Προς το περιεχόμενο

καρτα ηχου για ηχογραφησεις

Forensick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η ιδεα μου ηρθε απο το αλλο θρεντ που ρωτησε ενα παιδι τι συστημα να παρει, ενω την καρτα ηχου την εχει διαλεξει και τελικα μιλαμε περισσοτερο για καρτα ηχου.

Here is the deal: υπολογιστη εχω, αλλα καποια στιγμη θελω να παρω καρτα ηχου. τα πραγματα που θελω ειναι τα εξης:

1)οχι καθυστερηση και οχι θορυβο.

2)ηχογραφηση κιθαρας/μπασσου/synth/μικροφωνο(κυριως για τα 2 πρωτα ομως)

3)ενα προβλημα ειναι οτι δεν ξερω πιο προγραμμα θα χρησιμοποιησω. το cubase που το δουλευω δεν με ικανοποιει, κυριως γιατι το default drum machine που εχει, εχει αθλιο ηχο. αθλιο απο την αποψη οτι οταν πας να κανεις export, τοτε ο ηχος χαμηλωνει απιστευτα, με αποτελεσμα, για να ακουστους τα drums, να χαμηλωνεις τα παντα.προσπαθησα να βαλω το groove agent, αλλα στο λιγο που το προσπαθησα, δεν μπορουσα να κανω κατι για να εχω καλυτερο ηχο. μηπως ξερει κανεις καποιον τροπο?

απο την αλλη σκεφτομαι να παω στο pro-tools να το δοκιμασω, αλλα απ οτι εχω καταλαβει, πρεπει να εχεις κατι m-powered για να μπορεσεις να κανεις κατι.οποτε πρεπει να περιοριστω σε m-audio(??η λεω μαλακιες?). τι εχετε να μου προτεινεται γενικα?

σκοπευω να σκασω 150 με 200 γιουρια, αλλα για PCI καρτα. οχι usb κλπ.

Δημοσ.

με 100 ευρω παιρνεις m-audio απο την ελινα στο κεντρο,αλλα ψαξε πρωτα!

η m-audio ειναι μια χαρα γι αυτο που θες. 0 latency κλπ..

οσο για το level του drum machine,δεν μπορω να σε βοηθησω εξ αποστασεως,ειναι λιγο μανουρα!

Δημοσ.

ναι, το εχω δει το σαιτ της ελινας:-P και εχω σταμπαρει καποιες καρτες. αλλα το θεμα μου ειναι οτι αξιζει να κατσω να ασχοληθω με το pro tools απο το μηδεν, ενω εχω δει πανω κατω πως λειτουργει το cubase, η υπαρχει τροπος να κανω το drum machine tou cubase να ακουστει καλυτερα?επισης η m-audio ειναι συμβατη με το cubase η περιοριζομαι σε pro tools?

soulnick, στο cubase το προβλημα εμαφανιζεται οταν στη φετα του midi που εχω βαλει το drum machine, επιλεγω το LM-7, τοτε μειωνεται η ενταση του. μπορεις εστω και προχειρα να περιγραψεις τι κανεις για να αποφυγεις αυτο το προβλημα?

Δημοσ.

το cubase ειναι απολυτα συμβατο με την m-audio,και για να μην σε παρω και στο λαιμο μου,μιλα με την ελινα..

για pro-tools,η φθηνοτερη λυση ακουει στο ονομα m-box. check it out.

οσο για το volume των midi channels,δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι τωρα συνειδητοποιησα πως τα εχω ξεχασει λιγο τα midia! ασχολουμαι κυριως με audio mixing.

Good luck. may the power of Jah be with you!

Δημοσ.

κοιτα m-audio αν εχεισ τπτ ηχοληπτικες ανυσιχιες κτλ δεν πρεπει να παρεισ pci αλλα firewire πιο συγκεκριμενα την 410 αλλα αν το αντικειμενο που ασχολησαι ειναι η ηχοληψια ισως να χρειαστεις καποτε την 1814 αλλα οι τιμες ειναι 450Ε+ για την 410 και κατι λιγοτερο απο 600Ε για την 1814. η οποια εχει περισσοτερες εισοδους και τατι αλλα τα οποια μαλλον θα στα πουν στη ελινα. καλυτερε μην παρεισ κατι που δεν θα σε καλυψει αργοτερα γιατι θα εχεισ πεταξει 150-200Ε πιο σωστο ειναι να κανεις υπομονη γιατι το φθηνο το πληρωνεισ 2 φορες!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...