Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για την επιλογή υποσυστημάτων

Cartman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να αγοράσω καινούριο pc και θα ήθελα την γνώμη - βοήθειά σας :)

Ας αρχίσουμε με τα βασικά:

Το pc θα χρησιμοποιηθεί για all around χρήση συμπεριλαμβανομένων dvd/divx authoring & editing και gaming.

Από άποψη budget δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος περιορισμός αλλά η αγορά θα γίνει με έμφαση στο "best value 4 money" μια και θα προστεθούν κάποια πράγματα αργότερα (πιθανότατα μια 20,1'' Wide Philips 200WP7ES και DX10 Vga).

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

PSU: Enermax Liberty 620W ~ 160€

ή Εnermax Noisetaker II 600W ~ 140€

CASE:Coolermaster CM Stacker ~ 158€

CPU: Core2Duo 6400 ~ 229€

CPU Cooler: ????(*)

ΜΒ: Asus P5B Deluxe ~ 219€ (**)

RAM: 2x1 GB Supertalent 6400C5 ~ 279€

VGA: 7900GS ~ 230€ (***)

HD: 2x320GB Seagate 7200.10 ~ 210€

DVD-R: Pioneer 111D ~ 40€

DVD: Lite-On 16P1S ~ 18€

KB: Logitech G15 ~ 75€

MOUSE: Logitech G5 ~ 0€ (υπάρχει ήδη ;) )

ΣΥΝΟΛΟ: ~ 1.620€ + Cpu Cooler

Kαι τώρα οι ερωτήσεις μου:

(*) Στο σύστημα θα γίνει OC και θα ήθελα να μου προτείνετε μια καλή αερόψυξη. Αρχικά προσανατολιζόμουν για ZALMAN 9500 αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή λύση για τη συγκεκριμένη CPU ... σε [email protected] κάνει θαύματα...

(**) Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι οι 2 από τις PCI βρίσκονται πολύ κοντά στην PCX x16 και ανάλογα με το σύστημα ψύξης της VGA που θα αντικαταστήσει αργότερα την 7900GS μπορεί να μου κρύβει ακόμα και τις δύο ! Υπάρχει καμμία άλλη μητρική που να συνδιάζει Ε-SATA & FIREWIRE να έχει τις δυνατότητες της P5B Deluxe σε Ο.C και να είναι με 3 PCI?

(***) H VGA που θα βάλω θα δουλέψει στην Philips 190X6FB που έχω άρα μιλάμε για αναλύση 1280x1024... H αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλήξει ποια VGA να πάρω... σαν εναλακτικές βλέπω τις Χ1900 ΧΤ 256ΜΒ,7950 GT 256MB και την αναμενόμενη Χ1950 Pro 256 MB. Mε προβληματίζει το γεγονός πως όταν με το καλό πάρω την 20,1'' Wide θα έχει native 1680x1050 οπότε μάλλον με κάποια από τις 3 παραπάνω VGAs δεν θα με βλέπω και πολύ καλά στα games. Οπότε αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για VGA τώρα ή να περιμένω ;

Δημοσ.

Οσον αφορά τη vga κράτα την 7900GS και αμα βρείς και καμια Χ1900GT ακόμη καλύτερα! Δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα παραπανω όταν σε 7-8 μήνες το πολύ θα πρέπει να την αλλάξεις με μια καρτα DX10!

Οσο αφορά την M/B δυσκολα θα βρεις άλλη με τετοιες δυνατότητες o/c και 3 PCI σε αρκετα καλή διάταξη! Πολυ καλή M/B (καλύτερη και από την ASUS) όσο αφορά την απόδοση και τις ανοχές σε o/c είναι αυτή η DFI αλλά διαθέτει μόνο 2PCI

Δημοσ.

Καταρχήν stm00192 σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου :)

Στο θέμα VGA:

H Χ1900GT έχει 10-20? διαφορά από την Χ1900ΧΤ 256, οπότε από τις 2 προτιμώ την ΧΤ (εκτός και αν βγεί σύντομα η Χ1950 Pro).

Στο θέμα Motherboard:

Η DFI μπορεί να έκανε όνομα με τις Nforce 4 της, αλλά η 975 G/X δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ούτε από ταχύτητες FSB ούτε από Bios Updates Support από την ίδια την DFI. Λέγεται πως η εταιρεία έχει ρίξει όλο το βάρος της στην επερχόμενη με το Ati RD600 ....

Δημοσ.

Αμα το ψαξεις λίγο το θέμα θα δείς οτι μπορεις να βρείς Χ1900GT με 200Ε! Για δες λίγο εδώ και εδω (Χ1900GT - 205E)!

Οσο για την DFI οσα review έχω διαβάσει σε ξένο και ελληνικό τύπο (online και εντυπο) την έχουν βγάλει ως την καλύτερη Μ/Β αυτή τη στιγμη για c2d σε ο/c και επιδόσεις!

αμα έχεις όρεξη διάβασε αυτό (κυρίως τις σελίδες 8-9)! Μόνο η Μ/Β της Intel με το 975 μπορεί να την ανταγωνιστει!

Δημοσ.

Εμένα πάλι δεν με πείθει η DFI Infinity 975 X/G από τη στιγμή που διάβασα αυτά τα topic

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=103025

και

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=111725

Όλοι δηλώνουν απογοητευμένοι απο το συγκεκριμένο board. Αν δεν κάνω λάθος οι καλύτερες υλοποιήσεις για 975 είναι οι ASUS P5W-DH Deluxe, ABIT AW9D-MAX και η ΙNTEL BadAxe...

Για την VGA ειδικά το megamarket δεν με πείθει.... ότι έχει σε πραγματικά φθηνή τιμή δεν το έχει διαθέσιμο...κοινώς απλά βάζει κράχτες (από προσωπική εμπειρία αυτό).

Η Μsystems από την άλλη δεν ξέρω τι ρόλο βαράει, αλλά γενικά e-shops που δεν κάνουν λόγο για διαθεσιμότητα δεν μου γεμίζουν το μάτι ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...