Προς το περιεχόμενο

Ισόβια

kapas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
punky αν δω τις λέξεις "λευκά" και "κελιά" στην ίδια γραμμή σε post σου, θα σε δουλεύω μέχρι να πεθάνεις. Υπόσχεση.

αν έχω μαθει κάτι, δουλεύοντας χρόνια σε μεγάλη και σοβαρή εταιρεία, είναι να φοράω τη φάτσα της πλήρους κατανόησης, όταν δεν έχω καταλάβει χριστό. και βάσει αυτού να παίρνω σημαντικές αποφάσεις.

όσο για το σχόλιο του KaizerSoze, έπαψα να γελάω όταν γέμισε το touchpad μου, τζατζίκι.

ας επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως παρακαλώ.

που αφού απαντήθηκε (ως συνήθως) στο 3ο post, κατέληξε σε διαμάχη (ως συνήθως) μεταξύ Κάλαχαν και "κουλτουριάρηδων" (ως συνήθως)

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κανείς δεν τους χαρακτήρισε "καημένους".

Αυτό που είπα είναι ότι η πολυετής φυλάκιση, δεν είναι χάιδεμα.

Είναι μαρτύριο. Και από μόνο του μου φαντάζει αρκετή τιμωρία.

Και τιμωρία που την κουβαλάει και μετά από 15-20 χρόνια φυλακής.

Επίσης, λυπάμαι που το γεγονός ότι είμαι γονιός, δεν είναι ικανό να μου κινητοποιήσει ανεγκέφαλα ελατήρια, όπως συμβαίνει σε όσους πρεσβεύουν "καθαρές λύσεις".

Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είναι άλλο να μου έρχεται να καθαρίσω τον κάθε Δουρή, επειδή συναισθηματικά θολώνω. Και είναι άλλο να ζητάω από το κράτος να λειτουργεί με το δικό μου φορτισμένο συναίσθημα.

Από τον τρόπο που γράφεις και δήθεν επιχειρηματολογείς, δεν ξέρω αν είσαι ικανός να καταλάβεις τι είναι ψέμμα και τι είναι κουλτούρα. Πόσο μάλλον να συνδυάσεις δύο άγνωστες για σένα έννοιες.

1. Καλά κάνει και δεν είναι χάϊδεμα, αυτός είναι και ο σκοπός, αν και κάποιοι εκεί μέσα περνάνε τόσο καλά που δε θέλουν να βγούνε, έχουν κάνει τρελή μπίζνα εκεί μέσα.

2. Το ότι έγινες πατέρας προχθές δε σε έχει κάνει "γονιό" ακόμα (για την ακρίβεια μάλλον δεν έχεις ιδέα για τί πρόκειται ακόμα και τι σε περιμένει), έχεις καιρό για τα ανεγκέφαλα ελατήριά σου να πάρουν μπρός.

3. Καλό θα ήταν το κράτος να λειτουργεί με λίγο πιο φορτισμένο συναίσθημα, τότε δεν θα δίνανε αδειούλες σε ισοβήτες οι οποίοι φυσικά και δεν επιστρέφουν ποτέ (μαλάκες είναι?).

4. Άσε ρε φίλε που θα μας διδάξεις τώρα τι είναι ψέμμα και τι κουλτούρα, έχουμε γεμίσει παπαρολόγους και κουλτουριάριδες που κάνουν διαρκώς το δικηγόρο του διαβόλου.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

3. Καλό θα ήταν το κράτος να λειτουργεί με λίγο πιο φορτισμένο συναίσθημα, τότε δεν θα δίνανε αδειούλες σε ισοβήτες οι οποίοι φυσικά και δεν επιστρέφουν ποτέ (μαλάκες είναι?).

Ας αφήσουμε το πώς πρέπει να λειτουργεί το κράτος, γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω, θα'πρεπε να'χαμε γεμίσει τάφους με τη δική σου λογική.

Όσον αφορά τις "αδειούλες σε ισοβήτες οι οποίοι φυσικά και δεν επιστρέφουν ποτέ", μήπως έχεις πρόχειρα τίποτα στοιχεία γι'αυτό που γράφεις;

Γιατί τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης άλλα λένε. Λένε ότι μόλις το 4,3% των κρατουμένων που λαμβάνουν τακτική ή έκτακτη άδεια παραβιάζουν τους όρους της άδειάς τους.

Και σ'αυτό το 4,3% συμπεριλαμβάνονται κι αυτοί που επιστρέφουν μεν αυτοβούλως στο κατάστημα κράτησης αλλά με μία ή περισσότερες ημέρες καθυστέρηση. Οπότε το πραγματικό ποσοστό είναι ακόμα πιο μικρό.

Μάλλον μαλάκες είναι λοιπόν...

Για να δούμε τα δικά σου στοιχεία. :)

4. Άσε ρε φίλε που θα μας διδάξεις τώρα τι είναι ψέμμα και τι κουλτούρα, έχουμε γεμίσει παπαρολόγους και κουλτουριάριδες που κάνουν διαρκώς το δικηγόρο του διαβόλου.

Καλύτερα να προσέχεις τις εκφράσεις σου όταν αναφέρεσαι σε άλλα μέλη...

Και συνεχίζω να παραμένω έκθαμβος από τον πλούτο των επιχειρημάτων σου: «Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι παπαρολόγος και κουλτουριάρης».

Δημοσ.
2. Το ότι έγινες πατέρας προχθές δε σε έχει κάνει "γονιό" ακόμα (για την ακρίβεια μάλλον δεν έχεις ιδέα για τί πρόκειται ακόμα και τι σε περιμένει), έχεις καιρό για τα ανεγκέφαλα ελατήριά σου να πάρουν μπρός.

Αυτό άσε να το ξέρω και να το κρίνω εγώ, το παιδί μου και το περιβάλον μου.

Και όχι ένα ανώνυμο avatar του κώλου.

Ντάξει. Κι εμείς είδαμε τον Ράμπο, μικροί. Αλλά το ξεπεράσαμε.

Δημοσ.

Αυτό το 4,3% (περίπου 1 στους 23) που λές αγαπητέ paredwse τι είδος κρατουμένων είναι μπορείς να μας πείς?

Φυσικά δεν θα την κοπανήσει αυτός που έχει να εκτίσει ποινή 2-3 χρονάκια (και αυτοί παίρνουν τις περισσότερες άδειες). Θα την κοπανήσει αυτός που θα μείνει μέσα μια ζωή και έτσι και αλλιώς και να τον πιάσουν τι είχε τι έχασε.

Γι'αυτό και το ποσοστό "φαίνεται" μικρό.

Όσο για το "έκθαμβος"... το ίδιο έμεινα και εγώ με τα ευφάνταστα μα τελείως άστοχα υποθετικά σου σενάρια (στάσεις, αυτοκίνητα, γιαγιές, χειροβομβίδες, κλπ κουλά).

Μάλλον στην άσκηση είσαι ακόμα ή στο πτυχείο...

Όσο για το φίλο punky που νομίζει ότι ξαφνικά πριν 5 μέρες απέκτησε γνώση και σοφία αιώνων, να τον πληροφορίσω ότι η απάντησή μου είναι το avatar μου.

Δημοσ.

πώς καταφέρατε πάλι και το κάνατε προσωπικό το θέμα , δε καταλαβαίνω..

μεγάλα παιδιά είστε, έξυπνοι άνθρωποι είστε, δείξτε λίγο σεβασμό στο συνομιλητή σας. μια παρέα είμαστε εδώ και συζητάμε δε χρειάζονται οι αντιπαραθέσεις σε τέτοιο βαθμό ρε σεις.

Δημοσ.
Όσο για το φίλο punky που νομίζει ότι ξαφνικά πριν 5 μέρες απέκτησε γνώση και σοφία αιώνων

5 μέρες? wtf?

να τον πληροφορίσω ότι η απάντησή που έχω να του δώσω είναι το avatar μου.

Οκ. To να δίνεις κώλο, είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου.

Με τιμά η πρόταση σου, αλλά είμαι straight.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αυτό το 4,3% (περίπου 1 στους 23) που λές αγαπητέ paredwse τι είδος κρατουμένων είναι μπορείς να μας πείς?

Φυσικά δεν θα την κοπανήσει αυτός που έχει να εκτίσει ποινή 2-3 χρονάκια (και αυτοί παίρνουν τις περισσότερες άδειες). Θα την κοπανήσει αυτός που θα μείνει μέσα μια ζωή και έτσι και αλλιώς και να τον πιάσουν τι είχε τι έχασε.

Γι'αυτό και το ποσοστό "φαίνεται" μικρό.

Δυστυχώς τα στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν λένε κάτι τέτοιο.

Το μόνο που λένε είναι ότι την άδεια παραβιάζει το 4,3% των κρατουμένων. Ήτοι, λιγότεροι από 1 στους 20...

Τα στοιχεία από όπου αντλείς τα δικά σου συμπεράσματα, τα περιμένουμε ακόμα...

Επ' ευκαιρία άλλο ένα αυθαίρετο συμπέρασμά σου (της συλλογιστικής "έτσι μ'αρέσει και το λέω, ασχέτως αν είναι ορθό ή λανθασμένο"): Φυσικά δεν είναι οι καταδικασμένοι με ποινές 2-3 χρόνων που παίρνουν τις περισσότερες άδειες. Πού το είδες αυτό;

Όσοι είναι καταδικασμένοι σε 2-3 έτη, απλώς... δεν μπαίνουν μέσα. Επειδή προφανώς δεν το γνωρίζεις, οι ποινές έως τρία (3) έτη δικαιούνται αναστολής. Οπότε κανείς καταδικασθείς σε 2-3 έτη δεν παίρνει άδεια γιατί κανείς τέτοιος δεν βρίσκεται στη φυλακή.

Όσο για το "έκθαμβος"... το ίδιο έμεινα και εγώ με τα ευφάνταστα μα τελείως άστοχα υποθετικά σου σενάρια (στάσεις, αυτοκίνητα, γιαγιές, χειροβομβίδες, κλπ κουλά).

Μάλλον στην άσκηση είσαι ακόμα ή στο πτυχείο...

Μη βάλεις στοίχημα, θα το χάσεις.

Ακόμα όμως κι αν δεν είχα 11 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης, σίγουρα γνωρίζω πολύ περισσότερα από εσένα όσον αφορά τα νομικά. ;)

Δημοσ.

Οκ. To να δίνεις κώλο, είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου.

Με τιμά η πρόταση σου, αλλά είμαι straight.

Ειδικά να στον δίνω στη μούρη, και αυτό σε τιμά... όσο για το τί είσαι μάλλον αφορά τη γυναίκα σου και τον εραστή σου

Ακόμα όμως κι αν δεν είχα 11 χρόνια επαγγελματικής ενασχόλησης, σίγουρα γνωρίζω πολύ περισσότερα από εσένα όσον αφορά τα νομικά

Εσύ και ο Λεωτσάκος....

Αν τα γνωρίζεις με τέτοια παραδείγματα που δίνεις.... καλύτερα να ήσουν με τον αντίπαλο στο δικαστήριο

Τώρα για το αν ξέρεις περισσότερα από εμένα στα νομικά, να εύχεσαι να έχεις δίκιο γιατί δεν είμαι δικηγόρος (ευτυχώς).

• Super Moderators
Δημοσ.
Ειδικά να στον δίνω στη μούρη, και αυτό σε τιμά... όσο για το τί είσαι μάλλον αφορά τη γυναίκα σου ή τον εραστή σου

Εσύ και ο Λεωτσάκος....

Αν τα γνωρίζεις με τέτοια παραδείγματα που δίνεις.... καλύτερα να ήσουν με τον αντίπαλο στο δικαστήριο

Λυπάμαι, αδυνατώ να συνεχίσω σε τέτοιο βάθος. :neutral:

Δημοσ.

ρε ηρεμία. Οσο για το παράδειγμα που έδωσε ο paredwse δεν είναι και τόσο απλα τα πράγματα δεν υπάρχει ένας μπούσουλας κι ο ίδιος το ξέρει. Θα πρέπει να δικαστεί για το έγκλημα που έκανε; Θα πρέπει να δικαστεί για το οτι ήπιε και μετά οδήγησε; Θα πρέπει να δικαστεί για το οτι ήξερε οτι αν πιει θα υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει κάτι τέτοιο (ενδεχόμενος δόλος); Θα πρέπει να δικαστεί για το οτι θα μπορούσε να αποφύγει να οδηγήσει; Δυστυχώς οι συνειδησεις δε δικάζονται γι αυτό κι ο νόμος προσπαθεί να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο τις καταστάσεις, και κάθε δίκη δεν είναι ποτέ ίδια με κάποια άλλη

Δημοσ.
Ειδικά να στον δίνω στη μούρη, και αυτό σε τιμά... όσο για το τί είσαι μάλλον αφορά τη γυναίκα σου και τον εραστή σου

Ουάου. Σε μια εντυπωσιακή υπερένταση των συνάψεων σου, κατάφερες να αρθρώσεις μια βλακώδη, θρασύδειλη πρόταση.

Συναγωνίζεσαι επάξια τον κάθε ψευτόμαγκα newbie του web.

Να συναντηθούμε και μετά το σχολείο στην παιδική χαρά για να παίξουμε ξύλο.

Μην ξεχάσεις να το προτείνεις και αυτό.

Δημοσ.

δεν ξέρω πως θα μου φαινόταν ένας κακοποιός να βιάζε και διαμέλιζε την γυναίκα μου και 20 χρονάκια μετά να είχε την ευκαιρία να κάνει το ίδιο και στην κόρη μου. εδώ 29 δεν κατάλαβα πότε πέρασαν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...