Stavie Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Καλησπέρα σας, έχω πάρα πολύ καιρό να κάνω ποστ, αλλά υπάρχει σοβαρός λόγος. Είμαι με έναν φίλο, φανατικοί και οι δύο της F1 (αλλά όχι των σπίρτων του Alpha ), και έχουμε ήδη ξεκινήσει ένα online πρωτάθλημα με το RH2005 mod του EASports F1 '99-'02 μέσω F1RST3, δείτε εδώ: http://dax.atspace.org Το F1RST3 έχει και επίσημα online πρωταθλήματα, αλλά θέλει αφοσίωση, πολύ χρόνο, και υπομονή φυσικά γιατί τρέχεις με κάθε καρυδιάς καρύδι... Καλά τα περνάμε μόνοι μας λοιπόν, αλλά θα είναι σαφώς καλύτερο να υπάρχει κι άλλος κόσμος, κι άλλες ομάδες κτλπ. Αν ενδιαφέρεται κάποιος να αρχίσει να τρέχει μαζί μας ας επικοινωνήσει, είτε μέσω Insomnia, είτε με e-mail που θα βρείτε στο site... Τα links για όλα τα παραπάνω με Google, αλλιώς πείτε μου να βοηθήσω. Άντε γειά σας!
Stavie Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Κανένας;... Τι έγινε ρε παιδιά; Μου κρατάτε μούτρα που είπα κακία για τις μεταδόσεις του Alpha;;; Btw, το site ανανεώθηκε λίγο, και πρέπει να πω οτι το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά... είναι κρίμα να τρέχουμε μόνοι. Όπως και να'χει, υπάρχει κάποιο online community στην Ελλάδα για simracing; Χαιρετώ.
nzeppos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2006 Δεν παίζουμε καλύτερα κανένα Live For Speed? Απ'ότι έχω καταλάβει η Ελλάδα δεν πολυμετράει στα simracing communities αλλά τουλάχιστον στο LFS είχαμε ιδρύσει μια ομάδα και τρέχαμε και σε διάφορα leagues. Έχω όμως κάμποσο καιρό να ασχοληθώ και δεν ξέρω σε ποιά κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά (και η ομάδα). Greek Virtual Racing (GVR)
Stavie Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Α ναι... το έχω δοκιμάσει το LFS (όπως και σχέδον όλα τα σχετικά παιχνίδια): πάρα πολύ καλό feedback στο τιμόνι, κορυφαίος ήχος, great fun. Αλλά άλλο κόλλημα η F1... Ευχαριστώ για το link πάντως. Νίκος
nzeppos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2006 Έχει και το LFS αμάξια F1 (για την ακρίβεια μόνο τη BMW Sauber) αλλά έχεις δίκιο, άλλο κόλλημα η F1. Και να παίζεις και στις κανονικές πίστες της F1!
Stavie Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 τελικά κάποιος μας βρήκε από τα post αυτά... κανάς άλλος; θυμίζω: http://dax.atspace.org Νίκος
S2Katana Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Θα ηθελα να το δοκιμασω αφου ειμαι κολλημενος με την F1, αλλα πως γινεται?Που θα βρω το game?
nzeppos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Ε δεν είναι και πολύ δύσκολο να βρεις το F1 Challenge 99-02, θα υπάρχει στα συνηθισμένα κατατόπια που συχνάζει ο θείος όλων. Αν και παλιό είναι σίγουρο ότι όλο και κάποιος θα το σιντάρει (!!)... Το δε RH2005 mod του Ralph Hummerich είναι ακόμα ευκολότερο να βρεθεί μιας και κυκλοφορεί ελεύθερο σε πολλά f1 simulation sites.
migf1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Α ναι... το έχω δοκιμάσει το LFS (όπως και σχέδον όλα τα σχετικά παιχνίδια): πάρα πολύ καλό feedback στο τιμόνι, κορυφαίος ήχος, great fun. Αλλά άλλο κόλλημα η F1... Ευχαριστώ για το link πάντως. Νίκος Βασικά το LFS και το rFactor είναι αυτή τη στιγμή οι μοναδικοί προσομοιωτές που έχουν official licensed μονοθέσιο F1 του 2006 (συγκεκριμένα την BMW Sauber F1). Το LFS έχει επίσης officialy licensed μονοθέσιo Formula SAE (kart) κι ανεπίσημα Formula Nippon 3000 και Formula Renault 2000. Η GVR είναι αυτη τη στιγμή η μόνη οργανωμένη ελληνική ομάδα για sims, δραστηριοποιείται στο LFS (αν υπαρχει ενδιαφέρον & συμμετοχή μπορεί να ανοιξει κι άλλα divisios) με δικούς της servers για προπονήσεις και αγώνες, καθώς επίσης και server Ventrilo. Περισσότερες πληροφρίες μπορείς να βρεις στο blog ή/και στο φόρουμ της ομάδας. Αν υπάρξει ενδιαφέρον και δεν σας πειράζει να τρέχετε σε μη πραγματικές πίστες, μπορούμε να οργανώσουμε ένα F1 Championship (ή ένα γενικότερο One Seaters Champiionship) στα πρότυπα του GVR Unofficial Mini Champiosnhip που ήδη τρέχει.
Stavie Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 ε ναι, ακριβώς... για τα υπόλοιπα, ορίστε κάποια links: RH2005 (κι όχι μόνο): http://emac.sportplanet.gamespy.com/ client για online multiplayer gaming: http://www.f1rst3.com/ btw, μόλις αποκτήσαμε και 3ο μέλος απ'ότι φαίνεται, αν κρατήσει το momentum από το 2007 μπορεί να έχουμε και 4ο Νίκος
Stavie Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 migf1, σας παρακολουθώ από την αρχή όταν έπεσε σύρμα σ'αυτό το thread... εντυπωσιακή προσπάθεια, αλλά αυτά που διάβασα και είδα στο forum για τρελούς οδηγούς μετά τους πρώτους αγώνες μου θύμισαν έναν από τους λόγους που δε συμμετέχω σε open αγώνες... καφρίλα! αλλά τέλος πάντων, οι original πίστες και ομάδες είναι μεγάλο πράγμα, και δύσκολα θα αλλάξω τα RH mods - μάλιστα ακούγεται οτι το RH2006 θα βγεί για rFactor, οπότε θα παω προς τα εκεί... θα σας παρακολουθώ στη GVR, κι ελπίζω κάποια στιγμή να συναντηθούν τα ενδιαφέροντα μας Νίκος
kaynd Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δεν είναι τόσο καφρίλα. Απλά σε έναν πραγματικά ρεαλιστικό εξομοιωτή είναι πολύ δύσκολο να έχεις κοντινές μάχες και πολλά ατυχήματα γίνονται κατά λάθος και λόγω lag. (ένα κλικ νωρίτερα να φρενάρει ο μπροστινός σου αν δεν καταφέρεις να το προβλέψεις + του ότι είσαι στην αεροδυναμική ουρά του και δεν έχεις την αντίσταση του αέρα να σε επιβραδύνει και να σε πατάει κάτω για να πιάσουν καλά τα φρένα σου (ειδικά στις φόρμουλες) είναι παν εύκολο να τον ακουμπήσεις από πίσω… και λίγο να βάλει το χέρι του το lag έγινε μια στουκα τεραστίων διαστάσεων… Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που προκαλούν ατυχήματα επίτηδες ή απλά επειδή δε δίνουν δεκάρα και αυτοί δεν είναι ευπρόσδεκτοι σε καμιά ομάδα. Και ο λόγος που φτιάχτηκε η gvr είναι για να βρίσεις “γνωστούς” να τρέχεις οπού μπορείς να έχεις μια πιο ανθρώπινη επικοινωνία από αυτή που έχεις τον κάθε άσχετο που θα βρεις σε public servers (υπάρχουν και καλοί public servers). Και φυσικά ο σκοπός μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο μας και να συμμετέχουμε σε επίσημα leagues. Παντως το live for speed δεν είναι συγκεντρωμένο στις φόρμουλες και όσων αφορά τις πιστές, η μορφολογία των περισσοτέρων ταιριάζει περισσότερο σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και όχι τόσο formula 1. Υπάρχουν και λίγες πίστες που έχουν προσανατολισμό σε formula αλλά καμιά σχέση με αυτό που μπορείς να βρεις σε ένα εξειδικευμένο παιχνίδι για φόρμουλες. Οπότε θεωρώ άτοπη την πρόταση των LFS και rFactor καθώς δεν εξειδικεύονται στις φόρμουλες (το rfactor με κατάλληλα mods μπορεί να ανταποκριθεί καλυτέρα στις απαιτήσεις του formoulοβιου) Θα χαρούμε να ακούσουμε νέα για την πρόοδο σας.. άντε να ανεβεί η Ελλάδα στην race sim σκηνή.
migf1 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 migf1, σας παρακολουθώ από την αρχή όταν έπεσε σύρμα σ'αυτό το thread... εντυπωσιακή προσπάθεια, αλλά αυτά που διάβασα και είδα στο forum για τρελούς οδηγούς μετά τους πρώτους αγώνες μου θύμισαν έναν από τους λόγους που δε συμμετέχω σε open αγώνες... καφρίλα! Καφρίλα δεν υπάρχει, μιας και λίγο-πολύ όσοι τρέχουμε είμαστε πια γνωστοί μεταξύ μας. Αυτό που υπάρχει είναι απειρία και δυστυχώς lag. Οι περισσότερες χοντράδες έχουν γίνει ελέω lag (το οποίο έχει τη δυσάρεστη ιδιότητα να πολλαπλασιάζει τη δύναμη οποιασδήποτε επαφής μεταξύ των αυτοκινήτων). Απο κει και περα και μέχρι στιγμής, κάθε αγώνας είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. αλλά τέλος πάντων, οι original πίστες και ομάδες είναι μεγάλο πράγμα, και δύσκολα θα αλλάξω τα RH mods - μάλιστα ακούγεται οτι το RH2006 θα βγεί για rFactor, οπότε θα παω προς τα εκεί... Συμφωνώ για το rFactor, που άλλωστε είναι η εξέλιξη του F1C. Η F1 στο rFactor 1.150 είναι η καλύτερη F1 που έχω συναντήσει ποτέ σε οποιοδήποτε sim. Αν φτιάξετε κάτι με το rF, let me know γιατί με ενδιαφέρει. Μπορούμε ακόμα και να ανοίξουμε rFactor division στην GVR και να σας δώσουμε δικαιώματα οργάνωσης και διαχείρισής του. θα σας παρακολουθώ στη GVR, κι ελπίζω κάποια στιγμή να συναντηθούν τα ενδιαφέροντα μας Νίκος Συν Αθηνά και χείρα κίνει Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!
Stavie Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Καλά, με πείσατε, ίσως δεν ήταν ο σωστός χαρακτηρισμός... Και πρέπει να τονίσω οτι όντως η ατμόσφαιρα στη GVR είναι πολύ καλή, και μπράβο σας. Αλλά ακόμα κι αυτές οι μικροεπαφές για τις οποίες διαβάζω στα reports σας, έστω και λόγω απειρίας και lag, εμένα θα με ξενέρωναν - γιατί όταν έχεις τέτοια προβλήματα απλά κρατάς τις αποστάσεις σου στα breaking zones και εκμεταλλεύεσαι πιο ανοιχτές πόρτες, αντί να στέλνεις τον άλλον για ραδίκια Κι ευχαριστούμε για την προσφορά σας, όπως είπα θα κρατήσουμε επαφή. Εντωμεταξύ είδα κάτι replay-videos linked από το site σας, και πορώθηκα... Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να σας βρω online και να συνδεθώ στον server σας; Θα ενδιαφερόταν κι ένας φίλος να ξέρει... Και κάτι τελευταίο: ξέρει κανένας κανα τιμόνι με metal-axis και ball-bearing steering mechanism, εκτός από αυτό; http://www.thrustmaster.com/product.aspx?ProductID=46&PlatformID=5 Καλή Πρωτοχρονιά κι από μένα, Νίκος
kaynd Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2006 Χμμ συνήθως κράζω αλλά είσαι ευγενικός και δε μου πάει. Απλά όταν βρεθείς σε αγώνα με πάνω από 5 οχήματα με οδηγούς που κάνουν κοντινούς χρόνους που ευνοούν μάχες. Και μάλιστα σε αγώνα με ανάποδη εκκίνηση οπού οι ποιο «αργοί» ξεκινάνε πρώτοι… Θα δεις με άλλο μάτι το ποσό δύσκολο είναι να κανείς έναν πεντακάθαρο αγώνα με καλό συναγωνισμό… Το να μπουν οδηγοί διαφορετικών ικανοτήτων και να τρέχει μονός του ο κάθε ένας μες την πιστά δε μου λέει τίποτα. Κατά τα αλλά δεν το έχω ψάξει το θέμα με τιμονιέρες υψηλών προδιαγραφών και κυρίως με ενδιαφέρουν αυτές που έχουν πολλές μοίρες περιστροφής οπότε έχω άλλο προσανατολισμό στο τι έχω ψάξει. Επίσης είχα δει κατά καιρούς τιμονιέρες με μεταλλικό μηχανισμό αλλά δεν είχα συγκρίσει μάρκες κλπ κλπ γιατί οι τιμές φλερτάριζαν τα 1000αρικα… και δε σκοπεύω να δώσω τόσα λεπτά σε τιμονιέρα. Πάντως οι περισσότερες τιμονιέρες στις 200 μοίρες περιστροφής (τουλάχιστον οι Logitech που έχω δοκιμάσει) δε κάνουν και πολύ θόρυβο και ας έχουν πλαστικά γρανάζια… όσο για την αντοχή δε τίθεται θέμα… τα γρανάζια δε λιώνουν με τίποτα… την δική μου dfp την έχω λιώσει στις 720μοιρες…. Και επειδή είμαι λίγο ψείρας την ανοίγω συχνά και τα γρανάζια είναι σα καινούρια. Τρόποι για να βρεθούμε on line είναι να γραφτείς στο forum (τσάμπα είναι που λέμε και επίσης δε θα σε δέσει κανένας…) και να γράψεις στις δικτυακές συναντήσεις ξέρω γω “πότε έχετε όρεξη για κανένα γύρο?” Ή ακόμα καλυτέρα να ανταλλάξουμε κανένα msn. Πάντως επειδή είσαι της φόρμουλας 100% θα ξενερώσεις με τα αυτοκίνητα του demo… Επίσης με το που μπαίνεις στο forum της gvr πάνω πάνω λέει ποιος τρέχει και σε ποιον server (αν τρέχει) O migf1 αρχίζει να φλερτάρει και με το rfactor ειδικά στην F1 οπότε μπορείτε να βρεθείτε μελλοντικά κι εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.