Προς το περιεχόμενο

Ισόβια

kapas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά οταν λέμε σε κάποιον επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη απο το δικαστήριο τότε τι σημαίνει? Ότι την υπόλοιπη ζωή του θα την περάσει στην φυλακή ή οτι θα περάσει τα 25 χρόνια του στην φυλάκή??????

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω ότι ισχύει το δεύτερο. Δηλαδή 25 χρόνια.

Για αυτό και τα δις και τρις ισόβια.

Αν ρωτάς πάντως από προσωπικό ενδιαφέρον, καλύτερα να βάλεις κάτι παραπάνω και να ρωτήσεις δικηγόρο.

Δημοσ.

αναλογα με καλη συμπεριφορα μπορει να παει και 25 αλλα σε καμια 50αρια οτι κι αν γινει (αναλογα τι εχεις κανεις κανει) την κανεις ε ελεφρα πηδηματακια!

Δημοσ.

ρε φίλε greeneye δεν ρωτάω αμα θα ζει όταν βγει και αμα θα έχει νόημα η ζωή οταν βγεί. Ρωτάω ποιά είναι απλώς η ποινή σε χρόνια!!

Δημοσ.
δηλαδή Manic η ποινή περιορίζετε στα 50 χρόνια max????

ε καλα ειναι αναλογα τι εχεις κανει πχ η "17 Νοεμβρη" δεν θα βγει ποτε αλλα αν τωρα φας εισοβια και εχεις καλη συμπεριφορα σε 25 χρονια εισαι free

Δημοσ.
ε ποσα θες? 100? 30 ποθ τηα εκανε το εγκλημα και 50 η ποινη 80.

Αν ζει θα εχει νοημα η ζωη?

Δεν απασχολεί κανέναν αν θα έχει νόημα η ζωή του, ας πρόσεχε...

Αν ο άλλος έχει ποινή ισόβια, τότε εκτέλεση και το κόστος στης ένεσης στην οικογένειά του.

Δεν φταίει ο κόσμος να πληρώνει για το κάθε απόβρασμα της κοινωνίας να ζεί έστω και μέσα στη φυλακή για την υπόλοιπη ζωή του.

Από τα λίγα πράγματα για τα οποία παραδέχομαι την Αμερική...

• Super Moderators
Δημοσ.

Ισόβια = 20 χρόνια.

Δις-τρις-τετράκις κλπ ισόβια = 25 χρόνια.

Άρθρο 105 παρ. 2 και 3 του Ποινικού Κώδικα.

Δημοσ.

Μου φαίνεται ότι ο νομοθέτης πρέπει να τα έπινε το βράδυ που όρισε την 20ετία ως ισόβια! Δηλαδή ένας 20χρονος στα 40 του θα είναι έξω... φρέσκος-φρέσκος να συνεχίσει ...την υπόλοιπη ζωή του! Nα μην ξεχνάμε βέβαια ότι και λόγω καλής συμπεριφοράς και εργασίας του, θα πέρνει και 5νθήμερες αδειούλες για τις διακοπές του στην πόλη του! :evil:

Βασικά όταν λέμε ισόβια εννοούμε εφ'όρου ζωής και κλεισμένος σε μπουντρούμι ανήλιαγο και υγρό! Μας φάγαν τα ανθρώπινα δικαιώματα... μόνο που δεν ξέρω που πάνε τα δικαιώματα των θυμάτων! :roll:

• Super Moderators
Δημοσ.
Μου φαίνεται ότι ο νομοθέτης πρέπει να τα έπινε το βράδυ που όρισε την 20ετία ως ισόβια! Δηλαδή ένας 20χρονος στα 40 του θα είναι έξω... φρέσκος-φρέσκος να συνεχίσει ...την υπόλοιπη ζωή του! Nα μην ξεχνάμε βέβαια ότι και λόγω καλής συμπεριφοράς και εργασίας του, θα πέρνει και 5νθήμερες αδειούλες για τις διακοπές του στην πόλη του! :evil:

Δηλαδή κάτι που έκανε ένας 20χρονος, χωρίς ιδιαίτερα πολύ μυαλό, πρέπει να τον κατατρέχει όλη την υπόλοιπη ζωή του;

Μάλιστα...

Βασικά όταν λέμε ισόβια εννοούμε εφ'όρου ζωής και κλεισμένος σε μπουντρούμι ανήλιαγο και υγρό! Μας φάγαν τα ανθρώπινα δικαιώματα... μόνο που δεν ξέρω που πάνε τα δικαιώματα των θυμάτων! :roll:

Ορθόν. Εγώ λέω να τους βαράμε κιόλας. Και να τους βάζουμε να δουλεύουν.

Αλλά γιατί να τους κρατάμε και να τους ταΐζουμε; Γιατί να μην τους καθαρίζουμε να ξεβρωμίζει κι ο τόπος;

Ο Διαφωτισμός ήρθε, πέρασε, ευτυχώς δεν μας άγγιξε. Εμπρός για τον νέο Μεσαίωνα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Εμ! Βέβαια... Έχουμε και σας τους δικηγόρους... :twisted:

Νόμιζα πώς είναι προφανές ότι δεν γράφω τα παραπάνω με την νομική μου ιδιότητα αλλά με την ανθρώπινη...

Δημοσ.

Εντάξει... Τότε έλα στην θέση αυτών που έπεσαν θύματα του πολυετή φυλακισμένου (γιατί ισοβίτης δεν λέγεται ο 20ετής)!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...