Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή DVD-ROM και DVD-RW

dioptra999

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

εγώ ψηφίζω γ. Δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλει κάποιος να έχει 2 dvd-rw. Είχα βάλει κάποτε και πραγματικά ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα και τα δυο, το ένα πάντα έπαιζε το ρόλο του αναγνώστη. Δεν είναι ίδια περίπτωση με τους σκληρούς δίσκους. Καλύτερα να πάρεις λοιπόν ένα dvdrw που να γράφει αξιόπιστα (και ας κάνει και 20 δευτερόλεπτα παραπάνω - άλλωστε τα Plextor γι'αυτό είναι καλύτερα, επειδή δε γράφουν ότι να'ναι) κι ένα dvdrom που να διαβάζει καλά για να βλέπεις τις ταινίες σου και να κάνεις καλές αντιγραφές on the fly. Δεν ξέρω αν τα LiteOn τα 2 τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει αλλά η εμπειρία μου μαζί τους ήταν τραυματική και σε εγγραφή αλλά και σε ανάγνωση... Μετά από 10 χρόνια ενασχόλησης με υπολογιστές και αφού έχω στήσει για τον εαυτό μου 6-7 μηχανήματα, πρώτη φορά είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος με τα δυο PLEXTORάκια μου :)

Δημοσ.
Ρε γμτ όλο και περισσότερο μπερδεύομαι!

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω για να καταλήξω πάλι στην αρχή! Αφού εχω αποφασίσει να τα δώσω τα λεφτά νομίζω οτι το NEC AD7173 είναι η πρώτη μου επιλογή!!!!!:-D Αρα δεν ασχολούμαστε άλλο με το RW!

Πάμε σε ROM ή σε δευτερο RW...

Δημοψηφισμα

α)Δευτερο RW (Lite-on)

β)Δευτερο RW (Plextror)

γ)ROM (Plextror)

δ)ROM (Lite-on)

An exeis ta lefta gia to 760, kai 8es na doylepsis me ola osa prosferi, tote plextor, alios liteon(xoris deyteri skepsi), pantos den brisko logo kapoios na min 8elei na dosi 5-10 euro parapano gia ena dvd-rw pou exei sigoyra kaliteri poiotita anagnosis apo ena dvd-rom, kai akoma kai na sou xalasi to ena 8a exeis to alo na grafi, ase pou mporeis na breis poio drive kanei thn kaliteri doyleia me poia media kai na exeis ena sxedon teleio apotelesma sthn egnrafi.

Δημοσ.

Αποφασίασαμε...Λοιπον θα αγορασθούν 2 DVD-rw ένα NEC και ένα lite-on!

Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε ποια?

Nec ποιο?

Lite-on ποιο?

Δημοσ.
Μια ψήφο στο α και απο εμένα.

Αρκετά ευχαριστημένος απο τον συνδυασμό Lite-on 16H5 και NEC 7173.

Το lite on αυτο δεν το βρίσκω πουθενα...μπας και έχεις κανένα λινκ απο ελληνικό μαγαζί...(multirama,plaisio,e-shop)

Δημοσ.

liteon 165p6s 165h6s to h exei lightscribe, eno to p den exei, kai profanos to oti teleioni se 5 einai pemptis genias, kai einai logiko na mhn to briskis, afoy pleon h liteon exei thn 6h genia sta katastimata. opote egw an ebriska to 165h6s 8a to eperna gia na exw labelflash sto nec kai lightscibe sto liteon :).

Δημοσ.
liteon 165p6s 165h6s to h exei lightscribe, eno to p den exei, kai profanos to oti teleioni se 5 einai pemptis genias, kai einai logiko na mhn to briskis, afoy pleon h liteon exei thn 6h genia sta katastimata. opote egw an ebriska to 165h6s 8a to eperna gia na exw labelflash sto nec kai lightscibe sto liteon :).

Το πήρα απο το Media στο Μαρούσι και έχει lightscribe άρα μάλλον δεν θυμάμαι καλά το κωδικό του και έιναι αυτό που λές εσύ.

tnx

Δημοσ.

απο οπτικα μεσα εγω χρησημοποιω samsung και ειναι παρα πολυ καλα. ειδικα σαν διαβαστιρια δε παιζονται διαβαζουν παναγιες!! το μονο που δε διαβαζουν ειναι ξεφλουδισμενα δισκακια... παλια ειχα ενα cdrw sony το οποιο και σαν διαβαστιρι αλλα και σαν μεσο εγγραφης ηταν παρα πολυ καλο... ακομα ειχα ακομα παλαιοτερα ενα hitachi cd-rom απλα κορυφη... διαβαζει ακομα τα παντα απο cd!! τα nec απο οτο ξερω ειναι πολυ καλα μεσα εγγραφης αλλα υστερουν σαν διαβαστιρια... και οντως δεν διαβαζουν πολυ καλα σε σχεση με τα samsung που εχω στο κυριο pc υστερει πολυ... ακομα εχω και ενα lg το οποιο δε ξερω... νομιζα πως ειχε χαλασει το πηγα για επισκευη και μου λενε οτι δουλεβε και οντος!! δουλεβε ενω πριν το παω δεν εγραφε τιποτα... πολυ μυστιριο... τα plextor ειναι plextor το ονομα στα οπτικα σα να λεμε BMW... αλλα ποτε μου δεν ειχα ενα για να σχηματισω αποψη... α! και τα benq ειναι κορυγαια αποτι λενε... εια δει ενα review και αφηναν τα αλλα πισω...πολυ ομαλη καμπηλη ταχυτητας εγγραφης σε σχεση με κατι αλλα δλδ ηατν σχεδον μερα με τη νυχτα και αν θυμαμαι καλα καποια σχεση υπαρχει μεταξυ benq και plextor η μια κανει φασον στην αλλη νομιζω αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποια.....

Δημοσ.

Ωραίες οι κόντρες, ωραία να προβάλει ο καθένας μας αυτά που αγόρασε ως τα καλύτερα, αλλά ρε παιδιά ήμαρτον, και στα drives;;;;

35 ευρώ το ένα κάνει, αγόρασε ό,τι να'ναι και πέτα το σε έναν χρόνο!

Δημοσ.

Voodooman, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζεις. Η πραγματική αξία ενός DVDRW δεν είναι "35-45 ευρώ" σκέτο, συμπεριλαμβάνει και παράγοντες όπως "Τα δισκάκια που καίω τώρα θα βγάζουν λάθη ανάγνωσης μετά από 1? 2? 3? Χ? χρόνια?"...

Δημοσ.
Voodooman, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζεις. Η πραγματική αξία ενός DVDRW δεν είναι "35-45 ευρώ" σκέτο, συμπεριλαμβάνει και παράγοντες όπως "Τα δισκάκια που καίω τώρα θα βγάζουν λάθη ανάγνωσης μετά από 1? 2? 3? Χ? χρόνια?"...

Όταν πήραμε τα πρώτα CD-Rs, πιστέψαμε ότι τα CD που γράψαμε θα τα κρατήσουμε μία ζωή.

Μετά βγήκαν τα DVDRs, αντιγράψαμε όλα μας τα CDRs σε DVD, πετάξαμε τα CD και πιστέψαμε πως θα κρατήσουμε τα DVD για μία ζωή.

Σε λίγο θα βγουν τα HD-Blue Ray, θα αντιγράψουμε σε αυτά όλα μας τα DVD και θα πιστέψουμε πως θα τα κρατήσουμε για μία ζωή.

Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ CDR σπίτι κρατημένο Και σε 1-2 χρόνια μάλλον δεν θα έχω κανένα DVD.

Άλλωστε, τα πραγματικά πολύτιμα αρχεία μου (βίντεο,μουσική,έγγραφα) τα έχω γραμμένα σε δύο DVD και σε 3 σκληρούς το καθένα...

Δημοσ.

Καταλαβαίνω απόλυτα τι λες! Αλλά σκέψου λίγο αυτό: όταν πρωτοαγόρασα DVDRW, κατά τη διαδικασία 6CD->1DVD μάντεψε πόσα CDs μου έβγαλαν CRC errors!

Από τότε κ εγώ έμαθα κάθε DVD με σημαντικά δεδομένα να το γράφω δις (σε HDDs όχι ακόμη βέβαια, αλλά μόλις τελειώσω με τον file server που στήνω σιγά-σιγά , θα γίνει κ αυτό!)

Δημοσ.

Παιδια συμφωνω με όλους σας αλλα το θέμα φιλε μου δεν είναι τα 30-40-50-100 είναι να κάνει την δουλεια σου...είναι να μην σου σπάει τα αρχ...δια γιατί αυτό δεν κοστίζει 30-40-50 αλλα δεν ξεπληρώνεται. Μας τα σπάνε όλοι καθε μερα παντου μην τα σπάμε και απο μόνοι μας!

Απο εκεί και μετά ο καθένας αποφασίζει με τα δικά του κριτηρια (χρηματα,χρονο, εμπειρία,κτλ)

Δημοσ.

Εγω αδερφια με ενα nec 3550 που ειχα,απο αναγνωση ηταν μαπα...Να φανταστειτε οποτε δεν μου διαβαζε δισκακι το εβαζα στο 6x lg που ειχε κλεισει 3.5 χρονια και επαιζε κυριλλε..Εαν ηταν να αγορασω dvd-r θα κοιτουσα προς lg lightschribe...

Δημοσ.

Λοιπόν να καταθέσω και εγώ την άποψη μου.

Για NEC ξέχασε το , έχω το 4571α και μου βγήκε η ψυχή να κάνει μια εγγραφή της προκοπής (χώρια που γουστάρει μόνο καλά δισκάκια=ακριβά)

Τα καινούργια NEC πάλι κολπα κάνουν και γενικώς τα NEC μετά την σειρά 35xx βγήκαν χάλια.

Τι μένει.

Λοιπόν τα BENQ έχουν άψογη εγγραφή ,ειδικά αμα περάσεις τελευταίο firmware αλλά ζεσταίνονται,εαν αερίζεται φαντάζομαι να πάει καλά και αυτό το λέω γιατί ειχα 1 1650 και εαν εξαιρέσεις τον θόρυβο πετούσε αλλά πέθανε γρήγορα και επειδή ήταν αρχές καλοκαιριού και το μηχάνημα το είχα μερικές μέρες ανοιχτό και δουλευε - εγγραφε ξανα δουλειά υποψιάζομαι ότι απλώς κουράστηκε και είπε να πάρει αναπηρική μόνο του.(ούτε απο επιτροπή δεν πέρασε απλούστατα είπε κύριε εγώ CD δεν γράφω και εκεί τελείωσε το παραμύθι)

Τι μένει

Δεν ξέρω για άλλους αλλά μόνο τα Pioneer Μου φαίνονται καλές λύσεις αυτόν το καιρό.Βέβαια και αυτά λατρεύουν τα τελευταία firmware αλλα αυτό ειναι αναγκαίο κακό.Προσωπικά έχω 2 παλιά 106D και εντάξει κάνουν κανα ψιλονάζι που και που (αυτό το σπιτιού για παράδειγμα αρνείται να συνεργαστεί πια με Mini-DVD αν και παλιά τα έγγραφε και τα διάβαζε κανονικά ,φαντάζομαι οτι δεν θέλει να του βγεί το όνομα ότι κυκλοφορεί με μικρά μπας και το μπουζουριάσουν) αλλά κατα τα άλλα δουλεύουν κανονικά.

Αυτό που δεν αναφέρθηκε είναι ποιά DVD-RW x16 είναι αθόρυβα, και το παλιο 1650 και το 4571α φαίνεται να έχουν πιο πολύ συγγένεια με το Twister παρά με σύγχρονα ηλεκτρονικά,ειδικά όταν έπαθα το σοκ με το 1650 κρατιόμουν απο την καρέκλα γιατι φοβόμουν μηπως με αρπάξει ο ανεμοστρόβιλος που κρυβόταν μέσα του

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...