Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση 3 σκληρών IDE

agoraki_23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό pc και έχω αγορασμένους από παλιά 2 wd 80άρηδες όπου τους έχω φουλάρει και θέλω να αγοράσω ένα τρίτο δίσκο και να τον συνδέσω μαζί τους.Πώς θα γίνει αυτό?

Οι δύο δίσκοι είναι ορισμένοι ως primary master k primary slave ,και έχω σαν secondary master το dvd-rw.Τι να κάνω?Να τον συνδέσω ως secondary slave?

Αν όχι τι προτείνετε και τι πρέπει να αγοράσω επίσης?

Δημοσ.

pas k ton agorazeis ena paradigma 8a deis edw

ton bazeis se mia pci eleu8eri pou exeis pernas tous odigous k auto itan olo meta exeis 8eseis gia parapanw sklirous i sata i ide analoga ton controler egw sto pc mou exw idi 7 ide diskous k 2 sata

Δημοσ.

Επειδή έχω δύο σκληρούς πάνω ως primary master kai primary slave,έχω το dvd-rw secondary master,να συνδέσω τον καινούριο σκληρό ως secondary slave ή να τον βάλω secondary master και να αλλάξω το dvd-rw se secondary slave?

H τον δίσκο που έχω primary slave να τονκάνω secondary και να βάλω primary τον καινούριο?

Πώς θα έχω καλύτερες επιδόσεις?

Δημοσ.

Εγώ προτείνω να μπεί τελευταίος σαν secondary slave στο ίδιο καλώδιο με το DVD και ξεμπέρδεψες. Σχετικά με τον controller, θα συμφωνήσω με το φίλο Vatos_Locos. Είναι πολύ καλή λύση εαν θέλεις να βάλεις πολλούς σκληρούς και δεν έχεις SATA στη μητρική σου.

Δημοσ.

Παιδιά, πριν από 10 λεπτά το έγραψα σε άλλο topic:

Δεν είναι καλή ιδέα να συνδέουμε DVD και σκληρούς μαζί. Τα DVDs υποστηρίζουν ΑΤΑ33 (ή 66 στην καλυτερη περίπτωση) και οι περισσότεροι IDE ΑΤΑ100. Αν τα συνδέσεις μαζί, η ταχύτητα του σκληρου πέφτει στα επίπεδα του DVD.

Καλύτερα πάρε έναν controller.

Δημοσ.

Ναι αν δεν έχουμε άλλη επιλογή όμως?

Επειδή σχεδόν όλα τα αρχεία πλέον θα τα μεταφέρω στον καινούριο δίσκο θα τον βάλω primary slave και θα βάλω secondary με το dvd μαζί αυτόν που είχα πριν primary διότι έχει φουλάρει και το πολύ πολύ να διαβάζω θα θέλω απλά τα αρχεία αποό εκεί και όχι να τα μεταφέρω..

Δημοσ.
Ναι αν δεν έχουμε άλλη επιλογή όμως?

Επειδή σχεδόν όλα τα αρχεία πλέον θα τα μεταφέρω στον καινούριο δίσκο θα τον βάλω primary slave και θα βάλω secondary με το dvd μαζί αυτόν που είχα πριν primary διότι έχει φουλάρει και το πολύ πολύ να διαβάζω θα θέλω απλά τα αρχεία αποό εκεί και όχι να τα μεταφέρω..

Να σου πω δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, ούτε ξέρω πόσο επηρεάζεται η ταχύτητα. Και αφού θα τον έχεις μόνο για αποθήκη δοκίμασέ το και πες μας και εμάς, να μάθουμε και κάτι καινούργιο!

Δημοσ.

file egw exw enan ata 100 Hdd slave k ena DVD-RW ata 66

o diskos apla ka8imerina skoupidia mazeuei diafora se taxitites den eida pote k twra na pareis enan controler gia enan disko den leei an sto melon skeutese na pareis kialous diskus tote einai ependisi giati me 50 60 euro 8a pareis enan poli kalo k 8a moreis na tou baeis 4is ide siskeues panw tou

Δημοσ.

80αρηδες, θα ειναι και καποιας ηλικίας φαντάζομαι. στη θεση σου θα επαιρνα εναν 250αρη, τον κοβεις σε 2 ή 3 partition, αντιγράφεις τα data και των 2 σε αυτόν,

και με πολυ λογικο κοστος, σου μενουν 90 ονομαστικα Gb, και 2 ide θεσεις ελευθερες, και μικραινει το ρισκο να χαλασει ενας καθως πλησιαζει το MTBF, και μικροτερη συνολικη καταναλωση ρευματος, συν οτι πιάσεις απο την πώλησή τους σε αγγελία.

αν περισσεύει το χρήμα, χτυπα κι αλλον ενα 250αρη.

--------------------------------------------------------------------------------

το να παρεις controller για 1 μονο δισκο δε λεει. απο την αλλη οπως σου λενε, αν σκεφτεσαι να παρεις σιγα σιγα κι αλλους δισκους, θα σου δωσει αλλες 4 θεσεις. Ναι μεν αλλα....

αναφέρεσαι σε παλιο pc..

λέω μηπως...

μετα θα σου τελειωσουν τα μολεξ τροφοδοσίας. Θα τα διακλαδώσεις (αν δεν εχεις θα αγοράσεις επεκτάσεις),

μετα θα σου τελειωσουν οι θεσεις για βιδωμα των δισκων (θα αρχισεις να τους ακουμπας στο πατωμα του κουτιου αβιδωτους ή θα ψαχνεις νεο κουτι; ....),

μετα πιθανο το psu να μη σηκώνει τοσες συσκευες, (θα ψαχνεσαι για καινουριο; ..)

για μενα δισκοι κάτω απο 200 ειναι πλεον αχρηστοι. τσαμπα το χώρο, το ρεύμα, και τις θέσεις τροφοδοσίας και ide. πρωτα αντικατάσταση και μετα αυξηση, οσο τα μεγεθη ειναι σε λογικο κοστος.

δε σου λεω να παρεις 400άρηδες ή 500άρηδες, γιατι ακομα ειναι ακριβοί. πιο λογικο ειναι το 2χ250.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...