arrwstos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Παιδιά έχω στο σύστημα μου 2 * 512 Geil PC3200 με τους εξής χρονισμους : 2.5 4 4 8 Αξίζει να τις αλλάξω με κάποιες πιο γρήγορες και μεγαλύτερης χωρητικότητας?Θα δώ σημαντικές διαφορές?Αν ναι, ποιές προτείνεται? Το σύστημα μου είναι : cpu AMD 3800+ s939(Venice), mobo DFI lanparty sli-d, vga 7800gtx
stm00192 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Οχι δεν αξίζει! Το κέρδος σε επιδόσεις που θα έχεις δεν δικαιολογεί τα έξοδα που θα κανεις για να της πάρεις! Αμα όμως σου περισσεύουν τα λ7 πάρε ακόμη 2Χ512 ίδιου τύπου, βαλτα μαζί με τα της παλιές σου και το κέρδος θα είναι πολύ μεγαλύτερο!
billpeppas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Αμα όμως σου περισσεύουν τα λ7 πάρε ακόμη 2Χ512 ίδιου τύπου, βαλτα μαζί με τα της παλιές σου και το κέρδος θα είναι πολύ μεγαλύτερο! Πολύ καλή πρόταση. Να του τύχει μνήμη με άλλα ICs και να μην συνεργάζονται με τα άλλα. Αλλά και το 2ο, να έχει 4 DIMMs και περισσότερο φόρτο στον IMC του CPU και να αναγκαστεί π.χ. να παίζει τα DIMMS @ DDR333 & Command Rate 2T με μέτρια timings. Excellent Με γρηγορότερες ( σε timings & συχνότητα λειτουργίας ) μνήμες θα δείς διαφορά μόνο αν τις clockάρεις καλά μαζί με την CPU επίσης. Φυσικά αν δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις σύστημα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πας σε 2GB RAM ώστε να μην έχεις πρόβλημα στα επερχόμενα ( αλλά και μερικά τωρινά ) memory hungry games ( FEAR, BF2, BF2142, Crysis, etc ).
arrwstos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά....Κάποιος που μπορεί, σύμφωνα με αυτά που λέει ο Bill, να μου προτίνει 2 γρήγορα και αξιόπιστα dimms των 1024 Μb παρακαλώ....Thanks!!!
stm00192 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Πολύ καλή πρόταση.Να του τύχει μνήμη με άλλα ICs και να μην συνεργάζονται με τα άλλα. Για αυτο το λόγο του είπα να είναι ακριβώς ίδιου τύπου με τις πάλιες του μνήμες! Αλλά και το 2ο, να έχει 4 DIMMs και περισσότερο φόρτο στον IMC του CPU και να αναγκαστεί π.χ. να παίζει τα DIMMS @ DDR333 & Command Rate 2T με μέτρια timings. Excellent Ρε Bill τι σου πω ίσως και να έχεις και δίκιο εγώ παντως σε 4 μηχανίματα φίλων που γέμισα και τα 4 slot δεν μου εμφανίστηκε σε κανένα τέτοιο προβλημα! Αμα είναι έτσι οπως τα λές γιατι τα βάζουν τα 4 slots στις mobo? Για ομορφιά?? Φιλικά παντα!!!
billpeppas Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Το πρόβλημα με τα 4 sticks συναντάται περισσότερο στα Athlon 64 Socket939 / AM2. Υ.Γ. Μνήμες ακριβώς ίδιες ( π.χ. OCZ PC4800 Platinum Edition 1GB Kit ) μπορεί να έχουν διαφορετικά chips ( στην αρχή είχαν TCCD, μετά πήγαν σε TCC5 ) [ αντίστοιχα πολλές αλλαγές έχουν ιδιαίτερα οι φτηνές RAM, Kingston & TwinMOS & Transcend ]
S2Katana Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Aστα, αυτο ειναι μεγαλο προβλημα και δυστυχως το εμαθα the hard way...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.