tonypapadovic Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Έχω αυτή τη μητρική: Motherboard Name DFI PE11-EC/EL (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio) Motherboard Chipset VIA VT8753A Apollo P4X266A Μου είπαν ότι δεν παίρνει SATA σκληρούς δίσκους.Δηλαδή εγώ πρέπει να ωάξω για IDE; Το ΑΤΑPI που το έχει σαν κατηγορία τι είναι; Το ίδιο με το IDE;
BiSoNaSs Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Αν και η κοινή απαντηση είναι , Ναι Ναι , IDE και ATAPI ειναι το ιδιο, στην ουσία δεν είναι τόσο απλό. Ο όρος IDE προυπαρχει του ATAPI. TO IDE (Integrated Drive Electronics) είναι μια μέθοδος διασυνδεσης των Drives. Δημιουργήθηκε πριν πολλα χρόνια και ειχε μια μεγάλη διαφορά απο τις προγενεστερες μεθόδους.Ενω μέχρι τότε ολες της διεργασίες για την συνδεση την έκανε ο Cotroler στην πακέτα ,Με το Ide Καταφεραν να μεταφέρουν ένα μεγλαλο κομάτι διεργασιων που πλεον τις έκανε το ίδιο το drive.Ετσι με το IDE Δημιουργήθηκαν ενα Ιδος Controler Που υπηρχαν πάνω στο ιδιο Drive. Μια λογική που υπάρχη ακομα και σήμερα με πολυ πιο εξελιγμένους Controlers πανω στο Drive Βεβαια. Ενω το IDE Δημιουργηθηκε στην αρχη Για να συνδεει Drives, Εξελιχτηκε με τα χρόνια στο να συνδεει τα πάντα Κατα καιρους βγαινανε καινουργια Interfaces που δουλευανε σε IDE Καναλια, οπου το καθένα εφερνε καινουργια πραγματα και ήταν παντοτε συμβατο με τα προηγουμενα. Εδω ξεκιναει η ι στορια με τα ΑΤΑ-1 ΑΤΑ-2 .... ΑΤΑ-5 . Καθε καινουργιο ΑΤΑ interface που κυκλοφορουσε ήταν μια εξελιξη του προηγουμενου, και είχε πάντα κάτι καινουργιο να επιδειξει.ΤΟ ΑΤΑ-1 πρωτοεμφάνεισε το DMA, to ATA -2 Εξελιξε το DMA οπου έπιανε καλυτερες ταχυτητες , το ΑΤΑ-3 είχε εξελιγμενο DMA και το Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology(SMART) καθως και δυνατότητα να κλειδώνεις τα Drives με Password. ΚΑι το ΑΤΑ-4 , αφου εξέλιξε βεβαια όλα τα παραπανω, είχε και το ATAPI (AT Attachment Program Interface ). Μεχρι τότε υπηρχε σοβαρο πρόβλημα συμβατότητας μεταξυ του ΑΤΑ και των Optical or storage Roms.Παιζανε μεν. Αλλα ο κάθε κατασκευαστης έκανε και μια δικιά του πατεντα για να παιξουν.TO ATAPI , Εμφανιστηκε στο ATA-4 , σαν ενα STANDAR οδηγο, για την διασυνδεση CD-ROM drives, tape backup drives and other removable storage devices μέσω του IDE και του ΑΤΑ-4. Ολοι οι κατασκευαστες εφτιαχναν τα CD-roms πχ, βάση του ATAPI standar , οπότε τότε ξεκίνησε το IDE Στην ουσία να Συνδέει τα ΠΑΝΤΑ, Χωρίς πρόβλημα. Οποτε , Ναι μεν το Atapi παιζει μέσω IDE , (και αναφέρεται κυρiως σε συνδεση με CD-DVD rom / rw , Tapes και άλλα removables γενικά) αλλα δεν μπορουμε να πουμε οτι IDE και ATAPI ειναι και το ίδιο πράγμα. Όπως καταλάβατε βαριέμαι αφάνταστα και δεν έχω τι να κάνω αυτην την στιγμή.
tonypapadovic Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Ευχαριστώ.Με αποστόμωσες. Παρ' όλα αυτά δεν μου είπες; Εγώ που δεν μπορώ να πάρω SATA θα ψάξω για IDE; To e-shop όμως δεν έχει κτέτοια κατηγορία αλλά έχει ΑΤΑΡΙ. Τι να κάνω;
overclocker Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Εγώ που δεν μπορώ να πάρω SATA θα ψάξω για IDE; To e-shop όμως δεν έχει κτέτοια κατηγορία αλλά έχει ΑΤΑΡΙ. Τι να κάνω; Πας εδώ και είσαι οκ!
cyberstorm Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 na rotiso kai go kati pou kolaei se auto to topic..ti diafora exiun oi diskoi ata 100 me 133??? taxitita na ipotheso????ti einai kalitera na agorazoume ???
HexStatic Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 na rotiso kai go kati pou kolaei se auto to topic..ti diafora exiun oi diskoi ata 100 me 133??? taxitita na ipotheso????ti einai kalitera na agorazoume ??? Ti kanei niaou niaou sta keramudia?
RapidShade Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Ti kanei niaou niaou sta keramudia? O γκόμενος ο "γάτος"
firegarden Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 ΕΕγώ που δεν μπορώ να πάρω SATA θα ψάξω για IDE; Βασικα, μπορεις να παρεις κι αυτον τον ελεγκτη, ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=90&product=544604 ) ο οποιος σου επιτρεπει να βαλεις δυο σκληρους SATA πανω στον υπολογιστη σου
tonypapadovic Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Κατέληξα σε αυτόν (μάλλον δηλαδή): http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303757 Πριν τον αγοράσω, τι μπορώ να προσέξω για να μην πάνε τα λεφτά μου χαμένα; Υπάρχει περίπτωση να μην "χωράει" στην motherboard; Έχω έναν σκληρό,ένα dvdr και ένα dvdplayer
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.