dkangel000039 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 χρεισημοποιω το cubase sx3-μονο κιθαρα και μια soundblaster audigy και το guitar rig 2 (σαn plug in). τα εχω καταφερει ολα καλα(με κιθαρες-μπασο κτλ) και ψαχνω να βαλω drums or loops η κατι παρομοιο αλλα δε το βρισκω. ξερει κανεις καταρχην τι καναλι πρεπει να φτιαξω (εννοω audio/fx channel/midi)? χρειαζομαι και καποιο ακομη plug in οπως το fruity loop?
Forensick Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 θα ανοιξεις ενα midi καναλι. θα παρεις απο τα εργαλεια το μολυβι και θα ζωγραφισεις πανω στο midi(απλα θα το τραβηξεις πανω). θα εχεις ετσι ενα αδειο midi. θα κανεις δεξι κλικ πανω και θα διαλεξεις το drum map(η "drum score", δεν θυμαμαι πως το λενε). μολις στο ανοιξει, κατω αριστερα θα αλλαξεις την επιλογη "no drum map" σε "GM"(μου φαινεται ετσι το λεει-δεν θυμαμαι ακριβως). μετα θα πας στο vst Instruments απο το μενου πανω και θα βαλεις "IM-7"(με κανονικο κλικ πανω στο μενου που θα σου ανοιξει).για να μπορεσεις να το κανεις export θα πρεπει να βαλεις στο μικτη κατω απο το midi που εχεις το ντραμ μασιν, το LM-7. εκει ειναι και το κακο της υποθεσης. στο εξπορτ, ο ηχος του μασιν μειωνεται πααααρα πολυ.(για να φτιαξεις drums, απλα επιλεγεις την μπαγκετα οταν εισαι στο παραθυρο με το ντραμ μασιν και βαζεις τελιτσες). σορυ αν ειμαι λιγο αοριστος, αλλα δεν εχω μπροστα μου το cubase για να σου πω ακριβως, απο αυριο θα μπορω να ειμαι πιο συγκεκριμενος.
dkangel000039 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 θα ανοιξεις ενα midi καναλι. θα παρεις απο τα εργαλεια το μολυβι και θα ζωγραφισεις πανω στο midi(απλα θα το τραβηξεις πανω). θα εχεις ετσι ενα αδειο midi. θα κανεις δεξι κλικ πανω και θα διαλεξεις το drum map(η "drum score", δεν θυμαμαι πως το λενε). μολις στο ανοιξει, κατω αριστερα θα αλλαξεις την επιλογη "no drum map" σε "GM"(μου φαινεται ετσι το λεει-δεν θυμαμαι ακριβως). μετα θα πας στο vst Instruments απο το μενου πανω και θα βαλεις "IM-7"(με κανονικο κλικ πανω στο μενου που θα σου ανοιξει).για να μπορεσεις να το κανεις export θα πρεπει να βαλεις στο μικτη κατω απο το midi που εχεις το ντραμ μασιν, το LM-7. εκει ειναι και το κακο της υποθεσης. στο εξπορτ, ο ηχος του μασιν μειωνεται πααααρα πολυ.(για να φτιαξεις drums, απλα επιλεγεις την μπαγκετα οταν εισαι στο παραθυρο με το ντραμ μασιν και βαζεις τελιτσες). σορυ αν ειμαι λιγο αοριστος, αλλα δεν εχω μπροστα μου το cubase για να σου πω ακριβως, απο αυριο θα μπορω να ειμαι πιο συγκεκριμενος. μονο αοριστος δεν εισαι, ειμαι σε πολυ καλο δρομο(απο εκει που δεν το εβρισκα καθολου), ολα πανε καλα τωρα θελει απλα ψαξιμο(εξ ορισμου ειναι προγραμμα για ψαξιμο ). thanks φιλε!
Forensick Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 δεν φανταζεσαι ποοοσο καιρο το ψαχνα και γω και ειχα γραφτει σε forum kai forum και κανεις, μα ΚΑΝΕΙΣ δεν ελεγε αυτα τα απλα βηματα...αν κολησεις καπου πες μου! ισως και να μπορω να βοηθησω. υγ: παντως αν θες να φτιαξεις drums, το καλυτερο που χεις να κανεις, ειναι να φτιαξεις ενα midi διαρκειας 5 λεπτα(η οσο θες εσυ)εκει απο την αρχη μεχρι το τελος βαλε μποτα σε καθε χοντρη γραμμη,για να το χεις ως μετρονομο. ετσι δεν προκειται να σε παιδεψουν ασυγχρονα drums.μετα χτιζεις απο πανω.(τα bpm τα ρυθμιζεις αν δεν σου κανει, οποτε δεν εχεις προβλημα με την πατεντα αυτη σε ενα γρηγορο η αργο κομματι, απλα ρυθμιζεις το tempo) edit: προσεχε ενα πραγμα!το drum machine για μεσα στο cubase εχει απειρους ηχους! ομως για να το κανεις export και να εχεις ηχο ντραμς, οπως ειπα, πρεπει να βαλεις στο μικτη το LM-7, που ειναι το default drum machine. δυστυχως αυτο εχει πολυ πιο περιορισμενους ηχους(1 μποτα, 2 ταμπουρα, 3 τομ,1 κρας, 2 χαι χατ)και ετσι πρεπει να περιοριστεις σε αυτους. αυριο που θα το χω, θα σου πω λεπτομεριες
Spyweirdos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 orea...argisa ligo na do to topic ...alla an thelete tipota akomi feel free... -I don't have a World of Warcraft account, do you? -Nooo, I have a life! oreos file mou...
Forensick Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Spyweirdos, εχω και γω μια βασικη απορια.λοιποοον: ξερω(λεμε τωρα...) να χρησιμοποιω το default drum machine(LM-7) που εχει το cubase. το προβλημα μου με αυτο ειναι οτι οταν κανεις export σε mp3 ενα κομματι που εχεις γραψει, χαμηλωνει αρκετα τον ηχο(η αλλιως, αν δηλωσεις στον μικτη το LM-7 τοτε χαμηλωνει ο ηχος του). αυτο ειναι το προβλημα μου. υπαρχει καποιος τροπος ωστε να κραταω πιο δυνατο τον ηχο στα drums? γινεται ας πουμε να χρησιμοποιησω το groove agent παραλληλα και να μου δωσει αυτο πιο καλο και κυριως πιο δυνατο ηχο? αν ναι, πως? που πρεπει να "δηλωσω", τι κλπ... υγ: η υπογραφη ειναι απο ενα επεισοδιο southpark, που οταν το ειδα ελιωσα στο γελιο:-P
dkangel000039 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 φιλε forensick αυτο το προβλημα που λες με τα drums το αντιμετωπιζω και εγω.εκανα μια προχειρη ηχογραφηση και οταν εκανα export τα drums μολις που ακουγονταν. επισης αντιμετοπιζω και ενα αλλο πιο βασικο προβλημα(που παιζει να ειναι και λογο της καρτας ηχου) πχ φτιαχνω 2 audio καναλια, παω στο inserts του 1 καναλιου και πεταω το guitar rig βαζω μια παραμορφωση για bass και ηχογραφω κανονικα πρωτο το μπασο. ακριβως την ιδια διαδικασια κανω και με την κιθαρα παω στο 2 καναλι βαζω στα inserts το guitar rig διαλεγω μια παραμορφωση για την κιθαρα και ηχογραφω την κιθαρα. οταν τρεχω το playback εχουν κιθαρα μπασο την ιδια παραμορφωση. εαν τα βαλω να παιξουν ξεχωριστα η τρεξω το playback εχοντας το ενα muted ολα καλα. για να το εξηγησω καλυτερα δοκιμασα και αυτο: φτιαχνω 2 audio καναλια, παω στο inserts του 1 καναλιου και πεταω το guitar rig βαζω μια παραμορφωση για bass και ηχογραφω κανονικα πρωτο το μπασο. ακριβως την ιδια διαδικασια κανω και με την κιθαρα παω στο 2 καναλι βαζω στα inserts το guitar rig διαλεγω μια παραμορφωση για την κιθαρα. Ομως αυτη τη φορα στη κιθαρα δεν παιζω τιποτα (απολυτως καμια νοτα) απλα παταω το rec. Οταν πατησω το playback ακουγεται ο ηχος του μπασου κανονικα με τη σωστη παραμαρφωση(αυτη που οντως εχω διαλεξει για το μπασο), αλλα ακουγεται παραλληλασαν να εχω παιξει ακριβως τις ιδιες νοτες με παραμορφωση κιθαρας! δηλαδη παιζω μονο μπασο και ακουγονται 2 οργανα! τα εχω δει ολα! καμια ιδεα?
Forensick Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα το προβλημα, αλλα δοκιμασε να ξαναβαλεις τους drivers της καρτας ηχου. ειχα καποιο προβλημα καποια στιγμη και λυθηκε με αυτο. δοκιμασε να μην βαλεις κανενα εφε στην κυματομορφη, αλλα να το βαλεις μεσω του μικτη!δηλαδη αν ας πουμε ηχογραφεις μπασσο απο κιθαρα(σε περιπτωση που δεν εχεις μπασσο για παραδειγμα)και για να εχεις τον ηχο του μπασσου, βαζεις το εφε απο πανω, μην το κανεις κατευθειαν. ασε την κυματομορφη οπως ειναι και βαλτο απο τον μικτη-στο καναλι που εχεις ηχογραφησει το μπασσο, σου εχει ενα κουμπι edit. και διαλεξε απο κει το εφε(παραμορφωση μπασσου). same για την κιθαρα. για καποιο περιεργο λογο που δεν μπορω να σκεφτω αυτη τη στιγμη, μπορει να βλεπει το cubase το guitar rig ως ενα εφε χωρις τα επιμερους εφε που προσφερει. δοκιμασε το απο τον μικτη και πες αν εγινε τιποτα, αλλιως εδω ειμαστε....:-P
dkangel000039 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 να μαι παλι με τις ερωτησεις:razz: ξερεις πως γινεται να βαλω το groove agent στο cubase, εννοω πως γινεται να παιζει κατι το groove agent και να το ηχογραφω σε καποιο καναλι πχ στο cubase?ε?ε?ξερεις φανταστηκε forensick:-P edit:ακυρο το βρηκα ψαχνοντας!!!
Forensick Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 αν εχεις λυσει ολα τα παραπανω προβληματα(εκτος απο το groove agent), εφτασες στο επιπεδο που ειμαι και γω(sic). κοινως και γω ψαχνω πως να δουλεψω το γ@μιδι το groove agent:(
dkangel000039 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 αν εννοεις οτι ψαχνεις πως να βαλεις drums απο το groove agent σε ενα project sto cubase αυτο το βρηκα. αν ψαχνεις αυτο πε μου να σπυ πω τι να κανεις.
Forensick Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2006 δεν θελω να βαλω το ρυθμο που εχει το groove agent οταν το βαζεις στο "rock" ας πουμε, αλλα θελω τον ηχο που βγαζουν τα ντραμς σε αυτο το ρυθμο.δηλαδη να εχω τον ηχο της μποτας, του ταμπουρου κλπ του groove agent. αν το χεις βρει αυτο(φυσικα πες μου το αν μπορεις!), πιστευω πως και η λυση του "χαμηλου ηχου ντραμς στο export" ειναι κοντα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.