katevastiras Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Καλησπέρα! Θέλω να φτιάξω ένα media center υπολογιστή. Τι κουτί είναι καλά να πάρω έτσι ώστε να είναι εύχρηστο και για έναν μή εξοικειωμένο χρήστη (τον πατέρα μου δλδ), για να παίξει μαι ταινία εύκολα, με ένα κουμπί δλδ. Πιστεύεται ότι με έναν φτηνό celeron οι ταινίες θα παίζουν κανονικά χωρις παγώματα στα καρέ? Πέρα από το λειτουργικό που θα κάτσει επάνω στο μηχάνημα χρειάζεται και κάποιο Media Center OS η το κουτί είναι αυτό που προσφέρει την λειτουργικότητα και την αλληλεπίδραση? Να σημειώσω ότι σκέφτομαι να κάνω ένα φτηνό συστηματάκι και ψάχνω να βρώ μια καλή σύνθεση που θα είναι λειτουργική, οικονομική αλλά και να μπορεί να ικονοποιεί τον σκοπό της... Ευχαριστω για τις όποιες απαντήσεις παίδες!!
georgeadams Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Για να βλέπει ταινίες καλός θα είναι και ο Celeron. Το κουτί από μόνο του δεν βοηθάει στην ευχρηστία που ψάχνεις. Μιας και συνήθως τα Media Center PCs μπαίνουν σε χώρους όπως το σαλόνι, συνήθως ψάχνουμε για έαν κουτί που να "δένει" αισθητικά με το χώρο, συνήθως να μοιάζει αισθητικά με τις συσκευές που τοποθετούμε κάτω ή δίπλα από την τηλεόραση (DVD, Video, ενισχυτής, κλπ). Για να έχεις την ευχρηστία που θέλεις, πρέπει να βάλεις κάποιο τηλεκοντρόλ που να συνεργάζεται με τα προγράμματα που θα τρέχουν στο PC. Και μιας και μιλάμε για τα προγράμματα, ή θα βάλεις τα Windows XP Media Center Edition 2005, ή αν θέλεις κάτι εξίσου καλό σε freeware, βάλε τα απλά Windows XP μαζί με το MediaPortal. Έτσι κι αλλιώς, μόλις μπαίνει στα windows, θα ανοίγει το ειδικό interface όπου πολύ απλά με το ποντίκι (ή με το τηλεκοντρόλ) θα μπορείς να διαλέξεις να δεις ταινία DVD, divx, να παίξεις mp3, να δεις τις φωτογραφίες που έχει μέσα, να παίξεις τηλεόραση ή ράδιο (αν έχεις βάλει και tv/radio tuner στο pc).
makiaveli83 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 tsekare kai to GeexBox. Ειναι μια εκδοση Linux κατευθειαν φορτωνει ενα interface και παιζεις οτι θελεις,dvd , dIVX με grsubs απο dvd αλλα και απο Lan,καθως και καποια remote controls. yposthrizei wifi και ειναι 7 mb ολα και ολα. Aμα θες δε το κανεις καν install και το bootareis apo to cd
jordan t610 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Μπορεί να μου πει κανείς πως τι hardware χρειάζεται?
Freakster Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 βάλε τα απλά Windows XP μαζί με το MediaPortal. Τι τελειο που φαινεται στα screenshots :o Αν καταλαβα καλα με το που μπαινεις στα windows φορτωνει αυτο; Μονο ετσι λειτουργει; Σαν media library?? Να το ανοιγω ανα πασα στιγμη και να βλεπω φωτο, τιβι, βιντεο, γινεται;;
aspirin Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Δημοσ. 17 Απριλίου 2007 Τί το θέλεις το celeron ρε γμτ. Πιο μπούρδα δεν υπάρχει. Καλύτερα sempron ή ακόμα καλύτερα με μερικά ευρώ παραπάνω (κάπου 70 ευρώ) παίρνεις διπύρηνο AMD που όχι μόνο παίζει τις ταινίες, αλλά σου κάνει ένα σωρό κέρατα.
21century Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Δημοσ. 18 Απριλίου 2007 Καλυτερα να παρεις μια καλη μητρικη για να χτισεις το συστημα σου και να μην ανησυχεις για τα υπολοιπα.
spyros14 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 Δημοσ. 27 Απριλίου 2007 παιδια ενδιαφερομαι κι εγω να αγορασω 1 media center για το σαλονι και να εχω monitor την καινουργια μου lcd LG 36'' αλλα ταυτοχρονα θελω να παιζω και παιχνιδια,ειμαι ομως ψιλοασχετος και θελω βοηθεια,τι να παρω και ποσο πρεπει να διαθεσω? τα παιχνιδια που παιζω ειναι το RBR και το CMR Dirt οταν βγει,επισης θελω κι 1 καλο gamepad και 1 τιμονιερα.
narbi Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 to thlekontrol twn media center h an den pareis ayta alla katebaseis to MediaPortal pou to briskeis wste na mi xreiazesai mouse k keyboard???
ledandreas Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 Δημοσ. 28 Απριλίου 2007 παλικάρια μου, όπως λέει και ένας φίλος "πήγα και έβαλα media center υπολογιστή στο σπίτι και τι τα θες; μπλέ οθόνες, αναβαθμίσεις, καλώδια πολλά και πολλά λεφτά... αφού υπάρχουν όλα έτοιμα σε φέτες τι θές και μπλέκεις με τον Billy Gates..." Υπόψη ότι είναι ιδιοκτήτης καταστήματος λιανικής που πουλάει ΗΥ. Αν είναι και για γονείς, πού να τους εξηγείς πάτα εκείνο, κάνε το άλλο κλπ. Δώσε 50 Ευρώ και πάρε ένα dvd player. Ακόμα και avi παίζουν τώρα πια...
@topos Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Δημοσ. 29 Απριλίου 2007 Τί το θέλεις το celeron ρε γμτ. Πιο μπούρδα δεν υπάρχει. Καλύτερα sempron ή ακόμα καλύτερα με μερικά ευρώ παραπάνω (κάπου 70 ευρώ) παίρνεις διπύρηνο AMD που όχι μόνο παίζει τις ταινίες, αλλά σου κάνει ένα σωρό κέρατα. Kαρφι για amd 3600x2...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.