MariaTs. Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Paredwse μου ξεφεύγεις διά του 'στρίβειν διά του αρραβώνος'! Θα ήθελα την γνώμη σου αν ήσουν συγγενής ενός θύματος ισοβίτη! Πιστεύω ότι έστω και μέσα στα προαύλια των δικαστηρίων να έχεις ζήσει καταστάσεις (αναφέρω αυτή την εικόνα γιατί δεν γνωρίζω ποιο είναι το δίκαιο στο οποίο ασχολείσαι)! Εσύ τι θα έκανες αν ξαφνικά μάθαινες ότι κάποιος κακοποιός σκότωσε κάποιον κοντινό σου συγγενή: μάνα ή πατέρα ή αδερφό ή την κοπέλα σου ακόμη! Ασε για λίγο το νομικό μέρος του πράγματος και δες το ίδιο το γεγονός!
gtsamour Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 2. Ωραία, ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Χθες βράδυ, λοιπόν, είχε τα γενέθλιά της η κοπέλα μου. Βγήκαμε μια παρέα έξω, μας έκανε το τραπέζι, πήγαμε και σ'ένα μπαράκι και ήπιαμε 2-3 ποτά. Ξημερώματα γυρίσαμε! Γυρνώντας προς το σπίτι, ήμουν λίγο πιωμένος αλλά το ήλεγχα το αμάξι. Ή έτσι νόμιζα, μέχρι εκείνη την περίεργη στροφή όπου το αμάξι έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε μία στάση λεωφορείου, όπου περίμεναν κάποιοι συμπολίτες μας να πάνε στη δουλειά τους. Σκοτώθηκαν τρεις από τους πολίτες. Τώρα αυτό, αν το εξετάσεις νομικά, είναι ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Δηλαδή κακούργημα. Δηλαδή ισόβια - κι ενδεχομένως όχι άπαξ αλλά δις και τρις ισόβια. Πιστεύεις ότι θα πρέπει να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στη φυλακή; Προφανώς πρέπει να τιμωρηθώ, από δική μου υπαιτιότητα στέρησα σε τρεις συνανθρώπους μου τη ζωή. Αυτό δεν αναπληρώνεται ούτε με 1.000 χρόνια φυλάκιση. Πιστεύεις όμως πραγματικά ότι πρέπει να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στη φυλακή; 3. Απ' όσο ξέρω, στην Ελλάδα ο σοδομισμός δεν είναι αδίκημα. Φίλε μου λυπάμαι που το λέω αλλά ελπίζω να μην είσαι δικηγόρος.... - Το να μεθοκοπήσεις και να πέσεις σε στάση είναι εγκληματική αμέλεια, από που και ως που δόλος.... - Το "είχα πιεί αλλά το έλεγχα το αμάξι" είναι απο τις μεγαλύτερες βλακίες που έχω ακούσει ποτέ. - Τα αυτοκίνητα δεν "φεύγουν" σε περίεργες στροφές εκτός αν πηγαίνεις γαμιώντας. - Και ναί, εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να περάσεις αν όχι όλη σου τη ζώη, πολύ περισσότερα απο 20 χρόνια στη στενή ανάλογά με το πόσους ανθρώπους έφαγες απο τη μαλακία που έκανες. Το αν είσαι 20χρονών ή 40 είναι αδιάφορο, και κάποιο από τα θύματα μπορεί να ήταν παιδί. - Α και αφού ο σοδομισμός δεν είναι αδίκημα, την επόμενη φορά που θα μπεί κλέφτης σπίτι σου, σκύψε.
Lucifer Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Έχω την εντύπωση πως η προσπάθεια ορισμού της δικαιοσύνης από την οπτική του θύματος είναι ελάχιστα πιο άκυρη από την προσπάθεια ορισμού του Ντανταϊσμού από τη σκοπιά μιας μυγοσκοτώστρας.
Harkon Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 το κοιτάς νομικά και πολύ καλά κάνεις και ειλικρινά χαίρομαι που έχουμε την τύχη κάποιος με γνώσεις νομικές να γράφει εδώ παραθέτοντας το τί ισχύει νομικά. νομικά λοιπόν έχεις δίκιο κ δε μπορώ να πω τπτ πάνω σε αυτό. μερικά σχόλια όμως αν μου επιτρέπεις και θα ήθελα τη γνώμη σου όχι ως νομικός, δηλ όχι επειδή το λέει ο νόμος είναι έτσι αλλά επειδή εσύ συμφωνείς με αυτόν. 1. Η μία ανθρωποκτονία αρκεί για τα ισόβια. Δεν χρειάζεται να'χεις σκοτώσει το μισό χωριό. δεν το γνώριζα νόμιζα πως ήταν παραπάνω (κατά σειρροή - αν δε το σκότωσα κι εγώ.. - ) 2. Ωραία, ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Χθες βράδυ, λοιπόν, είχε τα γενέθλιά της η κοπέλα μου. Βγήκαμε μια παρέα έξω, μας έκανε το τραπέζι, πήγαμε και σ'ένα μπαράκι και ήπιαμε 2-3 ποτά. Ξημερώματα γυρίσαμε! Γυρνώντας προς το σπίτι, ήμουν λίγο πιωμένος αλλά το ήλεγχα το αμάξι. Ή έτσι νόμιζα, μέχρι εκείνη την περίεργη στροφή όπου το αμάξι έφυγε από την πορεία του και έπεσε σε μία στάση λεωφορείου, όπου περίμεναν κάποιοι συμπολίτες μας να πάνε στη δουλειά τους. Σκοτώθηκαν τρεις από τους πολίτες. Τώρα αυτό, αν το εξετάσεις νομικά, είναι ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Δηλαδή κακούργημα. Δηλαδή ισόβια - κι ενδεχομένως όχι άπαξ αλλά δις και τρις ισόβια. Πιστεύεις ότι θα πρέπει να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στη φυλακή; Προφανώς πρέπει να τιμωρηθώ, από δική μου υπαιτιότητα στέρησα σε τρεις συνανθρώπους μου τη ζωή. Αυτό δεν αναπληρώνεται ούτε με 1.000 χρόνια φυλάκιση. Πιστεύεις όμως πραγματικά ότι πρέπει να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στη φυλακή; ωραίο το παράδειγμά σου και δυστυχώς πρόσφατο εδώ όμως έχω την αντίρρησή μου. πιστεύω πως η λέξη "ενδεχόμενος" κάνει την διαφορά. πιστεύω πως αλλιώς πρέπει να αντιμετωπιστεί κάποιος στην περίπτωση αυτή και αλλιώς κάποιος που ο δόλος ήταν ξεκάθαρος (βλέπε παράδειγμα με ληστή που έδωσα παραπάνω) 3. Απ' όσο ξέρω, στην Ελλάδα ο σοδομισμός δεν είναι αδίκημα. δεν έχω ιδέα.. χμμμ 4. Δηλαδή ο σωφρονισμός, κατ'εσέ, δεν υφίσταται; Δεν υπάρχει περίπτωση ο δράστης που περιγράφεις να έχει αντιληφθεί και να έχει μετανοήσει; φυσικά υφίσταται σωφρονισμός. σαφώς υπάρχει μετάννοια του θήτη! κι εγώ δε το έχω ξεκάθαρο μέσα μου γι αυτό συζητάμε άλλωστε για να μαθαίνουμε και να συμπληρώνουμε. νομίζω θα πρέπει να υπάρχει κάποιος διαχωρισμός για κάποιον που κάνει φόνο και βγαίνει στα 10-20 χρόνια και ζει κανονικά και για κάποιον που το ξανακάνει. εκεί πάλι ισόβια τρώει αν κάνει ακριβώς το ίδιο αδίκημα; αλλά και πάλι.. σκέψου.. ρισκάρεις ουσιαστικά τις ζωές κάποιων αθώων για το άν κάποιος μετανόησε. και μιλάμε για μια κοινωνία η οποία δε θα φερθεί και με τον καλύτερο τρόπο σε κάποιον που αποφυλακίστηκε με φόνο στην πλάτη του (ρατσισμός, επιφύλλαξη, προκατάληψη όπως θες πες το) και το πιθανότερο είναι να τον ωθήσει κ πάλι στον φόνο (ο φόνος είναι παράδειγμα, γενικά μιλώντας αναφέρουμε κάθε πράξη με δόλο που αρκεί για να 'φάει΄κάποιος ισόβια) Και παρεπιπτόντως, στο παράδειγμά σου, (ληστεία μετά φόνου, άσε τον βιασμό έξω) με καλή διαγωγή θα είναι έξω σε 20 χρόνια. Είπαμε, ισόβια = 20 χρόνια. ισόβια = 20 χρόνια. αν έχει καλή διαγωγή δε βγαίνει στα 3/5 της ποινής του όμως; και τέλος μια προσωπική ερώτηση που εγκάρδια εύχομαι να μην αντιμετωπίσεις ποτέ. είσαι δικηγόρος. κάποιος δολοφονεί με δόλο (δε μιλάμε για μέθη κτλ, μιλάμε για ψυχρό φόνο) κάποιο οικογενειακό σου πρόσωπο. δε θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά κι εφόσον έχεις τις γνώσεις "να τον χώσεις στη στενή να σαπίσει το μπάσταρδο;" (σόρρυ για το ύφος απλά για να γίνω περισσότερο κατανοητός) θα αρκεστείς να βλέπεις σε 10-15 χρόνια αυτόν τον άνθρωπο να περπατάει δίπλα σου και όχι το άτομο που στέρησε τη ζωή του; edit: βλέπω ξαναρωτήθηκε παραπάνω αυτό το τελευταίο. αλλά θα παρακαλούσα να μην μείνουμε μόνο σε αυτό το σκέλος του θύματος-συγγενή όπου υπάρχει προσωπική ..αντιπάθεια.
punky Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Εσύ τι θα έκανες αν ξαφνικά μάθαινες ότι κάποιος κακοποιός σκότωσε κάποιον κοντινό σου συγγενή: μάνα ή πατέρα ή αδερφό ή την κοπέλα σου ακόμη! Ασε για λίγο το νομικό μέρος του πράγματος και δες το ίδιο το γεγονός! Στον προσωπικό μου κώδικα ηθικής, αν περπατάω με τη γκόμενά μου στο δρόμο και την κοιτάξει κάποιος άλλος, εγώ θεωρρώ ότι πρέπει να τον καθαρίσω στην ψύχρα. Γιατί είμαι πεπεισμένος πως την έχει γδύσει μέσα στο μυαλό του. Επομένως, μπορούμε να βγούμε με τα κουμπούρια και να εφαρμόσουμε το νόμο σύμφωνα με το συναίσθημα. Και να κοστολογήσει ο καθένας μας, επί τόπου το βαθμό της τιμωρίας.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Paredwse μου ξεφεύγεις διά του 'στρίβειν διά του αρραβώνος'! Θα ήθελα την γνώμη σου αν ήσουν συγγενής ενός θύματος ισοβίτη! Πιστεύω ότι έστω και μέσα στα προαύλια των δικαστηρίων να έχεις ζήσει καταστάσεις (αναφέρω αυτή την εικόνα γιατί δεν γνωρίζω ποιο είναι το δίκαιο στο οποίο ασχολείσαι)! Εσύ τι θα έκανες αν ξαφνικά μάθαινες ότι κάποιος κακοποιός σκότωσε κάποιον κοντινό σου συγγενή: μάνα ή πατέρα ή αδερφό ή την κοπέλα σου ακόμη! Ασε για λίγο το νομικό μέρος του πράγματος και δες το ίδιο το γεγονός! Αν είναι να φτιάχναμε νόμους με το τι πιστεύει ο καθένας μας ότι είναι σωστό για τη δική του περίπτωση, θα'χαμε γεμίσει τις φυλακές και τα νεκροταφεία, όπως πολύ ωραία το θέτει το μέλος punky. Αν δεν έχεις πάει σε φυλακή, έστω για επίσκεψη, δεν αντιλαμβάνεσαι πώς είναι να είσαι κλεισμένος με την "αφρόκρεμα" για κάποια χρόνια. Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι αλλά αναλογίσου μόνο τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής σου μέσα σε ένα κελί και με συγκεκριμένο ωράριο καθημερινά (ξύπνημα την τάδε ώρα, φαΐ την τάδε ώρα, βόλτα σε κλεισμένο προαύλιο τόση ώρα, ύπνος την τάδε ώρα)... Επί του προσωπικού, όπως λες, δεν πιστεύω ότι τα 10-20-50-100 χρόνια φυλακής θα μου αναστήσουν τη μάνα, τον πατέρα ή τον αδερφό. Απλό. Φίλε μου λυπάμαι που το λέω αλλά ελπίζω να μην είσαι δικηγόρος.... - Το να μεθοκοπήσεις και να πέσεις σε στάση είναι εγκληματική αμέλεια, από που και ως που δόλος.... Κι εγώ ελπίζω, για το καλό της επιστήμης, να γνωρίζεις τα νομικά μόνο από διηγήσεις άλλων. Ρίξε μια ματιά στον ορισμό του ενδεχόμενου δόλου και τα ξαναλέμε. Σου προτείνω το βιβλίο του Ανδρουλάκη "Αι θεμελιώδεις έννοιαι της ποινικής δίκης". Υπάρχει, πλέον, στη δημοτική (νομίζω). - Το "είχα πιεί αλλά το έλεγχα το αμάξι" είναι απο τις μεγαλύτερες βλακίες που έχω ακούσει ποτέ.- Τα αυτοκίνητα δεν "φεύγουν" σε περίεργες στροφές εκτός αν πηγαίνεις γαμιώντας. Σύμφωνοι, έπρεπε να ρωτήσω τον M. Summacher για να κάνω το παράδειγμά μου πιο "πραγματικό". Χίλια συγγνώμη. - Και ναί, εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να περάσεις αν όχι όλη σου τη ζώη, πολύ περισσότερα απο 20 χρόνια στη στενή ανάλογά με το πόσους ανθρώπους έφαγες απο τη μαλακία που έκανες. Το αν είσαι 20χρονών ή 40 είναι αδιάφορο, και κάποιο από τα θύματα μπορεί να ήταν παιδί. ΟΚ, δικαίωμά σου να το πιστεύεις αυτό. Ευτυχώς ο νόμος δεν συμφωνεί μαζί σου. - Α και αφού ο σοδομισμός δεν είναι αδίκημα, την επόμενη φορά που θα μπεί κλέφτης σπίτι σου, σκύψε. No comment. Έχω μείνει άναυδος από την νομική σου σκέψη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 δεν το γνώριζα νόμιζα πως ήταν παραπάνω (κατά σειρροή - αν δε το σκότωσα κι εγώ.. - ) Ο όρος είναι "κατά συρροή". ωραίο το παράδειγμά σου και δυστυχώς πρόσφατο εδώ όμως έχω την αντίρρησή μου. πιστεύω πως η λέξη "ενδεχόμενος" κάνει την διαφορά. πιστεύω πως αλλιώς πρέπει να αντιμετωπιστεί κάποιος στην περίπτωση αυτή και αλλιώς κάποιος που ο δόλος ήταν ξεκάθαρος (βλέπε παράδειγμα με ληστή που έδωσα παραπάνω) Σύμφωνοι, διαφορετική αντιμετώπιση πρέπει να έχει o εκ δόλου δολοφόνος και διαφορετική ο διακατεχόμενος από "ενδεχόμενο δόλο". Αλλά και πάλι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, δεν είναι όλα άσπρο/μαύρο. Κατ'αρχήν να σου εξηγήσω τι είναι ενδεχόμενος δόλος, θα σου δώσω τον ορισμό κι ένα παράδειγμα: Ορισμός: Ενδεχόμενος δόλος υπάρχει όταν ο δράστης διαπράττει μία πράξη και ενώ δεν επιθυμεί το αποτέλεσμα, το προβλέπει ως σφόδρα πιθανό και αποδέχεται την επέλευσή του. Κινέζικα ε; Παράδειγμα: Ρίχνω μια χειροβομβίδα σε ένα σπίτι για να το καταστρέψω (γιατί δεν γουστάρω τον ιδιοκτήτη του). Ξέρω ότι είναι πιθανό να είναι μέσα η υπέργηρη γιαγιά του. Αλλά δεν με απασχολεί, αποδέχομαι ότι μπορεί να σκοτωθεί η γριούλα και παρ'όλα αυτά προχωρώ στην τέλεση της πράξης, ρίχνω δηλαδή τη χειροβομβίδα. Σκοπός μου δηλαδή εδώ δεν ήταν να σκοτώσω τη γιαγιούλα αλλά να καταστρέψω το σπίτι. Η γιαγιά είναι παράπλευρη απώλεια, την οποία αποδέχομαι (εξ ου και το "ενδεχόμενο" στον δόλο). Τώρα ένα παράδειγμα άμεσου δόλου: Γυρνάω από τη δουλειά στο σπίτι μου και βρίσκω τη γυναίκα μου στο κρεββάτι με τον Lucifer. Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, αρπάζω την καραμπίνα (που έχω για κυνήγι) και την καθαρίζω. Μετά πάω με τον Lucifer για μπύρες και τον ρωτάω τη γνώμη του για το σεξ που έκανε η σχωρεμένη η γυναίκα μου. "Εγώ τις τα έμαθα όλα", του λέω. Αυτό είναι άμεσος δόλος. Δεν υφίστανται όμως ελαφρυντικά; Πιστεύεις όντως ότι πρέπει να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στη φυλακή; νομίζω θα πρέπει να υπάρχει κάποιος διαχωρισμός για κάποιον που κάνει φόνο και βγαίνει στα 10-20 χρόνια και ζει κανονικά και για κάποιον που το ξανακάνει. εκεί πάλι ισόβια τρώει αν κάνει ακριβώς το ίδιο αδίκημα; Ναι, δεν υπάρχει άλλη ποινή για την ανθρωποκτονία. Το maximum είναι τα ισόβια. Αλλά είναι πολύ πιθανό αυτή τη φορά να μην βγει στα 20 χρόνια. Μάλλον θα μείνει μέσα δια παντός... αλλά και πάλι.. σκέψου.. ρισκάρεις ουσιαστικά τις ζωές κάποιων αθώων για το άν κάποιος μετανόησε. και μιλάμε για μια κοινωνία η οποία δε θα φερθεί και με τον καλύτερο τρόπο σε κάποιον που αποφυλακίστηκε με φόνο στην πλάτη του (ρατσισμός, επιφύλλαξη, προκατάληψη όπως θες πες το) και το πιθανότερο είναι να τον ωθήσει κ πάλι στον φόνο (ο φόνος είναι παράδειγμα, γενικά μιλώντας αναφέρουμε κάθε πράξη με δόλο που αρκεί για να 'φάει΄κάποιος ισόβια) Λίγες είναι οι πράξεις που οδηγούν στα ισόβια. Και πιστεύω ειλικρινά ότι το 80% όσων φυλακίστηκαν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο δεν θα επαναλάβουν το αδίκημα. Κάπου είχα δει μια μελέτη ότι το 80% των δολοφόνων είναι περιστασιακοί δολοφόνοι - σε αντίθεση με τους καθ' έξιν δολοφόνους που δεν "μασάνε" να καθαρίσουν καμιά 10αριά άτομα, γιατί έτσι τους βολεύει. Αλλά αυτοί στην πραγματικότητα είναι ελάχιστοι. Ελπίζω να μην επηρεάζεσαι από τις ταινίες... ισόβια = 20 χρόνια. αν έχει καλή διαγωγή δε βγαίνει στα 3/5 της ποινής του όμως; Τα 20 χρόνια είναι με υπολογισμένα τα 3/5. κάποιος δολοφονεί με δόλο (δε μιλάμε για μέθη κτλ, μιλάμε για ψυχρό φόνο) κάποιο οικογενειακό σου πρόσωπο. δε θα κάνεις τα αδύνατα δυνατά κι εφόσον έχεις τις γνώσεις "να τον χώσεις στη στενή να σαπίσει το μπάσταρδο;" (σόρρυ για το ύφος απλά για να γίνω περισσότερο κατανοητός) θα αρκεστείς να βλέπεις σε 10-15 χρόνια αυτόν τον άνθρωπο να περπατάει δίπλα σου και όχι το άτομο που στέρησε τη ζωή του; Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμωρηθεί. Και πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν μας τις συνθήκες του εγκλήματος: Το ότι ένας τύπος βρει την 12χρονη αδερφή μου, την βιάσει και μετά τη σκοτώσει, είναι τελείως διαφορετικό από το πρεζόνι που θα μπει στο σπίτι για να κλέψει κανά ψιλό για τη δόση του, δει τον πατέρα μου μπροστά του και πάνω στον φόβο του, τον μαχαιρώσει για να ξεφύγει. Άσε που δεν έχω 12χρονη αδερφή...
MariaTs. Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Αν είναι να φτιάχναμε νόμους με το τι πιστεύει ο καθένας μας ότι είναι σωστό για τη δική του περίπτωση, θα'χαμε γεμίσει τις φυλακές και τα νεκροταφεία, όπως πολύ ωραία το θέτει το μέλος punky. Αν δεν έχεις πάει σε φυλακή, έστω για επίσκεψη, δεν αντιλαμβάνεσαι πώς είναι να είσαι κλεισμένος με την "αφρόκρεμα" για κάποια χρόνια. Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι αλλά αναλογίσου μόνο τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής σου μέσα σε ένα κελί και με συγκεκριμένο ωράριο καθημερινά (ξύπνημα την τάδε ώρα, φαΐ την τάδε ώρα, βόλτα σε κλεισμένο προαύλιο τόση ώρα, ύπνος την τάδε ώρα)... Επί του προσωπικού, όπως λες, δεν πιστεύω ότι τα 10-20-50-100 χρόνια φυλακής θα μου αναστήσουν τη μάνα, τον πατέρα ή τον αδερφό. Απλό. Ο καθένας εισπράττει αυτό που του αξίζει φίλε paredwse! Είτε του αρέσει έιτε όχι! Η αλήθεια πάντως είναι ότι κάποια 'ρεμάλια' που αφαιρούν τις ζωές αθώων, κάποια στιγμή αποφυλακίζονται και συνεχίζουν την δική τους ζωούλα κανονικά! Και υπάρχουν παραδείγματα που μας τα δείχνουν στην τηλεόραση!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Ο καθένας εισπράττει αυτό που του αξίζει φίλε paredwse! Είτε του αρέσει έιτε όχι! Η αλήθεια πάντως είναι ότι κάποια 'ρεμάλια' που αφαιρούν τις ζωές αθώων, κάποια στιγμή αποφυλακίζονται και συνεχίζουν την δική τους ζωούλα κανονικά! Και υπάρχουν παραδείγματα που μας τα δείχνουν στην τηλεόραση! Το τι αξίζει στον καθένα, είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Μην αντιδράς συναισθηματικά. Σκέψου λιγάκι τι αξίζει στον καθένα. Και μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότροια όλους τους άλλους.
MariaTs. Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Είναι γεγονός ότι θέλει πολύ μεγάλη συζήτηση το θέμα για το τι αξίζει στον καθένα, αλλά στα 39 χρόνια ζωής κάποιος και βλέποντας & ζώντας διάφορα συμπεραίνει ότι τελικά σε τούτη τη ζωή ο καθείς πέρνει αυτό που του αξίζει! Αλλά ας μην το χαλάσουμε το θέμα με εκτός θέματος αναφορές, γιατί θα είναι κρίμα να χαλάσουμε ένα τέτοιο θέμα συζήτησης... Και δεν έχει απαντήσει ακόμη κι ο 'οξαποδώ'!!!
punky Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Η αλήθεια πάντως είναι ότι κάποια 'ρεμάλια' που αφαιρούν τις ζωές αθώων, κάποια στιγμή αποφυλακίζονται και συνεχίζουν την δική τους ζωούλα κανονικά! Για αυτό το "κανονικά" δεν είμαι καθόλου σίγουρος. Τι πάει να πει "κανονικά"; Η πολυετής φυλάκιση δεν είναι ανοιγόκλεισμα των βλεφάρων. Είναι κανάλι αβάσταχτο. Και σε σακατεύει ψυχολογικά. Βέβαια μιλάω από τη δικιά μου νευρόσπαστη σκοπιά, που μετά από 5 λεπτά ιεραποστολικού αρχίζω και χασμουριέμαι. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους χαλάει η στέρηση ελευθερίας και επιλογών. Αν είχα να επιλέξω για την πάρτη μου μεταξύ ισοβίων και θανατηφόρας ένεσης, θα την έκανα μόνος μου στον εαυτό μου. Και υπάρχουν παραδείγματα που μας τα δείχνουν στην τηλεόραση! Σόρρυ ρε Μαρία, μην το πάρεις προσωπικά. Απλά δεν μπορώ να μη γελάσω όταν ακούω αυτή τη φράση. Σε οποιαδήποτε συζήτηση.
gtsamour Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Κάθεστε και γράφετε τόοοοσες γραμμές, για τους καημένους τους κατάδικους (εκ των οποίων παρα πολλοί είναι δολοφόνοι) και τι χοντρό λούκι περνάνε οι καημένοι, που ξυπνάνε την ίδια ώρα κάθε μέρα και άλλα τέτοια να μην τα χαρακτηρίσω. Ρε είστε καλά??? Συνειδητοποιείτε τι έχουν κάνει αυτοί οι άνθρωποι και είναι εκεί που είναι? Τι πόνο και τι δυστυχία έχουν σκορπίσει όχι μόνο σε αυτόν ή αυτούς που καθάρισαν αλλά και στους γύρω του? Μη μιλάτε σα να ήταν καημένα ανθρωπάκια που η ατιμη κενωνία τους έριξε εκεί. Μπορεί να φανταστεί κανείς το Δουρή από την Ερμιόνη που βίασε και σκότωσε τον ίδιο του το γιο που ήταν ακόμα παιδάκι, να κυκλοφορεί ελεύθερός? Καλά του κάνανε και τον αυτοκτονήσανε στη φυλακή. Στην Αμερική που κάτι τέτοια κτήνη τα ξεπαστρεύουνε δεν ξέρουν από νόμους ε? ΕΕΕ ρε... έχουμε γεμίσει ψευτοκουλτουριάριδες σ'αυτή τη χώρα. Όσο για τον paredwse : αν νομίζεις ότι πρέπει να ρωτήσεις το Shummaher για τα αυτονόητα της οδήγησης, καλύτερα να απευθυνθείς στη σχολή οδηγών της γειτωνιάς σου. Χρειάζεσαι επειγόντως μαθήματα.
punky Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Κανείς δεν τους χαρακτήρισε "καημένους". Αυτό που είπα είναι ότι η πολυετής φυλάκιση, δεν είναι χάιδεμα. Είναι μαρτύριο. Και από μόνο του μου φαντάζει αρκετή τιμωρία. Και τιμωρία που την κουβαλάει και μετά από 15-20 χρόνια φυλακής. Επίσης, λυπάμαι που το γεγονός ότι είμαι γονιός, δεν είναι ικανό να μου κινητοποιήσει ανεγκέφαλα ελατήρια, όπως συμβαίνει σε όσους πρεσβεύουν "καθαρές λύσεις". Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είναι άλλο να μου έρχεται να καθαρίσω τον κάθε Δουρή, επειδή συναισθηματικά θολώνω. Και είναι άλλο να ζητάω από το κράτος να λειτουργεί με το δικό μου φορτισμένο συναίσθημα. Από τον τρόπο που γράφεις και δήθεν επιχειρηματολογείς, δεν ξέρω αν είσαι ικανός να καταλάβεις τι είναι ψέμμα και τι είναι κουλτούρα. Πόσο μάλλον να συνδυάσεις δύο άγνωστες για σένα έννοιες.
Lucifer Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 punky αν δω τις λέξεις "λευκά" και "κελιά" στην ίδια γραμμή σε post σου, θα σε δουλεύω μέχρι να πεθάνεις. Υπόσχεση.
KaizerSoze Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 punky αν δω τις λέξεις "λευκά" και "κελιά" στην ίδια γραμμή σε post σου, θα σε δουλεύω μέχρι να πεθάνεις. Υπόσχεση. Ανοιξα ενα excelακι αλλα ολα τα κελια ήταν λευκα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.