gtsamour Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2006 Φίλε μου επειδή είμαι(ή μάλλον ήμουν) στο λούκι της κατάθλιψης 2 χρόνια, εχω μάθει πάρα πολλά!!! Αν θες την βοήθεια μου και δεν με ντρέπεσε μπορώ να σε βοηθήσω απο εδώ μέσο pm! Το ίδιο ισχύει και για μένα
Lemuria Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Ρε παιδια μπορω να βοηθησω ως φοιτητης ιατρικης που εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το θεμα? ποιο ειναι το θεμα διαφωνιας? το αν χρειαζονται ή οχι τα ψυχοφαρμακα? και σε τι χρησιμευουν? Η απαντηση ειναι ναι φυσικα και χρειαζονται και χχωρις αυτα η καταθλιψη ειναι ελεεινα δυσκολο να θεραπευτει . Οσον αφορα τις κρισεις πανικου ναι και εδω σρειαζονται ισως σε πιο ηπιες δοσεις. Θελετε και τον λογο? Δεν θα σας αναφερς ιατρικου ορους για να μη σας μπλεξω. Θα σας πω ομως το εξης. Πρωτα απο ολα ο ορος ψυχη δεν ειναι αυτο που οι περισσοτεροι νομιζουν! Ο,τι αισθανομαστε οφειλεται σε ορμονες και ουσιες που δρουν στον εγκεφαλο π.χ. υποθαλαμο. Οταν περασουμε μια δυσκολη φαση ο οργανισμος υφισταται ενα σοκ και καποιες συγκεκριμενες ορμονες παραγονται στο κεφαλι προετοιμαζοντας τον οργανισμο για την ατνιμετωπιση αυτου του σοκ. Οταν το αιτιο που προκαλεσε αυτο το εντονο stress δρασει για μεγαλο χρονικο διαστημα τοτε η ζημια εχει συμβει διοτι ο οργανισμος εγκλιματιζεται σε αυτη τη νεα κατασταση καιι αρχιζει να αναπαραγει απο μονος του το προβλημα. Οταν σταματησει το αιτιο που μασ στεναχωρει και μας εχει οδηγησει εκει ο οργανισμος δεν δυναται να επανελθει και συνεχιζει να δουλεευει σαν να εχει υποστει στην ορολογια των υπολογιστων overcolcking. δηλαδη ειναι στο turbo. Τοτε βγαινουν οι λεγομενες κρισεις πανικου, οι ζαλαδες και αν εκεινη τη στιγμη δεν αντιμετωπιστει ή αν το προβλημα και η ζημια ειναι μεγαλυτερη ο οργανισμος οδηγειται σε καταθλιψη? Τι κανουν τα φαρμακα? ανταγωνιζονται αυτεσ τις ορμονες με τη διαφορα οτι ενω συνδεονται στους ιδιους υποδοχεις με αυτες, δεν ξεκινουν τη διαδικασια που οδηγει τον οργανισμο στην κριση. Με τον καιρο οι ορμονες που παραγονταν απο τον οργανισμο συσσωρευονται χωρις να μπορυν να συνδεθουν στα κυτταρα στοχους και τελικα ο οργανισμος αντιλαμβανεται οτι αυτες ειναι αχρηστες και σιγα σιγα μειωνει την παραγωγη τους! Εξηγησα οσο πιο απλα γινεται!!! Αυτα αφορουν στην ψυχιατρικη - νευρολογια. Η ψυχολογια δεν ειναι ιατρικη και σε λιγο καιρο θα μετονομαστει σε συμπεριφερολογια. Που χρησιμευει ομως? Γιατι κι αυτη χρησιμευει! Ενας οργανισμος που εχει κρισεις πανικου ειναι ενας τρομοκρατημενος ασθενης ειδικα αυτος που εχει καταθλιψη. Ο φυχολογος αναλαμβανει να διαδαξει στον ασθενη τροπο συμπεριφορας μεσα απο μια συγκεκριμενη διαδικασια προσαρμοσμενη στον εκαστοτε ασθενη. Οταν το προβλημε προκληθηκε απο εξωγενες αιτιο δηλαδη απο εναν ψυχοφθορο παραγοντα δηλαδη απο ενα συμβαν που δεν αφορουσε προβλημα του ασθενη με τον ιδιο του τον εαυτο, τη καταθλιψη και ο,τι αλλο τη συνοδευει φευγει γρηγορα. Οταν ομως το προβλημα σχετιζεται με ασθενη που τα εχει με τον εαυτο του π.χ. δεν αγαπαει τον εαυτο του τοτε η νοσος αργει να θεραπευτει! Αυτα τα λιγα για αρχη. Ελπιζω να σας καλυψα! Ο ανθρωπος μπορει να θεραπευτει απο μονος του και καλα κανουν αυτοι που το υποστηριζουν να το λενε αλλα μην παθιαζονται με αυτο οσοι δεν γνωριζουν γιατι αν τους τυχει θα νομιζουν οτι θα πεθανουν!!!
geovard Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Lemuria το φόρουμ χρειάζεται άτομα σαν καί σένα(γνώστες) γιά να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.Μπράβο
Lemuria Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δεν καταλαβα το σχολιο kαι δεν δινω συμβουλες! Απλα λεω πως εχει η κατασταση. Συμβουλες ειναι μονο τα υπολοιπα 207 μηνυματα μου και αφορουν τον κοσμο των pc. Αν θες να σε συμβουλεψω εκει μπορω.
Lemuria Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Ακου φιλε! Εγω σου εγραψα τι ισχυει για να καταλαβεις! Καταλαβαινω οτι μαλλονν εχεις αντιμετωπισει κατι πολυ σοβαρο και εχεις μπλεξει με μαλακες γιατρους και ανθρωπους που σε βλεπουν σαν ευρω με ποδια. Δυστυχως υπαροχυν τετοιοι και πολλοι! Εχω ομως προσωπικη εμπειρια απο γιατρους ανθρωπους και ανθρωπιστες! Και αυτους εχω σαν προτυπο γι αυτο και επελεξα αυτο το επαγγελμα! Αν πιστευεις οτι ειμαστε ενα αναγκειο κακο τοτε αποτελεις μαλλον μια εξαιρεση στον γενικο κανονα, ή μαλλον δεν εχεις βρεθει ακομα στην σοβαρη αναγκη ενος γιατρου να σου λυσει το προβλημα σου οποιο κι αν ειναι. Ειανι ντροπη σου παντως να μου λες οτι ματαιοπονω εφοσον δεν γνωριζεις καν τι επαγγελομαι και με τι ασχολουμαι καθημερινα! Δεν σκοπευα να αποκαλυψω τι κανω αλλα ειμαι οδοντιατρος και δουλευω και ως εθελοντης σε νοσοκομειο στην Αθηνα και βοηθαω καθε μερα ανθρωπους απο ατυχηματα τροχαια χωρις να παιρνω φραγκο! Δεν σου επιτρεπω λοιπον να με προσβαλλεις ετσι! Εγραψα καποια πραγματα για να βοηθησω τους φιλους που αναρωτιουνται και δεν γνωριζουν . Και εγραψα πολυ γενικα πραγματα!
gtsamour Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Η κατασταση εχει ως εξης, μακαρι αχρειαστοι,ανεργοι και ακινδυνοι.Ελπιζω καποια στιγμη η ιατρικη να γινει πραγματικη επιστημη για να μπορει να μας πει πως εχει η κατασταση, εσυ παντως μην ματαιοπονεις, δεν θα το προλάβεις.Προς το παρον, ας το επαναλαβω, ειστε απλως ενα αναγκαιο κακο. Αμάν βρε παιδί μου, υπερβολικός είσαι (όπως πάντα να πω?). Και εγώ έχω πέσει θύμα γιατρού (όχι ψυχιάτρου) που με έβλεπε σαν ευρώ με πόδια και με καταταλαιπώρησε μήνες (ήταν και διευθυντής γνωστού νοσοκομείου ο τσαρλατάνος), μέχρι που σηκώθηκα και πήγα σε κάποιον άλλον και σε 3 επισκέψεις ήμουν οκ. Βέβαια θα συμφωνήσω μαζί σου σε ένα πράγμα, ότι η ιατρική έχει ακόμα πολύ πολύ δρόμο, πιστεύω σήμερα περιορίζεται μόνο στο να μετριάσει τα συμπτώματα των παθήσεων (άλλο ασθένεια άλλο πάθηση) και δεν μπορεί να θεραπεύσει την αιτία (μιλάμε για την πλειωψηφία των περιπτώσεων) γιατί είτε αδυνατεί για την ώρα είτε γιατί δεν τη γνωρίζει ακόμα. Όσο για το αν είναι η ιατρική επιστήμη.... ε μην τα ισοπεδώσουμε όλα, μπορεί να "πατάει" πάνω σε όλες της άλλες θετικές επιστήμες (μαθηματικά, φυσική, χημεία κλπ) για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, αλλά είναι επιστήμη. Φυσικά δεν παραδέχομαι τις παπαριές που λένε στις ορκομωσίες της ιατρικής περι "κορωνίδας των επιστημών" και άλλες τέτοιες πίπες. Κορωνίδα των επιστημών είναι τα μαθηματικά, μετά η φυσική, η χημεία, η βιολογία, και μετά η ιατρική, γιατί χωρίς όλες αυτές τις προηγούμενες επιστήμες, οι γιατροί μόνο ξεμάτιασμα θα μπορούσαν να κάνουν. Τεσπα, έφυγα λίγο από το θέμα.
Lucifer Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Η κατασταση εχει ως εξης, μακαρι αχρειαστοι,ανεργοι και ακινδυνοι.Ελπιζω καποια στιγμη η ιατρικη να γινει πραγματικη επιστημη για να μπορει να μας πει πως εχει η κατασταση, εσυ παντως μην ματαιοπονεις, δεν θα το προλάβεις.Προς το παρον, ας το επαναλαβω, ειστε απλως ενα αναγκαιο κακο. Και εσείς, εγώ εκτελεστής ήθελα να γίνω, αλλά έπρεπε κάπως να βγάζω το παντεσπάνι μου.
FilipposMD Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πειστεί κανείς εδώ πέρα. Ο καθένας τη γνώμη του λέει. Απλώς δεν είναι καλό να ακούγονται μόνο οι αστήρικτες γνώμες και όχι και οι τεκμηριωμένες. ]nick[, κάποια links σου, που άνοιγαν τα είδα, αλλά, να μου επιτρέψεις να πω ότι για ιατρικά ζητήματα υπάρχουν εκακτοντάδες εξειδικευμένα περιοδικά και η washington post δεν είναι και η ακριβέστερη πηγή για τόσο ειδικά θέματα. Το αν η ιατρική είναι επιστήμη ή τέχνη είναι τεράστια συζήτηση που γίνεται και μέσα στις ιατρικές σχολές. Ο ορισμός που δίνει κανείς όμως για την επιστήμη και όλα αυτά δεν αναιρούν το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σωθεί από τις μη επιστημονικές, αν θέλετε, προσπάθειες της ιατρικής. Ασφαλώς απείρως περισσότεροι από όσους έχουν υποφέρει εξαιτίας της. Neurotic_Fest, καλό είναι να έχει κανείς υψηλές απαιτήσεις, αλλά, για πες μου. Μέχρι να κατασκευαστούν αυτοκίνητα που δε χαλάνε ποτέ, εσύ πηγαίνεις με τα πόδια; Μέχρι να λύσουν τα μαθηματικά τα άλυτα, ως σήμερα, προβλήματα, εσύ αρνείσαι να μάθεις την προπαίδεια; Μην υπερβάλλουμε...
-nick- Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 nick[, κάποια links σου, που άνοιγαν τα είδα, αλλά, να μου επιτρέψεις να πω ότι για ιατρικά ζητήματα υπάρχουν εκακτοντάδες εξειδικευμένα περιοδικά και η washington post δεν είναι και η ακριβέστερη πηγή για τόσο ειδικά θέματα. ok , το New Scientist τι ειναι? [Aν και η Washington post στην ουσια quote λεγομενα γιατρων εκανε, προσθετωντας καποια σχολια] και νομιζω πως το συγκεκριμενο θεμα αν ψαξεις σιγουρα θα το βρεις και πιο εξειδικευμενα σε καποιο ιατρικο/επιστημονικο περιοδικο [ψαξε 'Ketamine Treats Depression']
FilipposMD Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2006 Δεν είπα ότι τα περί κεταμίνης δεν ισχύουν. Δεν το έχω ψάξει το θέμα και απλώς δεν γνωρίζω. Απλώς παρατήρησα ότι οι εφημερίδες δεν είναι οι πιο κατάλληλες πηγές. Έχω δει να γράφουν τέρατα και πολλές ανακρίβειες, στον βωμό της "εκλαϊκευσης" της εξειδικευμένης γνώσης. Τέλος πάντων, δεν είχα σκοπό να σου την πω. Εξάλλου, με μια αναζήτηση βρήκα τα εξής σε ένα περσινό άρθρο: "Recent investigations in mood disordered patients suggest that the NMDA receptor antagonist ketamine might demonstrate rapid antidepressant properties. CONCLUSIONS: Pharmacological approaches that modulate components of the glutamate system offer novel targets for severe, recurrent mood disorders. Controlled studies are necessary."
-nick- Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2006 ναι, μα δεν λεω κατι αλλο.. ΟΤΑΝ εφαρμοστει αυτη η θεραπεια, οκ.. Οι σημερινες που επιδρουν στους SSRI (σεροτονινεργικους υποδοχεις) ειναι αναποτελεσματικες γενικα και σε πολλες περιπτωσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.