liopyr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δεν έθεσα προβληματισμό προς συζήτηση παιδιά, απλά σας μεταφέρω ενημέρωση «εκ των έσω» με τη μορφή προειδοποίησης. Ο καθένας ας την αξιοποιήσει (ή όχι) όπως νομίζει. Σύμφωνοι, όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του μυνήματός σου. Το πρώτο σκέλος όμως μου θύμισε έντονα αυτό,γι'αυτο και το θεώρησα προσωπικό προβληματισμό.
parsifal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Το πρώτο σκέλος όμως μου θύμισε έντονα αυτό,γι'αυτο και το θεώρησα προσωπικό προβληματισμό. liopyr, νομίζω ότι ήμουν αρκετά σαφής: ...γιατί το φαινόμενο αυτό τελευταία προβληματίζει πολύ τη διαχείριση του forum.
liopyr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2009 liopyr, νομίζω ότι ήμουν αρκετά σαφής: Kι εγώ με την σειρά μου σου εξήγησα γιατί ξεχώρισα σε δύο σκέλη το μύνημά σου. Νομίζω πως και οι δύο συμφωνούμε πως στερείται ουσίας η περαιτέρω ανάλυση.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Θα ήταν άδικο και κρίμα να πρέπει να καταφύγει ξαφνικά σε σκληρά μέτρα για μερικούς προς παραδειγματισμό των υπολοίπων.
frenzy Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Έτσι pournaras. Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε επιτέλους τα threads που βγάζουν αυθόρμητο χιούμορ από αυτά που ξεκινάνε με εντελώς valid ερωτήματα ή θεματολογία προς συζήτηση και στη συνέχεια γίνεται προσπάθεια από κάποιους να οδηγηθούν με το στανιό σε epic/legendary/whatever status (και καλά). Αλλά τί να λέμε τώρα, εδώ έχουμε περιπτώσεις που ποστάρουν σε τέτοια threads και μετά έρχονται και εδώ στο παρόν για να μας δείξουν το γαμάτο thread στο οποίο συμμετείχαν (ή μάλλον κατέστρεψαν) κι αυτοί. Διαφωνώ σε αυτό. Κάθετα.Δεν ξέρω αν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος να το αναπτύξουμε, αλλά αφού το έθεσες εδώ ως προβληματισμό, απαντώ εδώ. Αν θες για το τυπικό της υπόθεσης, μπορείς να το μεταφέρεις στο ανάλογο υποφόρουμ. Θεωρώ πως είναι πολύ λεπτή η γραμμή που διαχωρίζει το αυθόρμητο από το κακόβουλο. Και εν πάση περιπτώσει ιδιαίτερα υποκειμενική. Μπορεί εμένα (ή τον καθένα) να μη με χαρακτηρίζει το "good sense of humor" μου. Πάσο. Το δέχομαι. Δεν δέχομαι όμως τον χαρακτηρισμό "καταστροφέας του thread" ή "γαμάτος με το στανιό". Απαντάω προσωπικά, επειδή παλιότερα είχαμε παρόμοια δημόσια διαφωνία, και θεωρώ πως με αφορούν (έστω έμμεσα) όσα γράφεις παραπάνω. Αν είναι κάτι που ξεχωρίζω εδώ σε σχέση με κάμποσα άλλα φόρουμ, είναι η αρκετά ελαστική εφαρμογή κάποιων κανόνων. Το θεωρώ μεγάλο προνόμιο του παρόντος φόρουμ, γιατί καταλαβαίνω πως αυτή είναι η δύσκολη οδός για τους διαχειριστές όταν θέλουν να κρατήσουν ένα επίπεδο σε ένα thread. Η εύκολη λύση είναι να τιμωρηθούν κάποιοι. Η απαράδεκτη λύση, είναι η τιμωρία τους να έχει παραδειγματικό χαρακτήρα. Eγώ συγκεκριμένα έχω μια ψιλοένσταση όσον αφορά το"εντελώς valid ερωτήματα" που είπε ο parsifal - όσον αφορά το συγκεκριμένο τουλάχιστον thread "του χιονιού και του παλουκιού". Διότι σήκωνε πολύ τρόλλινγκ από τη φύση του. Από την άλλη, σε γενικές γραμμές, και την διαχείριση καταλαβαίνω, αλλά και είμαι της αίσθησης ότι τα μέλη δεν τρολλάρουν παρά μόνο εκεί που "χρειάζεται"... Και πάνω απ' όλα, μου τη δίνει όταν "πολύ εύκολα" πέφτει κλείδωμα.... Είχα σκεφτεί να ανοίξω ένα τέτοιο τόπικ πριν λίγες μέρες αλλά το μετάνιωσα γιατί δεν ήθελα να μπλέξω τη διαχείριση αλλά μόνο τα μέλη στο τόπικ και δεν ήμουν σίγουρος και για το σωστό χειρισμό. Δράττομαι της ευκαιρίας λοιπόν απαντώντας στα ως άνω: Πρώτα απ' όλα δεν απευθύνομαι στον μοντ πάρσιφαλ αλλά στο μέλος. Το χιούμορ μπορεί να είναι ηλίθιο, μπορεί να είναι απλά κρύο, μπορεί να είναι και έξυπνο ή πολύ απλά μπορεί να είναι του γούστου σου. Και σε μια ενότητα όπως το μπλα μπλα σίγουρα υπάρχει αρκετός χώρος να αναπτύξεις και τη θεωρία σου περί χιούμορ αλλά και την κριτική σου στο χιούμορ των άλλων. Εφ' όσον το χιούμορ επιτρέπεται είναι πολύ δύσκολο να επιβάλλει κανείς το σωστό και το λάθος χιούμορ εκτό αν γίνει υπερβολικά χυδαίο, κακεντρεχές ή προσβλητικό. Από την άλλη το ινσόμνια έχει ένα μηχανισμό αυτοάμυνας που λίγοι καταλαβαίνουν και όλοι χρησιμοποιούν. Λέγεται κράξιμο. Και το κράξιμο προστατεύει το ινσόμνια από ηλίθιους, από κακεντρεχείς και από κομπλεξικούς. Ο ηλίθιος γίνεται γραφικός και αποκτά χρησιμότητα, ο κακεντρεχής αχρηστεύεται και ο κομπλεξικός αυτοσιωπάται. Και το κράξιμο ανάλογα με το από που προέρχεται και με τι κίνητρα κράζεται αναλόγως. Σήμερα κι όλας είχα μια παρεξήγηση στο οφτόπικ μετά από ενα κουτό ανούσιο αστείο που έκανα για να περάσει στο ντούκου και απαντήθηκε και ερμηνεύτηκε στα σοβαρά από ένα άλλο μέλος. Η κατάληξη και η τελική εικόνα είναι πραγματική και για τους δυό μας. Τώρα εκτός του μπλα μπλα: Ένα τεχνολογικό φόρουμ δεν αποτελείται από τεμπέληδες και ηλίθιους, ούτε θα έπρεπε να τους εξυπηρετεί. Στο λινκ αυτό περιέχονται όλα όσα θα μπορούσα να διευκρινήσω επ' αυτού. Ακολούθως το κράξιμο εκεί λειτουργεί καθαρτικά. Όταν η απάντηση βρίσκεται στα δύο πρώτα λινκς του google ή το θέμα έχει επαναληφθεί τόσες φορές που θυμάσαι και τη url της απάντησης τότε ο σαρκασμός δεν πέφτει στο κενό, ούτε θεωρείται σπαμ. Προστατεύει τα μέλη από το να φορτώσουν την επόμενη ανούσια σελίδα. Πριν λίγο καιρό άνοιξε κάποιος ένα τόπικ και ζήταγε να του βρούμε φωτογραφίες από έναν άνθρωπο επάνω σε μηχανή για φυλλάδιο πιτσαρίας. Βρήκα ένα τύπο πάνω σε ένα μοτοσακό με ντουντούκα στον κώλο και 1 κονσέρβα φασόλια Heinz στο χέρι. Ο Lomar μου την είπε πως τρολλάρω. Εγώ έκανα το εξής: Έκανα report τον εαυτό μου να αφήσω το τόπικ να κυλήσει, και σε προσωπική συζήτηση με τον Lomar του εξήγησα πως αφού ο τύπος βαριέται τόσο πολύ να ασχοληθεί έστω και λίγο με την επιχείρησή του ψάχνοντας πρώτα στο google, διαλέγω αυτή τη φωτό να του δείξω πως πρέπει να δουλέψει και λίγο. Ο Lomar το δέχτηκε απέσυρε τα περί τρολ και εγώ απέσυρα τα περί έλλειψης χιούμορ και το λήξαμε εκεί με αμοιβαία εκτίμηση. Το ποστ μου όμως είχε σβηστεί και ο τύπος είναι ακόμη εκεί έξω και περιμένει να χτυπήσει με ένα ακόμη τεμπέλικο τόπικ. Δεν μιλάω για διαχείριση αλλά για την κοινότητα του ινσόμνια και το πως αυτορυθμίζεται. Αύριο θα υπερβάλλω, ή θα τεμπελιάσω και θα βρεθώ κραγμένος ή εκτός κοινότητας. Η διαχείριση ανήκει στους διαχειριστές και θα κάνουν όπως νομίζουν. Εξ' άλλου τόσα χρόνια μεγαλώνει η κοινότητα άρα μάλλον κάτι κάνουν σωστά. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως εμείς δεν έχουμε ευθύνες απέναντι στην αισθητική και την ευφυία μας ως μέλη. Και τελειώνω εδώ με το προσωπικό μου ημερολόγιο.
washcloud Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 ...λίγο μπλεγμέ το ποστ του frenzy για τη δική μου συλλογιστική, αλλά +1 γιατί το ζουμί του προωθεί μια ουσιαστικότατη άποψη. +1 ακόμη διότι εκτιμώ που έχει το "θάρρος" όπως και ο liopyr είχε που το "ξεκίνησε" να γράψει για κάτι που άλλοι θα αποφεύγαμε, θεωρώντας το θέμα από λήξαν έως και σπαμ (μετά από τις "διευκρινήσεις" του parsifal). Ουσία, "guts", και σωστό timing. Δεν τα γράφω αυτά ούτε για να θωπέψω τον frenzy - ούτε για να συνεχίσω κάτι (άμα είναι, πάμε όντως σε άλλο section του forum) : απλά για να τονίσω το ότι βεβαίως και είναι καλό και 'μεις να έχουμε στο νου και τις διαθέσεις της διαχείρισης, όμως επίσης καλό είναι ΚΑΙ η διαχείριση να λαμβάνει υπ' όψιν τις όποιες "τεκμηριωμένες" απόψεις... Τέλος η πάρλα από εμένα ΕΔΩ, για το συγκεκριμένο θέμα
Lucifer Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Τι "guts" μωρέ, λες και έχει πέσει μπαν ποτέ επειδή διαφώνησε κάποιος με την ΕΞΟΥΣΙΑ.
washcloud Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 ..γι' αυτό και το έβαλα σε εισαγωγικά.. Απλά πολλοί είναι που έχουν απόψεις όμως, και δεν κάνουν καν τον κόπο να τις πληκτρολογήσουν...
stefa_1 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Eγω δεν μπορω να ξεχασω το thread ''οταν ανοιγω το φως του μπανιου,πεφτει η συνδεση'':lol:
alexzzz Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Τι "guts" μωρέ, λες και έχει πέσει μπαν ποτέ επειδή διαφώνησε κάποιος με την ΕΞΟΥΣΙΑ. για τα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά...
teo64x Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 για τα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά... Έεεετσι, έτσι, έτσι.
MsquitoPrincess Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Παθαίνω ένα περίεργο συνδυασμό νευρικού γέλιου και πονοκεφαλιασμένου όβερφλοουντ από αρθρόποδα. Ψηθείτε να αλλάξετε προφάηλς =p
frenzy Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2009 Τέλος η πάρλα από εμένα ΕΔΩ, για το συγκεκριμένο θέμα Ίσως ΕΔΩ να είναι όμως ο καταλληλότερος χώρος. για τα πάντα υπάρχει η πρώτη φορά... Έεεετσι, έτσι, έτσι. Μπα, συμφωνώ με τον Λούσι, εκφράζομαι πολύ άνετα. Βέβαια όχι σε αντίθεση με την εξουσία, αφού την άφησα ξεκάθαρα απ' έξω. Παθαίνω ένα περίεργο συνδυασμό νευρικού γέλιου και πονοκεφαλιασμένου όβερφλοουντ από αρθρόποδα.Ψηθείτε να αλλάξετε προφάηλς =p Σαν ελονοσία είστε έτσι που πάτε όλοι μαζί από τόπικ σε τόπικ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.