gpSer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Έχετε παρατηρήσει ότι όταν γράφετε ένα SMS με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες και το στέλνεται, οι χαρακτήρες γίνονται αυτόματα κεφαλαία. Ανακάλυψα, λοιπόν, ότι αν εισάγω στο μήνυμα τον χαρακτήρα [] (τετράγωνο), τότε μπορώ να στείλω ή να αποθηκεύσω το κείμενο όπως ακριβώς το έγραψα (κεφαλαία-μικρά, τόνοι κλπ.). Το πρόβλημα είναι πού θα βρείτε το συγκεκριμένο χαρακτήρα. Εγώ απλά έστειλα ένα SMS από κινητό Siemens σε Nokia με αραβικούς και κυριλλικούς χαρακτήρες. Αποθήκευσα το τετράγωνο στα «Έτοιμα μηνύματα ή πρότυπα» και όποτε τον χρειάζομαι κάνω εισαγωγή. Κάποιοι θα πείτε: «Σιγά τώρα, κεφαλαία-μικρά, το ίδιο είναι. Λεπτομέρειες.» Κι όμως, ένα ευανάγνωστο κείμενο, με τόνους, σημεία στίξης κλπ., δίνει άλλη εντύπωση σʼ αυτόν που το διαβάζει. π.χ. Αλλιώς είναι να της/του στείλεις: _______ ΣΑΓΑΠΩ Και αλλιώς να στείλεις: _______________ Σ' αγαπώ!
skoy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Τον χαρακτηρα τον βαζεις στην αρχη του sms? ή μπαινει ενα στην αρχη και ενα στο τελος ?
kazantzidis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 To 8ema einai oti me afto ton tropo mporeis na stileis mexri 74 xaraktires nomizw kai oxi mexri 160 xaraktires pou einai to kanoniko sms. An 8es na stileis 160 xaraktires prepei na XREW8EIS x2
kostasplak1986 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 sygnomi epeidi tora ksypnisa kai de to epiasa ayto to tetragono, diladi ama thelo na steilo Σ'αγαπώ! tha to grapso sto kinito [Σ'αγαπώ!] ?
gpSer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Τον χαρακτηρα τον βαζεις στην αρχη του sms? ή μπαινει ενα στην αρχη και ενα στο τελος ? Όπου θες. Αρχή, μέση, τέλος.
RapidShade Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Ανάλογα με το κινητό που έχεις, πιθανότατα να υπάρχει ή όχι σε ρύθμιση η συγκεκριμένη δυνατότητα, όπου αυτό που συμβαίνει στην ουσία είναι να χρησιμοποιούνται 2 bytes/character αντί για 1. Εξ' ου και η μείωση του μεγέθους του μηνύματος.
gpSer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 To 8ema einai oti me afto ton tropo mporeis na stileis mexri 74 xaraktires nomizw kai oxi mexri 160 xaraktires pou einai to kanoniko sms. An 8es na stileis 160 xaraktires prepei na XREW8EIS x2 Έχεις δίκιο. Μέχρι 75 περίπου χαρακτήρες. Νομίζω επειδή οι μικροί χαρακτήρες πιάνουν πιο πολλά bits. Κάποτε είχα βρεί και έναν χαρακτήρα που μόνος του έπιανε 3 sms! sygnomi epeidi tora ksypnisa kai de to epiasa ayto to tetragono, diladi ama thelo na steilo Σ'αγαπώ! tha to grapso sto kinito [Σ'αγαπώ!] ? Το [] που έγραψα είναι στην πραγματικότητα 2 αγκύλες. Το τετράγωνο που λέω, δε το υποστηρίζει ο επεξεργαστής κειμένου του insomnia. Μου βγάζει: ?
gpSer Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Το έχω δοκιμάσει επιτυχημένα σε ΝΟΚΙΑ, SONY ERICSSON και SIEMENS. Σε MOTOROLA μάλλον δουλεύει, αλλά όταν αποθηκεύεις το μνμ, ξαναγίνονται κεφαλαία.
gpSer Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2006 Επίσης, αυτό το τετραγωνάκι αν το βάλεις σε κάποια παλιά κινητά του στυλ NOKIA 8210, 3210 κλπ., το κείμενο αναβοσβήνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.