Προς το περιεχόμενο

[INFO] Arch Linux. Τα πρώτα βήματα

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα και εγώ κάτι προβλήματα με υψηλή χρήση του xorg και στο kubuntu 9.10 πριν λίγο κάνω το upgrade και την 10.04 μέχρι να βγει η beta 1. Τώρα έφυγαν όλα αυτά τα προβλήματα και πλέον η διανομή πάει μια χαρά. Δεν ξέρω από που μπορεί να προέρχονται και μήπως κάποια από τα τελευταία update έστρωσε την κατάσταση. Ολά αυτά με nvidia κάρτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

μιας και ψηνομαι πολυ να περασω σε arch linux κυριως λογο του οτι μου αρεσει πολυ που δεν βγαινει σε κυκλους αλλα απλα σου ερχονται συνεχεια update...

το θεμα ειναι θα πεδευτω πολυ να περασω πχ τους driver της nvidia,η τους madwifi για να δουλεψει η ασυρματη καρτα δικτυου μου?

γνκ το arch το ειχα δοκιμασει σε vbox και ειχα καταφερει να εγκαταστησω το kde ωστε να δουλευει μια χαρα....

Τι καρτα (και ποια διανομη) εχεις και θελεις τους madwifi?

Γενικα, οι drivers για τις atheros περιλαμβανονται στον πυρηνα απο την .27 (εποχης ubuntu 8.10).

α οκ...γνκ μεχρι τωρα ubuntu Ειχα και παντα δουλευε με τη μια(atheros chip εχει)...

απλα ετσι ειχα διαβασει στο νετ...λογικα δε θα εχω κολλημα με αυτο...

επισης κατι αλλο...

οταν πας να το κανεις Install σου λεει οτι θελει το / τουλαχιστον 7Gb και το υπολοιπο να παει το /home...το /home ομως δεν ειναι μεσα στο / ...δλδ δε μπορω να κανω μονο 1 partition / και αυτο να περιλαμβανει και το home...

για τους driver της nvdia απ οτι ειδα δε θα δυσκολευτο και πολυ να τους περασω...

δλδ δε μπορω να κανω μονο 1 partition / και αυτο να περιλαμβανει και το home...

μπορείς.θα σου βγάλει μια χαζομάρα οτι δεν έκανες /home κλπ αλλά αγνόησέ το και προχώρα στην εγκατάσταση.

μπορείς.θα σου βγάλει μια χαζομάρα οτι δεν έκανες /home κλπ αλλά αγνόησέ το και προχώρα στην εγκατάσταση.

(σε vbox αρχικα)αν παω στο αυτοματο και το κανω αυτο μου βγαζει σφαλμα στο partitioning ...το δοκιμασα τωρα χειροκεινητα και φαινεται να δουλευει...

το boot ειναι τοσο καλυτερο να το εχεις ξεχωριστο και σε ext2??

πηγα σημερα να βαλω το arch στο desktop μου....

εφτιαξα χειροκινητα 1 φακελο /boot (100mb) 1 swap 2gb και τα υπολοιπα 300gb σε /

ολα πηγεναν καλα μεχρι που το εβαλα να κατεβασει το kde...το κατεβασε...και μετα στην εγκατασταση μου εβγαζε οτι δεν εχει αρκετο χωρο στο /var...

δεν μπορεσα να βρω ακρη...το /var Δεν υποτιθεται οτι πρεπει να ειναι κατω απο το /???

ξερει κανεις τι μπορει να συμβαινει??

ok paidia vrika to problhma telika xtes...twra grafw apo archo kai den exw valei akoma ellinika...

Την cache καθαρίζει αυτό;

Την

>pacman -Scc

ήξερα εγώ.

τι να σε πω...εγω pacman -Sc κανω και με ρωταει αν θελω να καθαρισει την cache και αν θελω να σβησει τα unused repositories...

Απο το σχετικο αρθρο στο wiki

Clean the package cache of packages that are not currently installed (/var/cache/pacman/pkg):

># pacman -Sc

Clean the entire package cache:

Warning: Only do this when certain that Downgrading Packages will not be a necessity, as pacman -Scc removes all packages from the cache.

># pacman -Scc

http://wiki.archlinux.org/index.php/Pacman

χτες τελικα ειχα κανει βλακεια και ειχα κανει καταλαθος τη swap 300gb! και root 2...

γενικα εχω κατεφερει να το στησω κανονικα με kde (εβαλα την 64bit)...

2 προβληματα εχω μονο...

πρωτον οτι το amsn δε μου κανει login(με το που φορτωνει η μπαρα οταν παταω login μου πεταει αυτο το σφαλμα...

>time value too large/small to represent
   while executing
"ConvertLocalToUTC $date[set date {}] $TZData($timezone) 2361222"
   (procedure "FreeScan" line 84)
   invoked from within
"FreeScan $string $base $timezone $locale"
   (procedure "::tcl::clock::scan" line 70)
   invoked from within
"clock scan "${y}-${m}-${d} ${h}:${min}:${s}""
   (procedure "::SecurityToken::Snit_methodIsExpired" line 19)
   invoked from within
"$token IsExpired"
   (procedure "::SSOAuthentication::Snit_methodRequireSecurityToken" line 7)
   invoked from within
"$::sso RequireSecurityToken Contacts [list $self ABFindAllSSOCB $callbk]"
   (procedure "::Addressbook::Snit_methodABFindAll" line 6)
   invoked from within
"::Addressbook3 ABFindAll {::Addressbook3 ABFindAllDone {::MSN::ABSynchronizationDone 1}}"
   ("after" script)

δευτερο...γενικα χρησιμοποιουσα το skype που απ οτι βλεπω δεν εχει native υποστηριξη για 64bit...

υπαρχει ομως αυτη η λυση...(στο πεμπτο ποστ...)

http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=53774

δεν καταλαβα πολλα ομως...(για τι πως δουλευει το AUR και τι ακριβως πρεπει να κανω(το εψαξα για αρκετη ωρα στο internet)

καμια ιδεα για τα παραπανω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...