Nexus Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2007 για δοκίμασε με kdm; σου βγάζει κάποιο error; Όχι, μπήκε κανονικά στο KDE :D Ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2007 Ανανεώθηκε. Μπήκε και το Beryl. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ros_Original Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Θέλω να δοκιμάσω να εγκαταστήσω στο desktop που έχω σπίτι Arch γιατί αρκετοί από δω με έψησαν με τα λεγόμενα τους να το κάνω αλλά έχω μια αρχική ερώτηση. Επειδή στο pc έχω μια PCI Wireless Card για να συνδέομαι στο δίκτυο και πιθανότατα δεν υποστηρίζεται By default πως θα γίνει να την εγκαταστήσω για να βρω δίκτυο? H κάρτα είναι η Level One : WNC-0300 και σύμφωνα με το official wiki του Arch χρειάζεται το madwifi module για να λειτουργήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
borror Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Παιδιά στο laptop μου που θέλω να βάλω arch έχει πάνω την VIA Chrome9 HC για VGA στα βήματα που αφορούν την VGA τί κάνω??? thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
borror Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Εντ'αξει το βρήκα. Αλλά τώρα υπάρχει άλλο πρόβλημα. Μέσα απο το kde βάζω έναν καινούριο χρήστη για να μην χρειάζεται να δουλεύω όλο σαν root κ στον account του χρήστη δεν παίζει καθόλου η κάρτα ήχου. Στον root παίζει μια χαρά. Μήπως να κάνω adduser απο shell??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δώσε την εντολή kuser και στο πρόγραμμα που θα ανοίξει επέλεξε τον user σου και μετά πάτα edit στην συνέχεια πήγαινε στα groups και βάλε τον στο audio και όπου αλλού θέλεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Costinio Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 μια ερωτηση σχετικα με pacman: Θέλω να κάνω update με pacman -Syu αλλά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα (lua) θέλω να το αφήσω στην υπάρχουσα έκδοση και να μην το αναβαθμίσω στην τελευταία. Πώς θα γίνει αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2007 Άνοιξε το αρψείο /etc/pacman.conf και εκεί που λέει [options] βάλε IgnorePkg = όνομα_προγράμματος > # # /etc/pacman.conf # # NOTE: If you find a mirror that is geographically close to you, please # move it to the top of the server list, so pacman will choose it # first. # # To re-sort your mirror lists by ping/traceroute results, use the # /usr/bin/sortmirrors script. It requires the "netselect" package. # # See the pacman manpage for option directives # # GENERAL OPTIONS # [options] LogFile = /var/log/pacman.log NoUpgrade = etc/passwd etc/group etc/shadow etc/sudoers NoUpgrade = etc/fstab etc/raidtab etc/ld.so.conf NoUpgrade = etc/rc.conf etc/rc.local NoUpgrade = etc/modprobe.conf etc/modules.conf NoUpgrade = etc/lilo.conf boot/grub/menu.lst HoldPkg = pacman glibc [b]IgnorePkg = lua[/b] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 firewalker na se rotiso kati? gia pio logo synistas akoma ide-legacy? thelo na po exeis dei provlimata me to kanoniko setup? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 firewalker na se rotiso kati? gia pio logo synistas akoma ide-legacy? thelo na po exeis dei provlimata me to kanoniko setup? Θα έπρεπε να αλλάξω ποιο πολλά πράγματα με την μία στο παρόν τόπικ και ψιλό βαριόμουνα εκείνη την μέρα. Εντέλει θα αλλάξει. Επίσης στο δικό μου μηχάνημα έχει την παλιά ονομασία επειδή όταν το έστησα δεν είχε αλλάξει ακόμη και θα ήταν λίγο μπέρδεμα όταν έγραφα το τόπικ. Δεν έχω εντοπίσει κανέναν λόγο πέραν της συνήθειας για να μην χρησιμοποιήσει κάποιος την νέα ονοματολογία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 χαίρομαι γιατί προτείνω τον οδηγό σου σε πολύ κόσμο που θέλει να δοκιμάσει είτε linux είτε Arch, απλά τους λέω να κάνουν κανονικό setup! οπότε έφαγα φλασια χθες και είπα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος λόγος που γράφεις για το legacy! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Άνοιξε το αρψείο /etc/pacman.conf και εκεί που λέει [options] βάλε IgnorePkg = όνομα_προγράμματος > # # /etc/pacman.conf # # NOTE: If you find a mirror that is geographically close to you, please # move it to the top of the server list, so pacman will choose it # first. # # To re-sort your mirror lists by ping/traceroute results, use the # /usr/bin/sortmirrors script. It requires the "netselect" package. # # See the pacman manpage for option directives # # GENERAL OPTIONS # [options] LogFile = /var/log/pacman.log NoUpgrade = etc/passwd etc/group etc/shadow etc/sudoers NoUpgrade = etc/fstab etc/raidtab etc/ld.so.conf NoUpgrade = etc/rc.conf etc/rc.local NoUpgrade = etc/modprobe.conf etc/modules.conf NoUpgrade = etc/lilo.conf boot/grub/menu.lst HoldPkg = pacman glibc [b]IgnorePkg = lua[/b] που θα το βρω αυτο το αρχειο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 στο εχει γράψει με bold ο firewalker επίσης το γράφει και το ίδιο το αρχείο στο πρώτο comment Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2007 να κάνω και εγώ ενα contribution, όχι κάτι το φοβερά δύσκολο, ούτε κάτι δυσεύρετο (μια ματιά στο wiki και θα το βρείτε μέσα) αλλά σίγουρα κάτι πολύ πρακτικό! έφτιαξα τις καταχωρήσεις στον grub έτσι ώστε να διαλέγω αν θέλω να μπω σε γραφικό περιβάλλον ή σε command line κατά το boot ο λόγος είναι ότι μερικές φορές δεν θέλω καθόλου γραφικά, ή ότι δεν είναι διόλου απίθανο να πειραχτεί κάτι παίζοντας με το beryl και τους new intel drivers και πάει λέγοντας αλλά τις περισσότερες φορές θέλω γραφικό περιβάλλον (μιας και προσπαθώ να κόψω τελείως τα win) στο τέλος του kernel line στον grub μπορείτε να βάλετε έναν αριθμό ο οποίος καθορίζει σε πιο runlevel θα bootarei το Arch το 3 είναι το default, το 5 είναι το Χ11 έτσι λοιπόν αν το menu.lst σας είναι κάπως έτσι: > # (0) Arch Linux - CLi title Arch Linux - CLi Mode root (hd0,1) kernel /boot/vmlinuz26 root=/dev/sda2 ro vga=773 3 initrd /boot/kernel26.img # (1) Arch Linux - X11 title Arch Linux - X11 Mode root (hd0,1) kernel /boot/vmlinuz26 root=/dev/sda2 ro vga=773 5 initrd /boot/kernel26.img μπορείτε να διαλέξετε από τον grub αν θέλετε να μπείτε απευθείας σε γραφικό περιβάλλον! αυτό βέβαια προυποθέτει να έχετε κάποιον display manager o default ειναι ο XDM, για να τον αλλάξετε ανοίχτε το /etc/inittab και αλλάχτε την γραμμή >x:5:respawn:/usr/bin/xdm -nodaemon σε κάτι από τα παρακάτω κατα την προτιμήση σας >x:5:respawn:/usr/sbin/gdm -nodaemon x:5:respawn:/opt/kde/bin/kdm -nodaemon x:5:respawn:/usr/bin/slim >& /dev/null original article: http://wiki.archlinux.org/index.php/Adding_a_login_manager_%28KDM%2C_GDM%2C_or_XDM%29_to_automatically_boot_on_startup επόμενο βήμα πως να κάνετε reboot σε windows μέσα από το arch και ο grub να πέρνει μόνος του το dafault φαντάζομαι ότι αυτό: http://wiki.archlinux.org/index.php/Grub_configure_examples αποτελεί μέρος τις λύσης, αλλά δεν φτάνει απο μόνο του Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hakkthan Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2007 Γεια σας παιδες Λοιπον προσπαθω να κανω και εγω install το arch και εχω κολυσει σε ενα σημειο. Λοιπον προσπαθω να ρυθμισω την καρτα δικτιου μου για να δει τα εξης δικτια. Λοιπον εχω ενα κεντρικο pc που δουλευει ως router και συνδεεται με ιντερνετ και με AWMN. Μετα απο εκει εχω ενα υποδικτιο στο οποιο εχω συνδεσει τα αλλα 3 pc του σπιτιου. Εχω μια κεντρικη ip που συνδεομαι στο AP μου και με subnet μπορω να συνδεσω αλλα 6 pc συνολικα. Οι ips poy exv einai οι εξις. 10,47,135,112 εως 10,47,135,118 για το δυκτιο μου στο σπιτι με subnet 255,255,255,248 και με default gateway αυτη του κεντρικου (10.47.135.113) Ακολουθησα τα βηματα που λεει ο φιλος στον οδηγο αλλα το δικτιο δεν διχνει να επικοινωνει με ιντερνετ ουτε με AWMN. το etho="dchp" dixnei na μην δουλευει (νομιζω δεν συνδεομαι με dchp alla me static ip sto AWMN για internet προφανως δεν μπαινω με static!) Ξερετε πως θα ρυθμισω το /etc/rc.conf για να λειτουργισει το δυκτιο να συνεργαστει με το router μου (κεντρικο pc) ετσι ωστε να μπορεσω να περασω ta repositories?? Ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.