Προς το περιεχόμενο

Ισόβια

kapas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μωρε δικαίωμα για να ζήσει έχει αλλα εσύ στη δουλειά σου θα έπαιρνες τον 40άρη με 20 χρονια φυλακή πχ; Γιατί εντάξει λέμε για την κοινωνία μπλα μπλα αλλα είμαστε μέρος της και ποτέ δε θα εμπιστευόμασταν στην δουλειά μας ένα τέτοιο άνθρωπο

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

+1 andrip

θα ήταν ενδιαφέρον όντως να μας απαντήσουν όσοι "υποστηρίζουν" άτομα που καλώς ή κακώς μπήκαν ισόβια και βγήκαν σωφρονισμένοι, αν θα τους έπαιρναν στην δουλειά τους (κυρίως σκεφτείται οικογενειακή επιχείρηση να δουλεύουν μέσα η γυναίκα και η κόρη).

εγώ προσωπικά με τίποτα - φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά όπως λέγαν οι σοφότεροι πρόγονοί μας.

• Super Moderators
Δημοσ.
+1 andrip

θα ήταν ενδιαφέρον όντως να μας απαντήσουν όσοι "υποστηρίζουν" άτομα που καλώς ή κακώς μπήκαν ισόβια και βγήκαν σωφρονισμένοι, αν θα τους έπαιρναν στην δουλειά τους (κυρίως σκεφτείται οικογενειακή επιχείρηση να δουλεύουν μέσα η γυναίκα και η κόρη).

εγώ προσωπικά με τίποτα - φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά όπως λέγαν οι σοφότεροι πρόγονοί μας.

Ξεχνάτε δύο πράγματα:

1. Ο αποφυλακισθείς δεν είναι απαραίτητο να δουλέψει ως υπάλληλός σας. Μπορεί να δουλέψει και μόνος του.

2. Ανάλογα το έγκλημα:

Ο 20χρονος που, σε μία στιγμή ζήλιας, σκότωσε τη γυναίκα του όταν την βρήκε με τον εραστή της δεν είναι διαφορετική περίπτωση από τον 20χρονο που μπήκε στην Τράπεζα να κλέψει και σκότωσε τον ταμία;

Ο 30χρονος που σκότωσε πάνω σε καυγά έναν άλλο είναι το ίδιο με τον 30χρονο που σκότωσε τον βιαστή του παιδιού του;

Μην είστε τόσο απόλυτοι και μην είστε τόσο συναισθηματικοί. Ευτυχώς ο νόμος δεν κινείται με το συναίσθημα...

Δημοσ.

δεν είμαστε αλλα εσύ θα έπαιρνες για γραμματέα σου έναν 40άρη που έκανε 20 χρόνια; Στο έλεγε κάποιος γνωστός κι όχι κάποιος φίλος. Οτι ξέρεις κάτι, έχω ένα γνωστό 40χρονών θέλει επειγόντως δουλειά και ξέρω οτι θες γραμματέα για το δικηγορικό γραφείο σου, απλά να μωρέ πριν 2 μήνες βγήκε απο 20ετή φυλάκιση. Θα εξέταζες πρώτα απο τι μπήκε μέσα ή θα έλεγες αστο θα βρώ καμια κοπελίτσα 20-25. Αν το εξέταζες πιστεύω οτι θα είσαι η εξαίρεση.

και μιας και είπες οτι ο νόμος δεν κινείται με το συναίσθημα και κοιτάζει στοιχεία συμφωνώ. Γι αυτό κι αυτός που σκοτώνει το βιαστή της κόρης του δε θα φαει το ίδιο όσο κι αυτός που μπήκε για ληστεία και έφαγε τον ταμεία επειδή χτύπησε το συναγερμό

• Super Moderators
Δημοσ.
δεν είμαστε αλλα εσύ θα έπαιρνες για γραμματέα σου έναν 40άρη που έκανε 20 χρόνια; Στο έλεγε κάποιος γνωστός κι όχι κάποιος φίλος. Οτι ξέρεις κάτι, έχω ένα γνωστό 40χρονών θέλει επειγόντως δουλειά και ξέρω οτι θες γραμματέα για το δικηγορικό γραφείο σου, απλά να μωρέ πριν 2 μήνες βγήκε απο 20ετή φυλάκιση. Θα εξέταζες πρώτα απο τι μπήκε μέσα ή θα έλεγες αστο θα βρώ καμια κοπελίτσα 20-25. Αν το εξέταζες πιστεύω οτι θα είσαι η εξαίρεση.

Επαναλαμβάνω ότι δεν είναι ανάγκη ο αποφυλακισμένος να δουλέψει ως υπάλληλος κανενός. Μπορεί να γίνει μια χαρά ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, μαραγκός κλπ.

Το παράδειγμα με τη γραμματέα μου φαίνεται λίγο άστοχο. Το ότι προσωπικά θα έπαιρνα κοπέλα 25 χρονών για γραμματέα είναι δεδομένο.

Αλλά δεν θα έπαιρνα σε καμία περίπτωση άντρα - είτε αποφυλακισμένο είτε όχι... :P

Να μου πεις "θα έπαιρνες κάποιον αποφυλακισμένο για κηπουρό" (αν υποθέσουμε ότι μπορώ να πληρώνω κηπουρό) θα σου έλεγα "βεβαίως, γιατί όχι;".

Το ότι η κοινωνία κοιτάει με μισό μάτι τους αποφυλακισμένους είναι δεδομένο. Ακόμα και για επιταγές ή φορολογικό αδίκημα να πας στη φυλακή, θα έχεις το στίγμα του "αποφυλακισμένου". Κι αυτό φυσικά είναι μια μορφή κοινωνικού ρατσισμού. Γιατί τίποτα δεν μου λέει ότι οι "μη αποφυλακισμένοι" είναι καλύτεροι - απλώς δεν τους έχουν πιάσει. ;)

και μιας και είπες οτι ο νόμος δεν κινείται με το συναίσθημα και κοιτάζει στοιχεία συμφωνώ. Γι αυτό κι αυτός που σκοτώνει το βιαστή της κόρης του δε θα φαει το ίδιο όσο κι αυτός που μπήκε για ληστεία και έφαγε τον ταμεία επειδή χτύπησε το συναγερμό

Φυσικά δεν θα φάει το ίδιο. Γιατί στη δεύτερη περίπτωση (της τράπεζας) το αδίκημα είναι ληστεία μετά φόνου που ισοδυναμεί με ισόβια.

Ενώ στην πρώτη, με κάτι ελαφρυντικά από 'δω με κάτι ελαφρυντικά από 'κεί, θα τσιμπήσει μια 10άρα, θα'ναι έξω στα 5 χρόνια, τσάμπα πράγμα.

Αλλά και πάλι αποφυλακισμένος για φόνο θα'ναι, μην το ξεχνάμε. Στην κοινωνία μας δεν έχει σημασία η διάρκεια αλλά το γεγονός ότι έχεις κάνει φυλακή.

Δημοσ.

paredwse σωστά τα λες αλλά αλλού θέλω να σταθώ..

ο κοινωνικός ρατσισμός καλώς-κακώς υπάρχει και ξαναλέω πως ίσως η λέξη ρατσισμός εδώ να συνοδεύεται από την λέξη προφύλαξη.

είπες πως η φυλακή (θα έπρεπε να ) έχει σωφρονιστικό χαρακτήρα.

πες πως έχει 100%.

μίλησες για ένα ποσοστό ατόμων που πράγματι σωφρονίζονται κ το μετανιώνουν. κι αυτό σωστό.

εσύ κάποιον πρώην δολοφόνο, θα τον έπαιρνες βοηθό στη δουλειά σου;

και αν θες να γίνω πιο συγκεκριμένος και "ακραίος" ας μιλήσουμε για κάποιον που λήστεψε τράπεζα και σκότωσε τον ταμεία που πήγαινε να πατήσει το συναγερμό.

εγώ σου λέω έχει μετανιώσει. εσύ θα τον εμπιστευτείς;

Δημοσ.

το παράδειγμα το έδωσα γιαυτό που λέμε οτι η κοινωνία δε τους δίνει το δικαίωμα να ζήσουν. Που έχει γίνει καραμέλα, γι αυτό αναρωτήθηκα οτι λεμε λεμε για την κοινωνία αλλα εμείς τίποτα...

έχεις ενα διόροφο σπίτι και στον ένα όροφο μένει η κόρη σου πχ. Τον δεύτερο θα τον νοίκιαζες σε έναν που έχει φάει 20 χρόνια λοιπόν :)

ΔΕ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΠΩ χεχε. Ντάξει ακυρο αυτό με τη δουλειά οκ, γραμματέας άντρας δεν παει.

Εγώ λοιπόν με το που το άκουγα δε νομιζω να καθόμουν να δω για ποιο λόγο τα έφαγε αυτά τα χρόνια στη φυλακη :)

Δημοσ.

Εγώ λοιπόν με το που το άκουγα δε νομιζω να καθόμουν να δω για ποιο λόγο τα έφαγε αυτά τα χρόνια στη φυλακη :)

Μακάρι όλοι οι "κακοί" να ήταν στην φυλακή. Κάποιος που απο μια απερισκεψία τους παρέσυρε και σκότωσε εναν άνθρωπο, μετά απο 20 χρόνια μπορεί να είναι καλύτερος απο τον μπακάλη της γωνίας που δέρνει την γυναίκα του, πίνει και σαπίζει στο καφενειο της γειτονιάς. Η μόνη διαφορά ειναι οτι ο ένας έχει "κίτρινο χαρτί".

Δημοσ.
Ξεχνάτε δύο πράγματα:

1. Ο αποφυλακισθείς δεν είναι απαραίτητο να δουλέψει ως υπάλληλός σας. Μπορεί να δουλέψει και μόνος του.

2. Ανάλογα το έγκλημα:

Ο 20χρονος που, σε μία στιγμή ζήλιας, σκότωσε τη γυναίκα του όταν την βρήκε με τον εραστή της δεν είναι διαφορετική περίπτωση από τον 20χρονο που μπήκε στην Τράπεζα να κλέψει και σκότωσε τον ταμία;

Ο 30χρονος που σκότωσε πάνω σε καυγά έναν άλλο είναι το ίδιο με τον 30χρονο που σκότωσε τον βιαστή του παιδιού του;

Μην είστε τόσο απόλυτοι και μην είστε τόσο συναισθηματικοί. Ευτυχώς ο νόμος δεν κινείται με το συναίσθημα...

1. ναι μπορεί, ΑΝ έχει κεφάλαιο να ανοίξει δικιά του επιχείρηση = χλωμό το κόβω. και μη μου πεις πως θα του δώσουν και δάνειο, πιστεύω δε θα το έκαναν σε καμία τράπεζα.

2. πάντα ανάλογα το έγκλημα. εσύ θα το έψαχνες όταν άκουγες κάποιον να βγήκε από ισόβια; μακάρι. εγώ και πάλι επιφυλακτικός θα ήμουν. οι μόνοι φόνοι που πραγματικά αναγνωρίζω 100% ελαφρυντικά είναι σε στυλ παραδείγματος όπως είπες με βιαστή παιδιού- γυναίκας, φονιά στιγνού δικού μου ατόμου κτλ.. γενικά εγώ αν με πειράξουν ΧΟΝΤΡΑ θα μπορούσα να "καθαρίσω". οπότε και το αναγνωρίζω και σε άλλους. σε άλλες περιπτώσεις θα ήμουν αρνητικός - επιφυλακτικός

το ευτυχώς ο νόμος δεν κινήται με το συναίσθημα γιατί το λες συνέχεια; (σόρρυ κιόλας)

πάντως το αναγνωρίζει αν δεν κάνω λάθος. (εγκλήματα πάθους, ελαφρυντικά "εν βρασμό ψυχής" κ.α.)

• Super Moderators
Δημοσ.

Να το θέσω διαφορετικά: είχα γνωρίσει κάποιον που είχε "φάει" γύρω στα 150 - 200 χρόνια συνολικά. Από ληστείες, σε τράπεζες κυρίως. Κανέναν φόνο, τίποτε άλλο, μόνο ληστείες. Έκανε ό,τι έκανε μικρός, τώρα πρέπει να'ναι γύρω στα 45, έχει αποφυλακιστεί (με κάτι συγχωνεύσεις κλπ). Απ' ότι λέει έχει μετανιώσει. Προφανώς έπεισε και το Δικαστικό Συμβούλιο, αφού είχε φάει καμιά 10αριά απορρίψεις, τελικά κατάφερε να πάρει άδεια από τη φυλακή, μιλάμε για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ άδεια (μόνο ΣΚ ήταν μέσα), ήταν κύριος, αποφυλακίστηκε.

Σε αυτόν φυσικά και θα νοίκιαζα τον ένα όροφο του σπιτιού μου. :)

Θα τον έπαιρνα και υπάλληλο (αν χρειαζόμουν), γιατί όχι;

Κι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του σε μια στιγμή ζήλειας και πάθους δεν θα σε πειράξει, το πιστεύω.

Ο ψυχρός εκτελεστής, που θα σκοτώσει 5-6 πελάτες στην τράπεζα για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι είναι άλλη περίπτωση.

Τώρα σε αυτόν που'χε βιάσει τέσσερα 10χρονα κοριτσάκια φυσικά και δεν θα του νοίκιαζα το σπίτι. :)

Αλλά και πάλι τονίζω:

α. δεν χρειάζεται να δουλέψει υπάλληλος, πολλοί μπορούν να δουλέψουν μόνοι τους.

β. δεν είναι επιχείρημα το "και να βγει, πού θα δουλέψει;" για να κρατάμε τους φυλακισμένους μέσα.

;)

Δημοσ.

οκ προσωπικά με κάλυψες, thanxs

φυσικά και το θέμα δουλειάς δεν ειναι λόγος να είναι κάποιος "μέσα"

το αντίθετο το κρίνω εντελώς παράλογο. απλά το ανέφερα ως μια παράμετρο κοινωνικού "ρατσισμού" προς άτομα πρωην ισοβήτες που καλώς-κακώς υπάρχει και επεκτείνεται στον εργασιακό τομέα.

Δημοσ.

Αλλά και πάλι τονίζω:

α. δεν χρειάζεται να δουλέψει υπάλληλος, πολλοί μπορούν να δουλέψουν μόνοι τους.

β. δεν είναι επιχείρημα το "και να βγει, πού θα δουλέψει;" για να κρατάμε τους φυλακισμένους μέσα.

;)

Ο Harkon σε ρώτησε πρίν με τι κεφάλαιο θα κάνουν δική τους δουλειά. Εδώ δεν έχουν κεφάλαιο για δική τους δουλεία νομοταγείς και εργαζόμενοι πολίτες, θα βρούνε οι αποφυλακισμένοι; και δε μιλάμε τώρα για τη μία περίπτωση στο εκατομμύριο.

Θα τους δώσει δάνειο καμιά τράπεζα; Δε νομίζω.

Από τις οικονομίες τους; Μαλλον όχι.

Ε τότε;

• Super Moderators
Δημοσ.
Ο Harkon σε ρώτησε πρίν με τι κεφάλαιο θα κάνουν δική τους δουλειά. Εδώ δεν έχουν κεφάλαιο για δική τους δουλεία νομοταγείς και εργαζόμενοι πολίτες, θα βρούνε οι αποφυλακισμένοι; και δε μιλάμε τώρα για τη μία περίπτωση στο εκατομμύριο.

Θα τους δώσει δάνειο καμιά τράπεζα; Δε νομίζω.

Από τις οικονομίες τους; Μαλλον όχι.

Ε τότε;

Αποκλείεις την οικογένειά τους;

Αποκλείεις την οικονομική ενίσχυση του Κράτους που ήδη έχει προγράμματα επανένταξης;

Αποκλείεις τις οικονομίες τους;

Δηλαδή ένας που έχει σκοτώσει δεν είχε οικονομίες πριν; Θεωρείς ότι όλοι οι δολοφόνοι είναι γενικά εγκληματικές φυσιογνωμίες και (φυσικά) δεν είχαν οποιαδήποτε περιουσία;

Εκεί κολλήσαμε, στο κεφάλαιο; :?

Δημοσ.

Αυτό να μου πείς

εδώ λέγονται τα πιο απίστευτα.... στο κεφάλαιο θα κολλήσουμε;

έχουμε γεμίσει αποφυλακισμένους ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, με δικές τους δουλειές, και δεν το πήραμε χαμπάρι

και λέω πάλι ότι δεν αναφέρομαι στην μια περίπτωση στις 1000.

Συμφωνεί κανείς άλλος με τον paredwse ή είμαι ο μόνος που αυτά μου φαίνονται ουτ(φρουτ)οπικά;

Δημοσ.

Λυπάμαι που αφήνω την κουβέντα σας στη μέση, όμως το MVilly είναι fake account υπάρχοντος χρήστη, και κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...