ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Διαβαζω κατα καιρους τα προβληματα που εχουν κάποιοι εδω μεσα και γενικα και σε αλλα φορουμ με τα μεγαλα καταστηματα πληροφορικης.Δεν λεω ονοματα καταστηματων γιατι καταλαβαινουν ολοι πια εννοω. Δοξα το θεο οσες φορες ψωνισα απο τέτοια καταστηματα δεν ειχα ποτε προβλημα αλλα εδω και 2 χρονια δεν εχω ξαναψωνισει.Προτιμαω τα συνοικιακα καταστηματα Μη βιαστειτε να με κρινετε .Δεν δουλευω σε καταστημα λιανικης αλλα σε εταιρεια χονδρικης και προμηθευουμε πάρα πολλά καταστηματα λιανικης σε όλη την ελλαδα εκτος Μακεδονια-Θράκη Καθησα και σκεφτηκα τα μειονεκτηματα και τα προτερηματα ενος μεγάλου καταστηματος λιανικης από ένα της γειτονιας σας.Το μονο προτέρημα που βρηκα στα μεγαλα καταστηματα ειναι το οτι βρισκεις σχεδον πάντα αυτο που ψάχνεις λογω του μεγαλου στοκ. Όμως στα συνοικιακα σε βλεπουν πιο πολυ σαν πελάτη για να μην πω σαν φιλο , η προμηθεια που παιρνουν ειναι πάρα πολυ μικρη οταν πουλανε κατι ,εχουν αναγκη τους πελατες και η εξυπηρετηση που εχω συναντησει εγω τουλαχιστον σε οποιον και αν εχω παει ειναι αψογη. Εγω αυτη τη στιγμη ψωνιζω οτι θελω απο 3 συγκεκριμενα μαγαζια που βρισκονται στην περιοχη μου , εχω γινει πολυ φιλος με τα παιδια που εχουν τα μαγαζια και γενικα μπορώ ρε παιδακι μου να παω και ενα απογευμα να κατσω εκει , να πιουμε τον καφε μας , να μιλησουμε .Σε ποιο μεγαλο καταστημα μπορεις να το κανεις αυτο?Για μενα ειναι πολυ σημαντικο.Αλλωστε τόσα χρονια που τους ξέρω και τους 3 η εξυπηρέτηση προς το ατομο μου ειναι αψογη , οτι τους ζηταω και δεν το εχουν μου το φερνουν η την ιδια η την αλλη μερα και αν δεν εχω και αρκετα λεφτα να το πληρωσω τους τα παω αλλη μερα.Αλλωστε εχουν εμπιστοσυνη στο ατομο μου γιατι τους πηγαινω και πελατες και γενικα στις πληρωμες μου ειμαι κυριος Για αυτους τους παραπανω λογους προτιμηστε τα μαγαζια της περιοχης σας.Θα ξεχασετε τελειως οτι υπαρχουν οι αλλοι. Δεν εγραψα αυτα τα πραγματα με σκοπο να κανω κακο στα μεγαλα μαγαζια.Αλλα ρε παιδι μου στα συνοικιακα σε αντιμετωπιζουν πιο ανθρωπινα και με σεβασμο Καθε παρατηρηση δεκτη..
dterzakis Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δεν αντιλέγω, αλλά αν θέλω να αγοράσω κάτι που το έχει 150 ευρώ και το βρίσκω σε μια αλυσίδα 140 και από ebay 130 και παράδοση στον χώρο μου... Δυστυχώς αυτές τις διαφορές στις τιμές θα τις βρεις στο δρόμο σου
tex439 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 ektos autou ena kalodio DVI pou pira apo to sinikiako katastisa mou to xrewse 25e. (molis ixa pari tin kainourgia mou othoni kai den ixera apo auta) kala leo ante na ine 5e pano 5e kato ante afou to xriazome tora tha to paro kai den pirazi. ela nte omos pou den itan oute 5 oute 10 oute 15 alla 18oloklira euro diafora. ee etsi apo ekini tin mera den ksanapatisa sto siggegrimeno katastima. me 18euro eperna ena memory stick 512mb
ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 πραγματι φιλε dterzakis εχεις δικιο οσον αφορα στις διαφορες τιμων , αλλα αν το καλοσκεφτεις , τα 10 - 20 ευρώ παραπανω ειναι το αντιτιμο για την ψυχικη σου ηρεμια και τις ανθρωπινες σχεσεις, που τεινουν να εξαφανιστουν στην εποχη μας οπου ολα υπολογιζονται ψυχρα μεσα απο σχεσεις κερδους - κοστους κ.λ.π. και τελοσπαντων , αν θελεις , σου ερχεται και πιο οικονομικα πολλες φορες σε συνοικιακα μαγαζακια συγκριτικα με τα απιθανα service & after sales των μεγαλων αλυσιδων , να μη λεω ονοματα τωρα !! το μονο προβλημα που εχω εγω τουλαχιστον , καθως μενω σε επαρχια , ειναι οτι δεν υπαρχει μεγαλη γκαμα προιοντων και ακομη και οι μικροι ψωνιζουν απο τους γνωστους μεγαλους , οποτε μια απ' τα ιδια σε οτι αφορα τα γνωστα προβληματα .... παντως στην τελικη , προσυπογραφω την αποψη του φιλου Μανωλη , γιατι πιστευω οτι εμεις ως καταναλωτες επιτρεπουμε στους μεγαλους να γινουν θρασεις καταδικαζοντας ταυτοχρονα τους μικρους στην στασιμοτητα , επομενως ειναι στο χερι μας να το αντιστρεψουμε ....
Kyanh_Akth Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 paidia egw thn psixikh mou hremia thn exw otan glitwnw auto to 20riko kai otan exw aftersales kai eggyhsh apo megalo eponimo katasthma.... p.x. exeis agorasei ena monitor apo to soinikiako pou sou xalaei, tha perimeneis toulaxiston ena mhna gia na to steiloun sthn antiprosopia kai na to pareis pisw. milaw ek peiras. an pas omws se ena megalo katasthma tha sto alaksoun amesws. auto den einai psixikh ygeia?. kafe paw kai pinw kai me tous filous mou sto katw katw.
ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 φιλε tex 439 νομιζω ειναι ακραια η περιπτωση σου ( εννοω ως συμπεριφορα του μαγαζιου ) και παντως οχι αντιπροσωπευτικη για τα περισσοτερα μαγαζια του χωρου ... προφανως και πολλοι αεριτζηδες υπαρχουν σε διαφορες συνοικιακες γωνιες κι αναζητουν θυματα ... σε καθε περιπτωση μια ερευνα αγορας , συγκριση τιμων κ.λ.π. ειναι αναγκαια !! {paidia egw thn psixikh mou hremia thn exw otan glitwnw auto to 20riko kai otan exw aftersales kai eggyhsh apo megalo eponimo katasthma.... } αμ ' ελα που δεν γινεται ετσι παντα φιλε " κυανη ακτη " .... απλως κανε ενα search στο ινσομνια για του λογου το αληθες , σε οτι αφορα την πολιτικη γνωστης , της γνωστοτερης θα ελεγα , αλυσιδας του χωρου .. για να μην λεμε συνεχως τα ιδια ...
punky Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Μανώλη, βάσιμα αυτά που λες. Αλλά όχι για όλους. Προσωπικά θεωρρώ τον εαυτό μου, μέσο χρήστη. Που σημαίνει ότι ξέρω τα περισσότερα πράγματα που χρειάζομαι. Ξέρω να αναζητήσω τη λύση ενός προβλήματος στο net. Ξέρω να βρω drivers, που πάνε τα καλώδια, γιατί μπορεί κάτι να σκαλώνει. Και όσα δεν ξέρω, μπορώ να βρω τα κανάλια των απαντήσεων. Γιατί ξέρω τα forum στα οποία θα ρωτήσω. Εν ολίγοις, το όποιο added value του συνοικιακού μαγαζιού, δεν το έχω ανάγκη.Οπότε προτιμώ να γλιτώσω το 20σάρικο.
x_vagos_x Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Κατ' αρχήν πρέπει να καταλάβουμε πως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί το ένα ή το άλλο είδος να έχει το ''μονοπώλειο''... :-? Δεν μπορούμε να πούμε τι είναι καλύτερο από τα δυο... Δυστυχώς... Υπάρχουν διάφοροι τομείς στους οποίους υπερτερούν τα μεγαλοκαταστήματα σε σχέση με τα μικρά, ''συνοικιακά'' όπως λέγεται στο post #1 ... Είναι οι τιμες... Πολύ καλύτερες, και με αρκετά μεγάλες διαφορές μάλιστα... :neutral: Είναι η πικοιλία... Είναι το ότι το προιόν είναι [ ως επί τω πλείστον :evil: ] ετοιμοπαράδοτο Ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που το αντίετο ισχύει... Μπορούν να γίνουν διευκολύνσεις στις τιμές και να εξισορροπηθούν με των μεγακαταστημάτων... [ λέμε τώρα... ] Σε περίπτωση βλάβης οι άνθρωποι σκίζονται να μας εξυπηρετήσουν, αν έχουμε γίνει συχνοί πελάτες, όπως είναι φυσικό... :oops: Μπορούν να γίνουν και άλλου είδους διευκολύνσεις... Έτσι, θα έλεγα ότι δεν μπορούμε να πούμε ποιο από τα δυο είδη είναι καλύτερο ή χειρότερο από το άλλο... :???: Πάντως, μην απογοητεύεστε... Όλοι μας έχουμε μάθει να ψωνίζουμε... Ακόμη κι εγώ στα 14 μου έχω κάποιες βασικές γνώσεις σχετικά με τις αγορές... [ όπως αρχές του συμφέροντος, και αν είναι χρήσιμο/απαραίτητο το προιόν που θέλω κτλ... ] Και στο κάτω κάτω είναι και απαραίτητο... Πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα χρήματα... Και έτσι εξασκούμε και την επιλεκτικότητά μας... Ζούμε στον κόσμο της πληροφόρησης και της παρα-πληροφόρησης [ και το ''παρα-'' δεν το λέω με την έννοια του λάθους αλλά με την έννοια του υπερβολικού... :twisted: ] , άσχετο... αλλά αλήθεια...!
tex439 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 nai twra pia exw mathi na pezw to paixnidi.Girnaw tin poli oli ki meta arxizw siggrisis kai meta kataligo se e-shops giati ine me diafora xamiloteres times ap' oti edw . o kathenas perni apo opou meni pio ikanopiimenos kai to kafedaki to pinoume kai stis cafeteries pou exi kai perissotero kosmo:) Filika.
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Βάσιμα και σωστα ολα αυτα που λετε.Δεν αντιλεγω σε καμια περιπτωση.Βεβαια μπορει να μην ειναι και ολα τα συνοικιακα μαγαζια ετσι και μπορει να εγω να εχω πετυχει τους καλυτερους και γι΄'αυτο να μην εχω προβλημα με τα συνοικιακα και για τον λογο να μην προτιμω τα πολυκαταστηματα. Για hardware παντα παω σε αυτους τους 3.Αν δεν το εχει ο ενας θα το εχει ο αλλος και σε τιμές μπορεί και ιδιες η 5 ευρω παραπανω απο τους μεγαλους Παντως απο περιφερειακα δικτυακα ,καλωδια καθε λογης και διαφορα αλλα τα παιρνω σε τιμές χονδρικης απο την εταιρεια που εργαζομαι μιας και εχω παρατηρησει οτι γενικα ολα τα μαγαζια λιανικης καθως και οι μεγαλοι βγαζουν αρκετο κερδος απο τα καλωδια και τα περιφερειακα.Ειναι ενα μειον της λιανικης αυτο και ζητω συγνωμη που δεν το σκεφτηκα οταν αρχισα την κουβεντα.
PlaStiK Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Θέλουν προσοχή και τα συνοικικά μαγαζιά, δεν είναι εξ'ορισμού τα "καλά και τίμια παιδιά" και θα σκιστούν να σε εξυπηρετήσουν. Κι εμένα με βρήκε στην ανάγκη ένα συνοικιακό μαγαζί και μου πούλησε ενα 2.5"-to-3.5" IDE adapter....22 ευρώ, κι αν δει κανείς στο ebay κάνει 1.5... Γενικά πουθενά στη ζωη δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο, καλοί και κακοί, γι'αυτό και πρέπει συνέχεια να είμαστε στο ψάξιμο και να κοιτάμε τι μας συμφέρει. Υ.Γ Επειδή συχνά αναφέρεται και το επιχείρημα "'ντάξει ναούμ, δίνεις 5 ευρώ παραπάνω αλλά σε προσέχουν", αν αθροίσουμε όλα τα 5-ευρα όμως βγαίνει ένα σεβαστό ποσό σε βάθος χρόνου.
ΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 για να διευκρινισω την αποψη μου , προκειμενου να μην υπαρχουν παρεξηγησεις - δεν δουλευω σε συνοικιακο μαγαζι!!! - τα 10 - 20 ευρω δεν περισευουν στους περισσοτερους απο εμας κι επομενως δεν τα χαριζεις στον οιονδηποτε ... - ομως , εγω προσωπικα , τα 10 ευρω τα εχω πληρωσει αρκετες φορες για επιστροφη ελαττωματικων προιοντων για service σε μεγαλη αλυσιδα .. ( δεστε στις σελιδες τους τις σχετικες πληροφοριες σε οτι αφορα το κοστος για τις επιστροφες για σερβισ ... σε καποιες περιπτωσεις εχω πληρωσει και 20 ευρω λογω του ογκου και του βαρους των προιοντων .. Το σημαντικοτερο ομως ειναι τα απειρα τηλ. , υπεραστικα στην περιπτωση μου , με συνηθως μηδενικο αποτελεσμα και τα νευρα τσαταλια και την αισθηση οτι σε αντιμετωπιζουν ως τον απολυτο λαλακα !!! ) - Αν βγαλεις τη σουμα λοιπον , διαπιστωνεις οτι εχεις μαλλον υπερκαλυψει τη διαφορα κοστους και ή δεν εχεις εξυπηρετηθει ακομη ή περιμενεις κανα διμηνο .. οι δουλειες σου δεν περιμενουν ομως κι ο υπολογιστης σου σε κοιταει και σου λεει .. φτου σου !!! - οσο για τον καφε , καλο ειναι να τον πινεις οπου κι οπως γουσταρεις αλλα δεν ειναι κακο βρε αδερφε να κανεις γνωριμιες και με καινουργια προσωπα , ιδιαιτερα στην αγορα , εχει ποικιλες ευεργετικες προεκτασεις στα επαγγελματικα σου ... αυτα φιλοι μου !!
punky Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Ξέρεις που πιστευώ ότι έχει κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα το συνοικιακό μαγαζί; Αν ο ιδιοκτήτης είναι ψαγμένος με το αντικείμενο και έχει να σου δώσει σωστές συμβουλές και τεχνικές λύσεις. Εκεί πραγματικά χαλάλι το να δώσεις 10 Ευρώ παραπάνω σε κάτι που κοστίζει 150. Και να πας και 2 βήματα από την πόρτα σου. Γιατί, αναντίρρητα, είναι μάλλον απίθανο να βρεις καταρτισμένο πωλητή σε μεγάλο κατάστημα. ps ρε Μανώλη σόρρυ αλλά θα σκάσω. το avatar σου συμβολίζει το big bang ή είναι απλά ένα αιδοίο;
tex439 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 ( δεστε στις σελιδες τους τις σχετικες πληροφοριες σε οτι αφορα το κοστος για τις επιστροφες για σερβισ ... σε καποιες περιπτωσεις εχω πληρωσει και 20 ευρω λογω του ογκου και του βαρους των προιοντων .. Το σημαντικοτερο ομως ειναι τα απειρα τηλ. , υπεραστικα στην περιπτωση μου , με συνηθως μηδενικο αποτελεσμα και τα νευρα τσαταλια και την αισθηση οτι σε αντιμετωπιζουν ως τον απολυτο λαλακα !!! ) nai alla an sou katsi kai to exartima ine mia xara kai den xriasti oute eggisi na paris oute tpt ara vgenis kerdismenos. ara ena risko xriazete. @punky kai egw tin idia aporia ixa alla ipa na min rotiso gt tha fano kapos....agenis
giorgio69 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Ρε παιδιά σιγά μην το βάλουμε και σε ψηφοφορία το ζήτημα τώρα! Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του είτε από τη μία είτε από την άλλη περίπτωση και κρίνει ανάλογα. Εγώ πάντως γενικά συμφωνώ με τον Μανώλη. Αν δεν μετράει η επικοινωνία και η προσωπική επαφή τότε τί μετράει σ'αυτή τη ζωή? (ρε συ punky το μάτι του κακού από τον άρχοντα είναι, τί αιδoίο και ιστορίες τσαμπουνάς???!!!???!!! LOL)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.