Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2006 Για ρίξτε μια ματία και πείτε μου. Είναι λογικό να υπάρχει τέτοια ποιότητα σε ορισμένες σκηνές; Ή καλύτερα σε ορισμένα σημεία (μιλάω φυσικά για τη θολούρα). Νομίζω μάλιστα ότι δεν ήταν πάντα έτσι. Κάποια στιγμή άρχισε να συμβαίνει (ίσως κάτι να πείραξα στις ρυθμίσεις). Τα πρόσωπα είναι πάντα εντάξει και καθαρά. Μάλιστα συμβαίνει με όλους τους players που παίρνουν υπότιτλους. Όχι με τον windows media player των windows (με τον wmp classic όμως ναι). Τουλάχιστον όχι τόσο έντονα. Σε μικρότερο βαθμό. Κάνω κάτι λάθος ή αυτή είναι η ποιότητα;
zavlakas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Η ταινια με ποιον encoder κωδικοποιηθηκε και με τι ρυθμισεις? Ποιον decoder χρησιμοποιεις για την αναπαραγωγη?
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 δεν είναι και οι 3 από την ίδια ταινία. Η δύο πρώτες είναι από την ίδια. Δεν ξέρω πως έγινε η κωδικοποίηση (δεν την έκανα εγώ). Είναι xvid όμως όπως λέει και στο θέμα. Από αποκωδικοποιητές έχω εγκαταστήσει το k-lite codek pack και από πάνω τον xvid (χωριστά). Λοιπόν από το gspot έχω τα εξής (είναι για άλλο βίντεο, άλλα έχει τα ίδια προβλήματα. Αυτά που τράβηξα τις ss τα έσβησα): Video Codec: 4CC = xvid Name = XviD Four compatible codecs installed DirectShowRender Video path: (S) --> AVI Splitter --> XviD MPEG-4 Video Decoder --> ®
zavlakas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Μηπως αλλαξες προσφατα ρυθμισεις στην καρτα γραφικων? Τι ρυθμισεις χρησιμοποιεις στον decoder του Xvid? Εχεις δοκιμασει το ffdshow?
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 το ffdshow νομίζω ότι είναι συνεχώς ενεργοποιημένο. Δεν ξέρω και πολλά και δε νομίζω ότι άλλαξα ρυθμίσεις στο xvid. Ούτε και ξέρω τι ακριβώς είναι το ffdshow. Απλά κατά καιρούς μου βγάζει στο tray το εικονίδιο του (όταν παίζω κάποια συγκεκριμένα βίντεο). Μήπως θα έπρεπε να το βγάλω το ffdshow; Είναι καλό να υπάρχει; Νομίζω ότι δημιουργεί conflicts. Γενικά δεν το θέλω. Στο xvid τα default έχω.
sret Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 απεγκατεστησε το ffdshow,ειναι πι8ανο να εχεις πειραξει καποιο απο τα φιλτρα του.
Meraklis56 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2006 εγώ προσωπικά πιστεύω οτι μια χαρα είναι η ποιότητα απο οτι βλέπω απτο screenshot.Αν προσέξεις και στις 2 οθόνες φένεται οτι τα χρώματα δεν είναι τα κανονικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 εγώ προσωπικά πιστεύω οτι μια χαρα είναι η ποιότητα απο οτι βλέπω απτο screenshot.Αν προσέξεις και στις 2 οθόνες φένεται οτι τα χρώματα δεν είναι τα κανονικά. μα... τι εννοείς; Αυτά τα τεράστια τετράγωνα; Είναι υπερβολικά ενοχλητικά και χτυπάνε πολύ άσχημα. Δεν μπορείς να δεις ταινία έτσι! Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι κάπου τώρα ξεκίνησε το πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπήρχε πάντα και να μην με είχε ενοχλήσει (βλέπω χρόνια ταινίες στον Η/Υ) edit: Πώς απεγκαθιστώ το ffdshow; Δεν ξέρω και πως εγκαταστάθηκε δηλαδή. Μάλλον με το k-lite kodec pack. Δεν βλέπω όμως πουθενά uninstall. Έστω ποιές ρυθμίσεις πρέπει να πειράξω ώστε να μην λειτουργεί...
zavlakas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2006 Δεν πρεπει να ειναι προβλημα του ffdshow... Μαλλον κατι αλλαξες στις ρυθμισεις της καρτας γραφικων... Καινουργιοι drivers ισως?? Πειραματισου με τα rendering modes και το color depth...
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2006 έχεις δίκιο. Το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών. Μόλις παρατήρησα ανάλογο φαινόμενο στην μπάρα του firefox! Απίστευτο; Ας κλειδώσει κάποιος mod το θέμα, δεν έχει να κάνει με xvid το πρόβλημα. Είναι άσχετο. Συγγνώμη και ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.