Προς το περιεχόμενο

MULTIBOOT OS με *HDD Switcher*

Dj George-D

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχώ ένα PC με τρεις σκληρούς δίσκους.Δύο IDE και εναν SATA2 στον οποιο αποθηκεύω και όλα τα δεδομένα.Και στουσ δυο σκληρους εχω Windows XP Proffessional.Ο υπολογιστης χειριζεται απο δυο ατομα εμενα και τον πατερα μου, που στην ηλικια των 50 του κολλησε το μικροβιο τησ πληροφορικης.

Επειδη λοιπον στο ενα δουλευω επεξεργασια βιντεο με την σουϊτα τηα ADOBE (αυτη με τα 5 DVD) θελω να μπορω να κλειδωσω το μηχανημα οσον αφορα την προσβαση στον δευτερο δισκο.

Μεχρι στιγμης ο μονος τροπος ειναι να ανοιγω το κουτι και να βγαζω το καλωδιο του ενος σκληρου και να το βαζω στον αλλο.

Ψαχνοντας στο internet βρηκα το TRIOS 2 Hard Disk Selector της Romtech η οποια δυστυχως εχει σταματησει την λειτουργια της απο το 2003 αλλα υπαρχουν στο e-bay κανα εξαρι κομματια (και μια σελιδα περι τεινος προκειται http://www.systemcooling.com/romtec_trios2-01.html ) και βρηκα και το IDEX 350/400/410 της Indus που εχει εδρα στον Καναδα (http://www.industechnologies.com/prod.html) η οποια ομως ειναι αρκετα ακριβη λυση.

Ψαχνώ εδώ και αρκετές μέρες να βρω στην ελληνική αγορά κάτι τέτοιο αλλα τιποτα.

Εχει κανεις να προτεινει καποιο αλλο hardware ή καποια αλλη λυση? Εστω και αν εχει καποιος σχεδιο να κατσω να το φτιαξω μονος μου.

Ελεγα να καταφυγω στην λυση απο το e-bay αλλα απο την στιγμη που εχει κλεισει η εταιρια δεν θα εχω υποστηριξη.

Καθε σκεψη δεκτη.

Δημοσ.

o sata 2 δεν είναι hot swappable? υπάρχουν σίγουρα tray 5,25 σε 3,5 κλειδάκι. Εγκαθιστάς εκεί ότι θες και το κάνεις απροσπέλαστο κάθε φορά που το κλείνεις.

Δημοσ.

Ξερω για τα κλειδακια αλλα δεν μου κανει.Θελω να αλλαζω τους σκληρους χωρις να ανοιγω το κουτι.Ο SATA2 ειναι μονο για δεδομενα oχι για BOOT.

Δημοσ.

Dj τώρα είδα οτι έχουμε και την ίδια μητρική. Λοιπόν εγώ έχω ένα συρταράκι απο Πλαίσιο που κάνει το IDE Sata (Προσοχή δεν χρειάζεται να ανοίγεις το tower εκτός απο την πρώτη φορά που θα τα εγκαταστήσεις) Πάρε ένα τουλάχιστον συρταράκι και βάλε τον ένα σκληρό IDE εκεί. Μετά μπες στο bios και δώσε στο boot priority πρώτο το SATA στο οποίο αντιστοιχεί το συρταράκι και δεύτερο το IDE που έχεις το δίσκο. Έτσι κάθε φορά που bootareiς με το συρταράκι ενεργοποιημένο θα μπαίνεις στο λειτουργικό που έχει στο Sata αλλιώς σε αυτό που είναι το IDE. Εφόσον θες να είναι το δικό σου απροσπέλαστο θα έχεις το δικό σου στο Sata.

Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις δύο συρταράκια για μεγαλύτερη ευελιξία.

Το έχω κάνει και δουλεύει

Δημοσ.

Καλη ιδεα μου ακουγεται.Πανω στο ανγχος μου δεν το σκεφτηκα.

NaGR μπορεις να μου πεις πιο κουτακι εχεις απο το πλαισιο.θα με βοηθουσε.

Δημοσ.

Στο Πλαίσιο βλέπω μόνο με IDE το οποίο δεν είμαι σίγουρος οτι κάνει. Λογικά θα κάνει αλλά δεν το έχω δοκιμάσειhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1027&product=827134

Εγώ έχω αυτό μόνο που είναι απο IDE σε sata πάλι

Πάντως πήγαινε σε ένα κατάστημα Πλαισίου και ρώτα τους, πιθανόν να έχουν εκεί και να μην φαίνεται στο site, άλλωστε υπάρχει και δυνατότητα αλλαγής αν δεν σου κάνει

Αλλιώς εάν κατέβεις Στουρνάρη σίγουρα θα βρεις σε κάποιο απο τα μαγαζιά εκεί

Εγώ έχω αυτότο οποίο έφερνε παλιά το Πλαίσιο και μπορεί να φέρνει ακόμα

Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά, συγχωρέστε με αν γίνομαι κακός, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε την πιο ΑΠΛΗ και ΤΖΑΜΠΑ λύση ?

Μπαίνεις στα Windows XP του πατέρα σου, και κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο "My Computer" διαλέγεις "Manage" και έπειτα πας στο "Disk Management" διαλέγεις τον δίσκο που δεν θέλεις να βλέπει ο πατέρας σου, και κάνοντας δεξί κλίκ πάνω στο partition του δίσκου, διαλέγεις Add/Change Drive Letter...του βγάζεις το Drive Letter, και έτσι ο δίσκος δεν φαίνεται πουθενά στα Windows.

[ εκτός και αν πας και του ξαναδώσεις εσύ Drive Letter ]

Δημοσ.
Καλά ρε παιδιά, συγχωρέστε με αν γίνομαι κακός, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε την πιο ΑΠΛΗ και ΤΖΑΜΠΑ λύση ?

Μπαίνεις στα Windows XP του πατέρα σου, και κάνεις δεξί κλικ στο εικονίδιο "My Computer" διαλέγεις "Manage" και έπειτα πας στο "Disk Management" διαλέγεις τον δίσκο που δεν θέλεις να βλέπει ο πατέρας σου, και κάνοντας δεξί κλίκ πάνω στο partition του δίσκου, διαλέγεις Add/Change Drive Letter...του βγάζεις το Drive Letter, και έτσι ο δίσκος δεν φαίνεται πουθενά στα Windows.

[ εκτός και αν πας και του ξαναδώσεις εσύ Drive Letter ]

billpeppas δεν γίνεσαι κακός αλλά ο άνθρωπος είπε οτι έχει δύο λειτουργικά

για τα οποία υποθέτουμε οτι στο ένα είναι admin ο ίδιος και στο άλλο ο πατέρας του. Τότε θα δούλευε η λύση που προτείνεις ή ο κρυμμένος δίσκος θα ήταν και πάλι υποψήφιο θύμα πειραματισμών ενός 50άρη :-D . νομίζω οτι ο φίλος θέλει μια hardcore σίγουρη λύση για να είναι σίγουρος για τη δουλειά του.

Δημοσ.

Του κόβεις και τα δικαιώματα για access στα απαραίτητα processes ή ακόμα και στον δίσκο ( remove HDD user rights ) και τελειώνεις.

Τώρα δεν νομίζω ο πατέρας του παιδιού ξαφνικά να γίνει hacker και να σπάσει ότι κάνεις :D

Δημοσ.

Μήπως θα μπορούσες να πάρεις ένα εξωτερικό κουτί usb2.0 ή firewire και να έχεις εκεί το σκληρό για τα data σου; Αλλά δεν ξέρω από θέμα ταχύτητας τι γίνεται... Και δε γνωρίζω και αν υπάρχει για sata τέτοιο κουτί.

Δημοσ.
Του κόβεις και τα δικαιώματα για access στα απαραίτητα processes ή ακόμα και στον δίσκο ( remove HDD user rights ) και τελειώνεις.

Τώρα δεν νομίζω ο πατέρας του παιδιού ξαφνικά να γίνει hacker και να σπάσει ότι κάνεις :D

peppas an και off topic μπορείς σε παρακαλώ να πεις πως γίνεται να κόψεις τα user rights για administrator, ψιλοαναλυτικά, thanks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...