Προς το περιεχόμενο

Θερμοαγώγημες Πάστες

stavregos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορει κανεις να μου πει καποιος ποια ειναι η καλυτερη θερμοαγώγιμη πάστα???

Σήμερα πήρα τη Nano Fusion της Coolermaster και με το που την έβαλα η θερμοκρασια σε κατασταση αναμονης κυμαινεται απο 50 μεχρι 53 ενω με 100% φόρτωμα του επεξαργαστη φτανει το πολυ μεχρι 58 ενω πριν ηταν 62 και 78 αντιστοιχα!!!!!!

Υπαρχει περίπτωση να πεσει και αλλο η θερμοκρασία?????

Δημοσ.

e afou eides 20 vathmous diafora se full load thes kiallo ? :D

i arctic silver einai aptis kaliteres...alla na sto riksei kialo mono i pasta den ginete....an valeis k megaliteri psyxtra ston epeksergasti isws nai

Δημοσ.

Οχι δεν θελω και αλλο απλα ρωταω γιατι εχω ακουσει οτι μερικες παστες λειτουργουν μετα απο καποιες ωρες γιαυτο ρωτάω.Την arctic silver που μπορω να την βρώ??οπου και αν ρωτησα δεν την έχουν!!!Πόση διαρκεια ζωής έχουν οι πάστες?

Δημοσ.

Και όμως,δεν θέλω να το κάνω διαφήμηση μιας και το ανέφερα αρκετές φορές εδώ,η καλύτερη πάστα για cpu είναι η Coollaboratory Liquid Pro.Ένα υγρό μέταλλο όπως ο υδράργυρος που θα σου ρίξει 4-7 βαθμούς σε σχέση με την ArticSilver III.Σημαντικό μειονέκτημα δεν κάνει για αλουμινένιες ψύχτρες,και θέλει πολύ προσοχή στο άπλωμα μιας και είναι υγρό.Σε εμένα προσωπικά παλιότερα με τον 650άρη μου έριξε 4 βαθμούς την θερμοκρασία σε σύγκριση με την artic silver 5.Συνδίασέ την με μια καλή ψύχτρα και θάσαι ΟΚ.

Δημοσ.

Που στο καλό βρήκες την Coollaboratory στην αγορά ?

Anyways, μακάρι να βρεθεί κανά site να κάνει κανά καλό και μεγάλο συγκριτικό με τις διάφορες θερμοαγώγιμες πάστες.

Πάντως από τις εγγυημένα καλύτερες λύσεις είναι η Arctic Silver 5 για αερόψυξη, και η Arctic Silver Ceramique για υδρόψυξη/extreme cooling ( στην αερόψυξη η Ceramique υστερεί πολύ λίγο της AS 5 )

Δημοσ.

Artic Silver έχουν τα Multirama και το Πλαίσιο.

Τώρα για το ποιά είναι καλύτερη είναι λίγο δύσκολο να πεις καθαρά καθώς είναι περισσότερο συνδυασμός heatsink+thermal compound, δηλαδή αν έχεις ένα μέτριο σύστημα ψύξης και του βάλεις την καλύτερη πάστα θα πάρεις το ~20-40% από την αποτελεσματικότητα που θα είχες αν άλλαζες το σύστημα ψύξης με ένα καλύτερο και το συνδύαζες με μια καλή πάστα.

Σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο.

1) http://www.dansdata.com/goop.htm

2) http://www.heatsink-guide.com/content.php?content=compound.shtml

3) http://www.thetechzone.com/reviews/roundup/thermal_compound/index.shtml

Δημοσ.

Όταν αγοράζεις μια CPU στη συσκευασία "BOX", δηλαδή μαζί με την ψύκτρα και τον ανεμιστήρα της, η ψύκτρα έχει στο κάτω μέρος της ένα λεπτό στρώμα από μια θερμοαγώγιμη ουσία, το λεγόμενο "Thermal Pad". Είναι ένα υλικό που μοιάζει με "τσίχλα".

Αυτό είναι αρκετά καλό για κάποιον που δεν "πειράζει" συνεχώς τον επεξεργαστή του και τον δουλεύει χωρίς Overclocking.

Όμως, είναι υλικό μίας χρήσεως. Δηλαδή αν ποτέ για κάποιο λόγο βγάλεις την ψύκτρα από τον επεξεργαστή, πριν την ξαναβάλεις πρέπει να αντικαταστήσεις το θερμοαγώγιμο υλικό, είτε βάζοντας πάλι ένα νέο thermal pad (δύσκολα όμως θα βρεις στην αγορά) είτε βάζοντας θερμοαγώγιμη "πάστα".

Οι θερμοαγώγιμες πάστες συνήθως έχουν καλύτερη απόδοση αλλά καλό είναι κάθε μερικούς μήνες να τις αλλάζουμε γιατί μπορεί να χάνουν τις ιδιότητες τους.

Δημοσ.

@georgeadams

Ακριβώς αυτή την απάντηση ήθελα. Ευχαριστώ! Και αν μπορείς (ή όποιος μπορεί) λύσε μου άλλη μια απορία. Οι πάστες αν κατάλαβα καλά σχηματίζουν ένα λεπτό στρώμα πάνω στη CPU. Παραπάνω όμως αναφέρθηκε κάποια πάστα από υγρό μέταλο. Αυτή πώς ακριβώς εφαρμόζεται στη CPU;

Δημοσ.
Οι θερμοαγώγιμες πάστες συνήθως έχουν καλύτερη απόδοση
Σωστά έναντι των τσιχλών όπως πολύ σωστά τις χαρακτήρισες.
αλλά καλό είναι κάθε μερικούς μήνες να τις αλλάζουμε γιατί μπορεί να χάνουν τις ιδιότητες τους.
Καθάρισμα με μπλε οινόπνευμα (ΟΚ το καθαρό κοστίζει more) όχι ασετόν (αυτό είναι για τα νύχια της φιλενάδας σας) :mrgreen: κάθε 4-6 μήνες.

stavregos λίγο υπερβολική δεν είναι η πτώση της θερμοκρασίας που ανέφερες? :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...