Προς το περιεχόμενο

[INFO] Arch Linux. Τα πρώτα βήματα

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Mou pire arketh ora na bro pos ftiaxo ena screenshot alla to vrika :D

http://img502.imageshack.us/img502/8779/2007yc8.png

oi mbares p leo einai aftes sto pano k sto kato meros t screenshot.

panels ta exei sto sistima. xfce exo nai.

tora den mboro na grapso ellinika epidi mbika os user kai oxi os root opos prin. pos tha doso afthn thn epilogh ston user? kai akomh pos tha doso thn epilogh sto user na mborei na exei k shutdown k restart k oxi mono log out?

eyxaristo k sorry gia ta greekenglish

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Για τα Ελληνικά αν έχεις κάνει τις αλλαγές στο xorg.conf όπως περιγράφονται στην πρώτη σελίδα πρέπει να έχουν όλοι οι users. Για το bug που λες δεν ξέρω. Σήμερα όμως είδα ότι βγήκε update για το XFCE. Αν δεν το έχεις περάσει ακόμη πέρασε το.

Έχω εγκαταστησει το arch σε ενα laptop στο οποιο ομως χρησιμοποιω εξωτερικη crt ως εναλλακτικη της οθονης του laptop επειδη η τελευταια εχει ψιλοχαλασει. Ενω ολοκληρη η διαδικασια του boot εμφανιζεται κανονικα στην εξωτερικη οθονη μολις φτασω στο σημειο του login η εικονα μεταφερεται στην οθονη του laptop. Ξερει κανεις τι αλλαγες πρεπει να κανω ωστε να ειναι default η εξωτερικη οθονη?

Η οθονη ειναι μια eizo flexscan f35 1024x768 85Hz fH:27-70KHz fv:50-120Hz

Το laptop εχει μια nvidia GeForce FX Go 5700. Θα ριξω μια ματια σε αυτα που μου ειπες.

Στο Fedora 8 που ετρεχα πριν παντως δεν γυρνουσε η εικονα στην οθονη του laptop μετα τη login screen.

το ιδιο πραγμα περιπου αλλα μέ τηλεοραση το εκανα με nvidia fx5100

πας στο

>nvidia-settings

και κανεις twin view τις οθόνες (θα σου λεγα xinerama κaι separeted view αλλα μια φορα που προσπαθησα δεν το καταφερα) και δίνεις την ιδια ανάλυση στις οθόνες και είσαι οκ - επελεξε και save to configuration file και θα εισαι οκ

Please help!!!

Προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση το arch και εκεί που πάω να επιλέξω root password γράφω το κωδικό που θέλω εκεί που λέει Enter new Unix password και στο Retype new UNIX password ΣΩΣΤΑ!!! και μου βγάζει passwd : Authentication token maniputation error????

Τι παίζει για δώστε τα φώτα σας???

Επειδή αντιμετώπισα κι εγώ χθες το ίδιο πρόβλημα που έβαλα δοκιμαστικά το arch σε ένα partition, έκανα τα εξής:

Το module για το filesystem (reiserfs) δεν έχει φορτωθεί με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κάνει mount ο kernel. Πρέπει να μπεις στο λειτουργικό με boot από το cdrom και αντί για enter να γραψεις π.χ arch root=/dev/sdaX noinitrd ro (το γράφει και πριν φορτώσει τον kernel από όταν κάνεις boot με το CD). Αφού κάνεις login ως root ανοίγεις το /etc/mkinitcpio.conf και προσθέτεις στη γραμμή MODULES το reiserfs έτσι: MODULES="reiserfs"

Τέλος ψάχνεις πως ακριβώς συντάσσεται η εντολή mkinitcpio. Παράδειγμα:

mkinitcpio -k 2.6.18-ARCH -g /boot/mkinitcpio.img και ρυθμίζεις τον boot loader (grub ή lilo) αντίστοιχα ώστε να χρησιμοποιήσει το αρχείο image που έφτιαξες με το mkinitcpio.

Restart :)

θα ακολουθήσω αυτές τις οδηγίες για να δούμε...

Ναι έχεις δίκιο δεν λειτουργεί ούτε έτσι. Και για να μην γεμίζω αυτό το thread η συνέχεια του προβλήματος υπάρχει εδώ

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=227367

το ιδιο πραγμα περιπου αλλα μέ τηλεοραση το εκανα με nvidia fx5100

πας στο

>nvidia-settings

και κανεις twin view τις οθόνες (θα σου λεγα xinerama κaι separeted view αλλα μια φορα που προσπαθησα δεν το καταφερα) και δίνεις την ιδια ανάλυση στις οθόνες και είσαι οκ - επελεξε και save to configuration file και θα εισαι οκ

Τελικα το εφτιαξα με το

nvidia-xconfig --twinview

Διορθωσε μονο του το xorg.conf και τωρα παιζει μια χαρα και στις 2 οθονες.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Για όσους έχουν lcd οθόνη, αν δεν έχετε εγκαταστήσει ήδη τα libxft-lcd και cairo-lcd (από το community) αντί για τα libxft και cairo (από το extra repo), κάντε το. Βελτιώνει κατά πολύ την εμφάνιση των γραμματοσειρών σε qt και gtk εφαρμογές αντίστοιχα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Εχω στην διαθεσή μου 2 cd με LINUX το ένα είναι το ubuntu και το άλλο είναι το kubuntu και ψήνομαι άσχημα για να εγκαταστήσω ένα από αυτά για να αρχίσω να μαθαίνω!αλλά έχω 2 απορίες!ασφαλώς ποιό από τα 2 είναι το καλύτερο για να ξέρω ποιο να εγκαταστήσω!Και έχω πάνω ήδη τα xp και δεν θέλω να τα βγάλω(εκτός και άμα μ'αρέσουν τόσο πολύ τα linux οπότε το συζητάμε τότε),υπάρχει πιθανότητα να μου δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα επειδή θα έχω 2 λειτουργικά στο ίδιο μηχάνημα??

Εχω στην διαθεσή μου 2 cd με LINUX το ένα είναι το ubuntu και το άλλο είναι το kubuntu και ψήνομαι άσχημα για να εγκαταστήσω ένα από αυτά για να αρχίσω να μαθαίνω!αλλά έχω 2 απορίες!ασφαλώς ποιό από τα 2 είναι το καλύτερο για να ξέρω ποιο να εγκαταστήσω!Και έχω πάνω ήδη τα xp και δεν θέλω να τα βγάλω(εκτός και άμα μ'αρέσουν τόσο πολύ τα linux οπότε το συζητάμε τότε),υπάρχει πιθανότητα να μου δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα επειδή θα έχω 2 λειτουργικά στο ίδιο μηχάνημα??

Πρόβλημα δεν θα έχεις ΑΛΛΑ βρίσκεσαι σε λάθος thread και στο λέω απλά γιατί εδώ θα προσέξουν λιγότεροι τις απορίες σου. (το thread αυτό ασχολείται κατά κύριο λόγο με μια συγκεκριμένη διανομή του linux, το ArchLinux)

Δες: Υπόμνημα: (U|Ku|Xu)buntu -- συγκριτικές εντυπώσεις ενός αρχάριου

από τον Eusebius ... τρομερό thread όπου θα μάθεις ότι ζητάς στην πρώτη ερώτησή σου.

Για γενικές πληροφορίες περί linux, bootloader κτλ ρίξε μια ματιά και στα υπόλοιπα υπομνήματα, θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες.

Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά threads (εκτός του υπομνήματος του apoikos Υπόμνημα: YABT - Yet Another Bootloader Topic: Οδηγός ρύθμισης lilo/GRUB) που ασχολούνται με dual boot linux-windows.

Ξεκίνα κι εάν έχεις άλλες απορίες ρωτάς

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...