firewalker Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δοκίμασε να φτιάξεις μια εικόνα με mkinitcpio -c /boot/mkinitcpio-kernel26.conf -g /boot/kernel26.img Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Δοκίμασε να φτιάξεις μια εικόνα με mkinitcpio -c /boot/mkinitcpio-kernel26.conf -g /boot/kernel26.img Κανονικα αυτο επρεπε να δουλευει αφου πλεον το kernel26 ειναι ακριβως ιδιο με το fallback. Ελα ομως που ΔΕΝ:twisted: ... μαλλον το pc δεν γουσταρει το ονομα kernel26 ... θα δοκιμασω να το αλλαξω! δοκιμασα να ξανα-εγκαταστησω απο το internet οχι απο το cache του pacman το mkinitcpio με ολα του τα dependancies αλλα τιποτα μυστηριο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Κάνε ένα cp /boot/kernel26-fallback.img /boot/kernel26.img. Πρέπει να ξεκινήσει κανονικά. Επίσης πόσταρε και /boot/grub/menu.lst να το δούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gogosst Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 paidia exo kairo na asxolitho me linux kai leo na ksanarxiso.piga sto site ths dianomis autis kai pao na katevaso to iso kai thelo narotiso na katevaso to arch-0.7.2.iso h to arch-0.7.2-base.iso?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Κατέβασε το base που είναι πολύ ποιο μικρό. Μόνο αυτό χρειάζεσαι στο αρχικό Install. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2006 Οπως το περιμενα ηταν μια βλακεια που δεν μπορουσα να δω 3 μερες τωρα! Δοκιμαζοντας αυτο που εγραψε ο firewalker ειδα οτι δεν δουλεψε ... αλλα δεν ειναι δυνατον... δυο πανομοιοτυπα images με πανομοιοτυπες καταχωρησεις στο menu.lst και να μην δουλευουν! Οριστε λοιπον τα γεγονοτα .... Μπαινοντας ο grub κατα την εγκατασταση στον sdb δισκο εβαλε το root(hd2,0). Σωστα μεν αλλα οταν εγω ολοκληρωσα την εγκατασταση μετεφερα στο BIOS τον sdb απο 3ο δισκο σε 1ο ωστε να κανω boot απο αυτον. Κατα διαβολική σύμπτωση ως 3ος δισκος μπήκε αυτος με την προηγουμενη εγκατασταση του arch o οποιος ειχε ακομα boot και root partitions. Ετσι ο grub εδινε σαν root partition το hd2,0 αλλα μετα στην γραμμη του πηρυνα περναγε το /dev/sdb1 τα οποια βρισκονται σε διαφορετικους δισκους. Η fallback image καταφερνε να το κανει αλλα η αλλη οχι. Αλλαξα λοιπον το hd2,0 σε hd0,0 και ... ζησαμε εμεις καλα κι αυτοι καλυτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 και στα 2 pcakia μου είναι σεταρισμένο εδω και καιρό το Arch (lately αρχισα να το δουλεύω και πάλι (έχε χάρη που η δουλεία απαιτεί windows)) για τον λόγο αυτό δεν διάβασα όλα τα ποστς αλλά θέλω να πω μπράβο στον Firewalker, good job ίσως να θες να το βάλεις και στο Archwiki, καιρός είναι να γίνει ένα ελληνικό section εκει μέσα δεν νομίζετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Οπως το περιμενα ηταν μια βλακεια που δεν μπορουσα να δω 3 μερες τωρα!Δοκιμαζοντας αυτο που εγραψε ο firewalker ειδα οτι δεν δουλεψε ... αλλα δεν ειναι δυνατον... δυο πανομοιοτυπα images με πανομοιοτυπες καταχωρησεις στο menu.lst και να μην δουλευουν! Οριστε λοιπον τα γεγονοτα .... Μπαινοντας ο grub κατα την εγκατασταση στον sdb δισκο εβαλε το root(hd2,0). Σωστα μεν αλλα οταν εγω ολοκληρωσα την εγκατασταση μετεφερα στο BIOS τον sdb απο 3ο δισκο σε 1ο ωστε να κανω boot απο αυτον. Κατα διαβολική σύμπτωση ως 3ος δισκος μπήκε αυτος με την προηγουμενη εγκατασταση του arch o οποιος ειχε ακομα boot και root partitions. Ετσι ο grub εδινε σαν root partition το hd2,0 αλλα μετα στην γραμμη του πηρυνα περναγε το /dev/sdb1 τα οποια βρισκονται σε διαφορετικους δισκους. Η fallback image καταφερνε να το κανει αλλα η αλλη οχι. Αλλαξα λοιπον το hd2,0 σε hd0,0 και ... ζησαμε εμεις καλα κι αυτοι καλυτερα Καλορίζικος!!! ίσως να θες να το βάλεις και στο Archwiki, καιρός είναι να γίνει ένα ελληνικό section εκει μέσα δεν νομίζετε? Βασικά το έχω σκεφτεί και έλεγα να μεταφράσω και μερικά άλλα σημαντικά άρθρα (π.χ. για initcpio, Apache, Php, Mysql) του wiki αλλά λόγο έλλειψης χρόνου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2006 however αυτό το έχεις έτοιμο στα ελληνικά θα θέλει βέβαια μια μικρή τροποποίηση για να μπει σε Wiki, αλλά το δύσκολο μέρος το ξεπέρασες! σκέφτομαι να κάνω και εγώ μια μετάφραση για LAMP server, αλλά όπως είπες ο χρόνος είναι μεγάλο θέμα εδώ ακόμα δεν έχω κάτσει να τελειώσω το wiki που ξεκίνισα για archlinux σε laptops (vaio, και γενικότερα) έχει μείνει unfinished από το Μάιο που ξεκίνησα δουλεία, σε windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
headbanger Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2006 /offtopic ζητώ την άδεια να εκτυπώσω και να μοιράσω τις παραπάνω 3 σελίδες με ποστ, στο ΤΕΙ μου.Εάν κάποιος admin βρήσκει ότι είναι λάθος ας διαγράψει το παρών τόπικ. θέλω να μοιράσω το arch μαζί με 1 κατανοητό οδηγό , και η επιλογή μου στάθηκε στον παρών , γιατί και εγώ προσωπικά αυτό χρησιμοποίησα ώστε να εγκαταστήσω την συγκεκριμένη διανομή ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
getty Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε τι προγράμματα έχει έτοιμα ο pacman κάτι σαν web based lookup χωρίς να έχουμε εγκαταστήσει το arch? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 /offtopic ζητώ την άδεια να εκτυπώσω και να μοιράσω τις παραπάνω 3 σελίδες με ποστ, στο ΤΕΙ μου.Εάν κάποιος admin βρήσκει ότι είναι λάθος ας διαγράψει το παρών τόπικ. θέλω να μοιράσω το arch μαζί με 1 κατανοητό οδηγό , και η επιλογή μου στάθηκε στον παρών , γιατί και εγώ προσωπικά αυτό χρησιμοποίησα ώστε να εγκαταστήσω την συγκεκριμένη διανομή ευχαριστώ Εγώ δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Ούτε και κάποιος άλλος πιστεύω. Μάζεψε αν θέλεις και πληροφορίες απο εδώ. Μην ξεχάσεις να αναφέρεις ότι δεν φέρεις ουδεμία ευθύνη αν τα πράγματα στραβώσουν... :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Υπάρχει κάποιος τρόπος να δούμε τι προγράμματα έχει έτοιμα ο pacman κάτι σαν web based lookup χωρίς να έχουμε εγκαταστήσει το arch? το http://www.archlinux.org/ έχει search για τα πακέτα πάνω δεξία και το AUR έχει επίσης δικό του search Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
getty Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 To δοκίμασα και δε μπορώ να πώ ότι έμεινα ευχαριστημένος (δεν ξέρω αν φταίει το arch που για το πρώτο μάλλον φταίει ή ο οδηγός). Καταρχήν δεν μπόρεσε να γνωρίσει ο grub το windows partition οπότε ήθελε "χέρι". Κατά δεύτερον-kernel panic (βλέπε σελ.2, απ ότι κατάλαβα φταίει ο οδηγός). Τελικά δεν είναι τόσο simple... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2006 Εϊναι simple, αν ξέρεις τι θες να κάνεις ;-) Έχει τονιστεί πολλές φορές ότι το arch linux δεν είναι διανομή κατάλληλη για όσους ψάχνουν κάτι φιλικό προς τον άπειρο χρήστη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.