Προς το περιεχόμενο

GIA CORE 2 DUO 975 i 965 chipset?

JOHNX2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Bash Ollon Ton Review Kai Ton Apopseon Pou Exoun Ipothi Telika Kateliksa Metaksi Ton dyo

Gigabyte GA-965P-DQ6

Kai

Asus P5W-DH DELUXE

Pia Re Dedia Apo Tis Dyo????

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

The first problem surfaced when we got close to 400MHz FSB frequency. Any further frequency increase would prevent the mainboard from booting. It had evidently nothing to do with the CPU, because Vcore increase didnʼt affect the situation in any way. We discovered, however, that at this high bus frequency chipset North Bridge fails, although Intel uses pre-selected most stable and reliable chips for its i975X core logic. The problem can be resolved easily by raising the chipset MCH voltage.

The second problem we encountered during Core 2 Duo overclocking is very closely connected with the first one. Although the MCH voltage increase improves the mainboard overclocking potential, we still wish we could squeeze more out of it. On average, every 0.05V increase results into additional 7-8MHz. As a result, if you want to use up the entire clock generator potential that theoretically supports up to 500MHz FSB frequency, you should raise the voltage on the chipset North Bridge up to 1.85-1.9V. The maximum voltage setting allowed in the mainboard BIOS Setup is only 1.65V. This is the major limiting factor for successful Core 2 Duo overclocking.

to oxi metalito cpu ratio

kai to oti to crossfire tha douleuei san 2 x 8 kai oxi 2 x 16 ........ den exei alla problimata

^_^

Δημοσ.

αν θες καλο κλοκαρισμα παρε p5b deluxe που εχει 965 . αν θες καλυτερη

αποδοση ανα συχνοτητα 975. το 965 ειναι και πολυ πιο κρυο. καλυτερα να περιμενεις το καινουργιο της ατι.

Δημοσ.
The maximum voltage setting allowed in the mainboard BIOS Setup is only 1.65V.

Το νεότερο revision, έχει Max MCH Voltage 1.85V και όχι 1.65V ( φυσικά αναφερόμαστε στην Asus P5W DH Deluxe ).

Αλλά και πάλι, το scaling που έδινε το XbitLabs ή το Anandtech ( δεν θυμάμαι ποιό από τα 2 είναι το source αυτού που έγραψες ) δεν είναι και τόσο ακριβές.

Μπορεί να σου τύχει board που να δίνεις 2V στο chipset και πάλι να μην περάσει τα 430-450...υπάρχει και περίπτωση να σου κάτσει καλό και να παίζει στα 430-460 με 1.85V :)

oti to crossfire tha douleuei san 2 x 8 kai oxi 2 x 16 .......

Καμία μα καμία διαφορά στις επιδόσεις.

Επίσης όλες οι i975X μητρικές είναι 8x-8x όταν παίζεις CrossFire/SLI

Δημοσ.

LOIPON PAIDIA APOFASISA!!!!

AURIO PRWI-PRWI PAW KAI PERNW Gigabyte GA-965P-DQ6!!!

DIOTI ME UPDATE BIOS TO OPIO EINAI EIDH DIATHESIMO STO SAIT THS GIGA-BYTE EXEI 100% YPOSTHRIKSH "QUAND CORE C.P.U." TOUS NEOUS DILADI INTEL POU ANAMENONTE SE KANA 3MHNO-4MHNO

MHN ALAZOUME KATHE TOSO MHTRIKES !!! NA EIMASTE PANETOIMH.....

Δημοσ.

Μαλλον κατι παει "στραβα" με "μενα" εντελει και δεν εχω ακομα αντιλαβου τι παιζει με τον νεο μου PC ( αυτο ειναι μαλλον.....σιγουρο ) Ε6600......

Σαφως και καποια μ@λ@κι@ εχω κανει και "τρωω" αρκετες "αργοπορειες" απο τον Ε6600 μου.....

Δημοσ.
LOIPON PAIDIA APOFASISA!!!!

AURIO PRWI-PRWI PAW KAI PERNW Gigabyte GA-965P-DQ6!!!

DIOTI ME UPDATE BIOS TO OPIO EINAI EIDH DIATHESIMO STO SAIT THS GIGA-BYTE EXEI 100% YPOSTHRIKSH "QUAND CORE C.P.U." TOUS NEOUS DILADI INTEL POU ANAMENONTE SE KANA 3MHNO-4MHNO

MHN ALAZOUME KATHE TOSO MHTRIKES !!! NA EIMASTE PANETOIMH.....

ε καλα τωρα δεν ειναι κριτηριο αυτο. και η ds4 την ιδια συμβατοτητα εχει.

παρε ρε παιδι μου την p5b deluxe. h χτυπα την abit αν ειναι να παρεις 975

απλα αυτη εχει μονο ενα pci slot. strato τι αργοπορειες τρως δηλαδη? γιατι

δεν το εχεις αναφερει στον λαμπη να βοηθησουν τα παιδια?

Δημοσ.
ε καλα τωρα δεν ειναι κριτηριο αυτο. και η ds4 την ιδια συμβατοτητα εχει.

παρε ρε παιδι μου την p5b deluxe. h χτυπα την abit αν ειναι να παρεις 975

απλα αυτη εχει μονο ενα pci slot. strato τι αργοπορειες τρως δηλαδη? γιατι

δεν το εχεις αναφερει στον λαμπη να βοηθησουν τα παιδια?

file mou ego pisteuo oti opia apo tis 2 kai an paro tha exo ta ida apotelesmata..

prosopika mitriki GIGABYTE den me exei prodosei pote!!!

Eixa kata to parelthon

1) GA-7VTE+

2) GA-7VA

3) GA-7N400 PRO2 REV:1.0

4) GA-7N400 PRO2 REV:2.0

5) GA-7NNXP

6) GA-8NNXP

OPOTE MALLON KSERO KALA TIN MARKA KAI TO TI MPORI NA PROSFERI....

eno antitheta mia ASUS eixa pari stin zoi mou olo kai ola kai to ti problimata sinantisa de legete. nomizo itan to montelo ASUS A8N-SLI SE. exane sklirous, den bootare to bIos, restart XORIS LOGO.... OK THA PITE EPESES STIN PERIPTOSI

ALLA 2 BDOMADES TALEPORIA MEXRI NA BRO TI EFTEGE DEN KSEXNIOUNTE

Δημοσ.
file mou ego pisteuo oti opia apo tis 2 kai an paro tha exo ta ida apotelesmata..

prosopika mitriki GIGABYTE den me exei prodosei pote!!!

Eixa kata to parelthon

1) GA-7VTE+

2) GA-7VA

3) GA-7N400 PRO2 REV:1.0

4) GA-7N400 PRO2 REV:2.0

5) GA-7NNXP

6) GA-8NNXP

OPOTE MALLON KSERO KALA TIN MARKA KAI TO TI MPORI NA PROSFERI....

eno antitheta mia ASUS eixa pari stin zoi mou olo kai ola kai to ti problimata sinantisa de legete. nomizo itan to montelo ASUS A8N-SLI SE. exane sklirous, den bootare to bIos, restart XORIS LOGO.... OK THA PITE EPESES STIN PERIPTOSI

ALLA 2 BDOMADES TALEPORIA MEXRI NA BRO TI EFTEGE DEN KSEXNIOUNTE

και εγω ds4 εχω απλα στο ειπα γιατι η αλλη κλοκαρει καλυτερα. τεσπα με

οποια νοιωθεις καλυτερα.

Δημοσ.
giati to les auto file mou?

exis di sigkritika na dis ti diafores exi enas AMD X2 4400+ apo enan INTEL E6600?

Έχω δει συγκριτικά, και πράγματι είναι καλύτερος ο 6600 απο τον 4400, αλλα΄εσύ τον θέλεις για gaming όπως γράφεις. Στα παιχνίδια πάλι είναι καλύτερος ο 6600 αλλά είναι περιττή η αγορά από την άποψη ότι δεν θα δεις καμία αισθητή διαφορά στην απόδοση στα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι η κάρτα γραφικών και το ξέρεις, και κρίνοντας από αυτά που έχεις στο σύστημά σου δεν χρειάζεται να πάρεις νέο επεξεργαστή.Διαφορά θα δεις σε ένα παιχνίδι που έχεις πχ 80-90fps από τον 4400 και θα ανέβουν στα 100-110 με τον 6600. Η διαφορά δεν είναι αντιληπτή από το ανθρώπινο μάτι όμως. Σε ένα άλλο πολύ βαρύ παιχνίδι που παίρνεις πχ 20fps με τον 4400 θα πάς στα 23-24 το πολύ με τον 6600.Τίποτα ουσιώδες. Εγώ έχω έναν αθλον xp 3000+. Αν πω οτι θέλω να πάρω τον 6600 θα δω τρελλές διαφορές.Εσύ όχι. Βέβαια εσύ αποφασίζεις, εσύ πληρώνεις οπότε κάνεις και ότι θέλεις.

Δημοσ.
h GA-P965-DS4 pairnei crossfire?

Me tis OCZ 2X1GB 6400 800Mhz einai symvath?

με τους καινουργιους οδηγους θα υποστηριζετε και επισημα δεν ξερω αν εχουν

βγει δεν εχω ατι. το κιτακι που λες πρεπει να παιζει νομιζω και εγω ocz εχω.

απλα να ξερεις οτι η ds4 δεν παιρνει τα 2αρια ακομα στο bios περιμενουμε

revision.

Δημοσ.

οι gigabyte ειναι μακραν οι καλυτερες μητρικες.

ενα τιπ: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ asus!!!!!!!!!!!!!!!!!στο λεω απο πολλες "εμπειριες"..............

Δημοσ.
οι gigabyte ειναι μακραν οι καλυτερες μητρικες.

ενα τιπ: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ asus!!!!!!!!!!!!!!!!!στο λεω απο πολλες "εμπειριες"..............

Ότι πείς εσύ μεγάλε :D

Ιδιαίτερα η σειρά P4C & P4P της Asus ήταν πολύ χάλια......για αυτό και την είχε το 65++% των κατόχων Pentium 4.

Αντίστοιχα τώρα η P5W DH Deluxe & η P5WD2G είναι τόσο χάλια που πάλι μόνο την έχει πολύς λαός με Core 2 Duo, και όλος τυχαίως τα περισσότερα records είναι με την P5W DH Deluxe.

Thanks for the tip :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...