληθεί απο παντού) άρα μάλλον απίθανο μου φαίνεται να έχουν παλιό BIOS (την ασυμβατότητα της πρώτης έκδοσής του με Intel Core 2 Duo την γνώριζα). Βέβαια δεν κοίταξα τι έκδοση είναι γιατί μετά από 7 και πλέον ώρες χθες βράδυ ξύπνησα σήμερα και λέω στο φίλο να το πάει να το κοιτάξουν στο e-shop απ' όπου πήρε και τα συμαντικότερα κομμάτια (CPU, M/B, VGA, PSU) Ίδωμεν....
stm00192 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Ωχ e-shop βλεπω?? Το βλέπω να το παιρνει το pc πισω σε 1μήνα+!!!
antonl Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Ένα μήνα;;;; Βύσμα έχει; Εγώω για την ώρα είμαι στις 20 μέρες and counting...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.