Προς το περιεχόμενο

[INFO] Arch Linux. Τα πρώτα βήματα

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Κάνοντας update μου έβγαλε αυτά

>Targets (14): dhcpcd-5.2.1-1  libmp4v2-1.9.1-1  easytag-2.1.6-3  faac-1.28-2  fluidsynth-1.1.1-2  
             hal-0.5.14-2  libmms-0.5-2  libpng-1.4.1-1  libspectre-0.2.4-1  
             xorg-server-1.7.5.901-1  [b]nvidia-utils-190.53-1  nvidia-190.53-1[/b]  ttf-dejavu-2.30-2  
             tunepimp-0.5.3-7 

Κάτι διάβασα για τους τελευταίους driver της nvidia, ότι προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο για windows ή ίσχυε και για Linux.

Οι συγκεκριμένοι είναι ασφαλείς? Μην τους εγκαταστήσω και ψάχνομαι μετά..

To θέμα υπάρχει μόνο με τους 195 σειρά driver της nvidia. Γενικά η nvidia έχει παράδοση σε τέτοιες γκάφες. Θυμάμαι έναν driver παλιά που έβαζε τον ανεμηστήρα να δουλεύει σε full mode όλη την ώρα. Τωρε δεν δουλεύει καθόλου :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου βγάζει κινέζικα και λέει invalid encoding ότι είναι γραμμένο στα Ελληνικά αλλά μόνο στο ext4.στο ntfs τα δείχνει μια χαρά.

έψαξα στο google αλλά βρίσκω μόνο για ntfs λύση.

Σταμάτησε ξαγνικά να δουλεύει το Print Screen κουμπί από το πληκτρολόγιο..

Κάποιο προγραματάκι για screenshot??

scrot

ηξκηγξκηξκη

• 3 εβδομάδες αργότερα...

με το invalid encoding δεν έβγαλα άκρη.οτιδήποτε είναι Ελληνικά δεν μου το βγάζει.Σε κανένα δίσκο.

παρατηρώ πως μου το κάνει μόνο σε αυτά που κατεβάζω.

καμιά ιδέα?

---------- Προσθήκη 31-03-2010 στις 00:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 30-03-2010 στις 22:39 ----------

το βρήκα.δεν μου εμφανίζει αρχεία που έχουν γίνει zip σε windows.

η μια λύση είναι να περάσω το tugzip με wine.

τι άλλο μπορώ να κάνω?

Αντικατέστησα την nvidia με μία ΑΤΙ 3650... Ποιους driver λέτε να βάλω?

Νομίζω ότι το Arch έχει πετάξει τους οδηγούς της ATI. Μόνο με αυτόν του kernel μπορείς να παίξεις. Οπότε radeon ή radeonHD.

Νομίζω ότι το Arch έχει πετάξει τους οδηγούς της ATI. Μόνο με αυτόν του kernel μπορείς να παίξεις. Οπότε radeon ή radeonHD.

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω?

Λογικά θα με πετάξει σε κονσόλα αν μπουτάρω από το Arch, έτσι δεν είναι? Απλά περνάω τους radeon και remove τους nvidia?

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω?

Λογικά θα με πετάξει σε κονσόλα αν μπουτάρω από το Arch, έτσι δεν είναι? Απλά περνάω τους radeon και remove τους nvidia?

Δες παρακάτω.

http://wiki.archlinux.org/index.php/Ati

Γενικά νομίζω ότι υπάρχει ένα backup mesa xorg.conf για τέτοιες περιπτώσεις. Δλδ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αρχικά να βγάλεις τους nvidia driver μετά να αντικαταστήσεις το xorg.conf σου με αυτό του backup και μετά να περάσεις τους driver που θέλεις.

Καλό είναι να κάνεις και μια γενική αναζήτηση να δεις ποιός είναι ο καλύτερος driver για την ati σου δλδ αν είναι ο open source η ο fglrx

Έκανα fresh install για να μην μπερδεύομαι, δεν είναι και πολύς κόπος.

Εγκατέστησα xf86-video-radeonhd, αλλά όμως ψιλοκολάει το σύστημα. Αν δεν βρω κάτι καλύτερο θα αλλάξω διανομή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...