Προς το περιεχόμενο

Υψηλή χρήση της cpu από το csrss.exe

antonl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τις τελευταίες 2 μέρες το συγκεκριμένο εκτελέσιμο (csrss.exe) χρησιμοποιεί το 20%+ της CPU. Μετά από ψάξιμο στο Google είδα ότι υπάρχουν 2 versions του συγκεκριμένου αρχείου: μία legal όπου αποτελεί βασικό component των Windows και μία που είναι trojan/virus/dialer/"κάτι «κακό» τελοσπάντων".

Αυτή που έχω εγώ βρίσκεται στο system32 (και σε καν 2-3 καταλόγους ακόμα SP, prefetch). Σε όλους αυτούς τους καταλόγους βρίσκεται το ίδιο ακριβώς αρχείο, όχι μόνο κρίνοντας από το μέγεθός του (~6kB). Πιστεύω πως είναι η «καλή/σωστή» έκδοση μιας και στις ιδιότητες του αναφέρει πως είναι αρχείο της microsoft,sp τάδε κλπ και επιπλέον μετά από μια προσπάθεια μου να το τερματίσω με κάποιον taskmanager «έφαγα» μια μπλε οθόνη. Επίσης το NOD32 και το ewido anti-spyware δεν έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για αυτό.

Το θέμα όμως είναι πως το pc σέρνεται εξαιτίας του. Υπάρχει κάποια ιδέα/πρόταση για το τι μπορώ να κάνω;

Edit: Κάτι που ξέχασα και μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο taskmanager των WinXP δείχνει το αρχείο να τρέχει πότε σε Normal priority και πότε σε High.

Edit No2: Ψιλολύθηκε (λογικά). Υπεύθυνο ήταν το set ποντίκι+πληκτρολόγιο (logitech ΜΧ5000) και για την ακρίβεια το λογισμικό Setpoint που χρησιμοποιείται από αυτά. Μετά το κλείσιμο του προγράμματος από το system tray ηρέμησε η CPU. Μέρα με τη μέρα βγαίνει κι ένα ακόμα αρνητικό για το σετ αυτό....

Δημοσ.

Φιλαρακο καλησπερα

Αν δοκιμασεις να κανεις ενα εκτελεσιμο μετονομασια και του δωσεις το ονομα csrss.exe και το τρεξεις αν πας να το κλεισεις απο τον task manager τα windows δεν σε αφηνουν .την θεωρουν critical και ασ ειναι απο μετονομασια.

Με ενα γρηγορο Google it υπαρχουν πονηρες εφαρμογες με αυτο το ονομα .

καλο βραδυ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...